Τρίτη, 24 Μαΐου 2011

Ο "χωρισμός" κράτους - Εκκλησίας μεταλάσσεται γρήγορα σε διωγμό εναντίον της Ορθοδοξίας

Εισαγωγικό σχόλιο "Ο.Π"
Η παρούσα "κυβέρνηση" αλλά και όλες οι πολιτικές δυνάμεις που εγκαταβιώνουν στον κατ΄όνομα πλέον "ναό της Δημοκρατίας" , εδώ και άρκετό καιρό έχουν πείσει σχεδόν όλους τους Έλληνες πολίτες , ότι όχι μόνο δεν προσπαθούν να βρούν την Ζωογόνο Πηγή που πότιζε το έθνος μας για αιώνες, αλλά αντιθέτως ανοίγουν νερόλακκους μέσα στους οποίους αφοδεύουν τα επιτελεία της Νέας Τάξης Πραγμάτων και μας προτρέπουν να πιούμε απο εκεί δήθεν για να μην πεθάνουμε.
Θα μπορούσαμε να τους καταλογίσουμε ανικανότητα και έλλειψη πολιτικής διορατικότητας αν δεν τους βλέπαμε έδω και χρόνια να καταστρέφουν μεθοδικά τα οδόσημα που οι πρόγονοί μας τοποθέτησαν ακριβώς για να μην χάσουμε τον δρόμο προς την Πηγή της Ζωής.
Είναι απλώς εντολοδόχοι που για χάρη της δικής τους πρόσκαιρης  και ευτελούς επιβίωσης,  αποκόπτουν σε μας τον δρόμο προς την αληθινή πνευματική και εθνική σωτηρία.
Η πρόθεση της μείωσης ή της κατάργησης της μισθοδοσίας των Ιερέων της Εκκλησίας μας είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου και δεν πρέπει να την  εξετάζουμε με στενά και μικρόκαρδα ψευτοοικονομίστικα κριτήρια, αλλά με το τί συμβολίζει.
Ίσως τότε αντιληφθούμε τι άλλο μας περιμένει.


H Κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να δίνει μόνο το μισό μισθό των Κληρικών!
Το ενδεχόμενο να σταματήσει να καταβάλει το σύνολο της μισθοδοσίας των κληρικών φαίνεται να εξετάζει η Κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το ΒΗΜΑ της Κυριακής», μετά την επιδείνωση των οικονομικών δεικτών και της πορείας των εσόδων. Οι περικοπές στους μισθούς των κληρικών ενδέχεται να αγγίξουν μέχρι και το 50% ενώ σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα το ποσό αυτό θα αναλάβει να καλύψει η Εκκλησία από δικούς της πόρους.Τι γράφει "Το ΒΗΜΑ της Κυριακής"


«ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ νέας αυστηρής λιτότητας εισέρχεται το Δημόσιο με περικοπές αμοιβών και επιδομάτων για όλους τους υπαλλήλους, ακόμη και «κούρεμα» του 50% των μισθών των κληρικών, τους οποίους θα αναλάβει να καλύψει με δικούς της πόρους η Εκκλησία» γράφει στο ρεπορτάζ του στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής» ο δημοσιογράφος Ζ.Τσώλης και συνεχίζει:
«Το νέο πακέτο μέτρων, το οποίο κατά τις πληροφορίες αποδέχθηκε η τρόικα και θα έρθει προς έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο, προβλέπει πάγωμα κάθε πρόσληψης ως και το 2015, μείωση του αριθμού των εισακτέων στις αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές από το 2012, σταδιακή αποχώρηση όλων των συμβασιούχων ως το 2015, κατάργηση μονίμων θέσεων στο Δημόσιο και κλείσιμο των ΔΕΚΟ και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου που δεν θα κριθούν “βιώσιμα”».


Αξίζει να σημειωθεί η πληροφορία που περιλαμβάνεται στο σχετικό ρεπορτάζ, για πάγωμα κάθε πρόσληψης ως και το 2015. Κατά συνέπεια είναι προφανές ότι δεν θα τηρηθεί ακόμα και η "κακή" αναλογία του 5-1 στις προσλήψεις των κληρικών. Ήδη κάποιοι Μητροπολίτες που έσπευσαν να χειροτονήσουν κληρικούς χωρίς να έχουν εξασφαλίσει το διορισμό τους, αναζητούν τώρα τρόπους μισθοδοσίας τους.


Η διοίκηση της Εκκλησίας μπροστά στο ενδεχόμενο..."χρεοκοπίας"


Υπενθυμίζεται ότι οι μισθοί και οι συντάξεις των κληρικών και των εργαζομένων στα εκκλησιαστικά ΝΠΔΔ – όπως μάλιστα είχε αναφέρει και ο Μητροπολίτης Πειραιώς σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στη διαδικτυακή τηλεοπτική εκπομπή του Amen.gr - αγγίζουν το ποσό περίπου των 300 εκατ. ευρώ. Αν λοιπόν οι πληροφορίες γίνουν πραγματικότητα τότε η Εκκλησία της Ελλάδος, η ημιαυτόνομη Εκκλησία της Κρήτης και οι Μητροπόλεις των Δωδεκανήσων αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωπες με ένα τεράστιο οικονομικό πρόβλημα. Και μάλιστα σε μια περίοδο που η Τράπεζα της Ελλάδος επιχειρεί, κατ’ εφαρμογή ενός νόμου του 1950, να θέσει υπό τον διαχειριστικό έλεγχό της τα χρηματικά διαθέσιμα των εκκλησιαστικών ΝΠΔΔ, δηλαδή τις καταθέσεις της Ιεράς Συνόδου, των Μητροπόλεων, των ενοριών κλπ.


«Αν δεσμεύσουν τα χρήματα αυτά, με όποιον τρόπο, θα μας αφαιρέσουν τη δυνατότητα άσκησης φιλανθρωπικού έργου. Αν μάλιστα περικόψουν και κατά 50% την μισθοδοσία του Κλήρου και ζητήσουν να την αναλάβουμε εμείς τότε θα πρέπει η Εκκλησία να αναζητήσει τη χρηματοδότησή της από το ΔΝΤ. Θα χρεοκοπήσουμε» σχολίασε στο Amen.gr, Ιεράρχης της Ελλαδικής Εκκλησίας, στο άκουσμα των πληροφοριών που δημοσιεύει η εφημερίδα «Το ΒΗΜΑ της Κυριακής».


«Εντέλει ας αποζημιώσουν την Εκκλησία για όσα της πήραν και για τα οποία ουδέποτε την αποζημίωσαν। Διαφορετικά, αν θέλουν να πληρώνουμε εμείς τους μισθούς των κληρικών, ας μας επιστρέψουν την εκκλησιαστική περιουσία για να την αξιοποιήσουμε προς όφελος των Ορθοδόξων Χριστιανών, κλήρου και λαού, από τους οποίους η περιουσία αυτή προήλθε και στους οποίους ανήκει» πρόσθεσε ο ίδιος Ιεράρχης.
amen.gr


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2011/05/h_23.html#ixzz1NFwmBHZD

1 σχόλιο:

  1. Μια συμβουλή προς του ιεράρχες μας από εμένα τον ελάχιστο. Να είναι περισσότερο καχύποπτοι. Μπορεί σήμερα υπό την πίεση της τεχνητής οικονομικής κρίσης να τους οδηγήσουν σε αποφάσεις που αύριο θα τις μετανοιώσουν.

    Θα φέρω ένα απλούστατο παράδειγμα. Μας είπαν ότι με τις ταυτότητες που έχουμε τώρα, αναφέρομαι σε αυτές που δεν αναγράφουν το θρήσκευμα, θα μπορούμε να ταξιδεύουμε σε χώρες της Ευρώπης χωρίς διαβατήριο. Πως τα 'φεραν πως τα γύρισαν, τώρα λέει θα επαναφέρουν το διαβατήριο.

    Αφού μπορούν και έχουν την δυνατότητα να νομοθετούν κατά βούληση χωρίς κανέναν έλεγχο, ποιος εγγυάται και με ποιο τρόπο ότι δε θα αναιρέσουν αυτό που σήμερα μας υπόσχονται; Γι' αυτό πολύ προσοχή!!! Οι άνθρωποι αυτοί κινούνται και προχωρούν με ορίζοντες δεκαετιών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.