Ρουμάνικες ιστοσελίδες για την συγκέντρωση εναντίον της Κάρτας του Πολίτη στο Πεδίον του Άρεως

Razboi întru Cuvânt


Grecia: manifestatie importanta impotriva CARDULUI CETATEANULUI

Postat de admin pe 28 Mar 2011 la 11:55 pm | Categorii: Era Big Brother, NEWS (STIRILE ZILEI), Pagini Ortodoxe, Video Print This Post Print This Post
Zeci de mii de oameni din multe părţi ale Greciei au răspuns la apelurile Comisiei Panelene a Clericilor şi Laicilor pentru Lupta împotriva Cardului Cetăţeanului şi s-au adunat duminică, 27 martie 2011, în Pedio Areos, după care au mers în marş paşnic către Parlamentul Elen. Estimările cele mai modeste vorbesc de cel puţin 30.000 de manifestanţi, în timp ce Părintele Nektarios Moulatsiotis, preşedintele acestei Comisii de Luptă împotriva Cardului Cetăţeanului, a anunţat prezenţa a 100.000 de oameni. Importanţă însă nu are atât numărul participanţilor, cât prezenţa dinamică a oamenilor, atât în ​​discursurile ţinute la Pedio Areos, cât şi în marşul către Parlament.
Dintre vorbitori trebuie menţionaţi reprezentanţii INKA-ΓΟΚΕ (Ιnstitutul Consumatorilor/Federaţia Generală a Consumatorilor din Grecia, organizaţie membră a Comisiei Europene pentru Sănătatea şi Protecţia Consumatorilor, http://www.inka.gr)[1], experţi în ştiinţele economice care au prezentat riscurile actelor cu cip şi ale îndosarierii datelor personale. Domnul Stathis Adamopoulos, specialist în ştiinţe economice, membru al INKA, a semnalat în discursul său că „în esenţă, cardul va înregistra toate acţiunile individului cu rezultatul că va modifica fundamental sistemul de valori al societăţii noastre”, adică omul va....
fi supus unei urmări continue, 24 de ore din 24, şi a completat că aceste date care ţin de viaţa privată a omului vor putea fi extrase în orice moment, fapt care va constitui un obstacol major în dezvoltarea personalităţii umane. În declaraţia făcută Agenţiei Ateniene de Ştiri şi Agenţiei Macedoniene de Ştiri, ΑΠΕ-ΜΠΕ, acelaşi Stathis Adamopoulos susţine că: „chiar dacă toate aceste temeri nu ar fi reale, adevărul este că noul act de identitate care ni se pregăteşte presupune un sistem birocratic complex şi costisitor, care va deveni o importantă sursă de venituri, fapt care, spre exemplu a determinat guvernul australian să renunţe la introducerea lui”.

Părintele Nektarios Moulatsiotis, la rândul său, a subliniat într-una din intervenţiile sale că „acest card al cetăţeanului este în dezacord flagrant cu Constituţia Greciei şi cu Dreptul European”.
Reprezentanţii PR.A.O.S. (Iniţiativa Luptătorilor pentru o Conştiinţă Ortodoxă) au analizat în detaliu, atât din perspectivă tehnologică, cât şi religioasă, tema cardului de cetăţean.
Mitropolitul Pireului, Serafim, în numele Bisericii locale a Pireului, a exprimat neliniştea sa profundă faţă de intenţia introducerii cardului cetăţeanului în mesajul transmis manifestanţilor prin reprezentantul său, protopresviterul Hristos Hritodoulou. A subliniat că actuala evoluţie a tehnologiei devine un adevărat blestem pentru om şi instrument al unei dictaturi fără precedent în istoria omenirii. Omul îşi va pierde identitatea în cadrul sistemului de urmărire continuă care se va realiza prin cardul cetăţeanului. S-a menţionat de asemenea că se aşteaptă luarea oficială a poziţie e Sinodului Bisericii Greciei imediat ce guvernul va da publicităţii proiectul de lege privitor la introducerea cardului cetăţeanului, specificându-se că s-a constituit deja o comisie juridico-teologică a Sinodului care investighează toate datele legate de cardul cetăţeanului.
În repetate rânduri vorbitorii au invocat trecutul glorios al poporului grec care a fost un promotor al libertăţii umane, prin aceasta îndemnându-i pe contemporani să urmeze exemplul înaintaşilor lor care nu s-au temut să lupte şi să-şi dea viaţa pentru credinţa şi patria lor. S-au făcut referiri la Constantinopolul bizantin, ca simbol al elenismului creştin, şi la 25 martie, una dintre cele două zile naţionale ale Greciei, care marchează începutul revoluţiei de eliberare e grecilor de sub jugul otoman, din 1821, în care Biserica a avut un rol decisiv.
În ansamblul lor, discursurile s-au dorit un semnal de alarmă adresat poporului elen şi în acelaşi timp tuturor creştinilor, care se află în pericolul de a-şi pierde libertatea de acţiune şi spirituală prin acest nou sistem de înrobire, „anticreştin, antipopular, antidemocratic, antiuman şi satanic”, după cum a subliniat unul dintre vorbitori, „un sistem pe care Noua Ordine doreşte să îl impună Greciei”. De asemenea, manifestaţia s-a dorit o avertizare a ocârmuitorilor ţării, care se vădesc a nu fi „nici greci, nici creştini”, ci slujitori ai intereselor Noii Ordini Mondiale. S-a subliniat că guvernanţii nu doresc să prezinte clar ce înseamnă cardul cetăţeanului şi riscurile pe care le presupune, ei se exprimă în mod ambiguu, echivoc, în ce priveşte condiţiile şi implicaţiile introducerii noului sistem de identificare, fapt care dovedeşte o dată în plus caracterul antipopular al măsurii.
La sfârşitul discursurilor s-a citit rezoluţia manifestaţiei adoptată de către toţi participanţii.
Apoi manifestanţii au pornit în marş paşnic către Parlamentul Grecilor strigând lozinci precum “NU cardului cetăţeanului!”, „Grecia creştinilor Ortodocşi”, „Grecia înseamnă Ortodoxie!”, „Afară masonii din Parlament!” şi cântând imnul naţional şi „Apărătoare Doamnă”. Puternică a fost prezenţa tinerilor care cu vocile lor viguroase au dat un ton diferit marşului. Trebuie să îi felicităm pe aceşti tineri, pentru că mulţi dintre ei s-au implicat în organizarea şi desfăşurarea evenimentului prin distribuirea de pliante şi postarea de panouri etc.

Odată ajunşi în faţa Parlamentului, rezoluţia manifestaţiei a fost înmânată unui reprezentant al Parlamentului. Protestatarii şi-au manifestat dezacordul faţă de măsurile şi atitudinea guvernanţilor şi parlamentarilor în actuală criză economică şi politică şi au afirmat că nu îi consideră reprezentanţi ai poporului elen, tocmai pentru că nu acţionează spre binele material şi spiritual al poporului, ci sunt adevăraţi trădători de neam şi luptători împotriva Bisericii şi a credinţei creştine.
Mitropolitul Ieremia al Gortinei şi Megalopoleos a transmis telefonic în direct mesajul său de solidaritate şi de susţinere a cauzei manifestaţiei.
Mesaje de solidaritate au fost citite în faţa Parlamentului de reprezentanţi ai unor organizaţii creştine de pe tot cuprinsul Greciei.
În sfârşit, trebuie să semnalăm că protestatarii şi-au anunţat intenţia de a organiza şi alte demonstraţii de protest împotriva introducerii cardului cetăţeanului atât în Atena, cât şi în alte oraşe ale Greciei.
Părintele Nektarios Moulatsiotis: ”după afirmațiile polițiștilor suntem 150.ooo de oameni„
Traducere: Mihail Ilie.

http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2011/03/28/grecia-manifestatie-importanta-impotriva-cardului-cetateanului/

DIN NOU GRECII NE DAU LECTIA DEMNITATII SI A CREDINTEI. LA NOI…TACERE…

1 aprilie 2011
În Atena 100.000 de greci au protestat timp de patru ore împotriva cardului cetățianului (potrivit celor declarate de Părintele Nektarios Moulatsiotis)

Atena, 27 martie 2011, Pedio Areos şi Piaţa Syntagma:

Un nou protest împotriva actelor de identitate biometrice

Zeci de mii de oameni din multe părţi ale Greciei au răspuns la apelurile Comisiei Panelene a Clericilor şi Laicilor pentru Lupta împotriva Cardului Cetăţeanului şi s-au adunat duminică, 27 martie 2011, în Pedio Areos, după care au mers în marş paşnic către Parlamentul Elen.


Pr. Nektarios Moulatsiotis
Estimările cele mai modeste vorbesc de cel puţin 30.000 de manifestanţi, în timp ce Părintele Nektarios Moulatsiotis, preşedintele acestei Comisii de Luptă împotriva Cardului Cetăţeanului, a anunţat prezenţa a 100.000 de oameni. Importanţă însă nu are atât numărul participanţilor, cât prezenţa dinamică a oamenilor, atât în ​​discursurile ţinute la Pedio Areos, cât şi în marşul către Parlament. Dintre vorbitori trebuie menţionaţi reprezentanţii INKA-ΓΟΚΕ (Ιnstitutul Consumatorilor/Federaţia Generală a Consumatorilor din Grecia, organizaţie membră a Comisiei Europene pentru Sănătatea şi Protecţia Consumatorilor, http://www.inka.gr)[1], experţi în ştiinţele economice care au prezentat riscurile actelor cu cip şi ale îndosarierii datelor personale. Domnul Stathis Adamopoulos, specialist în ştiinţe economice, membru al INKA, a semnalat în discursul său că „în esenţă, cardul va înregistra toate acţiunile individului cu rezultatul că va modifica fundamental sistemul de valori al societăţii noastre”, adică omul va fi supus unei urmări continue, 24 de ore din 24, şi a completat că aceste date care ţin de viaţa privată a omului vor putea fi extrase în orice moment, fapt care va constitui un obstacol major în dezvoltarea personalităţii umane.

În declaraţia făcută Agenţiei Ateniene de Ştiri şi Agenţiei Macedoniene de Ştiri, ΑΠΕ-ΜΠΕ, acelaşi Stathis Adamopoulos susţine că: „chiar dacă toate aceste temeri nu ar fi reale, adevărul este că noul act de identitate care ni se pregăteşte presupune un sistem birocratic complex şi costisitor, care va deveni o importantă sursă de venituri, fapt care, spre exemplu a determinat guvernul australian să renunţe la introducerea lui”.


Părintele Nektarios Moulatsiotis, la rândul său, a subliniat într-una din intervenţiile sale că „acest card al cetăţeanului este în dezacord flagrant cu Constituţia Greciei şi cu Dreptul European”. Reprezentanţii PR.A.O.S. (Iniţiativa Luptătorilor pentru o Conştiinţă Ortodoxă) au analizat în detaliu, atât din perspectivă tehnologică, cât şi religioasă, tema cardului de cetăţean.


Mitropolitul Pireului, Serafim, în numele Bisericii locale a Pireului, a exprimat neliniştea sa profundă faţă de intenţia introducerii cardului cetăţeanului în mesajul transmis manifestanţilor prin reprezentantul său, protopresviterul Hristos Hritodoulou. A subliniat că actuala evoluţie a tehnologiei devine un adevărat blestem pentru om şi instrument al unei dictaturi fără precedent în istoria omenirii. Omul îşi va pierde identitatea în cadrul sistemului de urmărire continuă care se va realiza prin cardul cetăţeanului. S-a menţionat de asemenea că se aşteaptă luarea oficială a poziţie e Sinodului Bisericii Greciei imediat ce guvernul va da publicităţii proiectul de lege privitor la introducerea cardului cetăţeanului, specificându-se că s-a constituit deja o comisie juridico-teologică a Sinodului care investighează toate datele legate de cardul cetăţeanului. În repetate rânduri vorbitorii au invocat trecutul glorios al poporului grec care a fost un promotor al libertăţii umane, prin aceasta îndemnându-i pe contemporani să urmeze exemplul înaintaşilor lor care nu s-au temut să lupte şi să-şi dea viaţa pentru credinţa şi patria lor. S-au făcut referiri la Constantinopolul bizantin, ca simbol al elenismului creştin, şi la 25 martie, una dintre cele două zile naţionale ale Greciei, care marchează începutul revoluţiei de eliberare e grecilor de sub jugul otoman, din 1821, în care Biserica a avut un rol decisiv. În ansamblul lor, discursurile s-au dorit un semnal de alarmă adresat poporului elen şi în acelaşi timp tuturor creştinilor, care se află în pericolul de a-şi pierde libertatea de acţiune şi spirituală prin acest nou sistem de înrobire, „anticreştin, antipopular, antidemocratic, antiuman şi satanic”, după cum a subliniat unul dintre vorbitori, „un sistem pe care Noua Ordine doreşte să îl impună Greciei”.


De asemenea, manifestaţia s-a dorit o avertizare a ocârmuitorilor ţării, care se vădesc a nu fi „nici greci, nici creştini”, ci slujitori ai intereselor Noii Ordini Mondiale. S-a subliniat că guvernanţii nu doresc să prezinte clar ce înseamnă cardul cetăţeanului şi riscurile pe care le presupune, ei se exprimă în mod ambiguu, echivoc, în ce priveşte condiţiile şi implicaţiile introducerii noului sistem de identificare, fapt care dovedeşte o dată în plus caracterul antipopular al măsurii. La sfârşitul discursurilor s-a citit rezoluţia manifestaţiei adoptată de către toţi participanţii. Apoi manifestanţii au pornit în marş paşnic către Parlamentul Grecilor strigând lozinci precum “NU cardului cetăţeanului!”, „Grecia creştinilor Ortodocşi”, „Grecia înseamnă Ortodoxie!”, „Afară masonii din Parlament!” şi cântând imnul naţional şi „Apărătoare Doamnă”. Puternică a fost prezenţa tinerilor care cu vocile lor viguroase au dat un ton diferit marşului. Trebuie să îi felicităm pe aceşti tineri, pentru că mulţi dintre ei s-au implicat în organizarea şi desfăşurarea evenimentului prin distribuirea de pliante şi postarea de panouri etc. Odată ajunşi în faţa Parlamentului, rezoluţia manifestaţiei a fost înmânată unui reprezentant al Parlamentului. Protestatarii şi-au manifestat dezacordul faţă de măsurile şi atitudinea guvernanţilor şi parlamentarilor în actuală criză economică şi politică şi au afirmat că nu îi consideră reprezentanţi ai poporului elen, tocmai pentru că nu acţionează spre binele material şi spiritual al poporului, ci sunt adevăraţi trădători de neam şi luptători împotriva Bisericii şi a credinţei creştine. Mitropolitul Ieremia al Gortinei şi Megalopoleos a transmis telefonic în direct mesajul său de solidaritate şi de susţinere a cauzei manifestaţiei. Mesaje de solidaritate au fost citite în faţa Parlamentului de reprezentanţi ai unor organizaţii creştine de pe tot cuprinsul Greciei. În sfârşit, trebuie să semnalăm că protestatarii şi-au anunţat intenţia de a organiza şi alte demonstraţii de protest împotriva introducerii cardului cetăţeanului atât în Atena, cât şi în alte oraşe ale Greciei. Părintele Nektarios Moulatsiotis: ”după afirmațiile polițiștilor suntem 150.ooo de oameni„


Traducere: Mihail Ilie.
.Protest in Atena impotriva cardului cetateanului
                                                 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhEo_5_L02oYOhtv8j6hTacIgos7_E5bqFTpUNDjOiXbcUuHNeX3DROgY3gD-qdiwpJE5JVdXjLKpYLfL-1xCWSSV7cCAa8MQndPCsdZSNWN93hmaSnHDF9YMROvLc8NkeZ4f72WZ4a5AGI/s400/1.jpg

Un nou protest împotriva actelor de identitate biometrice
Zeci de mii de oameni din multe parti ale Greciei au raspuns la apelurile Comisiei Panelene a Clericilor si Laicilor pentru Lupta împotriva Cardului Cetateanului si s-au adunat duminica, 27 martie 2011, în Pedio Areos, dupa care au mers în mars pasnic catre Parlamentul Elen...
Pr. Nektarios Moulatsiotis
Estimarile cele mai modeste vorbesc de cel putin 30.000 de manifestanti, în timp ce Parintele Nektarios Moulatsiotis, presedintele acestei Comisii de Lupta împotriva Cardului Cetateanului, a anuntat prezenta a 100.000 de oameni. Importanta însa nu are atât numarul participantilor, cât prezenta dinamica a oamenilor, atât în discursurile tinute la Pedio Areos, cât si în marsul catre Parlament.
                                      https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgcN7XB71fnpZpuA0haJY2oM1CM_zleiBApApmRSfA0ZW8_uGtqF7Pu8EOyl_C_2yxS-nHTjUK07JfGWe6MJ72wwh3N7UcsVs6eYsIwyfjTwUDoJOLtBRpMavx0rLs5-lBjR6tomBUhr4_y/s400/2c.jpg

Dintre vorbitori trebuie mentionati reprezentantii INKA-ΓΟΚΕ (Ιnstitutul Consumatorilor/Federatia Generala a Consumatorilor din Grecia, organizatie membra a Comisiei Europene pentru Sanatatea si Protectia Consumatorilor, experti în stiintele economice care au prezentat riscurile actelor cu cip si ale îndosarierii datelor personale. Domnul Stathis Adamopoulos, specialist în stiinte economice, membru al INKA, a semnalat în discursul sau ca „în esenta, cardul va înregistra toate actiunile individului cu rezultatul ca va modifica fundamental sistemul de valori al societatii noastre”, adica omul va fi supus unei urmari continue, 24 de ore din 24, si a completat ca aceste date care tin de viata privata a omului vor putea fi extrase în orice moment, fapt care va constitui un obstacol major în dezvoltarea personalitatii umane.
                                                https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiYcuOvZEoktu2ZGq9fz5pThDowzJrXeJBLl3ad780IL48q6uCNZVqLGYGlQ-vNyU0Xbnz9sAkIU9MpqXQ7pK54yKhK_bb72IgjwpHvQk6iyk_agSDmDJk7o_mhuw5BI-qXwoSI5MRSFkGO/s400/5c.jpg
În declaratia facuta Agentiei Ateniene de Stiri si Agentiei Macedoniene de Stiri, ΑΠΕ-ΜΠΕ, acelasi Stathis Adamopoulos sustine ca: „chiar daca toate aceste temeri nu ar fi reale, adevarul este ca noul act de identitate care ni se pregateste presupune un sistem birocratic complex si costisitor, care va deveni o importanta sursa de venituri, fapt care, spre exemplu a determinat guvernul australian sa renunte la introducerea lui”.


Parintele Nektarios Moulatsiotis, la rândul sau, a subliniat într-una din interventiile sale ca „acest card al cetateanului este în dezacord flagrant cu Constitutia Greciei si cu Dreptul European”. Reprezentantii PR.A.O.S. (Initiativa Luptatorilor pentru o Constiinta Ortodoxa) au analizat în detaliu, atât din perspectiva tehnologica, cât si religioasa, tema cardului de cetatean.

Mitropolitul Pireului, Serafim, în numele Bisericii locale a Pireului, a exprimat nelinistea sa profunda fata de intentia introducerii cardului cetateanului în mesajul transmis manifestantilor prin reprezentantul sau, protopresviterul Hristos Hritodoulou. A subliniat ca actuala evolutie a tehnologiei devine un adevarat blestem pentru om si instrument al unei dictaturi fara precedent în istoria omenirii. Omul îsi va pierde identitatea în cadrul sistemului de urmarire continua care se va realiza prin cardul cetateanului. S-a mentionat de asemenea ca se asteapta luarea oficiala a pozitie e Sinodului Bisericii Greciei imediat ce guvernul va da publicitatii proiectul de lege privitor la introducerea cardului cetateanului, specificându-se ca s-a constituit deja o comisie juridico-teologica a Sinodului care investigheaza toate datele legate de cardul cetateanului. În repetate rânduri vorbitorii au invocat trecutul glorios al poporului grec care a fost un promotor al libertatii umane, prin aceasta îndemnându-i pe contemporani sa urmeze exemplul înaintasilor lor care nu s-au temut sa lupte si sa-si dea viata pentru credinta si patria lor. S-au facut referiri la Constantinopolul bizantin, ca simbol al elenismului crestin, si la 25 martie, una dintre cele doua zile nationale ale Greciei, care marcheaza începutul revolutiei de eliberare e grecilor de sub jugul otoman, din 1821, în care Biserica a avut un rol decisiv. În ansamblul lor, discursurile s-au dorit un semnal de alarma adresat poporului elen si în acelasi timp tuturor crestinilor, care se afla în pericolul de a-si pierde libertatea de actiune si spirituala prin acest nou sistem de înrobire, „anticrestin, antipopular, antidemocratic, antiuman si satanic”, dupa cum a subliniat unul dintre vorbitori, „un sistem pe care Noua Ordine doreste sa îl impuna Greciei”.
                                https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiqj6HTxPJKY4gWH7ax5FG3fcMyPxv9b9-QLgfXGmkCUNN5FDT5UH0KlL_VgnmBSlHF4Q230B0XAQ2dgkpnoOAFwiC3oBo09M7gKLQgROHcWhkP7OdtLY4z00P7IaVD4R4ITJ1nU11Xs7Cf/s400/6c.jpg
De asemenea, manifestatia s-a dorit o avertizare a ocârmuitorilor tarii, care se vadesc a nu fi „nici greci, nici crestini”, ci slujitori ai intereselor Noii Ordini Mondiale. S-a subliniat ca guvernantii nu doresc sa prezinte clar ce înseamna cardul cetateanului si riscurile pe care le presupune, ei se exprima în mod ambiguu, echivoc, în ce priveste conditiile si implicatiile introducerii noului sistem de identificare, fapt care dovedeste o data în plus caracterul antipopular al masurii. La sfârsitul discursurilor s-a citit rezolutia manifestatiei adoptata de catre toti participantii.
Apoi manifestantii au pornit în mars pasnic catre Parlamentul Grecilor strigând lozinci precum “NU cardului cetateanului!”, „Grecia crestinilor Ortodocsi”, „Grecia înseamna Ortodoxie!”, „Afara masonii din Parlament!” si cântând imnul national si „Aparatoare Doamna”. Puternica a fost prezenta tinerilor care cu vocile lor viguroase au dat un ton diferit marsului. Trebuie sa îi felicitam pe acesti tineri, pentru ca multi dintre ei s-au implicat în organizarea si desfasurarea evenimentului prin distribuirea de pliante si postarea de panouri etc. Odata ajunsi în fata Parlamentului, rezolutia manifestatiei a fost înmânata unui reprezentant al Parlamentului. Protestatarii si-au manifestat dezacordul fata de masurile si atitudinea guvernantilor si parlamentarilor în actuala criza economica si politica si au afirmat ca nu îi considera reprezentanti ai poporului elen, tocmai pentru ca nu actioneaza spre binele material si spiritual al poporului, ci sunt adevarati tradatori de neam si luptatori împotriva Bisericii si a credintei crestine.
                                  https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhrNgohtXn5GrWOv-c3tXbriHr6ledinam88Z8z9fsClO9ACb-V0btlUPqVvATVqJMOhACPUGdWQQM2HdgR7wcpI4BcqgiAMm8Up3R5QGecpg9AZkSl8Rov_Qzum2cFPCOfmH8K5NBtjHFf/s400/7c.jpg
Mitropolitul Ieremia al Gortinei si Megalopoleos a transmis telefonic în direct mesajul sau de solidaritate si de sustinere a cauzei manifestatiei. Mesaje de solidaritate au fost citite în fata Parlamentului de reprezentanti ai unor organizatii crestine de pe tot cuprinsul Greciei. În sfârsit, trebuie sa semnalam ca protestatarii si-au anuntat intentia de a organiza si alte demonstratii de protest împotriva introducerii cardului cetateanului atât în Atena, cât si în alte orase ale Greciei. Parintele Nektarios Moulatsiotis: ”dupa afirma?iile poli?i?tilor suntem 150.ooo de oameni„.
sursa:luptapentruortodoxie.blogspot.com
http://ortodoxnews.ro/content/view/703/86/ 

In Atena, 100.000 de greci au protestat impotriva cardului cu cip al cetateanului


Atena, 27 martie 2011, Pedio Areos şi Piaţa Syntagma:

 Un nou protest împotriva actelor de identitate biometrice

 
                                              Pr. Nektarios Moulatsiotis

Zeci de mii de oameni din multe părţi ale Greciei au răspuns la apelurile Comisiei Panelene a Clericilor şi Laicilor pentru Lupta împotriva Cardului Cetăţeanului şi s-au adunat duminică, 27 martie 2011, în Pedio Areos, după care au mers în marş paşnic către Parlamentul Elen. Estimările cele mai modeste vorbesc de cel puţin 30.000 de manifestanţi, în timp ce Părintele Nektarios Moulatsiotis, preşedintele acestei Comisii de Luptă împotriva Cardului Cetăţeanului, a anunţat prezenţa a 100.000 de oameni. Importanţă însă nu are atât numărul participanţilor, cât prezenţa dinamică a oamenilor, atât în ​​discursurile ţinute la Pedio Areos, cât şi în marşul către Parlament.


Dintre vorbitori trebuie menţionaţi reprezentanţii INKA-ΓΟΚΕ (Ιnstitutul Consumatorilor/Federaţia Generală a Consumatorilor din Grecia, organizaţie membră a Comisiei Europene pentru Sănătatea şi Protecţia Consumatorilor, http://www.inka.gr)[1], experţi în ştiinţele economice care au prezentat riscurile actelor cu cip şi ale îndosarierii datelor personale. Domnul Stathis Adamopoulos, specialist în ştiinţe economice, membru al INKA, a semnalat în discursul său că „în esenţă, cardul va înregistra toate acţiunile individului cu rezultatul că va modifica fundamental sistemul de valori al societăţii noastre”, adică omul va fi supus unei urmări continue, 24 de ore din 24, şi a completat că aceste date care ţin de viaţa privată a omului vor putea fi extrase în orice moment, fapt care va constitui un obstacol major în dezvoltarea personalităţii umane. În declaraţia făcută Agenţiei Ateniene de Ştiri şi Agenţiei Macedoniene de Ştiri, ΑΠΕ-ΜΠΕ, acelaşi Stathis Adamopoulos susţine că: „chiar dacă toate aceste temeri nu ar fi reale, adevărul este că noul act de identitate care ni se pregăteşte presupune un sistem birocratic complex şi costisitor, care va deveni o importantă sursă de cheltuieli, fapt care, spre exemplu a determinat guvernul australian să renunţe la introducerea lui”...
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις