Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011

Διαβάστε το νόμο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση όπως ψηφίστηκε από την Βουλή στις 24/5/2011


Το νομοσχέδιο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, μετά την κατ'άρθρο ψήφισή του, ψηφίστηκε και στο σύνολό του, οπότε τώρα απομένει να πάρει αριθμό ΦΕΚ για να τεθεί εν ισχύ.

Ουσιαστικά ψηφίστηκε η μισή Κάρτα του Πολίτη και δεν αντέδρασε κανείς επίσημος φορέας, δεν άνοιξε μύτη, δεν ακούστηκε κιχ, κατά το κοινώς λεγόμενο. 
 Εκ του αποτελέσματος λοιπόν, η μέθοδος της "σαλαμοποίησης" - πρώτα Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, μετά Κάρτα του Πολίτη -  αποδεικνύεται άκρως αποτελεσματική για τους κυβερνώντες.
 
Οι θεσμικοί λοιπόν φορείς, οι καθ'ύλην αρμόδιοι για την προάσπιση των ελευθεριών των πολιτών, φαίνεται πως κοιμούνται τον "ύπνο του δικαίου". Δυστυχώς δεν δείχνουν να "είναι στις επάλξεις". Από την άλλη το "κίνημα των αγανακτισμένων" που βλέπουμε να δημιουργείται, θα εντάξει στις διεκδικήσεις του και θέματα κοινωνικών και άλλων ελευθεριών προτάσσοντας και το σύνθημα "ΟΧΙ στην Κάρτα του Πολίτη", ή θα περιοριστεί σε υλικές μόνο διεκδικήσεις οι οποίες είναι βεβαίως απαραίτητες, δεν είναι όμως αρκετές για να μιλάμε για Ελεύθερους Έλληνες;

Από την συζήτηση στη Βουλή την 24/5/2011:
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Ροδούλα Ζήση): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εισερχόμαστε στην ημερήσια διάταξη της ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Θα γίνει προεκφώνηση των νομοσχεδίων που είναι γραμμένα στην ημερήσια διάταξη. Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ψήφιση στο σύνολο του σχεδίου νόμου: «Για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και λοιπές διατάξεις».

Ερωτάται το Σώμα: Γίνεται δεκτό το νομοσχέδιο και στο σύνολο;


ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Δεκτό, δεκτό.

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Κατά πλειοψηφία.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ – ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ: Κατά πλειοψηφία.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Ροδούλα Ζήση): Το νομοσχέδιο έγινε δεκτό και στο σύνολο κατά πλειοψηφία.

Συνεπώς, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «Για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και λοιπές διατάξεις» έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία σε μόνη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου και έχει ως εξής:
(Να καταχωριστεί το κείμενο του νομοσχεδίου)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Ροδούλα Ζήση): Κύριοι συνάδελφοι, παρακαλώ το Σώμα να εξουσιοδοτήσει το Προεδρείο για την υπ’ ευθύνη του επικύρωση των Πρακτικών ως προς την ψήφιση στο σύνολο του παραπάνω νομοσχεδίου.

ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Μάλιστα, μάλιστα.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Ροδούλα Ζήση): Το Σώμα παρέσχε τη ζητηθείσα εξουσιοδότηση.

Διαβάστε το σχετικό νομοσχέδιο όπως εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της Βουλής:
http://id-ont.blogspot.com

10 σχόλια:

 1. προς σχολιασμό ...

  Εφιαλτικός νόμος για υποχρεωτική δωρεά οργάνων...!


  Όταν το ΔΝΤ πήγε στην Αργεντινή, ψηφίστηκε αμέσως ο ίδιος νόμος! Τυχαίο;
  Με το γνωστό αναμάσημα περί της ''ψήφου εμπιστοσύνης'' από τον λαό, η διεφθαρμένη μειοψηφία επιβάλλεται στην ανήμπορη πλειοψηφία και το νέο οργουελικό νομοσχέδιο που ετοιμάζονται να περάσουν, θα υποχρεώνει (άκουσον άκουσον) όλους τους Έλληνες πολίτες να δωρίζουν τα όργανά τους μετά από το θάνατό τους, όπως ακριβώς έγινε στην Αργεντινή μετά την έλευση και την κατοχή της από το ΔΝΤ!!!.
  Αν διαφωνούμε, θα πρέπει να σπεύσουμε από τώρα να το δηλώσουμε. Οι δικτάτορες που ορίζουν τις τύχες του ελληνικού λαού, έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο δήμευσης της ελευθερίας μας που αποφάσισαν να μας στερήσουν ακόμα και αυτό το υπέρτατο και θεμελιώδες δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του σώματός μας! Φυσικά, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η δήλωση άρνησης είναι μια ''αστεία'' διαδικασία η οποία ελάχιστη ισχύ θα έχει σε πραγματικά δύσκολες καταστάσεις, όπου κανείς δεν θα την υπολογίζει.
  Το ερώτημα είναι ποιός νομιμοποίησε αυτούς τους Εφιάλτες της ζωής και της πολιτικής να μας αναγκάσουν να συναινέσουμε σε "αυτόματη" θετική χρήση του σωματός μας ,δίχως την έγκρισή μας?
  Το σώμα μας το ορίζουμε και το διαθέτουμε μόνοι μας .Ειναι η ύψιστη ιδιοκτησία μας, η οποία προστατεύεται και από τους νόμους του κράτους. Συνεπώς,η δωρεά οργανων - που ειναι θέμα σωματικής αυτοδιάθεσης, δεν μπορεί να γίνει υποχρεωτική.
  Οι διάφορες ηθικοπλαστικές αηδίες που θα αρχίσουν να εκτοξεύονται δεξιά και αριστερά προσπαθώντας να μας δημιουργήσουν ενοχές του τύπου ''μαζί τα φάγαμε και τώρα κοπρίτες δεν δίνετε τα όργανά σας στο κοινωνικό σύνολο'' οι οποίες θα προέρχονται από τα ίδια κερδοσκοπικά κέντρα που φρόντισαν να μας διαλύσουν ως κράτος και ως κοινωνία, δεν θα πρέπει να μας επηρεάσουν στο παραμικρό γιατί ο μοναδικός τους στόχος είναι η κάμψη της αντίστασής μας και η ολοκληρωτική παράδοση άνευ όρων.
  H Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), εκπροσωπώντας 20 και πλέον συλλόγους δωρητών οργάνων σε όλη τη χώρα και ως εκ τούτου χιλιάδες δωρητές οργάνων, δημοσιοποίησε άμεσα την εντονότατη αντίθεσή της για το επικείμενο νομοσχέδιο της υποχρεωτικής δωρεάς οργάνων που πρόσφατα ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εκτιμώντας ότι ''ο πρωτοφανής και αδιανόητος καταναγκασμός, προσκρούει στις αρχές της δεοντολογίας, αφαιρώντας κάθε κατοχυρωμένη έκφραση της ελευθερίας της βούλησης και του αυτεξούσιου του σώματος''. Όταν λοιπόν, οι ίδιοι οι εθελοντές ιστών και οργάνων, αυτοί οι τόσο ευαισθητοποιημένοι άνθρωποι εκλιπαρούν την πολιτεία να σταματήσει αυτό το απάνθρωπο νομοσχέδιο που θα χρησιμοποιεί τους ανθρώπους για ανταλλακτικά και θα θέτει σε ενδεχόμενο κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα πολλών συνανθρώπων μας, ο μέσος Έλληνας τι περισσότερο μπορεί να προσθέσει?
  Ζούμε εφιαλτικές στιγμές και πρέπει να είμαστε πάντα σε ετοιμότητα γιατί δεν ξέρουμε τι μας ετοιμάζουν κάθε μέρα που ξημερώνει. Εκτός από δούλους και άβουλα ρομποτάκια της νεοταξικής πραγματικότητας, θέλουν να μας καταστήσουν ζωντανά δοχεία ανταλλακτικών, από τα οποία θα ''ψωνίζει'' τα χρειαζούμενα όργανά της η μελλοντική παγκόσμια ελίτ!


  Read more: http://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2011/04/blog-post_620.html#ixzz1NI7SPmCc

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. που ειναι ο κος Γεωργιαδης,Κανελη και τοσοι αλλοι βουλευτες που φωναζαν οτι δεν θα παραλαβουν καμμια καρτα του πολιτη?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. νεα συγκεντρωση τωρα,θα μας πιασουν στον υπνο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. πρεπει μεσα στους αγανακτησμενους να μπει και το θεμα της ηλεκτρονικης διακυβερνησης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. αδελφια χασαμε μια μαχη ,με τη βοηθεια Του Θεου δε θα χαθει ο πολεμος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. KAI ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ...ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΟΜΩς........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Καλό θα ήταν να γνωρίζουμε,ως Έλληνες πολίτες που έχουμε εκλέξει κάποιους αιρετούς αντιπροσώπους μας στη Βουλή των Ελλήνων και όπου αλλού,αν αυτοί που εκλέξαμε αποφάσισαν από μόνοι τους να μας χορηγηθεί(και υποχρεωτικά μάλιστα από ό,τι διαφαίνεται μέχρι στιγμής)η Κάρτα Του Πολίτη,ή αν αυτή η απόφαση μας επιβάλλεται,μέσω των πολιτικών μας,από τα ίδια κέντρα παγκόσμιου ηλεκτρονικού,οικονομικού,και συνειδησιακού ελέγχου,τα οποία μας έχουν δανείσει και κάποια ψωροευρώ,και τώρα ζητούν ως αντάλλαγμα -εφόσον,όπως αποδεικνύεται,είναι πρακτικά αδύνατη η αποπληρωμή αυτού του χρέους- τη συμμόρφωση μας με τα όσα αυτοί οι ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ ΨΥΧΩΝ,ετοιμάζουν εδώ και τόσες γενιές...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ...ψηφίστηκε και στο σύνολό του, οπότε τώρα απομένει να πάρει αριθμό ΦΕΚ για να τεθεί εν ισχύ.

  Οταν εφυγα απο την Ελλαδα το 2004 υπηρχε Προεδρος της Δημοκρατιας και για να παρη μεταθεση ο κ. Ανθιμος απο Αλεξανδρουπολη για Θεσσαλονικη επρεπε να υπογραψη ο κ. Προεδρος. Τωρα για να ισχυση ενας νομος αρκει η υπογραφη της κ. Ροδουλας; Ενδιαφερομαι γιατι, αν και ζω εκτος Ελλαδα(ο)ς διατηρω την ελληνικη υπηκοοτητα και θελω να ξερω ποιανου ειμαι υπηκοος. Του κ. Καρολου ἢ της κ. Ροδουλας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Δεν ξερω τι μπορει να γινει αλλα πρεπει να αντιδρασουμε με καποιο τροπο,δεν ξερω πως αλλα πρεπει...δεν μπορουν να περναν νομοσχεδια ετσι χωρις καν να ακουστει φωνη.Οι οργανωσεις κατα της ηλεκτρον. διακυβερνησης και οι χιλιαδες χριστιανοι πρεπει να αντιδρασουν αμεσα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Απορια:εφοσον οι βουλευτες ψηφισαν κατα αρθρο, για κατι απολυσεις και οχι στο συνολο πως περασε το νομοσχεδιο κατα συνολο,μηπως πιαστηκαν κοροιδο οι ιδιοι και κατα συνεπεια και εμεις,δηλ για να καταλαβω αν ψηφιζαν σε ενα μονο αρθρο μονο θα περνουσαν παλι το νομοσχεδιο στο συνολο,τι τρεχει εδω δεν μπορω να καταλαβω.Στειλτε τους μια επιστολη.Γνωριζουν τι ψηφιζουν και νομοθετουν ή το κανουν αγγαρεια??

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.