Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος: "Οι πάντες μας εκμεταλλεύτηκαν, οι πάντες μας διέσυραν, οι πάντες μας περιγελούν και τότε και τώρα!

Εισαγωγικό σχόλιο "Ο.Π"
Αν και στο παρελθόν ο Σεβασμιώτατος Κορίνθου, μας είχε στενοχωρήσει με κάποιες  απόψεις του για την Κάρτα του Πολίτη και όσους αντιδρούν σε αυτήν,ωστόσο  η προχθεσινή του  ομιλία , με το περιεχόμενο  της οποίας συμφωνούμε απόλυτα, μας συγκίνησε, ειδικά τώρα που είμαστε  σχεδόνστο παρά πέντε της ολοκληρωτικής  πλέον εκχώρησης των εθνικών κυριαρχικών και άλλων δικαιωμάτων.
"Τα εσώψυχά μας μιλάνε για Χριστό και Ελλάδα."
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος το βράδυ της Μ. Παρασκευής μίλησε ευθέως και με  "οξύ" λόγο για την σημερινή τραγική κατάσταση της χώρας μας.
Όταν κατα την περιφορά του Επιταφίου  συναντήθηκε με  λιτανεύοντες  απο άλλες ενορίες ,σταμάτησε και ενώπιον  χιλιάδων  πιστών  αλλά και εκπροσώπων της πολιτείας,  αναφέρθηκε   στους "ισχυρούς, στους άρχοντές μας που γονάτισαν και δεν έχουν τρόπο να αντισταθούν" ενώ χωρίς τις επικοινωνιακά "ωφέλιμες" ωραιοποιήσεις ή τα ...απαραίτητα  "στρογγυλέματα"  τόνισε εμφανώς συγκινημένος:

"...Δεν μας βλέπεις πως είμαστε ως πρόβατα μη έχοντα ποιμένα;
Ναι, γιατί όντως πατάξαμε τον ποιμένα και διασκορπίστηκαν τα πρόβατα της ποίμνης.
Όταν οι πρόγονοί μας βρέθηκαν κάποτε, και μάλιστα για χρόνους πολλούς, κάτω απο αντίξοες συνθήκες, τι ήταν εκείνο που τους κράτησε;
Μήπως η αγάπη των κατακτητών;
Μήπως το γεγονός ότι μας πρόσφεραν κάποιοι και κάποτε κάποια ευεργετικά μέτρα;
Μήπως επειδή ήταν αυτοί οι ισχυροί και εμείς οι ανίσχυροι, πρεπει να τους χρωστούμε κάποια ευγνωμοσύνη;
Όχι καμία καισε κανέναν!
Οι πάντες μας εκμεταλλεύτηκαν, οι πάντες μας διέσυραν,οι πάντες μας περιγελούν και τότε και τώρα! Επειδή δεν ήθελαν να σταθούμε, επειδή είμαστε ο μόνος λαός της Ευρώπης που αγνά και τίμια και ουσιαστικά λατρεύαμε τον Θεό μας.
Αυτό δεν τό ΄θελαν, και οταν οι συνθήκες το επέβαλαν, γιατί ο Θεός όπως είπε ο Κολοκοτρώνης έβαλε την υπογραφή Του και δεν την πήρε πίσω,τότε επινόησαν ότι έχουν επινοήσει, και ακόμα 200 χρόνια μετά την απελευθέρωσή μας, χρησιμοποιώντας κάποια μίσθαρνα όργανα Ελλήνων δήθεν,έφτασαν στο σημείο να μας πούν, δεν υπάρχουν Ελληνες , δεν υπάρχουν Ορθόδοξοι, η ψυχή τους χάθηκε!
Χάθηκε η ψυχή μας;
Η ψυχή μας είναι ο Θεός, είναι ο Κύριός μας.
Αυτός που δεν μας εγκατέλειψε ποτέ.
Αυτός που θυσιάστηκε για μας χωρίς να θυσιάσει κανέναν.
Αυτός που μας εστήριξε και τότε και πάντα!
Τί τους λέτε;
Τους λέτε ότι...την ψυχή την έδωσε ο Κύριος για μας, και μεις δώσαμε την ψυχή σε Εκείνον!
Παρά τις πτώσεις μας και παρά τις αμαρτίες μας και παρά τις μικρότητές μας, Αυτόν αγαπούμε, Αυτός είναι ο προστάτης μας, και σε Αυτόν θα στηριχθούμε εάν το καλέσει ο καιρός.
Για αυτό υπουργέ μου , άρχοντές μας, δείτε τον λαό αυτό απόψε, και μεταφέρετε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γής, ότι την ψυχή μπορεί να μας την πάρουν, την αγάπη μας προς την Ψυχή της ψυχής μας, που είναι ο Χριστός, δεν μπορεί να την πάρει κανείς, όσο μεγάλος κι αν είναι, όσο ισχυρός, όσο πλούσιος, όσο εκμεταλλευτής.Πέστε τους τούτο για να το καταλαβουν και πέστε τους, ότι εμείς οι Έλληνες δενθα χωρίσουμε ποτέ απο την Πηγή της δύναμής μας,τον Χριστό και την Εκκλησία!
Μπορεί, το είπα και θα ο επαναλάβω, να πέσαμε και να πέφτουμε, να παραπλανηθήκαμε και να μας παραπλάνησαν, να μας εκμαύλισαν ίσως, αλλά τα εσώψυχά μας μιλάνε για Χριστό και Ελλάδα.
Αμφιβάλετε;
Ρωτείστε αυτούς τους χριστιανούς απόψε και μεταφέρετε το δικό τους μήνυμα ,όχι το δικό μου το Δεσποτικό που μπορούν να πουν κάποιοι, το μήνυμα των χριστιανών μας, ότι εδώ θα μείνουμε και εφ΄όσον το καλέσει ο καιρός, ξέρουμε να ζούμε ακόμα και κάτω απο την σκλαβιά, αλλά ελεύθεροι εν Χριστώ Ιησού τω Σωτήρι ημών, Αυτώ η δόξα, και το κράτος και η τιμή και η προσκύνηση."
Πιό κάτω το Video απο την ομιλία

Σχόλια

  1. ΛΟΓΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΨΥΧΗΣ!!!
    ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ!!
    ΝΑΙ, ΣΕΒΑΣΤΕ ΑΓΙΕ ΚΟΡΙΝΘΟΥ. ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΕΚ ΒΑΘΕΩΝ ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΟΥΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΜΑΣ, ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΦΩΝΕΣ!
    "ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΕΠΑΝΩ ΜΑΣ, ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΨΥΧΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ!" ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ!
    ΕΣΑΣ ΚΙ ΕΜΑΣ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΕΙ Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ, ΝΑ ΑΣΚΟΥΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ, ΩΣ "ΠΕΡΑΣΜΑ" ΣΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ. ΑΜΗΝ!!!
    ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! ΖΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ!
    ΑΙΤΟΥΜΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΣΑΣ,
    "Κατερίνα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 16και ποιει παντας τους μικρους και τους μεγαλους και τους πλουσιους και τους πτωχους και τους ελευθερους και τους δουλους ινα δωσιν αυτοις χαραγμα επι της χειρος αυτων της δεξιας η επι το μετωπον αυτων
    17[και] ινα μη τις δυνηται αγορασαι η πωλησαι ει μη ο εχων το χαραγμα το ονομα του θηριου η τον αριθμον του ονοματος αυτου
    18ωδε η σοφια εστιν ο εχων νουν ψηφισατω τον αριθμον του θηριου αριθμος γαρ ανθρωπου εστιν και ο αριθμος αυτου εξακοσιοι εξηκοντα εξ
    ΟΧΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟ <<666>>

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις