Ο εισηγητής της ειδικής συνοδικής επιτροπής για την Κάρτα του Πολίτη, κ.Γιαννακουδάκης την ερχόμενη Κυριακή θα ενημερώσει την Εκκλησία και τους πιστούς της Κρήτης για την Κάρτα του Πολίτη;

Επειδή η τοποθέτηση της διοικούσας Εκκλησιας, πάνω σε ένα τόσο μεγάλο ζήτημα είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, ελπίζουμε και η ενημέρωση την οποία ασφαλώς θα επιδιώξει να έχει, θα είναι επίσης σοβαρή, υπεύθυνη και κυρίως αντικειμενική.
Την ερχομένη  Κυριακή   το  απόγευμα ,στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου θα πραγματοποιηθεί  εκδήλωση  με θέμα την Κάρτα  του Πολίτη.
Όπως  είδαμε σε Κρητικές ιστοσελίδες,  κεντρικός  ομιλητής  της εκδήλωσης  θα είναι ο γνωστός  καθηγητής της πληροφορικής στο  Οικονομικό Πανεπιστήμιο  Αθηνών  και εισηγητής στην  ειδική συνοδική επιτροπή που ασχολείται με την Κάρτα του Πολίτη ,κ. Μανώλης Γιαννακουδάκης.

Ευχόμαστε   η ενημέρωση που θα  τους κάνει να μην είναι   η ίδια με εκείνην που μας ...προσέφερε στην τηλεοπτική εκπομπή του κ. Παπαδάκη  (ΑΝΤ1),όπου όσοι τον γνωρίζαμε απο  παλιά και είμαστε αυτήκοοι μάρτυρες των σχετικά προσφάτων ενημερώσεών του για αυτό το ζήτημα , μείναμε  με το στόμα ανοικτό όταν τον ακούγαμε να διαφημίζει επι της ουσίας τόσο την φοροκάρτα όσο και την κάρτα του πολίτη.

Σε εκείνην  την εκπομπή όπως ήδη  έχουμε σχολιάσει σε προηγούμενη  ανάρτησή μας (30 Μαρτίου 2011) με τίτλο "ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Κ. Μ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΔΑΚΗΣ "ΑΝΕΚΡΟΥΣΕ ΠΡΥΜΝΑ" ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ", ακούσαμε εκείνον που άλλοτε μας προειδοποιούσε για τις τρομερές δυνατότητες των συστημάτων της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και των...
καρτών της, εκείνον που αναφερόμενος στις εφαρμογές της  ψυχοκυβερνητικής  μας  εξηγούσε πως  μπορούν να  επηρρεάσουν ακόμα και τα  συναισθήματά μας, εκείνον που μας τρόμαζε  όταν  ανέλυε  τους τρόπους με  τους οποίους μπορούν  να μας παρακολουθούν  και να   αξιοποιούν κάθε  δεδομένο  προσωπικό ή όχι με σκοπό την διαχείριση τελικά της ελευθερίας μας, να κάνει στροφή  180 μοιρών  και να  μας διαφημίζει :

1)Tα οφέλη της φοροκάρτας  που  είναι, όπως είπε,  "μια πάρα πολύ καλή  - έξυπνη προσέγγιση  στο όλο θέμα" (αναφέρεται  στην φοροδιαφυγή κλπ) και η οποία" δεν θα έχει  κανένα προσωπικό δεδομένο αφού φτάνει μόνο οΑΦΜ".
Στο σημείο αυτό,  δεν χρειάζεται να έχει  κανείς  διδακτορικό για να αντιληφθεί, ότι πρόκειται  για ένα  τουλάχιστον ανεπαρκές επιχείρημα, αφού  μέσω αυτού του "φορολογικού εργαλείου" θα καταγράφονται σε μια "απομακρυσμένη βάση δεδομένων"  οι καταναλωτικές μας συνήθειες, η κοινωνικές μας συνήθειες ( όσες τουλάχιστον  εξ αυτών απαιτούν οικονομική συναλλαγή  π.χ συνδρομές σε  ομίλους , κόμματα , οργανώσεις κλπ).
Με δυό λόγια, μέσω της συλλογής και της καταγραφής  όλων αυτών των δεκάδων χιλιάδων δεδομένων  που αφορούν την ιδιωτική  και δημόσια ζωή μας, όποιος εκ των διαχειριστών , εποπτών  και άλλων διαπλεκομένων  με τις βάσεις δεδομένων θα έχει την κατάλληλη  πρόσβαση ,  αυτομάτως αποκτά  την δυνατότητα , εκμεταλευόμενος  και  άλλες πηγές δεδομένων (π.χ ηλεκτρονικό συνταγολόγιο κλπ)  να κατασκευάσει το  "τέλειο" προφίλ του κάθε  πολίτη. 
Έναν τέλειο φάκελο δηλαδή , στον  οποίο  θα περιγράφονται  σχεδόν όλα  τα χαρακτηριστικά που  τυχόν θα ενδιαφέρουν  κυβερνήσεις, υπηρεσίες (μυστικές και φανερές) , εμπορικά τράστ  και ...πολλούς άλλους  σε διεθνές φυσικά επίπεδο.

Χωρίς  καν να αναφερθεί  σε  όλα αυτά  έστω και ως ενδεχόμενο, μίλησε μόνο για  λήψη  "προστατευτικών μέτρων  που υπάρχουν και είναι μάλιστα πολύ ικανά". 
Δεν γνωρίζουμε αν ξέχασε ή σκοπίμως παρέλειψε να αναφερθεί  στην  δημοσιευθείσα  δήλωση της Debora Plunkett της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (National Security Agency-NSA)των ΗΠΑ η οποία εξ αφορμής των ¨διαρροών" προς το Wikileaks ομολογούσε τον περασμένο Δεκέμβριο πως "Στα δίκτυα των Η/Υ δεν υφίσταται η έννοια "ΑΣΦΑΛΕΙΑ" πλέον. Ούτε καν στο δικό μας σύστημα!!!" (βλ.εδώ ).Εκτός και αν  έχει πεισθεί ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας  βρήκε ένα  σύστημα προστασίας καλύτερο απο εκείνο της NSA ή ακόμα και  της Γερμανικής  κάρτας του πολίτη  το  οποίο  παραβιάσθηκε  κάμποσες φορές  και μάλιστα  μπροστά  στα έκπληκτα μάτια του  "Γερμανού Παπαδάκη" και όλων φυσικά των  Γερμανών τηλεθεατών.

2)Την Κάρτα του Πολίτη   η οποία όπως χαρακτηριστικά είπε  "θα λύσει πολλά προβλήματα όπως εκείνο της αποπροσωποποίησης", ενώ στην παρατήρηση του κ. Παπαδάκη  για το  "φακέλωμα" ακούσαμε το  ηθικά απαράδεκτο   "το φακέλωμα  υπάρχει ήδη όποτε τί είχαμε τι χάσαμε!".Αμέσως μετά  μας είπε ότι "με την κάρτα του πολίτη θα αποπροσωποιηθεί το δημόσιο και θα  καταπολεμηθεί η διαφθορά"  ενώ τόνισε ότι "ο κόσμος θα πρέπει να ενημερωθεί για την χρησιμότητά της".

Ειλικρινά τέτοιες ανακρίβειες  ούτε απο τον  Ραγκούση δεν περιμέναμε να ακούσουμε.

Κατ΄αρχάς   πως ξέρει ότι σήμερα υφίσταται  "φακέλωμα"  ώστε να καταλήξει στο  "τι είχαμε τι χάσαμε".Διότι αν εννοεί την καταγραφή  διαφόρων  πληροφοριών  που αφορούν  τη ζωή μας  ή και τα δεδομένα μας προσωπικού χαρακτήρα , αυτό δεν είναι   "φακέλωμα" αφού  οι πληροφορίες αυτές  είναι  διασκορπισμένες και θεσμικά ασύνδετες τις περισσότερες φορές μεταξύ τους  και  αξιοποιούνται  απο  τις  υπηρεσίες που τις κατέχουν  για  την διευκόλυση  του σκοπού  της κάθε μιας   υπηρεσίας.
Το ότι  γνωρίζει π.χ ο εφοριακός   πόσα  οικόπεδα διαθέτω  και  αν  εισπράττω ενοίκια  ή πόσα αυτοκίνητα  έχω,  δεν  μπορεί να θεωρηθεί  "φακέλωμα"   αλλά μια  αναγκαστική καταγραφή   στοιχείων που αφορούν την δουλειά του .
Αυτά ως απάντηση στο  μέρος της ρητορικής ερώτησης  "τί είχαμε" διότι  άν απαντήσουμε στο άλλο μέρος της ερώτησης   δηλαδή στο  "τι χάσαμε" ,τότε θα πρέπει να  αντιγράψουμε   στην παρούσα ανάρτηση   περίπου  250  αναρτήσεις μας γύρω απο αυτό το ζήτημα.

Συνοπτικά  θα πούμε ότι μέσα απο την  καταγραφή  των πάντων  στην κάρτα του πολίτη (κατά την πρωθυπουργική διαβεβαίωση  στην προηγούμενη ΔΕΘ) , και την  άγνωστη σε μας  επεξεργασία και αξιοποίησή τους , όλοι  θα γίνουμε τα "χρυσόψαρα του Βασιλιά" που θα ζούν σε μια γυάλινη   γυάλα  ( κατά την προσφιλή  έκφραση του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής).Δεν  θα υπάρχει   τίποτα  απο την  ζωή  μας που  θα μπορούμε να επιλέξουμε  να μείνει προσωπικό, ή απόρρητο.Όλα  θα είναι "αξιοποιήσιμα" και θα καθορίζουν  το  επαγγελματικό και κοινωνικό μας μέλλον.Αν π.χ  κάποτε σαν έφηβος πέρασες μια  περίοδο  κατάθλιψης και οι γονείς σου  ζήτησαν την βοήθεια  κάποιου ψυχιάτρου  αυτό θα σε  "κυνηγά" σε όλησου τη ζωή αφού  είναι πολύ πιθανό να είναι   ορατό   σε οποιονδήποτε  έχει νόμιμη ή παράνομη δυνατότητα πρόσβασης  στον συγκεντρωτικό  σου φάκελλο.
Θα μπορεί π.χ  ο προσωπάρχης της εταιρείας στην οποία θα βρεθείς ως υποψήφιος υπάλληλος να έχει αποκτήσει  με "κάποιον τρόπο"  πρόσβαση  στον φάκελλό σου  και με ένα "κλικ" στον υπολογιστή του να δεί  τα πάντα  για σένα (μιλήσαμε  για το  "τέλειο προφίλ" προηγουμένως).Ενώ σήμερα  για να συγκεντρώσει  5-6  πληροφορίες για  σένα θα πρέπει να  έχει "πρόσβαση" σε 5-6  ασύνδετες μεταξύ  τους υπηρεσίες  πράγμα  αν όχι αδύνατον τουλάχιστον αρκετά δύσκολο.
Η απάντηση  λοιπόν στο "τί είχαμε και τι θα χάσουμε" είναι πάρα πολύ απλή .Είχαμε την ησυχία μας και την προσωπική και  ιδιωτική μας ζωή και θα χάσουμε την ελευθερία μας  με τρόπο μάλιστα  βίαιο  και άκρως  φασιστικό, αφού  αν δεν παραλάβουμε  την "χρήσιμη" και "άκακη" κάρτα του πολίτη   και δεν  "μαρκαριστούμε "  σαν τα πιστοποιημένα "βόδια" ενός σύγχρονου  εκτροφείου, δεν θα έχουμε  δουλειά ,μισθό , σύνταξη ,περίθαλψη , δυνατότητα  συναλλαγών και δεν θα μπορούμε ούτε να πουλάμε , ούτε να αγοράζουμε  τίποτα.

Αν λοιπόν ο κ.Γιαννακουδάκης  πεί μεθαύριο στην Κρήτη  τα ίδια περίπου που είπε  και στην εκπομπή του ΑΝΤ1 ,τότε   η Εκκλησία της Κρήτης θα μπορεί να μας ξαναπεί "τρομοκράτες" και "ανεύθυνους" όπως είχε  γράψει στις  12 /.10 / 2010 σε ανακοινωθέν της  (βλ.εδώ ).Εξ άλλου όπως δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης σχετικά με την Κάρτα του Πολίτη:"Πρώτα θα ενημερωθούμε, μετά θα τοποθετηθούμε" 

Επειδή η τοποθέτηση της διοικούσας Εκκλησιας ,πάνω σε ένα τόσο μεγάλο ζήτημα είναι πολύ σοβαρή υπόθεση ,ελπίζουμε και η ενημέρωση την οποία ασφαλώς θα επιδιώξει να έχει , θα είναι επίσης σοβαρή , υπεύθυνη και κυρίως αντικειμενική.

Σχόλια

  1. τι σας κανει να πιστευετε οτι μπορει να αλλαξει συμπεριφορα κατα της καρτας ο Γιαννακουδακης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kata arxhn sygnomh gia ta greeklish alla o ypologystis mou arnhte pismatika na alaksi glosa ola osa lete einai sosta alla prepei na prostheso kati akoma den einai mono to teloio fakeloma pou tha ginaite alla kai h forologia pou tha prokipti apo ayto kathos tha mas forologoune gia tis agorastikes mas sinithies pou exoume kai kata ti gnomh tis eforias then tha to ypostirizh to isodima mas diladi tha ginoun apagoreytikes kapoies agores h alles sinithies kathos thas mas forologoun epipleon kai tha theorounte tekmiria px an exete katoikidio agorazaite video games pate gia kafe eno to isodima sas einai xamilo ola ayta kai alla polla ksexasteta kathos kai to xartiliki apo ton papou h tin giagia kathos kai ayto den tha mporitai na to xalasete giati h eforia tha blepi oti xalasate perisotera apo oti bgalate

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαθαίνω ότι ο κ. Γιαννακουδάκης στην ομιλία του στο Ηράκλειο της Κρήτης τάχθηκε εναντίον της ΑΜΚΑ λέγοντας ότι παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα!
    Καλώς το πρόβλεψε κάποιος.
    Μήπως, τελικά ότι η ΜΌΝΗ μας ελπίδα για να μάθουμε την αλήθεια είναι ο κ. Γιαννακουδάκης; Τον ξέρει κανείς σας ως χαρακτήρα; Εκκλησιάζεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις