Σάββατο, 5 Μαρτίου 2011

Προς την Ιερά Σύνοδο:Δεν χρειάζεται να περιμένετε! αν θέλετε "υπεύθυνη " ενημέρωση για την Κάρτα του Πολίτη διαβάστε την εγκύκλιο του ΥΠΕΣ για την "Κάρτα του Μετανάστη"


 Σχόλιο Ο.Π:

Το αδελφικό μας ιστολόγιο "ID-on't" ,'οπως  θα διαβάσετε πιο κάτω  παρουσιάζει την εγκύκλιο του  Υπουργείου εσωτερικών  ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ  η οποία  εκδόθηκε πρίν απο λίγες ημέρες και που αφορά  την "Κάρτα του Μετανάστη".

Η  "Κάρτα του Μετανάστη" είναι ίσως η  μόνη απο τις  "κάρτες- χειροπέδες" του νέου ολοκληρωτισμού  της  "ηλεκτρονικής διακυβέρνησης", η οποία   θα είναι  το "δίδυμο αδελφάκι" της  Κάρτας του Πολίτη, μιας και οι  λειτουργικές  της δυνατότητες  πρέπει  να είναι ίδιες αφού  ο στόχος και των δύο είναι ο ίδιος  και αφορά τον έλεγχο και την διαχείριση της ελευθερίας  του ανθρώπου  είτε είναι  Έλληνας ολίτης , είτε  μετανάστης.

Το ότι  θα περιέχει  RFID microchip (πλινθίο) το γνωρίζαμε, όπως  γνωρίζουμε και έχουμε αποδείξει  ότι   κάθε  υβριδική  κάρτα του πολίτη  που  έχει  κυκλοφορήσει  ή  είναι  προς κυκλοφορία  διαθέτει  υποχρεωτικά  τέτοιου είδους τεχνολογία.

Έχουμε στα χέρια μας  επίσημο έγγραφο  εταιρείας του δημοσίου   στο οποίο περιγράφονται με κάθε λεπτομέρεια  οι τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές  μιας  τέτοιας  "υβριδικής κάρτας του πολίτη",  η  οποία εκτός του ότι ΗΔΗ χρησιμοποιείται  σαν κάρτα εισόδου - εξόδου  στην εταιρεία και τα παραρτήματά  της , είναι  υπηρεσιακή  ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ  και σε λίγο  θα όνομάζεται  κατά το  νόμο  "κάρτα εργασίας" .
Αν και θα παρουσιάσουμε σύντομα  τις τεχνικές  και λειτουργικές προδιαγραφές αυτής της κάρτας, επι του παρόντος  θα αναφέρουμε ότι εκτός του  ότι  διαθέτει  RFID| microchip (Πλινθίο)  και με απόφαση της εταιρείας  θα μπορεί  να δεχτεί  καταχώρηση  βιομετρικών στοιχείων του κατόχου ,  είναι ήδη διασυνδεδεμένη λειτουργικά  με  όλα σχεδόν τα  "κέντρα"   ελέγχου και διαχείρισης  της "ηλεκτρονικής διακυβέρνησης" (σημειώνουμε ότι μέσα σε αυτά  ανήκουν  τώρα πιά και οι Τράπεζες  με σημαίνοντα  μάλιστα ρόλο ).
Το "κερασάκι στην τούρτα"  όμως είναι το εξής:  όποιος  εκ των κατόχων έχει πάνω του  αυτή την κάρτα  θα  εντοπίζεται απο τις κάμερες -  αισθητήρες του χώρου  στον οποίο   βρίσκεται  και  το στίγμα του  θα αποτυπώνεται   σε τρισδιάστατη γραφική  απεικόνιση του κτιρίου (Θυμάστε ένα  video που έδειχνε ένα εμπορικό κέντρο στο οποίο οι κάμερες  εκτός απο την εικόνα συνελάμβαναν και  τα εκπεμπόμενα  σήματα απο  τα RFID τσιπάκια των καρτών ή των  προϊόντων ;).
Πιστέψτε μας ακόμα και εμείς  που έχουμε ασχοληθεί ιδιαίτερα με αυτά  τα συστήματα   σοκαριστήκαμε  με  τις δυνατότητες αυτής της "κάρτας εργασίας" Φαντασθείτε λοιπόν  τι  θα συμβεί  με την Κάρτα του Πολίτη  και  διαβάστε  παρακάτω τα  "ωραία " της  "Κάρτας του Μετανάστη".

Ευχόμαστε   η Ιερά  Σύνοδος ,  την οποία θα φροντίσουμε να ενημερώσουμε , θα  αντιληφθεί ότι  πλέον δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος  αναμονής   για περαιτέρω "διευκρινήσεις" , "διαβεβαιώσεις" κλπ  απο την πλευρά  της κυβέρνησης, προκειμένου να   αποφανθεί για αυτό το  μείζον ζήτημα που ταλανίζει  τόσα εκατομμύρια  πιστών.

Η συνοδική επιτροπή  ήδη έχει  κάνει  τις εισηγήσεις  της οι  οποίες εξ όσων μαθαίνουμε  είναι αρνητικές  και προειδοποιούν με σαφή τρόπο την Ιερά Σύνοδο   για τους τεράστιους κινδύνους   που κρύβει  η ηλεκτρονική διακυβέρνηση και η  Κάρτα του Πολίτη.

Κατόπιν όλων αυτών  υπάρχει ακόμα λόγος για "επιφυλάξεις";
Δεν θα πρέπει να μάθει επιτέλους ο Έλληνας Ορθόδοξος ποιά είναι η θέση της  διοικούσας Εκκλησίας  πάνω σε αυτό το ζήτημα πριν  κατατεθεί το νομοσχέδιο;
Επιμένουμε  πάνω σε αυτό,  όχι διότι  θέλουμε -όπως κακώς ελέχθη  απο κάποιον  Επίσκοπο- να  "καθοδηγήσουμε"  ή έστω να "υποδείξουμε" στην Ιεραρχία  το τί πρέπει να κάνει , αλλά διότι δεν γνωρίζουμε  ποιά θα είναι η  πρακτική αξία μιας  τελικής απόφασης της Ιεράς  Συνόδου  αν αυτή  εκδοθεί  "κατόπιν εορτής".Θα έχει RFID πλινθίο (microchip) !

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Μάθαμε επισήμως από την σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών ότι η "Κάρτα του Μετανάστη Πολίτη" θα έχει RFID πλινθίο. (το είχαμε εκφράσει ως απορία πριν λίγες ημέρες)


Και η ρητορική ερώτηση:
Άραγε η "Κάρτα του Έλληνα Πολίτη" θα έχει κι αυτή RFID πλινθίο; 

Είναι δυνατόν να δοθεί στους Έλληνες Πολίτες κάρτα "κατωτέρων" προδιαγραφών, δηλ. λιγότερων τεχνολογικών δυνατοτήτων, από αυτή που θα δοθεί στους Μετανάστες Πολίτες αυτής της χώρας; Γιατί να γίνει κάτι τέτοιο; Οι Έλληνες είναι άνθρωποι μειωμένων δικαιωμάτων σε σχέση με τους μετανάστες; Θα υπάρξει "διακριτική μεταχείριση εις βάρος" των Ελλήνων;


ΟΧΙ βέβαια. Άρα προφανώς και η "Κάρτα του Έλληνα Πολίτη" θα έχει RFID πλινθίο.

Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ), λοιποί φορείς αυτής της χώρας που ενδιαφέρεστε για το άνθρωπινο πρόσωπο και τα δικαιώματά του, ήρθε η ώρα να πάρετε τις τελικές σας αποφάσεις για την "ΚΑΡΤΑ του ΠΟΛΙΤΗ".

Επιτρέπεται, είτε κάποιος είναι μετανάστης, είτε είναι Έλληνας πολίτης, να καταγράφονται οι κινήσεις του κάθε φορά που θα περνάει κάτω ή δίπλα από τους RFID αναγνώστες (readers); Επιτρέπεται να παρακολουθούνται οι άνθρωποι χωρίς προφανή λόγο και αιτία;

Πάρτε λοιπόν θέση εάν είστε με τον άνθρωπο και τα δικαιώματά του ή ενάντια στον άνθρωπο και την αξιοπρέπειά του.


Όπως ήδη γνωρίζετε, στο θέμα αυτών των καρτών, περισσότερες τεχνολογικές δυνατότητες = λιγότερη ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

ΥΠΕΣ: Εγκύκλιος αριθμ.: 18, ΑΠ: οικ. 4120 / 2011, Αθήνα, 15 Φεβρουαρίου 2011


σελ 2:
Ειδικότερα, ο Κανονισμός (ΕΚ) 1030/2002 του Συμβουλίου της 13ης Ιουνίου 2002 (L 157/15.6.21002) για την καθιέρωση αδειών διαμονής ενιαίου τύπου για τους υπηκόους τρίτων χωρών, όπως αυτός τροποποιήθηκε με τις διατάξεις του Κανονισμού (ΕΚ) 380/2008 του Συμβουλίου της 18ης Απριλίου 2008 (L 115/29.4.2008), εισάγει, ως υποχρεωτική πλέον, την έκδοση των αδειών διαμονής των υπηκόων τρίτων χωρών, οι οποίοι διαμένουν νόμιμα στα κ-μ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό τον τύπο του αυτοτελούς εγγράφου (κάρτα μετανάστη). Σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (ΕΚ) 380/2008: (α) ο τίτλος διαμονής θα έχει τη μορφή  μιας ηλεκτρονικής κάρτας (ID1) και όχι αυτοκόλλητης ετικέτας (βινιέτας) και (β) το αυτοτελές έγγραφο θα περιλαμβάνει δύο βιομετρικά δεδομένα, ήτοι μια ψηφιακή φωτογραφία προσώπου (τύπου διαβατηρίου) και δύο ψηφιακά δακτυλικά αποτυπώματα, καθώς επίσης και ολοκληρωμένο κύκλωμα ραδιοσυχνοτήτων (RF Chip), ως μέσο αποθήκευσης.

Η προθεσμία για την έναρξη έκδοσης των αδειών διαμονής, υπό τον τύπο του αυτοτελούς εγγράφου, εκπνέει την 20η Μαΐου 2011. Σημειώνεται ότι η προθεσμία συμπερίληψης των δύο ψηφιακών δακτυλικών αποτυπωμάτων εκπνέει την 20η Μαΐου 2012.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ:
metanastes

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.