Τρίτη, 26 Απριλίου 2011

Αιτωλίας Κοσμάς "Όχι στην αποχριστιανοποίηση των νέων"

Εναντίον όλων εκείνων που προσπαθούν να αποχριστιανοποιήσουν την Ελλάδα τάχθηκε σήμερα (σημ."Ο.Π":χθές) o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς μιλώντας από τον άμβωνα του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αγρινίου.
 
Ο Σεβασμιώτατος κατά το κήρυγμα του απευθυνόμενος στους πιστούς που κατέκλυσαν τον... Ναό και παίρνοντας αφορμή από το μαρτύριο του Αγίου, ο οποίος θυσίασε τα νιάτα του και τη ζωή του για την πίστη του Χριστού αναφέρθηκε στους σημερινούς νέους και παρότρυνε τους γονείς να μεταδίδουν στα παιδιά τους τα χριστιανικά ιδανικά.

«Είναι ανάγκη» επεσήμανε «να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας μέσα στις αξίες και τα ιδανικά που προσφέρει ο Χριστός και η Εκκλησία του.
"Ποιος από τους νέους που αγαπούν το Χριστό και ζουν συνειδητή μυστηριακή ζωή μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία καταφεύγει στα ναρκωτικά ή σε οποιαδήποτε άλλη εξάρτηση; Κανένας. Βλέπετε όμως αντίθετα που οδηγούνται οι νέοι μας που ζουν μακριά από την Εκκλησία", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Κοσμάς.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, αναφέρθηκε και στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι πολεμούν την Ορθοδοξία και θέλουν να κατεβάσουν ακόμα και τις εικόνες από τις σχολικές αίθουσες.

«Υπάρχουν εκπαιδευτικοί» ανέφερε χαρακτηριστικά «που ντρέπονται ακόμα και να κάνουν το σημείο του Σταυρού. Αυτοί οι εκπαιδευτικοί τι αξίες έχουν να προσφέρουν άραγε στα παιδιά μας;»

1 σχόλιο:

 1. ΑΞΙΟΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤEIΤO
  ΑΝ ΠΑΙΖΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ Η ΒΛΑΣΦΗΜΗ ΤΑΙΝΙΑ
  ΚΩΔΙΚΑΣ DA VINCI KAI ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΠΑΙΧΤΗΚΕ
  ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΧΡΙΣΤΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ
  ΟΠΩΣ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΦΟΡΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ
  ΠΟΛΙΤΗ
  Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ ΝΑ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ
  ΤΟΝ ΑΞΙΟ ΔΟΥΛΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΞΙΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
  ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.