Έλενα Ζυγούρη (Περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Δ. Μακεδονίας) : "Ο Μέγας Βασίλειος οραματίσθηκε το μάτι του κράτους να βλέπει παντού!"



Όπως μαςκαταγγέλλει  επωνύμως  φίλη  αναγνώστρια του "Ο.Π"  αυτή  η πρωτοφανής απόπειρα  "μίξης των αμίκτων ", έγινε απο την  κ.Έλενα Ζυγούρη  την οποία  πριν απο ένα περίπου χρόνο διόρισε η κ. Διαμαντοπούλου  στην θέση της περιφερειακής διευθύντριας  εκπαίδευσης  Δ. Μακεδονίας.

Παραθέτουμε   το σχόλιο  στην  ανάρτησή μας  με τίτλο "RESISTANCE TO GLOBAL APOSTASY AND THE ORTHODOX CHURCHES " (βλ. εδώ ) που μας απέστειλε η κ. Δαπέργολα :

 ΚΑΣΤΟΡΙΑ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ-ΟΤΑΝ ΞΑΝΑΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ-...-ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΧΙ-ΣΤΑ ΚΑΤΑΤΜΗΜΕΝΑ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΥΣ...ΘΕΜΑΤΑ...ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΩ ΟΧΙ ΣΤΗ ΚΑΡΤΑ ΚΙ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΗΝ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΥΑΛΟ...ΜΕ ΤΑ ΣΟΥΡΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ ΑΣΤΕΙΑΚΙΑ...ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ...ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΡΕΦΟΥΝ:ΑΠΟΔΟΜΟΥΝ.ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ.ΟΧΙ. ΟΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΥΤΑΤΟΣ.ΥΠΑΡΞΙΑΚΟΣ.ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ.ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΧΡΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗΣ...ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΓΟΝΑ ΤΟΥ...ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Η Κ.ΖΥΓΟΥΡΗ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟ:ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΚΕ,ΛΕΕΙ,ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΠΑΝΤΟΥ!!!ΑΚΟΥΤΕ;ΤΟ ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΠΟΥ ΦΩΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΙ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ,ΤΟ ΙΔΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΩΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ,ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΙΚΟ,
ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ,ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΔΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ...ΤΙ-ΕΙΠΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ Ε' ΤΑΞΕΩΣ..-ΝΑ ΜΗ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ;;!!!
ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ,ΗΙΔΙΑ,ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΕΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ...

ΟΧΙ-ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΖΩΗ.
ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΑ ΕΥΛΟΓΗΣΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ,ΝΑ 'ΝΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΠΟ Η ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΖΩΗ,ΚΑΤΗΧΗΣΗ,ΘΥΣΙΑ...
ΟΧΙ .ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.
ΟΧΙ ΔΕΝ ΒΙΑΖΟΜΑΙ.ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΤΟΥ.ΕΓΩ ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΠΑΙΔΕΥΤΗΚΑ ΣΕ ΜΑΟΪΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ...ΚΑΛΟΝ ΑΓΩΝΑ.ΚΑΛΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.
ΛΟΥΚΙΑ-ΜΠΑΡΜΠΑ-ΔΑΠΕΡΓΟΛΑ-ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ.
  Τι να πούμε εμείς  τα είπε  όλα η φίλη  μας αναγνώστρια.Μέσα σε λίγες γραμμές ενός σχολίου,  περιγράφει  τον πόλεμο, κάνει ρεπορτάζ απο το "μέτωπο"  και  δείχνει με τον πιο αυθόρμητο και ευθύ τρόπο  ότι  οι Έλληνες  δεν είναι ούτε ανόητοι , ούτε σκοπεύουν  να παραδώσουν τα μαλάματα της παράδοσής τους  στα χέρια του κάθε νεοεποχήτη .

Το  υπουργείο που θα έπρεπε να είναι "Εθνικής παιδείας" και  κατάντησε  να είναι  "δια βίου μάθησης" στα  δόγματα της"Νέας Εποχής", αποτελεί  στην παρούσα φάση τον κυριώτερο  "πολιορκητικό κριό"   των  αντίχιστων και ανθελληνικών  δυνάμεων που έχουν  επιτεθεί εναντίον της πατρίδας μας.

Μάλλον  δεν έχουν  αντιληφθεί ότι ο Ελληνικός λαός έχει προ πολλού   αφυπνισθεί  και  είναι  έτοιμος να αγωνισθεί μέχρις εσχάτων , προκειμένου να υπερασπισθεί  τα Ιερά και τα Όσια  της  πατρίδας  μας.
Δεν έχουν  καταλάβει, ότι η  φθηνή  προπαγάνδα   όχι μόνο δεν "θολώνει τα νερά" , αλλά   τα κάνει ακόμα πιο  γάργαρα και ορμητικά , ειδικά όταν  ανακατεύει  στον  τοξικόκαι αιρετικό της λόγο,  τους Αγίους της Εκκλησίας μας.

Αν λοιπόν είναι  ακριβής αυτή  η δήλωση της  κ. Ζυγούρη, τότε  αντιλαμβάνεστε  ότι  οι  οπαδοί του "Νέου Πατριωτισμού"  και της  δικτατορίας  της  "ηλεκτρονικής  διακυβέρνησης" και της "Κάρτας  του Πολίτη", έχουν  κυριολεκτικά   υπερβεί  κάθε όριο  θράσους και αναίδειας.

Τον Άγιο που  ένας  άλλος   Μεγάλος Ιεράρχης  της Εκκλησίας μας , ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος, ονομάζει  "παιδαγωγόν της νεότητος" , εκείνον τον Ιεράρχη  που   αγάπησε  τον Δημιουργό και το δημιούργημα όσο  λίγοι  και  που μας άφησε ως  Ιερά  Παρακαταθήκη   ένα τεράστιο  θησαυρό  Θεόπνευστης  σοφίας , αποπειράθηκε  να χρησιμοποιήσει  στα νεοεποχήτικα επιχειρήματά της η  διορισμένη   περιφερειακή διευθύντρια  εκπαίδευσης  Δ. Μακεδονίας.

Ο  Μ. Βασίλειος "οραματίσθηκε το μάτι  του κράτους να βλέπει παντού!".
Ερμηνεία  αυθάδης και αυθαίρετη που  αγγίζει ακόμα και τα όρια της βλασφημίας ,αφού  λιγο -πολύ  παρομοιάζει τον  Άγιό μας σαν  έναν  "πρόδρομο"  της παγκόσμιας  διακυβέρνησης , για την ανάγκη της  οποίας   μιλά συνεχώς ο  προϊστάμενός  της  πρωθυπουργός.

Είναι αδύνατον  τόσο  στην κ. Ζυγούρη όσο και σε όσους  υπηρετούν  συνειδητά  τα δόγματα της  "Νέας Εποχής" , να αντιληφθούν  τον τρόπο με τον οποίο έβλεπαν  οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας  μας  τον άνθρωπο, την εν Χριστώ  ζωή του  , την δια Χριστόν  σωτηρία  του  αλλά και το περιβάλλον  μέσα στο οποίο ζεί και πορεύεται.

Κατ΄αρχάς κανείς εκ των Αγίων της Εκκλησίας μας δεν ήταν "οραματιστής" αλλά φορέας  της Χάριτος του Αγίου Πνεύματος  Το Οποίο και τον καθοδηγούσε.
Κανείς απο τους Αγίους μας  δεν  υπερασπίσθηκε ποτέ την ιδέα της δημιουργίας ενός τυραννικού κράτους,  που θα παρακολουθεί και θα ελέγχει  ακόμα και την ιδιωτική ζωή  των πολίτών του.

Το κράτος   και οι λειτουργοί  του  προφανώς και δεν πρέπει να "κοιμούνται  όρθιοι" ή να έχουν  τα μάτια  τους κλειστά  σε όσα συμβαίνουν γύρω τους, αλλά να είναι πάντα  σε εθνική εγρήγορση  και  να  εργάζονται για το καλό των πολιτών   υπερασπιζόμενοι  την τιμή , την αξιοπρέπεια και την ελευθερία τους.

Aυτό το κράτος οραματίζονται  η κ. Ζυγούρη  και οι φυσικοί και πολιτικοί της προϊστάμενοι, ή ένα  κράτος που  κάθε τι  ελληνικό  θα  γίνει  "πολυπολιτισμικό", "πολύχρωμο" ,"άθρησκο",  και  ...παγκόσμιο; 

Μήπως δεν  έχουμε ακούσει  την κ. Διαμαντοπούλου  και τον  προϊστάμενό της πρωθυπουργό, να μας περιγράφουν   ένα κράτος που  το "μάτι" του  θα βλέπει θα καταγράφει και θα επεξεργάζεται όντως τα πάντα  μέσω   του γιγάντιου   ηλεκτρονικού φακελώματος και της 24ωρης παρακολούθησής μας  απο τα συστήματα  της "ηλεκτρονικής διακυβέρνησης" και της "Κάρτας του Πολίτη";

Ήλθε πλεον ο καιρός να  δείξουμε   σε αυτούς που κλείνουν σχολεία , και σε κάθε  άλλον "οραματιστή"   της παγκόσμιας  διακυβέρνησης, πως εμείς οι Ορθόδοξοι  Χριστιανοί  δεν έχουμε σκοπό να κάνουμε  τη ζωή μας  "εφιάλτη"  αποδεχόμενοι τα δικά τους "οράματα".

Για αυτό λέμε  όχι  στην  δικτατορία  της "ηλεκτρονικής διακυβέρνησης", όχι στην "Κάρτα του Πολίτη"  όχι  στην  παράδοση  του Θεόσδοτου  δώρου  της ελευθερίας   στα χέρια  των  δεσμοφυλάκων  της  "Νέα Τάξης Πραγμάτων".

Ένα  δείγμα  απο τα "οράματα"  
της  κ. Ζυγούρη και των  ανωτέρων της
 
Πόσο παιδαγωγικά είναι τα κίνητρα του υπουργείου;

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΒΡΟΥ

Οι καθηγητές του Γυμνασίου Γάβρου Καστοριάς θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Υπουργό Παιδείας και την Περιφερειακή Διευθύντρια κα Ζυγούρη για το λουκέτο που βάζουν επιτέλους στο κακό σχολείο μας που δεν προσφέρει στα παιδιά τα αναμενόμενα.

Έχει καμία σημασία που το σχολείο μας έχει τον πληρέστερο υλικοτεχνικό εξοπλισμό με... σύγχρονους υπολογιστές, διαδραστικούς πίνακες, το γρηγορότερο internet στο νομό, το πιο ολοκληρωμένο και κυρίως ενεργό εργαστήριο φυσικών επιστημών, αίθουσα καλλιτεχνικών και αίθουσα τεχνολογίας;

Έχει καμία σημασία που το σχολείο μας είναι δυσπρόσιτο στην παραμεθόριο και σε υψόμετρο με παιδιά που πλέον θα έχουν τη χαρά να σηκώνονται από τα χαράματα για να περιμένουν το λεωφορείο μέσα στις πιο ακραίες για την Ελλάδα θερμοκρασίες για να ταξιδέψουν από τον Άνω Μελά στο Μανιάκι μέσα από έναν δρόμο που η τροχαία χαρακτηρίζει κατά λέξη σε έκθεσή της «εξαιρετικά επικίνδυνο», με 25 τροχαία ατυχήματα το 2010, με συνεχή κίνηση βαρέων οχημάτων προς Αλβανία, με παγετό σε σχεδόν καθημερινή βάση το χειμώνα, με κατολισθήσεις που κλείνουν κάθε τόσο τον δρόμο για να γίνουν χωματουργικά έργα και λύση δεν έχει δοθεί ακόμη;

Φυσικά και ΟΧΙ!. 

Τι σημασία έχουν αυτά μπροστά στο παραδεισένιο εκπαιδευτικό σύστημα που θα απολαύσουν οι μαθητές στο Νέο Σχολείο Μανιάκων!

Επειδή τα κριτήρια είναι καθαρά παιδαγωγικά θέλουμε πραγματικά να καταγγείλουμε την κατάφορη αδικία απέναντι στους μαθητές άλλων σχολείων όπως του Γυμνασίου Νεστορίου που τα λίγα παιδιά που έχει και ενώ βρίσκονται πιο κοντά στο Γυμνάσιο Μεσοποταμίας από ότι το δικό μας στο Μανιάκι θα χάσουν τα εξαιρετικά προνόμια που θα απολαύσουν τα δικά μας παιδιά. Γιατί να υπάρχουν τέτοιες ανισότητες; Λάβαμε την απάντηση… Τα ΕΞΟΔΑ για την μεταφορά αυτών των μαθητών θα βαρύνουν τον Δήμο Νεστορίου και αυτό είναι κάτι που δεν ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Σχόλια

  1. Μάλλον θα πρέπει να καταφύγουν οι Έλληνες για μια ακόμη φορά στην λύση του ΚΡΥΦΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ για να μπορέσουν να μάθουν τα Ελληνόπουλα την γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό του ελληνικού λαού. Να μπορέσουν να μάθουν αυτά που οι δοτοί πολιτικοί της Ελλάδος δεν θέλουν τα Ελληνόπουλα να μάθουν.
    Να μπορέσουν δηλαδή να μάθουν ότι είναι ΕΛΛΗΝΕΣ, απόγονοι του Οδυσσέα και του Ομήρου, του Περικλή, του Σωκράτη, του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, του Μιλτιάδη και του Θεμιστοκλή, του Φιλίππου και του Μ. Αλεξάνδρου, του Αισχύλου και του Σοφοκλή, του Ευκλείδη και του Πυθαγόρα, του Δημόκριτου, του Πυθαγόρα και του Αρχιμήδη, της Σαπφούς και του Αλκαίου, της Μαντώς Μαυρογένους και της Μπουμπουλίνας, του Λεωνίδα και των 300 Σπαρτιατών και 700 Πλαταιέων αλλά και όλων των άλλων μεγάλων ανδρών και γυναικών της αρχαίας Ελλάδος που θα χρειαζόμουν μέρες για να αναφέρω (εξ άλλου αναφέρομαι σε αυτούς γιατί αυτούς κυρίως προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αξίζουν και όλοι οι νεώτεροι Έλληνες και Ελληνίδες-απλώς η αρχαία μας ιστορία και ο πολιτισμός είναι που "καίνε" εκείνους που θέλουν το κακό μας περισσότερο).
    Πίστη στον Θεό και υπομονή. Κι αν χρειαστεί υπάρχει και το ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. Διέσωσε την ταυτότητά μας, εθνική και χριστιανική, επί τουρκοκρατίας, θα την διασώσει και επί παγκοσμιοποίησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις