Εκτεθειμένη η Αρχ. Κρήτης για την κάρτα πολίτη

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΙΚΟΥΣ   
Του Μανώλη Ζευγαδάκη

Η εκδήλωση που οργάνωσε πρόσφατα η Αρχιεπισκοπή Κρήτης στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου για την κάρτα του πολίτη με ομιλητή τον κ . Γιαννακουδάκη ο οποίος θεωρείται ειδικός στα ηλεκτρονικά , προβλημάτισε περισσότερο το ακροατήριο παρά το ενημέρωσε δημιουργώντας πολλές εντάσεις τόσο κατά την διάρκεια της ομιλίας όσο και του διαλόγου . 

Οι πολίτες που προσήλθαν στην αίθουσα είχαν την εντύπωση ότι η τοπική Εκκλησία που οργάνωσε την εκδήλωση θα έδινε τις απαραίτητες διευκρινήσεις και τις θέσεις της πάνω σ’ αυτό το θέμα .
Παρά το ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης είχε δηλώσει τηλεφωνικά στον γράφοντα ότι ο συγκεκριμένος ομιλητής θα παρέθετε τις απόψεις του ως ειδικός τεχνικός και θα έπαιρνε ανάλογη θέση η Αρχιεπισκοπή ίσως λόγω των αντιδράσεων και για να μην πυροδοτηθεί περισσότερο η ατμόσφαιρα ο κ. Ειρηναίος παρέμεινε σιωπηρός χωρίς να πάρει θέση .
  Το λάθος του κ. Γιαννακουδάκη ήταν ότι ...το περισσότερο μέρος της ομιλίας του περιελάμβανε επιστημονικές ορολογίες που ο περισσότερος κόσμος δεν καταλάβαινε . Μεταξύ αυτών που αντιλαμβανόταν από το ακροατήριο τις ορολογίες αυτές ήταν ένας συνάδελφός του ηλεκτρονικός ο οποίος δεν δίσταζε κατά τακτά διαστήματα να τον διακόπτει λέγοντάς του ότι ψεύδεται αντικρούοντάς τον με την ίδια επιστημονική ορολογία . Αντιδράσεις όμως προήλθαν και από το υπόλοιπο ακροατήριο το οποίο ζητούσε έντονα και με αγωνία να πάρει θέση η τοπική Εκκλησία πάνω στο ηλεκτρονικό φακέλωμα εκφράζοντας παράλληλα τους φόβους του για το μέλλον των παιδιών του .
Μεταξύ αυτών και ένας παρευρισκόμενος εν ενεργεία κληρικός που ευθαρσώς πήρε θέση κατά της ηλεκτρονικής κάρτας .

Εν τω μεταξύ το Ινστιτούτο Καταναλωτών το γνωστό ΙΝΚΑ αφού έλαβε γνώση της εκδήλωσης αυτής εξουσιοδότησε ένα από τα μέλη του στο Ηράκλειο να μοιράσει έξω από την αίθουσα του Αγίου Μάρκου έντυπα φυλλάδια που να εξηγούν τους κινδύνους που εμπεριέχει η νέα αυτή ταυτότητα και κατά πόσο θεωρείται νόμιμη . Μάλιστα κάποιος Αρχιμανδρίτης που θεωρείται ως υποψήφιος για την θέση βοηθού Επισκόπου ζήτησε από τον εκπρόσωπο του ΙΝΚΑ να απομακρυνθεί ζητώντας του την άδεια για την διακίνηση των εντύπων . Η ομιλία όμως του κ. Γιαννακουδάκη ο οποίος θόλωσε περισσότερο τα νερά λέγοντας ότι παίρνοντας την κάρτα αυτή τι είχαμε τι χάσαμε αφού είμαστε όλοι φακελωμένοι και παράλληλα με την σιωπηρή συμμετοχή  του Αρχιεπισκόπου στην εκδήλωση αυτή ο κόσμος αναγκάστηκε να ζητά από μόνος του τα φυλλάδια του ΙΝΚΑ προκειμένου να ενημερωθεί για το θέμα αυτό .Εν τω μεταξύ παρέμβαση του ΙΝΚΑ υπήρξε και κατά την διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής της Αρχιεπισκοπής στην ΚΡΗΤΗ T.V με καλεσμένο τον κ. Γιαννακουδάκη όπου τηλεφωνικά ο εκπρόσωπος του Ινστιτούτου του υπενθύμισε την θέση που είχε πάρει υπέρ της φοροκάρτας και της ηλεκτρονικής ταυτότητας σε πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 . Ο κ. Γιαννακουδάκης μετά από αρνήσεις που εξέφρασε για το θέμα αυτό στην συνέχεια πιεζόμενος από τον εκπρόσωπο του ΙΝΚΑ παραδέχτηκε ότι πήρε αυτές τις θέσεις . Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω καλεσμένος από την Αρχιεπισκοπή στο παρελθόν είχε αναλάβει να ενημερώσει Αγιορείτες μοναχούς για τους κινδύνους και τις παγίδες που εμπεριέχει το ηλεκτρονικό αυτό φακέλωμα .
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι απόψεις του άλλαξαν όταν πήρε κάποια υπεύθυνη θέση για την προώθηση της ηλεκτρονικής κάρτας . Τελικά η εκδήλωση αυτή όχι μόνο προβλημάτισε περισσότερο το ακροατήριο αλλά προξένησε και τον σκανδαλισμό σε περίοδο σαρακοστής περιμένοντας να λάβει θέση η Ορθόδοξη Τοπική Εκκλησία από την οποία αναμένει να ηγηθεί ενός αγώνα που αν μη τι άλλο αφορά τα προσωπικά δεδομένα και την ελευθερία του πολίτη από μια ηλεκτρονική κάρτα που χρειάζονται τόσα πολλά χρήματα από μια χώρα που οδεύει προς την πτώχευση και που ως γνωστόν η Αγγλία απέρριψε το σύστημα αυτό λόγω υπερβολικού οικονομικού κόστους .
Παράλληλα διάσταση απόψεων εμφανίζεται και στις τάξεις των Κληρικών αφού ορισμένοι από αυτούς δημόσια ή κατ’ ιδίαν προβληματίζονται όχι μόνο για την κατασκευή μιας τέτοιας κάρτας που μέσα σ’ αυτήν υπάρχει θέση για την τοποθέτηση μικροτσίπ με το 666 έστω και προαιρετική αλλά εκφράζουν και την αγωνία τους αλλά και την απορία τους για την μέχρι στιγμής στάση που κρατάει η Εκκλησία της Κρήτης . Όσο για το γελοίο επιχείρημα ότι εμείς ότι και να γίνει θα έχουμε μέσα μας τον Χριστό ασφαλώς θα γνωρίζουν ότι αν το έπρατταν αυτό και οι προκάτοχοί τους είτε αυτοί ήταν
  Απόστολοι ή οι υπόλοιποι Άγιοι δεν θα έκαναν ομολογία Πίστεως και δεν θα υφίσταντο τα μαρτύρια αλλά θα ακολουθούσαν την σιωπηρή πίστη εκ του ασφαλούς . Ο κόσμος πιστεύει ότι στο τέλος η τοπική Ιεραρχία θα σταθεί άξια των περιστάσεων όπως έπρατταν και οι προκάτοχοί τους ώστε το ποίμνιό τους να μην αισθάνεται απροστάτευτο όπως σήμερα . 
Πηγή: ΚρήτηPress

Σχετικές αναρτήσεις απο το "Ο.Π":


Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010
Κατά την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης , είμαστε "τρομοκράτες" και "ανεύθυνοι"


Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Κ. Μ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΔΑΚΗΣ "ΑΝΕΚΡΟΥΣΕ ΠΡΥΜΝΑ" ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011
ΤΙ ΕΓΡΑΦΑΝ ΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ...ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ Κ.ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 


Σάββατο, 9 Απριλίου 2011
Ο εισηγητής της ειδικής συνοδικής επιτροπής για την Κάρτα του Πολίτη, κ.Γιαννακουδάκης την ερχόμενη Κυριακή θα ενημερώσει την Εκκλησία και τους πιστούς της Κρήτης για την Κάρτα του Πολίτη; 


Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011
«Χαίρε η τεχνολόγους αλόγους δεικνύουσα»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις