Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011

Η παναίρεση του Οικουμενισμού "ηρεμεί"και ...συσκέπτεται στην Κρήτη!

Στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης η προετοιμασία της ετήσιας συνάθροισης της Κεντρικής Επιτροπής του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών “Εκκλησιών”

29-04-2011

Στον Άγιο Νικόλαο διάλογος των Εκκλησιών της Ευρώπης

Στον Άγιο Νικόλαο, συνεδριάζει από χθες το προεδρείο του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών, στο οποίο συμμετέχουν 120 Ορθόδοξες, Προτεσταντικές και Αγγλικανικές Εκκλησίες απ' όλη την Ευρώπη.
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ετήσιας συνάθροισης της Κεντρικής Επιτροπής, που θα γίνει το φθινόπωρο, το Προεδρείο του Συμβουλίου συνεδριάζει στο ξενοδοχείο Minos Beach στον Άγιο Νικόλαο.
Πρόεδρος του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών από το 2009 και μέχρι το 2013 είναι ο συμπολίτης Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ Αδαμάκης.
Στη χθεσινή πρωινή συνεδρία παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριος, ο οποίος καλωσόρισε τα μέλη του Προεδρείου στην περιοχή και την Εκκλησία της Κρήτης.
Χθες το απόγευμα τους υποδέχθηκαν επίσημα ο ...Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης και ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης.
http://aktines.blogspot.com/
Ο  Μακαριώτατος  Αλβανίας Αναστάσιος 

Η Διάσκεψη (ή Συμβούλιο) των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (ΔΕΕ, CEC) ιδρύθηκε το 1959 με σκοπό την ...προώθηση της συμφιλίωσης, του διαλόγου και των φιλικών σχέσεων μεταξύ των εκκλησιών της Ευρώπης, σε μια περίοδο αυξανόμενων πολιτικών εντάσεων και διαιρέσεων λόγω του Ψυχρού Πολέμου. Αποτελεί μια οικουμενική κοινότητα χριστιανικώνΠροτεσταντικές, Ορθόδοξες, Αγγλικανικές και Παλαιοκαθολικές[1]. Το 2005, η ΔΕΕ αποτελούνταν από 125 μέλη-εκκλησίες. εκκλησιών της Ευρώπης· τα μέλη της αποτελούνται από τις περισσότερες επικρατούσες ευρωπαϊκές εκκλησίες
Στους στόχους της Διάσκεψης περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η πληρέστερη προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας και των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η προώθηση του σεβασμού όσον αφορά τις χριστιανικές ρίζες των Ευρωπαϊκών λαών και η διευθέτηση των σχέσεων Εκκλησίας και Κράτους σε εθνικό επίπεδο.[2]. Ένα μεγάλο πρόσφατο έργο της Διάσκεψης ήταν η παραγωγή της "Οικουμενικής Χάρτας" (Charta Oecumenica) των εκκλησιών της Ευρώπης.
Οι συνελεύσεις της ΔΕΕ λαμβάνουν χώρα κάθε έξι χρόνια. Η 4η συνέλευση της ΔΕΕ (1964) έγινε πάνω σε πλοίο στη Βαλτική Θάλασσα καθώς εκπρόσωποι από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης αντιμετώπισαν δυσκολίες στην έκδοση βίζας. Στις περιόδους μεταξύ των συνελεύσεων, η ΔΕΕ διακυβερνάται από μια Κεντρική Επιτροπή η οποία διεξάγει μια ετήσια συνάθροιση. Πρόσφατες συναθροίσεις έλαβαν χώρα στη Γενεύη (2003), στην Πράγα (2004), στην Κρήτη (2005) και στο Ντερί (2006).
Πρόεδρος της ΔΕΕ (από το 2003) είναι ο Αιδ. Jean Arnold de Clermont (Μεταρρυθμισμένη Εκκλησία της Γαλλίας). Ο Γενικός Γραμματέας (από τον Δεκέμβριο του 2005) είναι ο Αιδ. Colin Williams, πρώην Αρχιδιάκονος του Λάνκαστερ της Εκκλησίας της Αγγλίας. Διαδέχθηκε τον Αιδ. Δρ Keith Clements.
Υπάρχει ένας αριθμός υφιστάμενων εθνικών εκκλησιαστικών συμβουλίων και είναι μέλος του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών (ΠΣΕ, WCC). Η Γενική Γραμματεία και η Επιτροπή Διαλόγου των Εκκλησιών στεγάζεται στο Οικουμενικό Κέντρο, στη Γενεύη της Ελβετίας, όπου βρίσκονται και τα κτίρια των κεντρικών γραφείων του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών. Οι συζητήσεις για την Επιτροπή των Εκκλησιών για τους Μετανάστες στην Ευρώπη (ΕΕΜΕ, CCME) με έδρα τις Βρυξέλλες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.