Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος "πιστοποιήθηκε"σαν "γνήσιος εκφραστής της Χριστιανικής θρησκείας" απο την Ισραηλιτική κοινότητα Βόλου!


Σχόλιο "Ο.Π":Αν και έχουμε αναφερθεί  σε παλαιότερη ανάρτησή μας  για το ίδιο θέμα (βλ. εδώ) , το αναδεικνύουμε και πάλι  μιας και έπεσε στα χέρια μας το   τεύχος   Ιανουαρίου  2011 του  μηνιαίου περιοδικού "Τα Νέα μας" της Ισραηλιτικής κοινότητας Ελλάδος . (Ευχαριστούμε  τον  φίλο μας  Β.Π που έκανε τον κόπο να μας ενημερώσει  για αυτό.)
Εκτός των άλλων που ήδη έχουν  σχολιαστεί στην προαναφερθείσα ανάρτηση μας  ,εκείνο  που μας έκανε εντύπωση  είναι το σημείο που  αναφέρεται στην  παρουσία  του προέδρου, του ταμία  και του γραμματέα της Ισραηλιτικής κοινότητας Βόλου στην κοπή της πίτας της Ι.Μ  Δημητριάδος  .Φαντασθείτε  την στιγμή  που ο  Μητροπολίτης  κ. Ιγνάτιος  κόβει στην πίτα  τα κομμάτια : "Του Χριστού , Της Θεοτόκου , Του Μ. Βασιλείου , ...., του  προέδρου  της Ισραηλιτικής κοινότητας  κ...... κ.ο.κ.
Τι ωραία  εικόνα αλήθεια!
Να αποδίδεις τιμή στην Κεφαλή της  Εκκλησίας μας , δηλαδή στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό του οποίου είσαι  "ποιμένας" , στην Μητέρα Του Υπεραγία Θεοτόκο και στον Άγιό Του  Μ. Βασίλειο και ταυτοχρόνως  να αποδίσεις την ίδια τιμή  στους εκπροσώπους  εκείνων  που  όχι μόνο  κάποτε τον  Σταύρωσαν  αλλά και που μέχρι και σήμερα τον  υβρίζουν   κρυφά και φανερά.Σε εκείνους  που  τότε και σήμερα αδιαφορούν για   τις Παλαιοδιαθηκικές προφητείες και  που  διέστρεψαν  την αλήθεια  για χάρη ενός  εωσφορικού εγωισμού.
Τι νομίζετε  ότι θα έλεγαν απο μέσα τους  οι εκπρόσωποι  της Ισραηλιτικής κοινότητας όταν   άκουγαν  απο τον Μητροπολίτη Δημητριάδος   πριν κόψει την πίτα να λέει: "Εις το όνοματου Πατρός και Του Υιού και Του Αγίου Πνεύματος";


ΠΗΓΗ: Περιοδικό: Τα Νέα μας  MHNIAIA EKΔOΣH • APIΘ.  440 •  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ  2011 •(οι παρακάτω ανακοινώσεις βρίσκονται στη σελίδα 7 του περιοδικού)

 Στις 22.12.2010 ο πρόεδρος και ο γεν. γραμματέας κ. Μαρσέλ Σολομών  και  Βίκτωρ Φιλοσώφ επισκέφτηκαν το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο για να ...
εκφράσουν τις ευχές τους για τις γιορτές και για να προσφέρουν εκ μέρους της Κοινότητας ένα συμβολικό ποσό για τον έρανο της αγάπης.
Η επίσκεψη, όπως πάντα, έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα και η συζήτηση που ακολούθησε ήταν πολύ ενδιαφέρουσα.

Στις 31.12.2010, ο πρόεδρος, ο γεν. γραμματέας και ο ταμίας της Κοινότητας, ύστερα από πρόσκληση του ΜητροπολίτηΔημητριάδος, παραβρέθηκαν στην κοπή της πίτας που έγινε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Νικολάου. Ιδιαίτερα σημαντικό ήταν το σχόλιο που έκανε ο Μητροπολίτης όταν έδωσε το κομμάτι της πίτας στον πρόεδρο της Κοινότητας, στον οποίο τόνισε εμφατικά: «Είμαστε κοντά σας μη φοβάστε. Να αισθάνεστε ασφαλείς, σας προστατεύουμε από οποιαδήποτε τρομοκρατία». 

Σημειώνεται ότι ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ.Ιγνάτιος εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο καταδίκαζε τις αντισημιτικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.

Σε αναγνώριση των εκδηλώσεων αγάπης του Μητροπολίτη Δημητριάδος, η Κοινότητα του απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων:
«Επιτρέψτε μας με το θάρρος που αντλούμε από την αγάπη Σας, να Σας πούμε ότι είστε ο πραγματικός εκφραστής της Χριστιανικής θρησκείας, την οποία σεβόμαστε ευλαβικά, γιατί διδάσκει αγάπη και μόνο αγάπη. Για μία ακόμη φορά, Σας εκφράζουμε εκτός από τις θερμές μας ευχαριστίες, την αγάπη και το σεβασμό μας».

Την Παρασκευή 10.12.2010 επισκέφτηκε την Ι.Κ. Βόλου ο νέος πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Άριε Μέκελ. Ο πρέσβης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο κ. Μαρσέλ Σολομών και τον κ. Βίκτωρ Σακκή επισκέφτηκαν τον νεοεκλεγέντα αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Δημήτριο Αλεξόπουλο, την
αντινομάρχη κα Νατάσα Οικονόμου και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο.
Ο πρέσβης έγινε δεκτός με εγκαρδιότητα απ΄ όλους τους θεσμικούς παράγοντες και στις συναντήσεις του αναφέρθηκε στα προγράμματα που αφορούν την πολύ καλή προοπτική συνεργασίας των δύο χωρών σε πολλούς τομείς.

Το βράδυ, στο Κοινοτικό Κέντρο, έγινε προς τιμήν του πρέσβη Καμπαλάτ Σαμπάτ, στο οποίο παρέστησαν εκ μέρους του Κ.Ι.Σ.Ε. ο αντιπρόεδρος κ. Μώρις Μαγρίζος, εκ μέρους της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της Κοινοτικής Συνελεύσεως κ. Σόλων Παρέντε, η γεν. γραμματέας της Ι.Κ. Λάρισας κα Μπέτυ Μαγρίζου, καθώς και μέλη της Κοινότητας.
4 σχόλια:

 1. Μ'άρεσε το σημείο που λέει για το συμβολκό ποσό...Πόσα άραγε του δώσαν, 30 αργύρια?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ντροπή σας να πετάτε λάσπη σε έναν άξιο ιεράρχη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ερώτηση: Υπό ποιους όρους η Εβραϊκή Κοινότητα "σέβεται ευλαβικά" τη "Χριστιανική θρησκεία";
  Απάντηση: Όταν διδάσκει "αγάπη και ΜΟΝΟ αγάπη", δηλαδή όταν δεν διδάσκει Χριστό.
  Ερώτηση: Άρα ποιός είναι "ο πραγματικός εκφραστής της Χριστιανικής θρησκείας".
  Απάντηση: Αυτός που αφήνει τον Κύριο και μιλάει μόνο για "αγάπη".


  Ερώτηση: Και ποιος είναι "τρομοκράτης" για την Εβραϊκή Κοινότητα;
  Απάντηση: Αυτός που είναι με τον Χριστό.

  Επομένως η Εβραϊκή Κοινότητα καθόλου δεν σέβεται το Χριστό ούτε τη Χριστιανική θρησκεία παρά μόνο τον κ. Ιγνάτιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αν θεωρείτε "λάσπη" το ότι επαναλαμβάνουμε τα "εγκώμια" της Ισραηλιτικής κοινότητας προς τον και κατά την δική τους γνώμη "άξιο Ιεράρχη και εκφραστή της Χριστιανικής πίστης", τότε τί να πούμε έχουμε χάσει την ικανότητα του διαχωρισμού των "στοιχείων της φύσης".
  Έχουμε χάσει κάθε αίσθηση της αλήθειας και της πραγματικότητας.Τι είναι τέλος πάντων η πίστη μας για την οποία μαρτύρησαν τόσοι και τόσοι;Μήπως έπαψε να είναι ο φαρος μας,το Φως της Αλήθειας του Σταυρωθέντος υπερ ημών Ιησού Χριστού , που επαναλάμβάνουμε είναι η ΚΕΦΑΛΗ της Εκκλησίας μας;Ποιός σας είπε ότι έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε "λάστιχο" τις αποφάσεις των Αγίων Οικουμενικών Συνόδων, τους Ιερούς κανόνες και κυρίως την Χριστολατρική συνείδηση του πληρώματος της Εκκλησίας, μόνο και μόνο για γίνουμε αρεστοί στον "Καίσαρα";
  Αν πάλι θεωρείτε ως "λάσπη" τον υπαινιγμό του ανώνυμου σχολιαστή για τα "30 αργύρια" τότε θα σας απαντήσουμε ότι "διϋλίζετε τον κώνωπα και καταπίνετε την κάμηλον".Μήπως οι Ιεράρχες ,οι Ιερείς, οι Διάκονοι , οι μοναχοί και τα πλήθη των λαϊκών που εκφράζουν την θλίψη τους αλλά και την δυσαρέσκειά τους σε αντι- Ορθόδοξες στάσεις και θέσεις και σε αντικανονικές πρακτικές, είναι "κατασκευαστές λάσπης";
  Δεν είμαστε λοιπόν εμείς που "πετάμε λάσπη" αλλά εκείνοι που "πετούν στην λάσπη" τους Ιερούς κανόνες και τα όσα τους παρεδόθησαν απο τους Αγίους Αποστόλους και Πατέρες ως Ιερή Παρακαταθήκη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.