Ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος σε ρόλο αυτόκλητου "υπερασπιστή" του κ. Ραγκούση

Πρόκειται για ένα περιστατικό που συνέβη στις 20 Μαρτίου  2011  στην Πάρο με πρωταγωνιστές τον υπουργό εσωτερικών  και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κ. Ραγκούση , μια   εκκλησιαζόμενη κυρία και τον  Σεβ.Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικο.
Το τί συνέβη  το μάθαμε απο την επιστολή του κ. Μ.Α (πολίτη της Πάρου), η οποία δημοσιεύθηκε απο την  εφημερίδα "Το Παρόν της Κυριακής"  στις 17 Απριλίου 2011 στην στήλη  "Οι αναγνώστες γράφουν", απ΄όπου και την αναδημοσιεύουμε:

ΑΤΟΠΗΜΑ  ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

Αγαπητέ κ. Διευθυντά

Αλγεινή  εντύπωση στους Παριανούς που είδαν  ή πληροφορήθηκαν  το συμβάν προκάλεσε η σκηνή  που εκτυλίχθηκε μέσα στον Ναό  της  Παναγίας  Εκτονταπυλιανής, την Κυριακή  στις 20 Μαρτίου  το απόγευμα.Πρωταγωνιστής ο  Μητροπολίτης Παροναξίας κ.Καλλίνικος.

Συγκεκριμένα, μόλις είχε τελειώσει  κάποια ομιλία και οι παρευρεθέντες - κληρικοί και λαϊκοί-  αποχωρούσαν.
Εκείνη την ώρα  ο παριανός  υπουργός κ. Ραγκούσης  βρέθηκε μέσα στο Ναό.
Τότε μια γυναίκα, γνωστή στην  παριανή κοινωνία για το ήθος και την ευπρέπειά της, τον πλησίασε  και του εξέφρασε  την ανησυχία της για το θέμα  των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων  και συγκεκριμένα  για τον αριθμό 666, που λέγεται ότι θα περιέχουν.
Τη στιγμή εκείνη εξερχόταν ο Σεβασμιώτατος απο το Ναό, όπως  και  αρκετοί  ιερείς  και λαϊκοί.
Μόλις  αντιλήφθηκε ότι η γυναίκα  ομιλούσε  στον κ. Ραγκούση  για το συγκεκριμένο θέμα  της "Κάρτας του Πολίτη" έγινε θηριώδης  και επενέβη απρόσκλητος στη συζήτηση, επιτιμώντας την γυναίκα  με δριμύτητα, λέγοντας της  ότι έχει άγνοια  για το θέμα αυτό  και ως εκ τούτου  δεν δικαιούται  να ομιλεί, απειλώντας την μάλιστα  ότι  θα πάει στηνκόλαση!

Η ανάρμοστη αυτή - και ανεξήγητη- συμπεριφορά  του κ. Καλλίνικου έγινε γνωστή  στη μικρή κοινωνία της Πάρου, καθώς αρκετοί  απο τους πολλούς  αυτόπτες μάρτυρες  τη σχολίασαν αρνητικά.
Αυθόρμητα έρχονται  κάποιες  ερωτήσεις προς τον κ. Καλλίνικο:

1) Γιατί επενέβη  ως αυτόκλητος  "υπερασπιστής" του κ. Ραγκούση;
Αντί να συγχαρεί τη γυναίκα  για το  ευγενές θάρρος της, της επιτέθηκε  φραστικά και τηνεκφόβισε  με την απειλή της ....κολάσεως!
Δηλαδή επειδή  ο ίδιος τηρεί  σιγήν ιχθύος  για το πολύκροτο αυτό θέμα, θα φιμώσει  και όλους τους άλλους  που ενδιαφέρονται και ανησυχούν;

2)Όταν άλλοι Μητροπολίτες  δίνουν αγώνες  για το θέμα αυτό  και ενημερώνουν το ποίμνιό  τους  για τους κινδύνους που κρύβει  αυτή η κάρτα, εκείνος τι φοβήθηκε;
Μήπως ...στενοχωρηθεί ο υπουργός μέσα στο  ...σπίτι του Σεβασμιωτάτου;
Αλλά δεν είναι σπίτι σας ο Ναός, Σεβασμιώτατε ούτε και πρόσβαλε κανέναν  η ευγενής κυρία.

3)Δικαίωμα μέσα στους Ναούς  να κηρύττουν  έχουν ασφαλώς  μόνο οι ιεροκήρυκες.Όμως η  εν λόγω κυρία δεν έκανε κήρυγμα.Ομιλούσε κατ΄ιδίαν  στον συμπατριώτη  μας, πρώην δήμαρχό μας  και νυν υπουργό,  θέση την οποία χάρη στον Παριανό λαό κατέκτησε.
Τι σας ενόχλησε  εσάς η συζήτηση αυτή, Σεβασμιώτατε;
Γιατί  να οργιστείτε  και να παρεκτραπείτε;

Κρίμα για το ατόπημά σας, Σεβασμιώτατε!
Υπάρχει πάντως και  η δημόσια συγνώμη...

Μ.Α., ένας πολίτης της Πάρου

Σχόλια

  1. "Δεν θα είχες εξουσίαν , αν δεν ήταν δοσμένη άνωθεν." Με αυτά τα λόγια Του ο Κύριος προς τον Πιλάτο οριοθετεί την άσκηση κάθε εξουσίας με κριτήριο να είναι αρεστή στο Θεό. Η κατάχρηση της εξουσίας ή η χρησιμοποίησή της με προσωποπαγή τρόπο, σαν να μην έρθει η στιγμή να παραδοθεί καινούρια και αμάλαγη με δίχως ασκημάδι στους επερχομένους δεν είναι θεάρεστη.
    Η κατάχρηση του χαρίσματος του Επισκόπου (μετά από μένα γαία πυρί μιχθήτω), ιδίως τις μέρες αυτές του πονηρού Διαλόγου με τους παπιστές προοινωνίζει δεινά για την Ορθοδοξία και για το Συνοδικό της σύστημα διοικήσεως. Ο λαός του Θεού περιμένει να ακούσει τη φωνή των Επισκόπων εκεί όπου με θάρρος και πίστη πρέπει να ακούγεται, όχι όπου δεν πρέπει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με υπερασπιση του Μητροπολίτη Παροναξίας για την κτπ που ειδε ο Ραγκουσης πως να μην προχωραει την ηλεκτρονικη διακυβερνηση...εχει και τους "προστατες" του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτο το ακουσα σε δηλωση του Γεροντα Παισιου

    Ο γέροντας δείχνοντας το βιβλίο της Αμερικανίδος Mary Relf “ The New Money System 666 ” έλεγε στενοχωρημένος :
    - Ενώ τόσο ολοκάθαρα ενεργείται το μυστήριο αυτό , για το οποίο μας έχει ενημερώσει ( εδώ και 2.000 χρόνια ) ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος στο βιβλίο της Αποκαλύψεως , στενοχωριέμαι γιατί πολλοί , ακόμη ιερείς και επίσκοποι , δεν βλέπουν το θέμα πνευματικά , αλλά καθαρά κοσμικά . Λένε στον κόσμο πώς δεν συμβαίνει τίποτα κι΄ούτε πειράζει να πάρουμε ταυτότητες και κάρτες…


    σχολιο δικο μου":το ακουσατε Αξιοσεβαστε Αρχιεπισκοπε Ιερονυμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. παιδια αν τα πραγματα ειναι ετσι,
    τοτε εδω θα γινει της ιαπωνιας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις