Κυριακή, 6 Μαρτίου 2011

Άλλο ένα "χαστούκι" στους "πεμπτοφαλαγγίτες" του ΣΚΑΪ

Άλλο ένα χαστούκι  απο τους  Έλληνες πολίτες  δέχτηκε ο  τηλεοπτικός σταθμός που έχει ειδικότητα στα ντοκυμαντέρ  κανονικής και ιστορικής πορνογραφίας.
Αυτή την φορά απο τον σύλλογο  Καλαβρυτινών Πειραιά  "Η ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ", του οποίου το ψήφισμα  με τιμή αναδημοσιεύουμε  στο "Ορθόδοξο Παρατηρητήριο".

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ «Η ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ»
ΨΗΦΙΣΜΑ
Θέμα: «Τηλεοπτική εκπομπή του σταθμού ΣΚΑΙ: Η γέννηση ενός έθνους/ κράτους»

Ο Σύλλογος Καλαβρυτινών Πειραιώς «Η ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ» συναισθανόμενος την ευθύνη
και το βάρος της παράδοσης που φέρει, πιστεύοντας ταυτοχρόνως ότι εκφράζει το
λαϊκό αίσθημα, νιώθει την επιτακτική ανάγκη να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά
του για την τηλεοπτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ με τίτλο: «1821 –
η γέννηση ενός έθνους/ κράτους»
, διότι τα όσα μέχρι σήμερα (21.02.2011) παρουσιαζόμενα και εξιστορούμενα σε αυτή, στερούνται αντικειμενικότητας και πλουραλισμού, ενώ όλως αντιεπιστημονικώς έχουν αποκλειστεί άλλες απόψεις ιστορικών, καθώς και ερμηνείες των αρχειακών πηγών, στην προσπάθεια «αναμορφώσεως» της κοινής γνώμης και της καταρρίψεως δήθεν εθνικών «μύθων», δημιουργώντας όμως και θέτοντας στη θέση τους καινοφανείς μύθους και θέσφατα των παραγόντων της εκπομπής.

Επειδή, μία καθόλα φαινομενικά ολοκληρωμένη ,από τεχνικής απόψεως
παραγωγή, μπορεί με άλλοθι την «εργαλειακή της» αρτιότητα να
παραπλανήσει, οδηγώντας σε αδόκιμες καινοφανείς ατραπούς και συμπεράσματα,
ενισχύοντας κάποιες απόψεις που προσπαθούν δήθεν «να ανατρέψουν τα
θέσφατα και τους μύθους του 1821» και γενικώς του ελληνικού έθνους, βάζοντας
στη θέση τους άλλα μοντέρνα θέσφατα και δημιουργώντας νέους μύθους εν ονόματι της
αντικειμενικής ιστορικής αληθείας (π..χ συνωστισμός στην προβλήτα της Σμύρνης).

Επειδή, τα θέσφατα και οι μύθοι δεν ανατρέπονται είτε με άλλα νεόκοπα, είτε με
αφορισμούς και προειλημμένες αποφάσεις για το που θα μας οδηγήσει η νέα έρευνα και
ο αναστοχασμός, ούτε πρέπει ο αντικειμενικός κοινωνικο/ιστορικός
ερευνητής να παραπαίει σε αναχρονισμούς (δηλ. με σημερινά δεδομένα, να κρίνει το
παρελθόν ), αντιθέτως πρέπει να θέτει τον εαυτό του σε μία «μηχανή του χρόνου» και
να βλέπει τα γεγονότα με την ματιά των υποκειμένων που μελετά, κάτω από τις
κοινωνικές συνθήκες της εκάστοτε εποχής, άλλως πράττει ατοπήματα/ ανομήματα
αθέλητα, ή ηθελημένα και εν αγνοία ή εν γνώσει του παραπλανά το κοινό στο οποίο
απευθύνεται, με συνέπεια ακόμα και την αλλοίωση των διαχρονικών χαρακτηριστικών του.
Επειδή, τόσο ο Σύλλογος Καλαβρυτινών Πειραιώς «Η ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ», όσο και άλλα
ιστορικά σωματεία με πλούσιο αρχειακό υλικό, αγνοήθηκαν παντελώς από τους
παράγοντες της εκπομπής εντασσόμενοι προφανώς στους « ακραίους/ γραφικούς
αντεπιστήμονες » και ως εκ τούτου «ακυρωμένους» συνομιλητές, παρότι τους
προσφέρθηκε η αρωγή μας στα πλαίσια της αντικειμενικότητας και του πλουραλισμού,
αλλά δεν το θέλησαν μιάς και απ’ ότι ήδη ανεφάνη υπάρχει προειλημμένο συμπέρασμα
αποδόμησης των γεγονότων και του χαρακτήρα του 1821, ειδικώς δε της αγ. Λαύρας
και των Καλαβρύτων.

Επειδή προς αποκατάσταση της αληθείας αναφορικά με τα γεγονότα της αγ. Λαύρας
πρέπει ν’ αναφέρουμε ότι: Η 25η Μαρτίου 1821, αν και είχε οριστεί σαν κοινή ημερομηνία
της επανάστασης στον Μοριά, δεν ίσχυσε μεν σαν πραγματικό περιστατικό, αφού τα
γεγονότα την πρόλαβαν και δη: «άρνηση του Παλαιών Πατρών Γερμανού την 8η Μαρτίου να παρουσιαστεί στον Καϊμακάμη Τριπόλεως (πρώτη επίσημη επαναστατική πράξη),
κτύπημα 14 Μαρτίου Αγρίδι, 16-17 Μαρτίου αγ. Λαύρα, γεφύρι αμπήμπαγα, φροξυλιά,
χελωνοσπηλιά, Σοπωτό, Αρεόπολις, Καλάβρυτα, Καλαμάτα, Αίγιο, Πάτρα», όμως
την 25η Μαρτίου 1821 επιδόθηκαν ψηφίσματα αυτοδιάθεσης στα προξενεία των ξένων δυνάμεων σε Καλαμάτα και Πάτρα συνταχθέντα στην Αγία Λαύρα την 17/3/1821 και αυτό δημοσίευσε η εφημερίδα «le costitutionnel» τον Ιούνιο του 1821 στο Παρίσι.
 
Το 1838 ο Οθων, με πρόταση και την σύμφωνη γνώμη των ζώντων αγωνιστών και της εκκλησίας, όρισε σαν «συγκεντρωτική» ημερομηνία όλων των επιμέρους γεγονότων την 25η Μαρτίου ως εθνική γιορτή (όπως εξάλλου είχαν κάνει για τις δικές τους εθνικές γιορτές οι αμερικανοί και οι γάλλοι με την 4η και 14η Ιουλίου αντιστοίχως). Αυτό ενέπνευσε ζωγράφους και ποιητές για ρομαντικές ιστορίες όπως παλαιότερα τον Πούκεβιλ.
Ειδικώς όμως στην αγ. Λαύρα πραγματοποιήθηκε δοξολογία την 17η Μαρτίου 1821 (πανηγυρίζει η μονή στη μνήμη του αγ. Αλεξίου) , γεγονός που η εν λόγω εκπομπή απέκρυψε παντελώς.
Ερωτάται δε, εάν δεν υπήρξε αγ. Λαύρα, τότε γιατί αυτή η εμμονή με το συγκεκριμένο μοναστήρι και όχι ένα οποιοδήποτε άλλο, εάν υποθέσουμε πως η εκκλησία ήθελε να «υποκλέψει το γέρας της έναρξης του αγώνα»; και η απάντηση είναι : «γιατί πολύ απλά υπήρξε αγ. Λαύρα την 17 Μαρτίου 1821, ίσως όχι όπως την αναπαριστά ο πίνακας, αλλά υπήρξε, το μαρτυρούν όλα τα έγγραφα του αρχείου αγωνιστών του 1821, η προφορική παράδοση και τα δημοτικά τραγούδια και η πρώτη διακήρυξη του αγώνα από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό».

Με το παρόν ψήφισμα κατακρίνουμε εντόνως την μέχρι σήμερα αντιμετώπιση και
στάση των παραγόντων της εκπομπής αναφορικά με την ιστορική έρευνα και αλήθεια, θεωρώντας πως δεν είναι αντικειμενική , αντιθέτως υπάρχει ήδη προειλημμένη απόφαση για συμπεράσματα απαξιώσεως του 1821, αλλά και δύο εκ των βασικών του πυλώνων που ήταν η αγ. Λαύρα και τα Καλαβρυτοχώρια, ζητώντας στο ψήφισμά μας αυτό την έμπρακτη επικουρία του κοινού στη καταγγελία μας.Πειραιάς, 21 Φεβρουαρίου 2011,

Ο Πρόεδρος
Αθανάσιος Χρονόπουλος
Επ. Γενικός Διευθυντής Υπουργείου Ανάπτυξης.

 ====================================

 Σχόλιο  "Ο.Π":
Ο  τηλεοπτικός  σταθμός  των αγαπημένων παιδιών του Σόρος, δεν  έδωσε τα ...δείγματα  της "γραφής" του  πρώτη φορά  με την  τηλεοπτική σειρά  της παραχάραξης  της Ιστορίας του ' 2ι, αντιθέτως έχει  "προϊστορία"  στα "ποιοτικά" και  "επιστημονικής" αρτιότητας  ντοκυμαντέρ.
Παλιότερα  π.χ  είχε  ονομάσει ως "ντοκυμαντέρ"  μια  τηλεοπτική σειρά   σκληρού πορνό , η οποία "ανέλυε" την ...σεξουαλική συμπεριφορά  των ανθρώπων.Τότε βέβαια οι  "επιστημονικοί συνεργάτες" της σειράς ήταν οι  εκδιδόμενες  γυναίκες  ενός οίκου ανοχής και ο "διευθύνων  σύμβουλος" αυτού  του ....επιστημονικού ιδρύματος.
Τον Οκτώβριο  του 2009  είχαμε αναδημοσιεύσει απο την"Κλασσικοπερίπτωση" την παρακάτω ανάρτηση   της οποίας το περιεχόμενο  καταδεικνύει  με τον   καλύτερο τρόπο,  το γιατί  φιλοξενήθηκε  αυτό το  "Ιστορικό πόνημα"  για το  1821 στον  ΣΚΑΪ: 

Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2009

ΕΛΛΑΣ- Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ"

http://klassikoperiptosi.blogspot.com/

Η τηλεόραση και όλα σχεδόν τα ΜΜΕ  έχουν καταστεί εδώ και χρόνια το "παιδαγωγικό ινστιτούτο" της "Νέας Εποχής".Η τηλεόραση ειδικά, έχει αναλάβει να "κατηχήσει" τον πολίτη σε όλα τα νεο-εποχήτικα δόγματα και για αυτό τον σκοπό έχουν επενδύσει δισεκατομμύρια ευρώ οι πάτρωνες των ανδρεικέλων-καναλαρχών.Δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα στο τηλεοπτικό τοπίο που να αξίζει τον κόπο να το παρακολουθήσεις έχοντας την ελαχίστη πιθανότητα να αποκομίσεις έστω και ψήγματα πνευματικής ωφέλειας.
Η μια εκπομπή χειρότερη απο την άλλη  με κοινό τους χαρακτηριστικό την άμεση ή την έμμεση προβολή - επιβολή  του νέου αξιακού συστήματος. 
Ο άμβωνας της "Νέας Εποχής" (τηλεόραση) δεν σταματά νύχτα και μέρα να κηρύττει κάθε είδους παρεκτροπή ,ανομία και διαστροφή. 
Ακόμα και οι δήθεν "ενημερωτικές"  εκπομπές παρουσιάζονται όπως τα νούμερα στο "Κολοσσαίο"  ζητώντας απο τον τηλεθεατή απλώς να γυρίσει προς τα πάνω ή προς τα κάτω τον αντίχειρα.Με όλη αυτή την μεθοδευμένη επιβολή της τηλε-κοπριάς ως βασικής πνευματικής τροφής,  ο τηλεθεατής-θύμα καθίστατι σταδιακά  ένα άβουλο και άνευρο  πλάσμα χωρίς πρόσωπο  που εθελουσίως έχει απεμπολήσει τα Θεόσδοτα δώρα της ελευθερίας και του αυτεξούσιου.
Τι κι αν  χιλιάδες συμπολίτες μας καταγγέλλουν συνεχώς τον φασισμό των καναλιών που απροσχημάτιστα γράφουν  στα παλιά τους τα παπούτσια θεσμούς και νόμους ,προσβάλλοντας με χυδαίο τρόπο  την ανθρώπινη αξιοπρέπεια  και καθε είδους αξία.
Τα παραδείγματα που μπορούμε να παραθέσουμε είναι πάμπολλα και φρικτά.Πρωταθλητές στη χυδαιότητα και την αποστασία  είναι ο ΑΝΤ1 και ο ΣΚΑΪ.Και τα δυο κανάλια επένδυσαν εκατομμύρια ευρώ για να μας  κατηχήσουν στην διαστροφή και τον αποκρυφισμό.
Δεν έμαθε κανένας εισαγγελέας  ότι ο ΑΝΤ1 μετέδιδε  απόπειρες απαγχονισμού  σε εκπομπή με μάγους;
Δεν είδε κανένας απο το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο το "ντοκυμαντέρ" του ΣΚΑΪ  που  παρουσίαζε  το "δράμα" μιας λεσβίας  και το  πως "λυτρώθηκε" με την εγχείριση αλλαγής φύλλου, δείχνοντας μάλιστα και σκηνές απο την επέμβαση;
Αν θέλουμε να είμαστε τίμιοι με τον εαυτό μας και να μην μας πιάνει ναυτία κάθε φορά που κοιταζόμαστε στον καθρέφτη, πρέπει εδώ και τώρα  να περάσουμε στην αντεπίθεση.Να σηκωθούμε απο την πολυθρόνα και να εναντιωθούμε σε  αυτά τα τέρατα που μολύνουν εμάς και τα παιδιά μας.
Βλέπεις κάτι που προσβάλλει εσένα και την οικογένειά σου τις αξίες της ζωής ;Το πρώτο που μπορείς να κάνεις είναι να στείλεις e-mail και να τηλεφωνήσεις στο ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο(ncrtv@otenet.gr -210-3354500).Να πάς στην Ευελπίδων και να ξυπνήσεις απο τον λήθαργο τον εισαγγελέα υπηρεσίας (210.82.53.643) ζητώντας του να παρέμβει και να σε προστατέψει ως οφείλει.Να το συζητάς και να το καταγγέλλεις στο περιβάλλον σου παρασύροντας και άλλους στον καλό αγώνα.

  ΜΗΝ ΘΕΩΡΕΊΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΑ.ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ  ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ "ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ " ΦΕΥΓΟΥΝ  ΠΡΟΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ BLOGGERS.
ΟΙ  ΝΟΜΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ,ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΘΕΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΑΣ ΣΕ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ" ΤΗΣ "ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ". 0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.