Ανακοίνωση της ΠΡ.Α.Ο.Σ


Η  ΠΡ.Α.Ο.Σ (Πρωτοβουλία  Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης) εξ αρχής είχε αποφασίσει  ότι  δεν θα συμμετάσχει καθ΄οιονδήποτε τρόπο,  στην  συγκέντρωση  που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή  στην Θεσσαλονίκη εναντίον  της Κάρτας του Πολίτη.

Τα συνεργαζόμενα  με την ΠΡ.Α.Ο.Σ  ιστολόγια και ιστοσελίδες  ("Ορθόδοξο Παρατηρητήριο" , "Αναβάσεις"  και "Όρθρος"), όχι μόνο δεν διαφήμισαν αλλά ούτε αναφέρθηκαν ποτέ σε αυτήν  την συγκέντρωση.

Δεν είναι του παρόντος να εξηγήσουμε τους λόγους για τους οποίους αποφασίσαμε εξ αρχής  να μην έχουμε καμία απολύτως ανάμιξη με αυτην την κινητοποίηση των   "Έλλήνων youtubers" στην Θεσσαλονίκη , οι οποίοι ήταν  και οι μόνοι γνωστοί σε μας διοργανωτές αυτής της συγκέντρωσης.

Αναγκαστήκαμε  να  δημοσιεύσουμε  την παρούσα  ανακοίνωση, διότι  πληροφορηθήκαμε,  πως   σε πολλούς καλλιεργήθηκε  η λανθασμένη  αντίληψη , ότι η ΠΡ.Α.Ο.Σ, ο π. Σαράντης  Σαράντος  κ.α ,  είχαν αμέσως ή εμμέσως  κάποια σχέση  με αυτήν  την κινητοποίηση .

Δηλώνουμε  λοιπόν  ότι  ούτε εμείς, ούτε εξ όσων  είμαστε  σε θέση να γνωρίζουμε ο π. Σαράντης, εξουσιοδοτήσαμε  ποτέ κανέναν να μιλά εξ όνόματός μας ή  ακόμα χειρότερα  να  ψεύδεται  αναφερόμενος σε  δήθεν συνεργασίες και  "ευλογίες".

 Επαναλαμβάνουμε , κανείς και ποτέ  δεν  έλαβε   την εξουσιοδότηση  ή την ευλογία  να  εκπροσωπεί την ΠΡ.Α.Ο.Σ ή τον π. Σαράντη καθ΄οιονδήποτε τρόπο.

Είναι λοιπόν σαφές πως το περιεχόμενο  των συζητήσεων   που  είχαν οι διοργανωτές με  πρόσωπα , φορείς , εκκλησιαστικούς  παράγοντες  κ.α στην Θεσασαλονίκη , μας  ήταν  άγνωστο και φυσικά  σε ότι μας αφορούσε  δεν είχε  καμία "προέγκριση" ή "ευλογία".

Η  όποια συνεργασία είχαμε   στο παρελθόν με τους "Έλληνες youtubers" έχει λήξει προ καιρού και αφορούσε  ΜΟΝΟ στην διοργάνωση  της  συγκέντρωσης της  6ης Φεβρουαρίου  στην Αθήνα  και τίποτε άλλο.


Στην συγκέντρωση  που θα γίνει την επόμενη Κυριακή στο Πεδίο του Άρεως  θα συμμετάσχουμε.


Σχόλια

  1. το θεμα δεν ειναι να χωριστουμε σε ΠΡΑΟΣ ή ΥΟUTUBERS ή δε ξερω τι αλλα σαν χριστιανοι οπθοδοξοι εναντια στην νεα ταξη.Αρχηγος μας Ο Ιησους Χριστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΠΟΛΙΤΗ! ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΞΑΝΑ "ΥΠΟΠΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ" ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ... ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΑΡΑΦΥΛΑΝΕ...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Αντισχόλιο " απο το "Ορθόδοξο Παρατηρητήριο"


    Συμφωνούμε απολύτωςμε το σχόλιό σας.
    Αυτό επιθυμούμε και εμείς.Να αντιληφθούν δηλαδή κάποιοι, ότι όταν οι Έλληνες αντιστέκονται στην Κάρτα του Πολίτη ως Ορθόδοξοι, δεν χωρούν ανάμεσά τους κόμματα, σχηματισμοί, παρατάξεις και κυρίως οι ορκισμένοι εχθροί του Χριστού.
    Εξ άλλου πώς είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι υποστηρίζουν τις ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ αντιρρήσεις μας, κάποιοι που π.χ έχουν αλαξοπιστήσει για χάρη των "δώδεκα θεών του Ολύμπου" και έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στον πόλεμο εναντίον της Ορθοδοξίας την οποία θεωρούν "Ιουδαϊκή πλάνη" και "καταστροφή του Ελληνικού πολιτισμού";
    Δεν απορρίπτουμε κανέναν, ωστόσο δεν θα μετατρέψουμε την κίνησή μας σε ένα ακτιβιστικό "πάρτυ" ιδεολογιών, θρησκειών και κοσμοαντιλήψεων.
    Αν κάνουμε κάτι τέτοιο τότε θα πρέπει να βγάλουμε και τον επιθετικό προσδιορισμό του "Ορθόδοξου" απο τον τίτλο μας.

    Είτε αρέσει σε ορισμένους, είτε δεν αρέσει, εμείς θα συνεχίσουμε να ονομάζουμε την κίνησή μας Πρωτοβουλία Αντιρρησιών ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ Συνείδησης (ΠΡ.Α.Ο.Σ) και δεν πρόκειται να αλλοιώσουμε για χάρη κανενός το ύφος και το ήθος του αγώνα μας.

    Αν κάποιοι πάλι θέλουν να αντισταθούν στην κάρτα του πολίτη, σαν μέλη οργανώσεων , πολιτικών και άλλων σχηματισμών , με γειά τους με χαρά τους και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία.

    Όμως εμείς σαν Έλληνες Βαπτισμένοι και Μυρωμένοι στο όνομα της Αγίας ,Ομουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος, θα εξακολουθήσουμε να θεωρούμε την δικτατορία της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και την Κάρτα του Πολίτη όχι μόνο ως απειλές της ελευθερίας μας αλλά ως μέσα που θα μας αποκόψουν απο την Αγάπη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και θα μας οδηγήσουν τελικά στην αποστασία και την απώλεια.

    Αν αυτά για κάποιους είναι "επουσιώδη" και "δευτερεύοντα", για μας ήταν και θα είναι κύρια και πρωτεύοντα ,μιας και έχουμε αποφασίσει να βαδίσουμε στον δρόμο των αγωνιστών προγόνων μας ,οι οποίοι ακολουθώντας τα πρότυπα των Αγίων Μαρτύρων της Εκκλησίας , έχυσαν το αίμα τους "πρώτα δια την πίστιν του Χριστού την Αγίαν και μετά δια της πατρίδος την ελευθερίαν"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα μπει λεωφορείο από Λάρισα και Βόλο για την παρούσα συγκέντρωση. Πληροφορίες Σύλλογος Αγ. θεόδωρος Στουδίτης: τηλ. 2410284449 ΛΑΡΙΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις