Απορίες προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο

Με αφορμή τα όσα είπε  στην συνέντευξή του  στον κ. Δ.Μακρή (βλ. εδώ)  ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης  Μεσογαίας  και  Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος , εναντίον των Ελλήνων που αντιστέκονται στην  αντίχριστη  λαίλαπα της Νέας Τάξης Πραγμάτων,μας έχουν δημιουργηθεί μερικές απορίες  σχετικά με τό πότε  θεωρεί ότι "θάβεται σαν σκουπίδι το αίσθημα της αξιοπρέπειας και της Δημοκρατίας σε αυτόν τόπο",διότι όπως θα δείτε  στο παρακάτω Video, αυτό  θεωρεί ο ίδιος ότι συμβαίνει στην περίπτωση της  χωματερής στην Κερατέα η κατασκευή της οποίας  έχει δικαίως ξεσηκώσει τον τοπικό πληθυσμό.


Στην περιπτωση λοιπόν  της  μαχητικώτατης κινητοποίησης των κατοίκων της Κερατέας , ο Σεβασμιώτατος όχι μόνο βρέθηκε κοντά τους, αλλά  όπως  θα δείτε   ευλόγησε  αυτόν τον αγώνα  και τους προέτρεψε να τον συνεχίσουν.
Όχι μόνο επιδοκιμάζουμε  αυτή την στάση του Σεβασμιωτάτου αλλά και την χειροκροτούμε.
 Όμως δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί στην περίπτωση  των κινητοποιήσεων εναντίον της Κάρτας του Πολίτη , ο καθ΄όλα αγαπητός μας και Σεβαστός  Μητροπολίτης   στράφηκε εναντίον  των Ορθοδόξων  Αντιρρησιών;
Αν οι κάτοικοι της Κερατέας,  που κάνουν  εδώ και τόσο καιρό έναν δίκαιο αγώνα  εναντίον  της  απόφασης της κυβέρνησης, η οποία  θέλει να  κάνει χωματερή τον τόπο τους ευλογούνται απο τον  Επίσκοπό τους, τότε γιατί εμας που  κάνουμε ένα αγώνα εναντίον της  σκουπιδοποίησης της θρησκευτικής μας συνείδησης υπερασπιζόμενοι  τα ανθρώπινα και ατομικά μας δικαιώματα ,μας  στέλνει  "στο πύρ το εξώτερον";
Γιατί το δικό μας  ήθος "ανατρέπει την ισορροπία της σχέσης Συνόδου και λαού " και ο αγώνας μας εναντίον του απόλυτου φακελώματος  και ελέγχου της ζωής μας απο την δικτατορία της  ηλεκτρονικής διακυβέρνησης "σκοτώνει την εκκλησιαστική συνείδηση", ενώ  ο  δίκαιος αγώνας  μιας τοπικής κοινωνίας  για μια χωματερή όχι μόνο θεωρείται  σωστός  αλλά  και ευλογείται;
Αυτό που προκύπτει  απο  τα λεγόμενα του  Σεβασμιωτάτου ,είναι ότι  στην περίπτωση  των κατοίκων της Κερατέας,  ο αγώνας τους  "ενισχύει και ζωντανεύει την εκκλησιαστική συνείδηση"  και το  "ήθος των αγωνιζομένων  αποκαθιστά  την ισορροπία  στη σχέση  Συνόδου και λαού", πράγμα που δεν συμβαίνει  στην περίπτωση της πανελλήνιας αντίδρασης  των  Ορθοδόξων Ελλήνων  στην κάρτα του πολίτη.

Σχόλια

  1. Μην τρομοκρατείτε τον κόσμο.

    Πρέπει όλοι να υπακούσουμε στην επίσημη Εκκλησία.

    Στην Εκκλησία της Κρήτης που απεφάνθη.

    Στην Εκκλησία της Ελλάδος που θα αποφανθή.

    Αν ο καθένας θέλει να επιβάλη τη γνώμη του στην Εκκλησία, τάσσει εαυτόν υπεράνω, άρα εκτός Εκκλησίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δηλαδη για να καταλαβω η εκκλησια της κρητης τι απεθανθει φιλε μου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λυπηρές οι θέσεις του π. Νικολάου ότι την αλήθεια εκφράζουν οι θέσεις μόνο της Iεράς Συνόδου (των 85 βολεμένων με κρατικές κούρσες και προνόμια δεσποτάδων).
    Κάποιος πρέπει να του θυμίσει ότι ο πιστός λαός επί μήνες αναμένει αυτές τις "θέσεις" της για την κάρτα του πολίτη, αλλά η Ιεραρχία σιωπά ΑΠΟ ΦΟΒΟ.
    Ουσιαστικά, μας είπε ότι ο ίδιος (!) ο Θεός (δήθεν) θέλει να μην αγωνιστούμε κατά του Αντιχρίστου και του σφραγίσματός του, γιατί "η ήττα των πιστών είναι νίκη Του"!!!
    Ο,τι πιο τρελλό έχει ακουστεί από χείλη Δεσπότου, την τελευταία δεκαετία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Σ.Νικόλαος, είναι πρώτα μοναχός. Πέταξε λαμπρή πορεία στη ΝΑΣΑ(σπάνιο μυαλό, αμέτρητα πτυχία, τίτλους, προσόντα), για το Χριστό. Δεν πουλιέται εύκολα. Κάτι άλλο θα ήθελε να τονίσει που ίσως δεν καταλάβαμε. Χωρίς όμως αυτά να σημαίνουν ότι έχει το αλάθητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις