ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΛΩΜΑ ΑΚΙΝΔΥΝΟ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Εξακολουθούν ακόμη να υπάρχουν συνάνθρωποί μας που θεωρούν το ηλεκτρονικό φακέλλωμα ακίνδυνο; Ανθρωποι που πιστεύουν ότι δεν είναι παρά “Αντιχριστολόγοι”, “αφελείς” και “γραφικοί” όσοι μάχονται εναντίον της άνευ όρων παράδοσης σε όσους επιβουλεύονται τόσο απροκάλυπτα την ελευθερία και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου;

Υπάρχουν χριστιανοί, που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η Εκκλησία δεν έχει αδήριτο χρέος να πρωτοστατήσει στον αγώνα για τη διαφύλαξη της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας του ανθρώπου από την ηλεκτρονική φυλακή που μας ετοιμάζουν;

Αν εξακολουθούν να υπάρχουν - ειλικρινά απορώ και εξίσταμαι και τον νουν καταπλήττομαι το διατί - τους παρακαλώ θερμά να διαβάσουν τις ακόλουθες τρεις ειδήσεις που αλίευσα από το διαδίχτυο.

Ελπίζω ότι θα πειστούν περί του αντιθέτου και θα αρχίσουν να ανησυχούν για το τι θα επακολουθήσει αν συνεργήσουμε με τη σιωπή ή την ανοχή μας να ευνουχιστεί η ελευθερία του ανθρώπου.
*****

ΟΙ ΧΑΚΕΡΣ ΤΟΥ Playstation ΑΡΠΑΞΑΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 77 ΕΚ. ΧΡΗΣΤΩΝ!
==========
Στα χέρια των χάκερς, που πραγματοποίησαν κακόβουλη επίθεση πριν από 9 ημέρες στο Playstation Network της Sony, βρίσκονται προσωπικά δεδομένα των περίπου 77 εκατομμυρίων χρηστών του, αναφέρει το Reuters.
H Sony παραδέχτηκε χθες την κλοπή, παρά το γεγονός ότι αυτή συνέβη πριν από εννέα ημέρες, ενώ έγινε αντιληπτή την περασμένη Τετάρτη, με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή της υπηρεσίας. Οι χάκερς “άρπαξαν” ονόματα χρηστών, διευθύνσεις, e-mails, ημερομηνίες γεννήσεως, κωδικούς πρόσβασης και ασφαλείας.
Παράλληλα,δεν αποκλείεται, να έχουν στην κατοχή τους και τους αριθμούς των πιστωτικών καρτών που ήταν αποθηκευμένοι στους servers της εταιρείας.

Oι αντιδράσεις, πάντως, κατά της ιαπωνικής εταιρείας έχουν φουντώσει εξαιτίας της απόκρυψης της αλήθειας για την κατάσταση. Ο γερουσιαστής του Κονέκτικατ, Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ, ζήτησε εξηγήσεις από την αμερικανική θυγατρική της Sony, καθώς και διαβεβαιώσεις ότι θα προστατεύσει όσους καταναλωτές της εμπιστεύτηκαν τα δεδομένα τους.

Εκπρόσωπος της εταιρείας κυβερνο-ασφάλειας Sophos έκανε λόγο για “καταστροφή από πλευράς δημοσίων σχέσεων” για τη Sony, ενώ δεν απέκλεισε ότι οι χάκερς μπορεί να αξιοποιήσουν δεόντως τα στοιχεία (ιδίως τους κλεμμένους κωδικούς) για να κάνουν παραβιάσεις και σε άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες, με το σκεπτικό ότι οι χρήστες μπορεί να χρησιμοποιούν ίδιους κωδικούς σε παραπάνω από μια online υπηρεσίες.
Ο Άλαν Πόλερ, διευθυντής του ινστιτούτου ερευνών SANS τόνισε ότι ενδέχεται να πρόκειται για τη μεγαλύτερη κλοπή δεδομένων στην ιστορία.
Στέλεχος της Sony ανέφερε ότι ένα μέρος των υπηρεσιών θα επαναλειτουργήσουν μέσα σε μια εβδομάδα. Το Playstation Network -που, εκτός από online gaming, προσφέρει τη δυνατότητα “κατεβάσματος” ταινιών, μουσικής και άλλου ψηφιακού περιεχομένου – ξεκίνησε το 2006. Το 90% των χρηστών του είναι στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
ΠΗΓΗ:
*****
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ ΣΕ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ
_______________
Σύμφωνα με απόρρητα αμερικανικά έγγραφα που αποκαλύφθηκαν από τον δικτυακό τόπο WikiLeaks και δημοσιεύονται από το γερμανικό περιοδικό “Der Spiegel”, ο βασιλιάς Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας πρότεινε το 2009 σε αξιωματούχους των ΗΠΑ, να εμφυτεύσουν ηλεκτρονικά τσιπάκια στους κρατούμενους της φυλακής του Γκουαντάναμο προτού τους αφήσουν ελεύθερους.

Για τη σχετική συνομιλία, η οποία φέρεται να έγινε με σύμβουλο του Προέδρου Ομπάμα, το Μάρτιο του 2009, το γερμανικό περιοδικό επικαλείται ένα τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας με ημερομηνία 22 Μαρτίου, στο οποίο γίνεται αναφορά στη συνάντηση των δύο ανδρών στο ιδιωτικό ανάκτορο του Αμπντάλα στο Ριάντ.
ΠΗΓΗ:
Αμάν πια ρε
*****
ΚΛΟΠΗ 675.000 ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ!
_____________
Πολίτης από την πολιτεία της Georgia των ΗΠΑ, δήλωσε ένοχος σε κατηγορίες απάτης και κλοπής δεδομένων αφού οι αρχές βρήκαν στον υπολογιστή του 675.000 αριθμούς πιστωτικών καρτών, μερικούς τους οποίους είχε λάβει από διαδικτυακές επιθέσεις σε πληροφοριακά συστήματα επιχειρήσεων.

Ο Rogelio Hackett Jr., 26 ετών, δήλωσε ένοχος στις αρχές για τις παραπάνω κατηγορίες ύστερα από έρευνες που διεξήχθηκαν στην οικία του και στους προσωπικούς του υπολογιστές και τους σκληρούς τους δίσκους όπου βρέθηκαν τα συγκεκριμένα στοιχεία. Ο δράστης έχοντας στην κατοχή του τους αριθμούς των πιστωτικών καρτών, είχε πραγματοποίησει μέχρι και την ημέρα της σύλληψής του, συνολικές συναλλαγές ύψους 32 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο νεαρός Rogelio, αντιμετωπίζει 12ετή φυλάκιση καθώς και πρόστιμο 500.000 δολαρίων.
ΠΗΓΗ:

www.secnews.gr

(Αναδημοσίευση απο το http://panayiotistelevantos.blogspot.com/ )

Σχόλια

  1. Αγαπητέ κ. Τελεβάντο, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
    Πιστέψτε με, δυστυχώς υπάρχουν αδελφοί μας Χριστιανοί Ορθόδοξοι που έχουν ΑΓΝΟΙΑ για την ΚτΠ. Ενώ εκκλησιάζονται, εξομολογούνται, κοινωνούν, όταν προσπαθείς να τους ενημερώσεις για την ΚτΠ παίρνεις την αποστομωτική απάντηση "εμείς θα κάνουμε αυτό που θα μας υποδείξει η Επίσημη Εκκλησία". Παράλληλα, οι περισσότεροι από τους συγκεκριμένους συνανθρώπους μας, δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονική ενημέρωση και τα ΜΜΕ (εκτός ελαχιστοτάτων εξαιρέσεων), τηρούν "σιγή ιχθύος" για το θέμα αυτό. Προσωπικά, από το φιλόξενο ιστολόγιο του Ο.Π. είχα την αρχική πληροφόρηση και στη συνέχεια, επιδίωξα να ενημερώνομαι παντοιοτρόπως για τις σχετικές εξελίξεις.
    Έχω γίνει "κουραστική" να επαναλαμβάνω ότι η Ιεραρχία της Εκκλησίας μας και ο Μακαριώτατος είναι ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ, ΓΙΑΤΙ ήδη ΕΧΟΥΝ ΑΡΓΗΣΕΙ! Η υποδομή - κλειδαριά, ως "Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση" ετοιμάστηκε... τι μένει; "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ-ΚτΠ".
    Η Επίσημη Εκκλησία μας, καλείται να προστατέψει τις ψυχές του Ποιμνίου ΜΕ ΕΝΑ ΗΧΗΡΟ "ΟΧΙ" σε κάθε ΚΑΡΤΑ-ΧΕΙΡΟΠΕΔΑ που στερεί τα Θεόσδοτα δώρα του Αυτεξούσιου και του Σεβασμού του Ελεύθερου Ανθρωπίνου Προσώπου "εις τύπον Χριστού".
    "Κατερίνα"
    Προς Ο.Π.: Έχω αποστείλει τελευταία, παρόμοια σχόλια σε άλλες αναρτήσεις, αλλά δεν δημοσιεύτηκαν. Ίσως το "ηλεκτρονικό ταγκαλάκι" προσπαθεί να με αποθαρρύνει γιατί με δυσκολεύει πολύ στην αποστολή τους και "χάνονται" στη διαδρομή. Ελπίζω το συγκεκριμένο σχόλιο να το λάβετε γιατί δεν μπορώ να μην "καίγομαι" για τους αδελφούς μου που αγνοούν το θέμα, επειδή εγώ είμαι ενήμερη και έχω πάρει τις αποφάσεις μου, με όποιο κόστος, ΣΥΝ ΘΕΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις