Πάνω από 10 χιλιάδες Μοσχοβίτες αρνήθηκαν να παραλάβουν την “Κάρτα του Πολίτη” - Οι αντιδράσεις της Ρωσικής Εκκλησίας

Πάνω από δέκα χιλιάδες αρνήθηκαν να παραλάβουν την ηλεκτρονική κάρτα (Κάρτα του Πολίτη) στη Μόσχα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της υπηρεσίας.
Ο εκπρόσωπος μιλώντας στο Ρωσικό Πρακτορείο “Ίντερφαξ” ανέφερε, ότι καθημερινά ο αριθμός των Μοσχοβίτων που αρνούνται την ηλεκτρονική κάρτα ολοένα και αυξάνεται.
Να σημειωθεί, ότι οι κάτοικοι της Μόσχας κάνουν λόγο για παραβίαση των συνταγματικών δικαιωμάτων χωρίς την έγκριση τους, και παραβίαση των προσωπικών δεδομένων.
Επίσης, αναφέρουν, ότι δεν μπορούν να δεχθούν ένα ηλεκτρονικό φακέλωμα το οποίο θα περιέχει πληροφορίες για την υγεία, το εισόδημα, τα περιουσιακά στοιχεία, την κοινωνική ασφάλιση και άλλα.
Νωρίτερα, ο Βλαντιμίρ Πλατόνοφ μέλος της Δούμας της Μόσχας, δήλωσε ότι "ηλεκτρονική κάρτα δεν παραβιάζει τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών".
Σύμφωνα με τον Πλατόνοφ, σε όλο τον κόσμο γίνεται η εισαγωγή των καρτών αυτών, οι οποίες θα διευκολύνουν τους πολίτες σε διάφορες υπηρεσίες.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο νόμος “Περί της καθολικής ηλεκτρονικής κάρτας”, εγκρίθηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίας της Δούμας της Μόσχας στις 9 Μαρτίου 2011.


"Ο.Π"
"Πως αντέδρασε η Ρωσική Εκκλησία" 
Σε Συνέντευξή του o εκπρόσωπος του Πατριαρχείου  Μόσχας π.Vsevolod Chaplin  αναφερόμενος  στις διαμαρτυρίες των  Ρώσων  πιστών  ενατίον  της νέας  ηλεκτρονικής ταυτότητας , είπε μεταξύ των άλλων:
"Ο  πιστός  κόσμος  της Ρωσίας έχει μια ζωντανή σχέση  με  τις θρησκευτικές του παραδόσεις και θυμάται  τα κατασταλτικά μέτρα που έιχε εφαρμόσει παλιότερα το  καθεστώς.Οι φόβος  του να  υπάρξουν  παρόμοια μέτρα και σε μελλοντικά  συστήματα είναι  προφανής.".
Όταν ρωτήθηκε ποιά είναι η θέση της Ρωσικής Εκκλησίας  γύρω απο την  νέα  ηλεκρονική  ταυτότητα  απάντησε λέγοντας  πως αν και το θέμα προήλθε απο την  άρνηση πολλών  κατοίκων της Μόσχας να  υπακούσουν  στην αποφαση  του δημ. συμβουλίου   της πόλης  που εληφθη  την Τετάρτη  9 Μαρτίου 2011 και αφορούσε  την  ενεργοποίηση   της νέας ταυτότητας ,ωστόσο πολλοί   πιστεύουν  ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα που δεν αφορά μόνο  την Μόσχα αλλά όλη την Ρωσία.Η ρωσική Εκκλησία  πιστεύει  στην προαιρετικότητα αυτού του μέτρου και όπως  έχει  ζητήσει ο Πατριάρχης Κύριλλος , δεν θα πρέπει να είναι υποχρεωτική  ούτε η καταχώρηση  δεδομένων ούτε και  η παραλαβή αυτής της ταυτότητας απο εκείνους που δεν επιθυμούν να την πάρουν.Είμαι  ευτυχής που ο Oleg Platonovu του δημ. συμβουλίου  είπε πως θα περάσει νόμος στην Δούμα  ο οποίος θα ακυρώνει  την υποχρεωτικότητα  της παραλαβής αυτής της κάρτας απο όσους δηλώνουν  την αντίρρησή τους και πως θα προβλέπεται   για αυτούς  η παροχή των κοινωνικών υπηρεσιών  τις οποπίες σήμερα στερουνται εξαιτίας αυτής της  άρνησης  να την παραλάβουν.Εξ΄άλλου η  ύπαρξη μιας τεράστιας βάσης δεδομένων  κάνει  την ζωή του κάθε ενός πολίτη αλλα και όλης της κοινωνίας πολύ  ευάλωτη.Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο  στην Μ.Βρετανία όσο και στην  Γερμανία υπηρξαν  μεγάλες αντιδράσεις  στην  συλλογή  προσωπικών δεδομένων όπως αυτά που αφορούν στην υγεία ,στις αγορές , στην εργασία, στις κινήσεις των πολιτών κλπ.
Ο γραμματέας  τύπου του Ρώσου Πατριάρχη, Vladimir Vigiljansky  σε δηλώσεις του στο πρακτορείο  ειδήσεων RIA Novosti, τονίζει πως αν και η ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία,  δεν έχει  κάνει καμία  ενέργεια εναντίον της  νεας ηλεκτρονικής ταυτότητας , ωστόσο  ζητά απο τις αρχές της Μόσχας  να αναγνωρίσει  τα δικαιώματα εκείνων  που για οποιουσδήποτε λόγους αρνούνται να την παραλάβουν.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις