Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ για την Κάρτα του Πολίτη και οι απαράδεκτες αντιχριστιανικές θέσεις της κ.Τζάνη (Video)

Πρόκειται για  αυτά που μεταδόθηκαν  σε  μία  εκπομπή του Kontra channel  με θέμα την Κάρτα του Πολίτη και  στην οποία μεταξύ των καλεσμένων ήταν   και η γνωστή  για τις νεοπαγανιστικές  και αντιχριστιανικές  της θέσεις,  καθηγήτρια και μέλος των Σπιθών του κ.Θεοδωράκη, κ. Τζάνη.
Πρίν αναφερθούμε συνοπτικά σε αυτά που είπε ο Σεβασμιώτατος Πειραιώς, πρέπει να μιλήσουμε για  την κ. Τζάνη,  η οποία  οψίμως αντελήφθη  το μείζον  πρόβλημα  που θα δημιουργήσει στον ελληνικό λαό η ηλεκτρονική διακυβέρνηση και η Κάρτα του Πολίτη και  η οποία προσφάτως  άρχισε μαζί με άλλους "Σπιθιστές" έναν ιδιόμορφο  ακτιβισμό εναντίον της.
Η κ. Τζάνη λοιπόν, αφού αρχικά επανέλαβε  τα γνωστά πλέον σε όλους και  διατυπωμένα απο  πολλούς  πριν απο εκείνη επιχειρήματα για το ηλεκτρονικό  φακέλωμα,  για άλλη μια φορά επιτέθηκε εναντίον του Χριστιανισμού και της Εκκλησίας,  λέγοντας μεταξύ των άλλων,  ότι  και οι Χριστιανοί ακολουθώντας  την ίδια πρακτική με το  σημερινό "υπερσύστημα"    σφράγιζαν δια του Χρίσματος  στο Άγιο Βάπτισμα τον ...άνθρωπο υποχρεώνοντάς τον  να φέρει πάνω  του  απο εκείνη την στιγμη και μετά έναν Σταυρό.
Πιο κάτω  το video με τις απαράδεκτες   θεσεις της κ. Τζάνη


Με απλά λόγια η κ. Τζάνη   προσπάθησε να βάλει στο ίδιο τσουβάλι,  αφ ενός  εκείνους που  κτίζουν μεθοδικά μια παγκόσμια δικτατορία με βασικό  όπλο την παγκόσμια ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τις  κάρτες του πολίτη  και αφ ετέρου τους  πιστούς  Χριστιανούς των οποίων όμως τον αγώνα εναντίον αυτής  της "νέας τυραννίας"  αγνόησε επιδεικτικά.Είναι  γνωστές απο παλιά τόσο οι  αντιχριστιανικές   θέσεις της σπιθίστριας  και νεοπαγανίστριας  κ.Τζανη όσο  και οι παρόμοιες θεσεις που είχε εκφράσει  σε συνέντευξή  του στο  νεοειδωλολατρικό περιοδικό  "Δαυλός" ο  "Σπιθάρχης" κ.Μίκης Θεοδωράκης και στις οποίες έχουμε  αναφερθει σε παλαιότερη ανάρτησή  μας (βλ. εδώ).
Οι παρευρισκόμενοι την  κατηγόρησαν ότι είναι μέλος  μασωνικών στοών  και  εκείνη απεχώρησε εμφανώς οργισμένη  ενώ η δημοσιογράφος που  συντόνιζε την συζήτηση  διέκοψε την  ροή  της εκπομπής  βάζοντας ένα video  με απόσπασμα απο συνέντευξη  που είχε πάρει συνεργάτης της εκπομπής απο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
Το Video αυτό  ξεκίνησε με την παραδοχή του Σεβασμιωτάτου ότι δεν έχει ζητήσει  να μην πάρει ο  κόσμος την Κάρτα  του Πολίτη  πριν αποφανεί η ειδική προς τουτο συσταθείσα συνοδική επιτροπή  και οπωσδήποτε πριν ερευνηθεί εις βάθος το ζήτημα.Ωστόσο ήταν κατηγορηματικά αντίθετος  στο επόμενο στάδιο  εφαρμογής της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που θα είναι η εμφύτευση microchip στο σώμα του υποκειμένου.Βέβαια  η επιδιωκόμενη απο τον Σεβασμιώτατο  έκφραση  "απλής επιφύλαξης"  μέχρι να εκδοθεί  η τελική απόφαση της Ιεράς Συνόδου, "διανθίστηκε" με  σημαντικές παρατηρήσεις για το  ενσωματωμένο Microchip  σε αυτήν την κάρτα και  πως  μέσω αυτών των "χρήσιμων εργαλείων" θα απλωθεί - αν δεν αντιδράσουμε -  η παγκόσμια  τυραννία.
Ερωτώμενος  για την υφαρπαγή της ελευθερίας μας , ήταν επίσης σαφής   τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: "η Εκκλησία είναι ο  θεματοφύλακας των  ελευθεριών  του ανθρωπίνου προσώπου και εκείνος ο οποίος οφείλει με λόγο αληθή χωρίς να πέφτει στην παγίδα του  ανεπιγνώστου ζηλωτισμού ή του  συγκριτιστικού  οικουμενισμού να διασφαλίζει και να προστατεύει την ελευθερία των πιστών μελών της."
Μπορεί  να θεωρούμε  πως αυτά που είπε  ο  Σεβασμιώτατος Πειραιως  ήταν πιό   "στρογγυλεμένα" από όσο μας είχε συνηθίσει  σε προηγούμενες σχετικές του  δηλώσεις, ωστόσο δεν απέχουν απο την  βασική του μέχρι τώρα τακτική , να  αντιδρά μεν  εναντίον αυτών που θέλουν να εισβάλλουν  δια της βίας στην ζωή των χριστιανών αλλά ταυτοχρόνως να  αναμένει την τελική θέση της Ιεράς Συνόδου  αφήνοντας -όπως είναι φυσικό- τον "τελευταίο λόγο " να τον έχει η   διοικούσα εκκλησία,  ο  οποίος  και εμείς ευχόμαστε  να είναι  ρηξικέλευθος  ως προς τις  εκδηλωμένες προθέσεις της πολιτείας  πάνω στο ζήτημα  της διαχείρισης και του ελέγχου  της ελευθερίας των πολιτών.
Πιό κάτω τo Video  με την συνέντευξη του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ

Σχόλια

  1. αγαπητο Ο.Π. αν ο κοσμος παρει την ΚτΠ ειναι χαραγμενος με το αριθμο του θηριου ή οχι? ειναι καταδικασμενος πλεον στην κολαση ή οχι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ ανώνυμε Καλή Ανάσταση.
    Όπως έχουμε γράψει σε παλαιότερη ανάρτησή μας με τίτλο :"Υπάρχουν ερωτήσεις που μόνο η καρδιά μας μπορεί να δώσει απαντήσεις" (http://orthodox-watch.blogspot.com/2010/09/blog-post_30.html):
    ...Εμείς θα κάνουμε το χρέος μας ως βαπτισμένοι Χριστιανοί ενώπιον του Θεού και ως δημοκρατικοί Έλληνες πολίτες ενώπιον της πολιτείας και ενώπιον κάθε αρμόδιας κοσμικής ή εκκλησιαστικής αρχής και αν είναι θέλημα του Θεού τότε ΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ.
    Αν πάλι ο Θεός εξ΄αιτίας της αμετανοησίας μας και της χλιαρότητάς μας επιτρέψει να δοκιμασθούμε ως λαός ,τότε ας είμαστε προετοιμασμένοι πνευματικά ώστε εκείνες τις δύσκολες ώρες με την βοήθεια του Θεού να μην λυγίσουμε και χάσουμε άπαξ δια παντός την ψυχή μας.
    Αυτό που έρχεται δεν είναι όπως έχουμε πεί ο "γάμος με τον αντίχριστο" δηλαδή το "Χάραγμα" αλλά ο αρραβώνας και η πρώτη δέσμευση πράγμα που σημαίνει ότι με την παραλαβή της κάρτας ήδη θα έχουμε προσκυνήσει την παγκόσμια εξουσία των αντιχρίστων σίγουρα δυνάμεων.
    Τι μας ζητάνε οι αντίχριστες δυνάμεις σήμερα;
    Να αρνηθούμε ευθέως τον Χριστό;
    Να σφραγισθούμε στο μέτωπο ή στο χέρι με το σύμβολο του ονόματός του αντιχρίστου;
    Να σταματήσουμε να πηγαίνουμε στην Εκκλησία;
    Να μην κάνουμε τον Σταυρό μας;
    Όχι τίποτε απο όλα αυτά δεν μας ζητούν σήμερα οι αντίχριστοι εργολάβοι της "παγκόσμιας κυβέρνησης".
    Το μόνο που θέλουν απο μας είναι να πούμε το "ναί" στο "συνοικέσιο" και να πετάξουμε ως άχρηστα στα σκουπίδια τα Θεόσδοτα δώρα της ελευθερίας και του αυτεξούσιου δείχνοντας έτσι στον Δημιουργό μας ότι δεν Τον υπολογίζουμε ,ουτε νοιώθουμε καμία ευγνωμοσύνη για την Σταυρική θυσία του Υιού Του και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.
    Αυτό θα συμβεί στην πραγματικότητα αν υποχωρήσουμε στον εκβιασμό και παραλάβουμε τις χειροπέδες της παγκόσμιας ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (κάρτα συναλλαγών,κάρτα του πολίτη)....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Να σταματήσουμε να πηγαίνουμε στην Εκκλησία;"

    Θέλουν να είναι γεμάτες οι Εκκλησίες με ανθρώπους με αλλοιωμένο φρόνημα (βλέπε Νέα Εποχή), θέλουν οι Ορθόδοξοι να έχουν εκκλησιαστική κοινωνία με τις αιρέσεις (βλέπε συμμετοχή στο ΠΣΕ, αμνήστευση των αιρέσεων με άρση των αναθεμάτων, υπογραφή αναγνωρίσεως "Μυστηρίων" αιρετικών, δηλώσεις Πατριαρχών - Επισκόπων ότι οι μονοθεϊστικές θρησκείες λατρεύουν τον ίδιο Θεό, συμπροσευχές με αιρετικούς, παρουσία αιρετικών "ιερέων" σε Θεία Λειτουργία, Χειροτονία κλπ, ευλογία ποιμνίου-άρτου από κοινού με αιρετικούς, μετάδοση Θείας Κοινωνίας σε αιρετικούς λαϊκούς, προσφώνηση αιρετικού Πάπα ως Ορθοδόξου Επισκόπου, μνημόνευση αιρετικού Πάπα από Οικουμενικό Πατριάρχη με αποδοχή του Πρωτείου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η κα Τζάνη είναι γνωστή πολέμια της Ορθόδοξης Πίστης μας και, κατά καιρούς, σε τηλεοπτικές εμφανίσεις της "φοράει τη μάσκα" που εξυπρετεί "τα επιχειρήματά της"... άλλοτε φανατική 12θεϊστρια, άλλοτε "παγανίστρια", άλλοτε "κάτι άλλο".
    Τώρα, της "φταίει" το Μυστήριο του Αγίου Χρίσματος! Της έδωσε κανείς το δικαίωμα να "υπαρασπίζει" δήθεν τους... καημένους (!) Ορθόδοξους Χριστιανούς γιατί "καταπιέζονται" και "υποχρεώνονται" να λαμβάνουν το Άγιο Χρίσμα; ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ συγκεκριμένη.
    Μόνο για τον εαυτό της δικαιούται να ομιλεί, ως προς θέματα "ευαίσθητα" - "πνευματικά" και, αν φέρει το Άγιο Χρίσμα το οποίο τώρα απορρίπτει, ας πράξει τα ανάλογα "να απαλλαγεί".
    Όμως, μια ασήμαντη Χριστιανή Ορθόδοξη ΤΗΝ ΙΚΕΤΕΥΕΙ, ΝΑ ΜΗ ΒΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ.
    Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ ΠΟΙΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ; "΄Όστις θέλει οπίσω μου ελθείν..."
    Κα Τζάνη, στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας, έχουμε άπειρα παραδείγματα "σκληρών διωκτών του Χριστού" οι οποίοι κάποα ευλογημένη στιγμή ΘΕΟΥ ΧΑΡΙΤΙ, έγιναν οι θερμότεροι οπαδοί του.
    Σας το εύχομαι, με όλη μου την καρδιά.
    "Κατερίνα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις