Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011 Δημαρχείο Αμαρουσίου : Ο π. Σαράντης Σαράντος, ως ιδρυτικό μέλος, θα αναγγείλει την ίδρυση της "Εστίας Πατερικών Μελετών"



Ο πανοσιολογιώτατος  Αρχιμανδρίτης  π. Σαράντης Σαράντος , οι πρωτοπρεσβύτεροι  π. Ιωάνννης Φωτόπουλος , π. Αντώνιος Μπουσδέκης , π. Βασίλειος  Κοκολάκης  και ο  δικηγόρος  κ. Χρήστος Παπασωτηρίου , ίδρυσαν   την  αστική μη κερδοσκοπική  εταιρεία με τον τίτλο  "Εστία Πατερικών Μελετών", δίνοντας  έτσι και νομική υπόσταση   στον  μακρόχρονο  αγώνα  που  ήδη  κάνουν  μαζί  με πλήθος συνεργατών  σε  πολλούς τομείς,  με πιό γνωστό ίσως εκείνον   της  ενημέρωσης  σε ότι αφορά την  "ηλεκτρονική διακυβέρνηση" και την  "Κάρτα του Πολίτη" ,την συλλογή υπογραφών.   

Θα λέγαμε ότι οι  δηλούμενοι  σκοποί  της  νεοϊδρυθείσης   "Εστίας Πατερικών Μελετών"  δεν παρουσιάζουν κάτι  που πρόκειται να γίνει  αλλά κάτι που ήδη συμβαίνει  και  επι της  ουσίας δεν είναι τίποτε  άλλο απο το  σύνολο   των  δραστηριοτήτων  τόσο του π., Σαράντη Σαράντου όσο και των συν αυτώ  Ιερέων και λαϊκών στον  εκκλησιαστικό χώρο.
Συνοπτικά οι σκοποί  της  "Ε.Π.Μ" (Εστία Πατερικών Μελετών) είναι οι εξής:
1) Η μελέτη  Ορθοδόξου  Πατερικής και  Εκκλησιαστικής γραμματείας

2) Η έκθεση  Ορθοδόξου διδασκαλίας και  προάσπσισης  της Ορθοδόξου πίστεως έναντι πάσης κακοδοξίας

3)Διαλεκτική αντιπαράθεση με  προθέσεις, ιδέες και πρακτικές , που εναντιώνονται στην Ορθόδοξη  παράδοση

4)Σπουδή και διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσης, στην διαχρονική αυτής  έκφραση (αρχαίας, λογίας και νέας)

5)Διατύπωσις  γνώμης και προτάσεων  προς επισήμους κρατικούς φορείς :δια την διατήρηση  της διδασκαλίας του μαθήματος  των Θρησκευτικών ως υποχρεωτικού, με σκοπόν την πραγμάτωσιν των επιδιώξεων  του  άρθρου 16 του Συντάγματος , μέριμνα δια την προβολήν και αξιοποίησιν του συνόλου της εθνικής ιστορίας μας εις όλους τους βαθμούς της εκπαιδεύσεως.

6)Με ποικίλους τρόπους αρωγή προς τους αναξιοπαθούντας συνανθρώπους μας ( φιλανθρωπικός σκοπός)

7)Προάσπισις  δι όλων των νομίμων μέσων  όλων των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων των  Ελλήνων  πολιτών.

8)Υλική και ηθική συμπαράστασις προς τους ένεκεν της Ορθοδόξου πίστεως παντοειδώς  διωκομένους .

9)Συνεχής επαγρύπνησις δια την προάσπισιν των ανθρώπων απο πάσης φύσεως  ηλεκτρονικήν συλλογήν πληροφοριών  και δια την προάσπισιν των ατομικών δικαιωμάτων ώσπερ  ταύτα  ορίζονται και προβλέπονται  σήμερα στο ελληνικό Σύνταγμα  και στην Ευρωπαϊκήν σύμβαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

10)Επιδίωξις  ασκήσεως κοινοβουλευτικού ελέγχου αρμοδίως δια μέσου προτεινομένων ερωτήσεων , επερωτήσεων, αναφορών,επί θεμάτων προς τα οποία σχετίζονται οι σκοποί  της Ε.Π.Μ

Την Τετάρτη λοιπόν  15 Ιουνίου και ώρα  19.00  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αμαρουσίου  ο π. Σαράντης Σαράντος ως ιδρυτικό μέλος θα αναγγείλει την ίδρυση  της   "Εστίας Πατερικών Μελετών"  και θα παρουσιάσει  τους  σκοπούς και τους στόχους της.
Στα πλαίσια αυτής της  "ιδρυτικής" εκδήλωσης θα παρουσιασθεί απο τον π. Σαράντη  και το  βιβλίο "Αββάς Ισαάκ ο Σύρος, ο αδικημένος Άγιος" του π. Ιωάννη Φωτόπουλου, ο οποίος είναι επίσης  εκ των ιδρυτικών  μελών της Ε.Π.Μ.
Στην παρουσίαση αυτή θα μιλήσουν επίσης και οι :
Μοναχός Αρσένιος Βλιαγκόφτης  (Δρας Θεολογίας)
Φώτης Σχοινάς  (Δρας Φιλοσοφίας)
π. Αθανάσιος Λαγουρός  ( πτυχιούχος Νομικής και Θεολογίας και  εκδότης του βιβλίου - εκδόσεις "ΤΗΝΟΣ")

Σχόλια

  1. Ευχαριστουμε από καρδιάς τον άξιο Κληρικό του Κυρίου, Π. Σαράντη Σαράντο, για όλους τους αγώνες που δίνει, μαζί με άλλους Πατέρες της Εκκλησίας μας. Ίσως θεωρηθεί υπερβολή, αλλά "μυστικά" ευχόμουν να ιδρυθεί μια Εστία, όπως αυτή των Πατερικών Μελετών, επειδή πιστεύω ακράδαντα ότι θα επιτελέσει πολύ σημαντικό έργο, εξαιρετικά θεάρεστο και σε πολλούς τομείς για την Ορθοδοξία, την Πατρίδα, τους Έλληνες...
    ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ,
    Π. ΣΑΡΑΝΤΗ και ΠΑΤΕΡΕΣ
    ζητώ ταπεινά την ευχή σας.
    "Κατερίνα"
    Υ.Γ. Για την προκλητική τοποθέτηση της τουρκικής σημαίας σε τρούλο εκκλησίας της Σαντορίνης, που προέβαλε Ολλανδικό περιοδικό,στο πλαίσιο "ειρωνίας και κακίας" που διακατέχει πολλούς εκ της Ε.Ε. για την Ελλάδα, πληροφορήθηκα ότι διαμαρτυρήθηκε μόνον ο Δήμαρχος Σαντορίνης.
    Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ. Αλλά..."ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δόξα Τω Θεώ, καιρός ήταν, όμως δύσκολοι οι καιροί, σύνεση και φρόνηση και το στοιχείο της διάκρισης μαζί με τις προσευχές μας προς τον Άγιον Θεό να συνοδεύουν τούτη την ευλογημένη προσπάθεια, μεγάλες οι ανάγκες και ακόμη μεγαλύτερες οι προκλήσεις, η Ορθοδοξία διψά, καιρός ήταν. Αμήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις