ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Κ. Μ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΔΑΚΗΣ "ΑΝΕΚΡΟΥΣΕ ΠΡΥΜΝΑ" ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Δύο ημέρες μετά την μεγαλειώδη   συγκέντρωση  στο πεδίο του Άρεως,ο καθηγητής  της πληροφορικής κ. Μ. Γιαννακουδάκης, ο οποίος είναι ένας εκ των εισηγητών  της ειδικής συνοδικής  επιτροπής της Εκκλησίας της Ελλάδος   που ορίσθηκε ως  αρμόδια   να ασχοληθεί   με το μείζον ζήτημα  της Κάρτας του Πολίτη,εμφανίστηκε  σε τηλεοπτική εκπομπή  και κατ΄ουσίαν  διαφήμισε τις  "έξυπνες  χειροπέδες" της  ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Όσοι  εξ ημών  είχαν συναντηθεί  και συζητήσει  μαζί του ή ακόμα και όσοι είχαν  παραβρεθεί σε  ομιλίες του , εξεπλάγησαν βλέποντας  αυτόν  που  μέχρι χθές τους πληροφορούσε για  τους τρομακτικούς κινδύνους  απο την χρήση  των τεχνολογιών  που εφαρμόζονται στην  ηλεκτρονική διακυβέρνηση και  φυσικά στο  βασικό της εργαλείο δηλαδή  στην Κάρτα του Πολίτη.

Είναι ο ίδιος που πριν λίγους μήνες   μας ανέλυε  τις τρομακτικές δυνατότητες  που έχει το σύστημα της παγκόσμιας  ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και που μας εξηγούσε πως  μπορεί αυτή η "αθώα" κάρτα να επιδράσει  ακόμα και πάνω στα συναισθήματά μας.

Είναι  εκείνος που όταν πρόσφατα  τον ρωτήσαμε  για την Κάρτα του Πολίτη  μας έλεγε  ότι  τα "πράγματα είναι ακόμα χειρότερα απο  όσα φαναταζόσαστε".

Αυτός  λοιπόν ο ειδικός επιστήμονας ,οι απόψεις του οποίου φιλοξενήθηκαν  στο  σημαντικώτερο ίσως   βιβλίο  που έχει εκδοθεί  εναντίον της  Κάρτας του Πολίτη  και όλου του   "υποστηρικτικού" της συστήματος , για κάποιους άγνωστους σε μας λόγους  έκανε  στροφή  180 μοιρών  και λέει ακριβώς τα αντίθετα από  αυτά που υποστήριζε μέχρι  σήμερα.

Προς το παρόν  δεν θα  σχολιάσουμε  όσα  φοβερά θα ακούσετε στο παρακάτω video apo την χθεσινή  τηλεοπτική  εμφάνιση  του κ. Γιαννακουδάκη και θα αφήσουμε  να κρίνετε εσείς  αν  προτιμάτε να ακούτε   να σας μιλά για την Κάρτα του Πολίτη ο κ. Ραγκούσης ή  αυτό το μέλος  της ειδικής συνοδικής  επιτροπής .

Σχόλια

  1. αν εχει τετοιους εισηγητες η συνοδικη επιτροπη της εκκλησιας... ''σωθηκαμε''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Γιαννακουδάκη καθηγητά της Πληροφορικής(!!!) επιτρέψτε μου ...
    μία μικρή παρατήρηση/σχόλιο σχετικά με την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και κατά πόσο αυτά διασφαλίζονται με τους λεγόμενους «ισχυρούς» αλγόριθμους κυπτογράφησης.

    ΔΕΝ γνωρίζεται ή να έχετε ακούσει για τον άγραφο κανόνα της πληροφορικής ο οποίος λέει:
    «Ό,ΤΙ κλειδώνει ... Ξεκλειδώνει».

    Επιπροσθέτως, καλό είναι να έχουμε κατά νου και τα λεγόμενα «κενά ασφαλείας» που δυστυχώς ΠΑΝΤΑ υπάρχουν σε ΟΛΑ τα συστήματα ασφαλείας ... και είναι θέμα χρόνου να εντοπιστούν είτε από τους διαχειριστές των συστημάτων που τα συντηρούν είτε από κακόβουλους ... (και τότε ... φεῦ!!! -αλίμονο-)!

    Ο έχων νου, νοείτω!

    Μετά Τιμής
    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το θέμα είναι πως μέσα από την μλέτη του ιερού κειμένου της Αποκαλύψεως του ευαγγελιστού Ιωάννου ότι κανείς δεν θα μπορεί να κάνει καμία συναλλαγή αλλά μόνον αυτοί που έχουν το χάραγμα στο δεξί τους χέρι ήστο μέτωπο.

    Ας αναλογιστούμε λοιπόν σε ποιους καιρούς ζούμε και ας λάβουμε τα μέτρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μα δεν ειναι αυτος που μιλησε στο πεδιο του Αρεως!!
    αλλος καθηγητης της πληροφορικης μιλησε ρε παιδια -> http://www.youtube.com/watch?v=5xh2H2QKQDM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!
    ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΟ VIDEO ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ , ΣΤΑΘΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡ.Α.Ο.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δερμιτζάκης Μιχαήλ3 Απριλίου 2011 στις 2:51 μ.μ.

    Άποψή μου είναι ότι ο Καθηγητής Γιαννακουδάκης είναι ο πλέον κατάλληλος να μας ενημερώσει και για τα υπέρ και για τα κατά των καρτών. Ας τον ακούσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα αγαπητέ μας κ. Δερμιτζάκη όχι μόνο μέχρι τώρα τον ακουγαμε, αλλά κάθε φορά που θα βρισκόμαστε σε συναντήσεις ή ομιλίες τον κοιτούσαμε στο στόμα μην τυχόν και μας ξεφύγει κάτι απο τα τόσα φοβερά που μας περιέγραφε για τις τεχνολογικές δυνατότητες και εφαρμογές αυτώντων συστημάτων(βέβαια είχαμε και άλλον έναν λόγο για αυτήν την προσήλωση, αφού κάθε φορά απαγόρευε ρητά και με αυστηρότητα την ηχογράφηση ή την βιντεοσκόπηση).
    Πείτε μας εσείς λοιπόν σε ποιά εποχή αναφέρεστε.
    Στην "προ ΑΝΤ-1" εποχή ή μετά;
    Διότι αν ακους μεσα σε λίγες εβδομάδες απο το ίδιο στόμα δύο εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις για το ίδιο πάντα γνωστικό αντικείμενο, τότε δεν μπορεί παρα να απορήσεις για το τι συνέβη,και ένας επιστημονας αναιρεί επι της ουσίας τον ίδιο του τον εαυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Διαπιστώνω ότι οι υπεύθυνοι του παρόντος ιστότοπου αναρτούν επιλεκτικά τα σχόλια των επισκεπτών. Αναμένω την ανάρτηση ΔΥΟ σχολίων που έχω καταθέσει, Εάν δεν τα δω σύντομα θα προβώ σε επώνυμη καταγγελία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΓΙΑΤΙ δεν δημοσιεύετε τα σχόλια ορισμένων από εμάς; Προφανώς, επειδή δεν σας εξυπηρετούν!
    Κατανοητό,
    αλλά ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Με μεγάλη λύπη διαβάζω το σχόλιο κάποιου, ο οποίος υβρίζει τον καθηγητή Γιαννακουδάκη. Κακώς ο Διαχειριστής του παρόντος ιστότοπου επιτρέπει τέτοιους χαρακτηρισμούς. Από όσα έμαθα ο κ. Γιαννακουδάκης είναι θεοσεβούμενος και καλός Χριστιανός. Άλλωστε, στο βίντεο αναφέρει το γεγονός ότι υπάρχει πρόβλημα με την ασφάλεια της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ ανώνυμε σχολιαστή. Ξαναδιαβάσαμε με προσοχή τα δημοσιευμένα σχόλια και διαγράψαμε ένα που ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ να ήταν παρεξηγήσιμο και το οποίο υποθέτουμε ότι σας εξερέθισε.
    Όμως επειδή μας απειλείτε με επώνυμη καταγγελία για επιλεκτική δημοσίευση σχολίων έχουμε να σας πούμε τα εξής:
    1)Δεν μας αρέσει να μας απειλούν ειδικά ανώνυμοι.
    2)Ναι επιλέγουμε τα σχόλια τα οποία θα δημοσιεύσουμε και δεν θα απολογηθούμε για αυτό, παρά μόνο για εκείνες τις φορές που απο επιπόλαιη ανάγνωση εγκρίναμε την δημοσίευση σχολίου ενώ δεν έπρεπε.
    Είμαστε ιστολόγιο και η πάροχός εταιρεία που το φιλοξενεί μας δίνει αυτό το δικαίωμα το οποίο για λόγους τάξης και χρησιμοποιούμε.
    3)Εσείς όπως φαίνεται έχετε κάποια "πηγή" η οποία προμηθεύει "πιστοποιητικά θεοσέβειας" ή "βεβαιώσεις καλού χριστιανού".
    Δεν αναφερθήκαμε όμως ούτε στην θεοσέβεια του κ. Γιαννακουδάκη ,ούτε ασφαλώς τον βαθμολογήσαμε ως προς την πίστη του
    3)Στην τηλεοπτική εκπομπή όντως αναφέρθηκε στην ασφάλεια της Β.Δ θεωρώντας την ώς το κύριο πρόβλημα.Ωστόσο ο ίδιος πριν λίγες εβδομάδες άλλα έλεγε τόσο για την επιτυχία των συστημάτων ασφαλείας και προστασίας των Β.Δ και φυσικά άλλα για την καρτα του πολίτη κ.λπ.
    4)Επειδή όμως είστε σε άλλα σχόλιά σας επιθετικός, σας συνιστούμε να κάνετε λίγη υπομονή μιας και αν επιμείνει ο κ. καθηγητής στην διαφήμιση αυτών που μέχρι χθές κατήγγειλε, θα απαντήσουμε και εμείς παρουσιάζοντας με στοιχεία τις "προ ΑΝΤ-1" απόψεις του και φυσικά τις δικές μας πάνω σε όσα είπε πριν λίγες ημέρες στην εκπομπή του κ. Παπαδάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ ανώνυμε σχολιαστή- επικριτή.
    ΜΑς επικρίνετε διότι "διαπιστώνετε ότι τα σχόλια ορισμένων απο μας δεν τα δημοσιεύετε"
    Μας συγχωρείτε αλλά δεν σας καταλαβαίνουμε.
    1) Ποιοί είστε "εσείς"
    2)Πως γνωρίζετε ποιά σχόλια έχουμε λάβει και έχουμε στον πίνακα ελέγχου του ιστολογίου μας αφού αυτός υποτίθεται είναι αναγνώσιμος μόνο απο τους διαχειριστές;
    3)Αν δημοσιεύαμε όλα τα σχόλια που λαμβάνουμε τότε θα έπρεπε να αλλάξουμε τον τίτλο του ιστολογίου μας και να το ονομάσουμε "παρατηρητήριο κουτσομπολιών και αντεγκλήσεων"
    Λυπούμεθα αλλά δεν θα κάνουμε το χατήρι μερικών "διδασκάλων της δεοντολογίας" και δεν θα καταντήσουμε ένας ακόμη διαδικτυακός τόπος εκτόνωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παρακολούθησα την ομιλία του κ. Γιαννακουδάκη στην Λάρισα και δεν θυμάμαι σε κανένα σημείο να έχει μιλήσει εναντίον των καρτών. Μάλιστα, όταν τον ρωτήσαμε είπε «θα περιμένουμε να δούμε τις προδιαγραφές». Μήπως τελικά τώρα υπάρχουν τα τεχνικά στοιχεία; Γνωρίζει κανείς; Στη Λάρισα μας παρουσίασε ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΦΑΚΕΛΩΜΑΤΟΣ, χωρίς ωστόσο να πάρει θέση για τις κάρτες. Τώρα ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όταν μετά από λίγα χρόνια ΟΛΟΙ θα χρησιμοποιούμε την φοροκάρτα και την κάρτα του πολίτη και θα είμαστε ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ με τις σχετικές υπηρεσίες, ΤΙ ΘΑ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΔΑΚΗ;
    Θα μετανιώνετε; ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΑΥΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όταν μετά από λίγα χρόνια ΟΛΟΙ θα χρησιμοποιούμε την φοροκάρτα και την κάρτα του πολίτη και θα είμαστε ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ με τις σχετικές υπηρεσίες, ΤΙ ΘΑ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΔΑΚΗ;
    Θα μετανιώνετε; ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΑΥΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αν αγαπητέ μας φίλε θα έχουμε αφήσει να μας δέσουν πισθάγκωνα με τις διάφορες ηλεκτρονικές τους χειροπέδες, τότε πλέον δεν θα μπορούμε να πούμε τίποτα και για κανέναν, διότι πολύ απλά θα είμαστε αδύναμοι και ανίκανοι να κάνουμε ακόμα και τον Σταυρό μας.
    Δεν είναι ο κ. Γιαννακουδάκης ή ο κάθε Γιαννακουδάκης το πρόβλημα, αλλά το αντίχριστο σύστημα το οποίο με εκβιαστικό τρόπο θέλουν να προσκυνήσουμε.
    Έχετε την εντύπωση ότι αν -"ο μηγένοιτο" - μετατραπούμε σε κρατούμενους μιας παγκόσμιας φυλακής θα θυμόμαστε ποιός και γιατί την διαφήμιζε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Είναι προφανές αγαπητέ μας φίλε, ότι δεν αναφερόμαστε στην "κλειστή" (με προσσκλήσεις)ομιλία του στην Λάρισα της οποίας το περιεχόμενο γνωρίζουμε όπως και τις ερωτήσεις που του ετέθησαν και τις ...απαντήσεις που έδωσε.
    Αναφερόμαστε σε προηγούμενες ενημερώσεις του για τις οποίες θα μιλήσουμε αν χρειαστεί.
    Μας ρωτάτε γιατί διαμαρτυρόμαστε σαν να μην διαβάσατε την ανάρτηση το περιεχόμενο της οπίας σχολιάζετε.
    Ξαναδιαβάστε την ανάρτηση και θα βρείτε την απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις