Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011

Ο εκπρόσωπος του Μπαρόζο απαντά δι΄επιστολής στην Ιερά Σύνοδο για την απουσία των Χριστιανικών εορτών απο το Ευρωπαϊκό ημερολόγιο

Σε απάντηση της από 17ης Ιανουαρίου επιστολής σας, ο Πρόεδρος Μπαρόζο μου ζήτησε να σας ενημερώσω σχετικά με τα μέτρα που πήρε η Επιτροπή προς αποκατάσταση της παράλειψης των χριστιανικών θρησκευτικών εορτών στην έκδοση 2010/2011 του ευρωπαϊκού ημερολογίου.

Η Επιτροπή εκφράζει τη βαθειά της λύπη για την δυσαρέσκεια που μπορεί να προκάλεσε στην Εκκλησία της Ελλάδος και στους Ευρωπαίους πολίτες η παράλειψη αυτή.
Σας παρακαλώ να δεχθείτε τη διαβεβαίωσή μου ότι δεν υπήρξε ποτέ εκ μέρους της Επιτροπής οποιαδήποτε πρόθεση δυσμενούς μεταχείρισης της χριστιανικής θρησκείας με την έκδοση αυτή.

Προς αποκατάσταση της παράλειψης θα ...αποστείλουμε πολύ σύντομα διορθωτικό σε όλα τα σχολεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έλαβαν το ημερολόγιο 2010/2011.
Το διορθωτικό αυτό θα αναφέρει τις εθνικές και θρησκευτικές αργίες στο σχετικό κράτος μέλος.
Οι αργίες αυτές θα ενσωματωθούν οριστικά στην επόμενη έκδοση του ημερολογίου που βρίσκεται ήδη σε προετοιμασία.

Όπως γνωρίζετε, το ημερολόγιο είναι μια ετήσια έκδοση της Ευρωπαϊκής επιτροπής για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Το περιεχόμενό του φιλοδοξεί να πληροφορήσει τους νεαρούς πολίτες σχετικά με τις ευρωπαϊκές δραστηριότητες και να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο διδασκαλίας για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές τους.
Το ημερολόγιο στέλνεται στα σχολεία κατόπιν αιτήσεως. Περιέχει υποσημειώσεις στις οποίες επισημαίνεται, για κάθε εβδομάδα, ένα ενδιαφέρον γεγονός που ενδέχεται να μη γνωρίζουν όλοι οι έφηβοι.
Ανάμεσα στα γεγονότα που επισημαίνονται περιλαμβάνονται και μερικές γιορτές που αφορούν κάποιες θρησκείες, οι οποίες είναι λιγότερο διαδεδομένες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Δυστυχώς, στο σημείο αυτό προέκυψε το σφάλμα της παράλειψης αναφοράς γεγονότων που αφορούν χριστιανικές γιορτές, όπως τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, η γνώση των οποίων θεωρήθηκε δεδομένη.

Ελπίζω ειλικρινά ότι οι παραπάνω εξηγήσεις ανταποκρίνονται στις ανησυχίες και στις προσδοκίες σας.

Με εκτίμηση,

Johannes LAITENBERGER

1 σχόλιο:

 1. Ο Μπαρόζο, δηλαδή, και η "Επιτροπή" τη θρησκεία είναι που "ξεχάσανε" τα Χριστούγεννα και το Πάσχα;
  Πως "θυμήθηκαν" όλες τις άλλες θρησκείες;
  Ποιους υπηρετούν και ποιος έδωσε στην "Επιτροπή" το ρόλο να ασκεί τέτοιου είδους προσηλυτισμό σε Χριστιανούς μαθητές;

  Επίσης, δείτε:
  http://www.youtube.com/watch?v=KORUSKocCPg&feature=related

  Ο ραββίνος Αlon Goshen-Gottstein που ίδρυσε το “Elijah Interfaith Institute” "κάνει μάθημα" στους "ηγέτες" των θρησκειών πως να προσευχηθούν μαζί του για την ειρήνη. Επειδή δεν υπάρχει ακόμα, όπως λέει, μια κοινή προσευχή για όλες τις θρησκείες, συνέθεσε "με την αποδοχή των αρχών" ένα "τραγουδάκι" για να προσευχηθούν όλοι μαζι στο "θεό". Ο Πάπας βέβαια είναι εκεί πρώτος πρώτος...

  Τι Συνέδριο κατά του Χριστού!
  Σε λίγο ο Αντίχριστος θα τραγουδάει και οι "ηγέτες" θα χορεύουν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.