Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011

Χωρίς ΑΜΚΑ, κομμένος ο μισθός σε υπηρεσίες του Δημοσίου καθώς και το επίδομα των πολυτέκνων.


σχόλιο ID-ont: Μας ενημερώνουν εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι είναι αναγνώστες του blog μας, ότι δέχθηκαν τηλεφώνημα από την υπεύθυνη για την μισθοδοσία τους υπηρεσία, με το οποίο τους ενημέρωναν ότι τον επόμενο μήνα δεν θα πληρωθούν εάν δεν προσκομίσουν τον ΑΜΚΑ τους. Το ίδιο μας ενημερώνουν θα συμβεί και εάν οι πολύτεκνοι δεν δώσουν ΑΜΚΑ. Δηλ. για το Υπουργείο, κάποιος με τέσσερα παιδιά και ΑΜΚΑ θα είναι από εδώ και πέρα πολύτεκνος, ενώ κάποιος άλλος με τέσσερα παιδιά αλλά χωρίς ΑΜΚΑ δεν θα είναι!

Το θέμα με την μισθοδοσία το είχαμε αναδείξει και τον Οκτώβριο του 2010. Δεν προχώρησαν σε εκείνη την περίοδο στην διακοπή της μισθοδοσίας. Για κάποιο λόγο προχωρούν σε αυτή τη φάση. Αυτό το πιστοποιεί και το αρχείο "συχνών ερωτήσεων" που φιλοξενεί στην ιστοσελίδα της η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Πιο συγκεκριμένα στην ερώτηση 10 διαβάζουμε:
"10. Οι μισθοδοτούμενοί μας δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ ούτε και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email). Τι θα συμπληρώσω;
Θα μπορείτε όσο στέλνετε αρχεία πιλοτικά να το έχετε κενό, αλλά θα πρέπει να ενημερωθούν τα αρχεία με τις συγκεκριμένες πληροφορίες άμεσα και πριν την ένταξη του φορέα στην ΕΑΠ."

Εμείς θα επαναλάβουμε την άποψή μας, ότι η παράγραφος 2 του άρθρου 153 του σχετικού με τον ΑΜΚΑ νόμο 3655/2008 είναι άκρως προσβλητική για την προσωπικότητα των ελεύθερων ανθρώπων και κατά συνέπεια είναι βαθιά αντισυνταγματική. Δεν είναι δυνατόν ένας πολίτης που έχει δίκιο, να μην μπορεί να δικαιωθεί στο δικαστήριο επειδή ...δεν έχει ΑΜΚΑ. Το δίκιο αφορά πρόσωπα και όχι αριθμούς! Διαβάστε το επίμαχο άρθρο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

«Άρθρο 153
2.Από την ίδια ως άνω ημερομηνία ουδείς δύναται να απασχοληθεί ως μισθωτός ή ως αυτοαπασχολούμενος, να ασφαλισθεί ή να καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές, να εκδώσει ή να ανανεώσει βιβλιάριο ασθενείας, να δικαιωθεί και να εισπράξει συντάξεις και γενικότερα πάσης φύσεως παροχές, επιδόματα και βοηθήματα, εάν δεν διαθέτει ΑΜΚΑ ο οποίος αναγράφεται υποχρεωτικά επί όλων των ως άνω αντίστοιχων παραστατικών.»

http://id-ont.blogspot.com/2011/05/blog-post_9251.html

1 σχόλιο:

 1. Αυτά να τα βλέπουν κάποιοι Χριστιανοί, Πράσινοι καί Βένετοι-μπλέ, πού αφού ψήφισαν τούς μέν καί τούς δέ, ( ή τούς καλύτερους από αυτούς όπως συμβούλευαν κάποιοι υπονοώντας ότι "οί καλύτεροι απ΄ αυτούς θα διαχώριζαν την θέση τους από το μαντρί τού Αρχηγού") τώρα φωνάζουν για το ΑΜΚΑ...

  Αλλά δυστυχώς, αυτοί οί "καλύτεροι" δέν δήλωσαν ποτέ ευθέως αλλά καί εμπράκτως τήν αντίθεσή τους ρίχνοντας ακόμη καίμιά κυβέρνηση...

  Τό "ψηφίστε λοιπόν τούς καλύτερους" εχει πάψει πιά να ισχύει καί η αναζήτηση ενός ριζοσπαστικού ( έστω καί ελαφρά Χριστιανικού ) κόμματος άς είναι πιά στήν σκέψη μας!

  Καί κυρίως, ΟΧΙ στήν αποχή, γιατί το κέρδος το παίρνουν πάντα τά συνήθως μεγάλα κόμματα με ότι κακό μάς έχουν φέρει και θα μάς φέρουν ακόμη, κυβερνώντας ακόμη καί με 17% !!!

  Αττικός

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.