Αυτοί είναι που μας ...διαβεβαιώνουν ότι με την Κάρτα του Πολίτη όλα θα λειτουργούν "ρολόϊ";



Η κυβέρνηση  του  "we need a global governance fast and now"  δηλαδή της   "παγκόσμιας ηλεκτρονικής διακυβέρνησης" και της Κάρτας του  Πολίτη, αυτοί  που  μας  έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου  για την "ευνομία" και την "τάξη"  που θα  επιτευχθεί με την χρήση του απόλυτου ηλεκτρονικού φακελώματος, αυτοί που θέλουν να επιβάλλουν την  νέα  "ψηφιακή ειδωλολατρεία"  θεοποιώντας κάθε τι που έχει οθόνη και συνδέεται με  ραδιοκύματα και οπτικές ίνες ,αυτοί που  θέλουν να μετατρέψουν την ζωή μας σε ένα κακόγουστο  video clip  με πρωταγωνιστές κρατούμενους μιας παγκόσμιας φυλακής, είναι εκείνοι  που  δεν μπορούν να ...διακυβερνήσουν ούτε τα υφιστάμενα  επι μέρους συστήματα  ελέγχου  της  εφορίας.Είναι οι ίδιοι που  ενώ μας μιλούν  για τα οφέλη  και την ασφάλεια της Κάρτας του Πολίτη ,δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους  ούτε στον τρόπο με τον οποίο θα οργανώσουν αυτήν την ηλεκτρονική δικτατορία.
Πιο κάτω θα σας παρουσιάσουμε δύο  αποσπάσματα  δημοσιεύσεων  απο το περιεχόμενο των οποίων προκύπτει  ένα και μόνο συμπέρασμα:
Η "ηλεκτρονική διακυβέρνηση"  , η Κάρτα του Πολίτη και οι επί μέρους  λειτουργίες   της  νεοφανούς  παγκόσμιας ηλεκτρονικής δικτατορίας , είναι  ένα  απάνθρωπο    και επικίνδυνο σύστημα. 
 Η ανικανότητα ή η ανηθικότητα   των "διαχειριστών"  της  ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και τα  διαπλεκόμενα  με αυτούς συμφέροντα  απλώς  αναδεικνύουν  αυτό που  λέμε  εδώ και τόσο καιρό, ότι δηλαδή  αυτο το σύστημα  είναι  άρρωστο απο την φύση   του και ως τέτοιο  δεν μπορεί  να παράξει  τίποτε καλό για τις κοινωνίες.

1ο Παράδειγμα
Έλλειψη taxis στον φορολογικό μηχανισμό
Ενώ η κυβέρνηση έχει δώσει μεγάλη έμφαση στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τα ηλεκτρονικά συστήματα του υπουργείου Οικονομικών έχουν βγει "off", απειλώντας με φιάσκο την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ιδίως για όσους υποχρεούνται δια νόμου να τις υποβάλουν ηλεκτρονικά.
Το taxisnet βρίσκεται καθημερινά εκτός λειτουργίας, καθιστώντας αδύνατη την υποβολή ...
φορολογικών δηλώσεων, γεγονός που επιφέρει συνεχείς παρατάσεις, καθυστερήσεις στην εκκαθάριση των δηλώσεων και την είσπραξη δημοσίων εσόδων σε μία χρονική συγκυρία που το κράτος τα έχει ανάγκη όσο ποτέ.
Μπορεί να βρισκόμαστε στο 2011, αλλά το κράτος φαίνεται να έχει μείνει κολλημένο στο 2009, δεδομένου ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί η εκκαθάριση του ΕΤΑΚ του 2009 και η εκκαθάριση και αποστολή ενός εκατομμυρίου δηλώσεων που αφορούν στο Ενιαίο Τέλος Ακινήτων.
Σε άγνοια βρίσκονται όμως και τα λογιστικά γραφεία, που από το νόμο θεωρούνται συνυπεύθυνα για το παραμικρό λάθος στις φορολογικές δηλώσεις, δεδομένου ότι δεν έχει φτάσει η παραμικρή διευκρίνηση πάνω σε κρίσιμες αλλαγές που τίθενται σε ισχύ από φέτος.
Οι εξελίξεις αυτές αναγκάζουν την κυβέρνηση να παράσχει τη δυνατότητα στους ελεύθερους επαγγελματίες, τους εισοδηματίες, τους εμποροβιοτέχνες κ.λ.π να υποβάλλουν και μέσω των ΔΟΥ τις φορολογικές τους δηλώσεις παρά το γεγονός πως ο νόμος ορίζει την υποχρεωτική υποβολή μέσω taxisnet.
Ωστόσο, αυτό που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση είναι το γεγονός της έλλειψης επαρκών εντύπων, καθώς εκτυπώθηκαν ελάχιστα έντυπα Ε1, Ε2 και Ε3 δεδομένου ότι ορισμένες κατηγορίες επαγγελματιών έπρεπε βάσει νόμου να υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση μόνο μέσω taxisnet.
πηγή

2ο Παράδειγμα
Στο πιο κάτω παράδειγμα,αποδεικνύονται τρία πράγματα:

α) Η  φραγκοκρατία της "Νέας Τάξης Πραγμάτων"  μας "μαλώνει"επειδή δεν έχει προχωρήσει  το "εργοτάξιο" της  ηλεκτρονικής  φυλακής.

β) Οι  κυβερνητικοί "εγγυητές" της προστασίας των ατομικών μας  ελευθεριών  και των προσωπικών δεδομένων  μας , δεν μπορούν  να  διαβάσουν  ούτε τις "οδηγίες χρήσεως"  που τους  έχουν δώσει οι εντολοδόχοιτης παγκόσμιας ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

γ) Το πιο φοβερό!
Ενώ αναγνωρίζουν ότι  η "φιλικότητα των παρεχομένων υπηρεσιών  στην Ελλάδα"  είναι  σημαντικά ανώτερη απο τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο , μας εγκαλούν  γιατί έχουμε μείνει πίσω την ολοκληρωση  των εφαρμογών  της  ηλεκτρονικής δικτατορίας ( διακυβέρνησης  όπως χαριτωμένα  τη λένε).


ΚτΠ: Με ρυθμούς «χελώνας» η ηλεκτρονική διακυβέρνηση στην Ελλάδα
Όσον αφορά την φιλικότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, η Ελλάδα έχει ποσοστό 91% στον εν λόγω δείκτη, έναντι 80% του μέσου όρου των χωρών της έρευνας.

Στην Ελλάδα οι μισές (δέκα από τις συνολικά 20) από τις κυριότερες δημόσιες ηλεκτρονικές υπηρεσίες είναι πλήρως διαθέσιμες ηλεκτρονικά και η χώρα μας βρίσκεται τελευταία στη σχετική ευρωπαϊκή κατάταξη, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωσή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Γι' αυτό, το Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ) επισημαίνει ότι θα πρέπει να ενταθούν ακόμα περισσότερο οι εγχώριες προσπάθειες για την επέκταση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (e-government).

Το Παρατηρητήριο, αποτελώντας τον επίσημο συντονιστή - φορέα παροχής των σχετικών στοιχείων για την Ελλάδα, αναφέρει ότι ο δείκτης ηλεκτρονικής ολοκλήρωσης για τις 20 βασικές δημόσιες υπηρεσίες της Ελλάδας το 2010 διαμορφώνεται ως εξής: 65% για τις υπηρεσίες προς πολίτες (έναντι 87% στην ΕΕ27), 78% για τις υπηρεσίες προς επιχειρήσεις (ΕΕ27: 94%) και 70% για το σύνολο των 20 υπηρεσιών (ΕΕ27: 90%)

Αναφορικά με το δείκτη πλήρους ηλεκτρονικής διαθεσιμότητας (full online availability), η Ελλάδα, με δέκα στις 20 υπηρεσίες να είναι πλήρως διαθέσιμες ηλεκτρονικά (πέντε για πολίτες και πέντε για επιχειρήσεις) παρουσιάζει ποσοστό 48% (τελευταία στην ευρωπαϊκή κατάταξη), με τον αντίστοιχο μέσο όρο της ΕΕ27 να βρίσκεται στο 82% σημειώνοντας σημαντική αύξηση έναντι του 2009 (69%).

Ωστόσο, παρά την αξιοσημείωτη σε πολλές χώρες ανάπτυξη των υπηρεσιών, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, προβληματίζει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις η περιορισμένη τους χρήση από τους πολίτες, καθώς το ποσοστό των ατόμων που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για συναλλαγές με το Δημόσιο, διαμορφώνεται στο 32% για την ΕΕ27 και στο 13% για την Ελλάδα (πηγή: Eurostat, 2010).

Όσον αφορά την φιλικότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, η Ελλάδα έχει ποσοστό 91% στον εν λόγω δείκτη, έναντι 80% του μέσου όρου των χωρών της έρευνας. Η επίδοση της Ελλάδας εν προκειμένω είναι σαφώς βελτιωμένη, καθώς βρίσκεται στην έκτη θέση, ισοβαθμώντας με Ισπανία, Πολωνία και Πορτογαλία.

Σχετικά με τις ηλεκτρονικές προμήθειες, επισημαίνεται ότι στην Ελλάδα το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημόσιων Προμηθειών βρίσκεται ακόμη σε φάση υλοποίησης. Από το ευρωπαϊκό περιβάλλον ξεχωρίζει η Ιρλανδία, με 100% ηλεκτρονική διαχείριση τόσο των προκηρύξεων όσο και της κατακύρωσης των συμβάσεων.

http://portal.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις