Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011

Πολίτες ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η υπουργική απόφαση

 
Να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η υπουργική απόφαση που υποχρεώνει για το τρέχον έτος να γίνονται όλες οι συναλλαγές άνω των 3.000 ευρώ (και από το 2012 άνω των 1.500 ευρώ) μέσω πιστωτικών καρτών, τραπεζικών λογαριασμών και επιταγών, επιδιώκει προσφυγή που κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.


Σύμφωνα με τους προσφεύγοντες έλληνες υπηκόους, κατοίκους στην Ελλάδα και στο ...εξωτερικό (Βέλγιο), η νέα υπουργική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών και ο σχετικός νόμος 3842/10, που επέβαλε το μέτρο πληρωμής μέσω τραπεζών ανάλογα με το ύψος των…… συναλλαγών, παραβιάζει τις συνταγματικές διατάξεις που κατοχυρώνουν την ελεύθερη συμμετοχή στην οικονομική ζωή και την ελευθερία των συμβάσεων.

Οι προσφεύγοντες τονίζουν ότι δεν είναι δυνατό να υποχρεώνονται να συνάπτουν συμβάσεις με τράπεζες, σημειώνοντας ότι η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση κατέδειξε ότι οι συναλλαγές με τράπεζες ενέχουν κινδύνους σε ενδεχόμενο υπερημερίας ή αδυναμίας εξόφλησης.

Πηγή : http://hellenicspace.wordpress.com/2011/04/28/προσφυγή-στο-στε-κατά-της-φοροκάρτας
http://agiooros.org/viewtopic.php?f=13&t=5537 

1 σχόλιο:

  1. Οι κυβερνωντες ειναι τοσο σκληροι και αμειλικτοι στις αποφασεις τους που ουτε καν τους ενδιαφερει η αποψη των πολιτων,εκτελουν εντεταλμενη υπηρεσια πορωμενα, και καθημερινα περνανε και ενα νομοσχεδιο διχως να τους ενδιαφερει αν συμφωνει ή διαφωνει ο κοσμος.Μηπως πρεπει να αλλαξουμε σταση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.