Ο Μητροπολίτης Καισαριανής για την Κάρτα του Πολίτη - Το έγγραφό του προς την Ιερά Σύνοδο και τα σχόλια του "Ο.Π"

Ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Καισαριανής  κ. Δανιήλ  ,όπως διαβάζουμε στο πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων "Ρομφαία" :
...κατέθεσε με έγγραφο του στην Ιερά Σύνοδο τις απόψεις του για την «Κάρτα του Πολίτη» που έχουν ως εξής:

Α) Η «Κάρτα του Πολίτη» δεν πρέπει να έχει εμφανώς η αφανώς και κατ’ ουδένα τρόπο να αναμειγνύεται σ’ αυτή ο αριθμός του Αντιχρίστου 666.

Β) Πέραν της καταγραφής των στοιχείων της ταυτότητος του πολίτη να μην καταγράφωνται σ’ αυτή προσωπικά δεδομένα και άλλες πληροφορίες, τις οποίες η Δημόσια Διοίκηση έχει ούτως η άλλως καταγεγραμμένες για τον πολίτη στα Αρχεία των διαφόρων Κρατικών Υπηρεσιών.

Γ) Η «Κάρτα του Πολίτη» να μην επιδέχεται περαιτέρω επεξεργασία από διάφορες Κρατικές Υπηρεσίες η κέντρα εξουσίας και διαχειρίσεως πληροφοριών.

Δ)  Οι υπάλληλοι που θα χειρίζονται τα προσωπικά δεδομένα και τα Αρχεία να είναι διαβαθμισμένοι, όπως και η ηλεκτρονική αποθήκευσή τους για την προστασία του πολίτη από κακόβουλες αλλοιώσεις και επεμβάσεις.

Ε) Να μην υπάρχει δυνατότητα μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων επεμβάσεως οιουδήποτε στην προσωπικότητα, στην βούληση, στα συναισθήματα, στις απόψεις του πολίτη με σκοπό την αλλοίωσή τους η την χειραγώγησή του.

Σχόλιο του  "Ο.Π" επι των ανωτέρω

Δεν θα διαφωνήσουμε  σε καμία απο τις αιτιάσεις του Μητροπολίτου  Καισαριανής,δεδομένης  όμως της  εφαρμοζομένης τεχνολογίας , της οποίας  τις λεπτομέρειες   μάλλον δεν γνωρίζει  ο Σεβασμιώτατος, όλες αυτές  οι απόψεις  αποτελούν  ανεκπλήρωτες προσδοκίες.
Ας δούμε μία- μία χωριστά τις,  πέραν  πάσης αμφισβήτήσεως, Ορθόδοξες  αντιρρήσεις  του Σεβασμιωτάτου:
Α) Η «Κάρτα του Πολίτη» δεν πρέπει να έχει εμφανώς η αφανώς και κατ’ ουδένα τρόπο να αναμειγνύεται σ’ αυτή ο αριθμός του Αντιχρίστου 666.

Σχ."Ο.Π":  Ανυπερθέτως συμφωνούμε  με αυτην την άποψη  και μάλιστα  χρησιμοποιώντας μια φράση  που μεταχειρίζονται   οι πολιτικοί τον τελευταίο  καιρό, αυτό το σημείο αποτελεί  για μας τους Ορθόδοξους  Χριστιανούς  την  "κόκκινη  γραμμή"  πίσω απο την οποία  δεν πρόκειται να κάνουμε φυσικά ούτε μισό  βήμα.
Όμως, ακόμα και να  υπάρξουν κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, πως  δεν θα υπάρχει στην Κάρτα του Πολίτη , εμφανώς ή   υποκρυπτόμενος  ο δυσώνυμος αριθμός,  δεν πρέπει  να επαναπαυθούμε  σε αυτές διότι  η  εφαρμοζόμενη τεχνολογία  του ενσωματωμένου  σε αυτήν Microchip (ανεξαρτήτως αν τελικά θα είναι  τύπου RFID ή  όχι) , παρέχει την δυνατότητα  στους επόπτες και διαχειριστές των υποβοηθητικών  αυτής συστημάτων, να  ΕΠΑΝΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ   την λειτουργία και τα περιεχόμενά της κατά το δοκούν. 

Πράγμα που  με απλά λόγια σημαίνει, ότι ακόμα και άν "αποδειχθεί" πως  κατά την παραλαβή  της  η  Κάρτα του Πολίτη δεν  θα περιέχει τον δυσώνυμο  αυτό αριθμό, ΚΑΝΕΙΣ   δεν μπορεί να  μας πείσει  είτε με διαβεβαιώσεις είτε με δηλώσεις , ότι στην πρώτη κι όλας χρήση της δεν  θα ΕΠΑΝΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΘΕΙ ώστε  να τον αποκτήσει.


Β) Πέραν της καταγραφής των στοιχείων της ταυτότητος του πολίτη να μην καταγράφωνται σ’ αυτή προσωπικά δεδομένα και άλλες πληροφορίες, τις οποίες η Δημόσια Διοίκηση έχει ούτως η άλλως καταγεγραμμένες για τον πολίτη στα Αρχεία των διαφόρων Κρατικών Υπηρεσιών.

Σχ."Ο.Π": Και αυτή  η άποψη  του Σεβασμιωτάτου είναι σωστή  όμως  και πάλι είναι προφανές τό ότι  κανείς δεν μπορεί να μας εγγυηθεί  ότι  δεν θα χρησιμοποιηθεί  η   σπονδυλική στήλη του συστήματος της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ( βασικώτατο εργαλείο της οποίας είναι και η Κάρτα του Πολίτη) δηλαδή  η  οργανωμένη  διασύνδεση και συνεργασία των μέχρι στιγμής ΣΚΟΡΠΙΩΝ  καταχωρημένων  δεδομένων και πληροφοριών.

Μην ξεχνάμε  ότι  η  ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ   ήδη είναι θεσμός  του κράτους (αρχικά  για ένα μικρό διάστημα προαιρετική) μέσω της οποίας  θα  καταγράφονται  ΟΛΕΣ  μας οι συναλλαγές  και ασφαλώς, όπως έχουμε  εξηγήσει,  θα χρησιμοποιούνται  στην κατασκευή   ενός  πλήρους "προφίλ"  του κάθε ενός πολίτη.Μάλιστα όπως  έχει δηλωθεί, όταν  κυκλοφορήσει η Κάρτα του Πολίτη , τότε  δεν θα χρειάζεται  πλέον καμία φοροκάρτα  ή κάρτα του δημότη κλπ αφού σε αυτήν θα περιλαμβάνονται  ΟΛΕΣ οι  λειτουργίες των μέχρι τώρα  "υβριδίων" της.
Συνεπώς  με το να ζητούμε  απο την πολιτεία να μην καταγράφονται στην  "Κάρτα του Πολίτη " προσωπικά δεδομένα και άλλες πληροφορίες, τις οποίες η Δημόσια Διοίκηση έχει ούτως η άλλως καταγεγραμμένες  στα Αρχεία των διαφόρων Κρατικών Υπηρεσιών", είναι σαν  να ζητάμε  απο μια βιομηχανία   αυτοκινήτων να κατασκευάσει αυτοκίνητα  που  θα βγάζουν  αντι για καυσαέρια , ..φρέσκο αέρα.


Γ) Η «Κάρτα του Πολίτη» να μην επιδέχεται περαιτέρω επεξεργασία από διάφορες Κρατικές Υπηρεσίες η κέντρα εξουσίας και διαχειρίσεως πληροφοριών.


Σχ."Ο.Π": Δυστυχώς  και σε αυτό το oρθό κατά τά άλλα αίτημα, η απάντηση  είναι αυτονόητη και απλή: Αν  συμβεί κάτι τέτοιο τότε δεν έχει απολύτως κανένα  λόγο ύπαρξης  το  δικτατορικό κατασκεύασμα  της  "ηλεκτρονικής διακυβέρνησης"  ούτε φυσικά  και  η Κάρτα του Πολίτη.
Η Κάρτα του Πολίτη  δεν θα είναι  δυστυχώς ένα μικρό  κομάτι πλαστικού  που απλώς θα έχει πάνω του  τα στοιχεία μας και την φωτογραφία μας .
Δεν θα είναι δηλαδή  μιάς άλλης αισθητικής  "αντίληψης" αστυνομική ταυτότητα , αλλά όπως έχει δηλώσει   ο ίδιος ο πρωθυπουργός  ένα χρήσιμο εργαλείο  μέσω του  οποίου  θα  αποθηκεύονται ΤΑ ΠΑΝΤΑ  στα  υποβοηθητικά συστήματα  αποθήκευσης, επεξεργασίας και ελεγχου της  ελευθερίας των πολιτών.
Δεν θα έκτιζε κανείς ένα  γιγάντιο και παγκοσμίως διασυνδεδεμένο  σύστημα  ηλεκτρονικού φακελώματος  και διαχείρισης  της ελευθερίας  των ανθρώπων , αν είχε σκοπό  απλώς να μοιράσει  σε όλους  με το ζόρι  μια  "αθώα"  Κάρτα του Πολίτη.


Δ)  Οι υπάλληλοι που θα χειρίζονται τα προσωπικά δεδομένα και τα Αρχεία να είναι διαβαθμισμένοι, όπως και η ηλεκτρονική αποθήκευσή τους για την προστασία του πολίτη από κακόβουλες αλλοιώσεις και επεμβάσεις.

Σχ."Ο.Π": Μακάρι  μια  απλή διοικητική διαδικασία "διαβάθμισης" του προσωπικού και μια συνθετώτερη όπως  αυτή της   "προστασίας " των  βάσεων δεδομένων  και γενικώτερα των υποσυστημάτων  αποθήκευσης και επεξεργασίας  της ηλεκρονικής διακυβέρνησης , να εξασφάλιζαν  το απρόσβλητο, το απαραβίαστο και το απαραχάρακτο  του σχετιζόμενου με την Κάρτα του πολίτη συστήματος.
Δυστυχώς  όπως  έχει πλειστάκις αποδειχθεί  και όπως έχει ομολογήσει  προσφάτως  ΚΑΙ η  εκπρόσωπος της  NSA  (National   Security Agency = Εθνική  Υπηρεσία Ασφαλείας) των ΗΠΑ  κ. Debora Plunkett, "Στα δίκτυα των Η/Υ δεν υφίσταται η έννοια "ΑΣΦΑΛΕΙΑ" πλέον. Ούτε καν στο δικό μας σύστημα!!!"
Κανενός είδους  "διαβάθμιση" του  προσωπικού και απολύτως κανένα  ηλεκτρονικό  σύστημα "προστασίας" δεν μπορεί να διασφαλίσει  τον  γιγάντιο "ηλεκτρονικό φάκελο"  που θα κατασκευάσει  το κράτος  για τον κάθε έναν που  κατοικεί στην Ελλάδα, είτε πρόκειται  για  γηγενή , είτε  πρόκειται  για  λαθρομετανάστη και εν δυνάμει μελλοντικό  "Έλληνα πολίτη".
Συνεπώς  και αυτό το  αίτημα- άποψη του Σεβασμιωτάτου  αποτελεί μια  προσδοκία  η οποία φυσικά  και εκ των πραγμάτων δεν είναι δυνατόν  να γίνει πραγματικότητα.


Ε) Να μην υπάρχει δυνατότητα μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων επεμβάσεως οιουδήποτε στην προσωπικότητα, στην βούληση, στα συναισθήματα, στις απόψεις του πολίτη με σκοπό την αλλοίωσή τους η την χειραγώγησή του.

Σχ. "Ο.Π": Αν και ο  εισηγητής  της ειδικής συνοδικής επιτροπής  για την Κάρτα του Πολίτη  και καθηγητής της "πληροφορικής της οικονομίας" του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μανώλης Γιαννακουδάκης , σε  σχετικά πρόσφατες συναντήσεις , ομιλίες και ενημερώσεις,  είχε αναφερθεί   στην δυνατότητα της  εφαρμοσμένης  ψηφιακής τεχνολογίας , να επεμβαίνει  σε συγκεκριμένα  κέντρα  του  εγκεφάλου και του ΚΝΣ (Κεντρικού Νευρικού Συστήματος) και να επηρέαζει  τις λειτουργίες  της βούλησης των συναισθημάτων κλπ, εμείς δεν  χρησιμοποιήσαμε  αυτά τα επιχειρήματα  αφού η  αποδοχή ή ή απόρριψή τους  προϋποθέτει   άκρως εξειδικευμένες γνώσεις  πάνω σε αυτό  το ζήτημα.
Ακόμα  όμως και άν  αυτές οι εξειδικευμένες απόψεις του κ. Γιαννακουδάκη δεν  έχουν  την  αποδοχή της επιστημονικής κοινότητας (πράγμα που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε), αυτό που είναι προφανές  σε σχέση  με την επιρροή  της Κάρτας του Πολίτη  στην προσωπικότητα , τη βούληση και τα συναισθήματα του  υποκειμένου σε αυτήν  Έλληνα Πολίτη, είναι ότι  εισβάλλοντας  με την βία  στην  προσωπική του ζωή , τον  καθιστά   de facto  αντικείμενο  24ωρης παρακολούθησης και ελέγχου.Υπό αυτήν την έννοια είναι φυσικό να επηρέάζει   και την προσωπικότητα και την βούληση  και ασφαλώς  τα συναισθήματα του ...υποκειμένου.
Δεν είναι  δηλαδή  δύσκολο να φαντασθούμε  το πώς  αποφασίζει, κινείται και αισθάνεται κάποιος "κρατούμενος"  όταν μάλιστα γνωρίζει ότι  δεν υπάρχει τίποτα  στην  έγκλειστη διαβίωσή του που να μην το γνωρίζει  η "διοίκηση" της φυλακής.
Αντί λοιπόν να  ζητάμε "Να μην υπάρχει δυνατότητα μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων επεμβάσεως οιουδήποτε στην προσωπικότητα, στην βούληση, στα συναισθήματα, στις απόψεις του πολίτη με σκοπό την αλλοίωσή τους η την χειραγώγησή του. ", είναι προτιμώτερο  να  απορρίψουμε  εντελώς  και με απόλυτο τρόπο την "ηλεκτρονική διακυβέρνηση",  της οποίας  την παγκόσμια μορφή  επιθυμεί διακαώς και ο Έλληνας πρωθυπουργός, ως μια  μισάνθρωπη  άρα και αντίχριστη εφαρμογή  που έχει ως στόχο  όχι  φυσικά την ευνομία  και την  βελτίωση  της κοινωνίας, αλλά την επιβολή μιας    δήθεν "ειρηνοποιού"  παγκόσμιας τυραννίας.

Συμπέρασμα

Δεν διαφωνούμε  με  τις  περιεχόμενες  στο έγγραφο  προς την Ιερά Σύνοδο Ορθόδοξες αντιρρήσεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  Καισαριανής κ. Δανιήλ, ωστόσο  η διατύπωσή τους  ώς "όρων" κάτω  απο τους οποίους  θα ήταν ενδεχομένως δυνατή  η παραλαβή  της Κάρτας του Πολίτη  είναι απολύτως   λανθασμένη και αυτό διότι  η  "εκπλήρωσή" τους σημαίνει αυτομάτως την ακύρωση  ΟΛΟΥ του συστήματος  της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Συνεπώς  το μόνο που μπορούν να παράξουν αυτές οι αιτιάσεις δεν είναι τίποτε άλλο παρά  αβάσιμες και  άνευ αντικρύσματος κυβερνητικές "διαβεβαιώσεις".
Αν δηλαδή  δεν  αντιληφθούμε  ότι τόσο η ηλεκτρονική διακυβέρνηση όσο και τα χρήσιμα  και απαραίτητα για την λειτουργία της  "εργαλεία", όπως αυτό της Κάρτας του Πολίτη, θα υφαρπάξουν βιαίως  άπαξ και δια παντός   το Θεόσδοτο δώρο της Ελευθερίας  και θα μας στερήσουν έτσι  την  εν Χριστώ χρήση της  με την οποία θα αποκτήσουμε την κατά Χάριν   λειτουργική- σωστική και  Χριστοειδή ελευθερία, τότε  οι  όποιες αιτιάσεις  και ζητούμενα   προς  τον σχεδιαστή  του συστήματος δηλαδή την πολιτεία,  είναι άνευ ουσίας.
Δια των Ορθοδόξων αντιρρήσεών μας  εκφράζουμε  την Ομολογιακή της πίστεώς  μας προαίρεση , ελπίζοντας  όχι ασφαλώς στην  μεταμέλεια   εκείνων που  θέλουν την δαιμονοποίηση  της κοινωνίας αλλά  στην εκ Θεού βοήθεια  εμπιστευόμενοι ΑΠΟΛΥΤΩΣ  την ζωή μας  στην   Θεία   Του πρόννοια.
Και όπως εύστοχα σημειώνει ο φίλος μας Κυριάκος σε σχόλιό του:
πάλιν γέγραπται, οὐκ ἐκπειράσεις Κύριον τὸν Θεόν σου. (Ματθ. 4, 7)

Το μη αναστρέψιμο της μεταψηφιακής κατάστασης επιβάλλει της αναστολή κάθε διαδικασίας που θα μετατρέψει το πρόσωπο σε αριθμό. Η αρχική κατάσταση του ανθρώπου είναι το κατ΄ εικόνα και μετά την πτώση οδεύει προς το καθ΄ ομοίωσιν. Αυτό είναι ενα δόγμα ζωής και θανάτου που ορίζει τον άνθρωπο ως πρόσωπο που φέρει μέσα του τον Χριστό και τον καθιστά εκ φύσεως θρησκευτικό ον. Η εθελούσια απόρριψη της θρησκευτικότητας έχει ως συνέπεια τον θάνατο.

Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις αποδοχής της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Δεν δεχόμαστε την ΚτΠ. Δεν πάμε να πέσουμε από το γκρεμό εκπειράζοντας τον Κύριό μας. Ποιοι νομίζουμε ότι είμαστε;

Σχόλια

  1. Το θεμα ειναι οτι ολα αυτα θα τα εχει και γι'αυτο πρεπει να πουμε ΟΧΙ και να βγουν να το πουν και οι σεβαστοι ιεραρχες μας οσοι τουλαχιστον δεν το θελουν.Αν δεν ειχε η κτπ το 666 και τα αλλα που αναφερει πιο πανω ποιος ο λογος να βγει μαι τετοια καρτα,θα κρατουσαμε και τις κανονικες μας ταυτοτητες.
    Οποτε Σεβαστε Μητροπολιτη Καισαριανης ξερετε πραγματικα τι θα εχει και τι οχι,το ξερουν ολοι πλεον και οι πετρες ακομα, και ειμαι σιγουρος πως αν σας διαβεβαιωσει ο Ραγκουσης οτι δεν εχει πιθανον να τον πιστευσετε χωρις δευτερη κουβεντα.
    Το θεμα ειναι ποιος θα εναντιωθει για το Χριστο χωρις να φοβηθει για το μισθο του ,τα αξιωματα που κατεχει και την κοινωνικη θεση που βρισκετε και δεν θα Τον σταυρωσει για δευτερη φορα.Ποιος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πάλιν γέγραπται, οὐκ ἐκπειράσεις Κύριον τὸν Θεόν σου. (Ματθ. 4, 7)

    Το μη αναστρέψιμο της μεταψηφιακής κατάστασης επιβάλλει της αναστολή κάθε διαδικασίας που θα μετατρέψει το πρόσωπο σε αριθμό. Η αρχική κατάσταση του ανθρώπου είναι το κατ΄ εικόνα και μετά την πτώση οδεύει προς το καθ΄ ομοίωσιν. Αυτό είναι ενα δόγμα ζωής και θανάτου που ορίζει τον άνθρωπο ως πρόσωπο που φέρει μέσα του τον Χριστό και τον καθιστά εκ φύσεως θρησκευτικό ον. Η εθελούσια απόρριψη της θρησκευτικότητας έχει ως συνέπεια τον θάνατο.

    Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις αποδοχής της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Δεν δεχόμαστε την ΚτΠ. Δεν πάμε να πέσουμε από το γκρεμό εκπειράζοντας τον Κύριό μας. Ποιοι νομίζουμε ότι είμαστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις