Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων Αλφέγιεφ στο Μέγαρο Μουσικής

 Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ ,συγγραφέας  και  συνθέτης  χορωδιακών έργων ΙλαρίωνΑλφέγιεφ:
«Με το έργο αυτό θα ήθελα να μεταφέρω την ατμόσφαιρα του Ναού στη σκηνή, ώστε οι ακροατές να μπορέσουν να βιώσουν τα ίδια αισθήματα με εκείνα, τα οποία βιώνουν οι πιστοί στις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας».
 Σχόλιο Ο.Π:

Εμείς στην Ελλάδα  κάνουμε ακριβώς το αντίθετο.

Είτε  με τις λειτουργικές παραφράσεις, είτε  με  τον Νταλάρα, κάνουμε ότι είναι δυνατόν  ώστε οι  πιστοί  στους Ιερούς μας Ναούς  να νοιώσουν  τα ίδια αισθήματα  με  εκείνα που βιώνουν  οι θαμώνες των   διαφόρων  music Halls.

Φυσικά  δεν είμαστε ούτε υπέρ της άποψης του Σεβ.κ. Ιλαρίωνος ούτε ασφαλώς συμφωνούμε με τις απόψεις των δικών μας  "εκσυγχρονιστών". 

Αυτό που έχουμε ανάγκη  ως  Έλληνες Ορθόδοξοι, είναι αφ΄ενός να  "μαλακώσουμε " τις σκληρυμένες μας καρδιές  με την  βοήθεια της Ορθόδοξης  πνευματικότητας όπως μας την δίδαξαν οι Άγιοι Απόστολοι  και όλοι  οι Άγιοι της  Εκκλησίας  μας και αφ΄ετέρου να  ξαναβρούμε την  εθνική μας περπατησιά μιας και τα τελευταία χρόνια  παραπαίουμε σαν τον μεθυσμένο  πότε δεξιά και πότε αριστερά  χωρίς  να ξέρουμε που πατάμε και που  πηγαίνουμε.

Και όπως  γράφει το "πρακτορείο Εκκλησιαστικών ειδήσεων Ρομφαία":
"..Να αναφερθεί, ότι η συναυλία συνδιοργανώθηκε από το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα «Ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος» του Πατριαρχείου Μόσχας και τις Εκδόσεις «Εν πλω», και υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου και του Πρέσβεως της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα Vladimir Chkhikvishvili..."

Σχόλια

  1. Είναι νομίζω προφανές πως οι εκδόσεις Εν Πλω έχουν ως αποστολή την προώθηση του οικουμενισμού στην πατρίδα μας. Τόσο τα βιβλία όσο και κάποιοι συνεργάτες του συγκεκριμένου εκδοτικού οίκου βρίσκονται στο πνεύμα της "μεταπατερικής" θεολογίας, δηλαδή της αίρεσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις