Οι σάπιοι άνθρωποι και τα σάπιο θεατρικό έργο με τίτλο "No Body Else". Μηνύστε τους εδώ και τώρα.


Μηνύστε τους.  Μόνο με αυτό καταλαβαίνουνΦτάνει!

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη από 31/1 έως 1/3 παίζεται στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης θεατρικό έργο που παρουσιάζει κάποιον ονόματι Ιησού να κάνει έρωτα επί σκηνής με γυναίκα που ονομάζεται Μαρία η Μαγδαληνή!
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9.30μμ στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος.  
Το έργο έχει τον τίτλο 'No Body Else' και το γράφει/ σκηνοθετεί  η Κίρκη Καραλή, κόρη της γνωστής δημοσιογράφου, Σεμίνας Διγενή.

Σύμφωνα με την είδηση που δημοσιεύθηκε στοn star :
Έφυγαν εξοργισμένοι οι θεατές στη μέση της παράστασης...
Μια παράσταση που διχάζει. Μια νέα σκηνοθέτης η οποία σύμφωνα με κάποιους τολμά, σύμφωνα με κάποιους άλλους προσβάλει το θρησκευτικό αίσθημα των θεατών.
Μια σκηνή που ξεσήκωσε αντιδράσεις και εξόργισε πολλούς από τους θεατές του έργου. Δυο ηθοποιοί που υποδύονται τον Ιησού και την Μαρία την Μαγδαληνή και εμφανίζονται σχεδόν γυμνοί να κάνουν έρωτα επί σκηνής.
 Όλα αυτά συνέβησαν στο Ίδρυμα  Μιχάλης Κακογιάννης στη διάρκεια της παράστασης «Nο Body Else».
Η Κίρκη Καραλή, η κόρη της Σεμίνας Διγενή, συνέλαβε την ιδέα και σκηνοθέτησε το έργο το οποίο καταπιάνεται με έξι ιστορίες που διηγούνται το αποτύπωμα της μνήμης σε ένα σώμα, μνήμες που καταγράφονται στο DΝΑ. Μια σκηνή όμως φέρεται να θύμωσε το κοινό που αποχώρησε από το θέατρο.


Οι ψίθυροι άρχισαν να ακούγονται όταν στη διάρκεια της παράστασης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής Πολύ μπλα μπλα,  ο ηθοποιός που ενσαρκώνει τον Ιησού εμφανίζεται γυμνός. Πολλοί από τους θεατές σοκάρονται αλλά αυτό που θα ακολουθήσει στη συνέχεια τους εξοργίζει.

Ο «Ιησούς»  αρχίζει να ερωτοτροπεί με την «Μαρία την Μαγδαληνή». Σηκώνονται από τις θέσεις τους και μη μπορώντας να δεχθούν αυτό που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους, αποχωρούν φανερά εκνευρισμένοι. Οι ηθοποιοί αρχικά ξαφνιάζονται αλλά ως επαγγελματίες συνεχίζουν την δουλειά τους.
Οι θεατές αν και ήταν ενημερωμένοι  ότι το έργο ήταν ακατάλληλο για ενηλίκους, δεν περίμεναν να δουν μπροστά στα μάτια τους μια τέτοια σκηνή. Τη θεώρησαν  προσβλητική και αποχώρησαν από την αίθουσα.
Όπως αναφέρεται και στο δελτίο τύπου της παράστασης, στην οποία πρωταγωνιστούν οι: Ελένη Ευθυμίου, Χριστίνα Μπιρμπίλη-Καραλέκα, Χρήστος Τανταλάκης, Τάσος Τσουκάλης-Δημητριάδης, Αναστασία Χατζάρα, Μαρία Ψαρολόγου, «η σύνθεση της δραματουργίας προέκυψε από την ομάδα και τα αναγνώσματά της. Η σκηνική της μεταφορά προέκυψε κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Οτιδήποτε προκύψει κατά τη διάρκεια των παραστάσεων αποτελεί μέρος της».
Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει κοινό, κριτικούς και καλλιτέχνες καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που η  διάθεση και ο τρόπος προσέγγισης ενός δημιουργού,  διχάζει αλλά και προκαλεί.

http://www.star.gr 4/2
ellinikoistologio.blogspot.com

Σχόλια

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ! ΕΤΣΙ! ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΝΕ!

    ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΟΙ!

    ΑΝ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΘΗΡΙΑ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΓΑΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΘΕΟ!

    ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ!

    ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΒΛΑΣΦΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΑ ΟΙ ΔΙΑΒΟΛΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΚΣΤΡΟΜΙΖΟΥΝ ΣΥΧΝΑ-ΠΥΚΝΑ ΔΗΜΟΣΙΩΣ! ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΟΙ ΑΙΣΧΡΕΣ ΥΒΡΕΙΣ, ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΑΣ!

    ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Katarxin kanenas den eprepe na paei na dei auto to ergo efoson xeran ti tha epakolouthisei ti phgane na doun dhladh? kanenas na mhn patouse alli fora na mhn xanapate na deite tetoia erga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ. ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΓΧΩΡΗΣΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ολόσωστο το σχόλιο του Επιφάνιου.

    Αλλά όλοι αύριο στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ. Μην λείψει κανείς μα κανείς. Μην ακούτε τους αλήτες της προπαγάνδας αλλά και ούτε αυτούς που διαφημίζουν απο τις σελίδες τους τον Αντίχριστο Καζαντζάκη και κείμενα υποστηρικτικά προς τον Αντίχριστο Καζαντζάκη. Απατεώνες είναι είτε αθέλητά είτε ηθελημένα.

    Φώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στον αδελφό μας που γράφει με λατινικό αλβάβητο.
    Αδελφέ μας σχολιαστή δεν το είδαμε ούτε επρόκειτο να δούμε ένα τέτοιο έργο. Όπως οι περισσότεροι άνθρωποι έτσι και εμείς συνηθίζουμε να πληροφορούμεθα εκ των προτέρων για το περιεχόμενο είτε των θεατρικών είτε των κινηματογραφικών έργων που έχουμε σκοπό να παρακολουθήσουμε.
    Αυτήν τη δυσωδία την μάθαμε απο δημοσιεύματα ιστοσελίδων , εφημερίδων κ.α.Δεν χρειάζεται λοιπόν να είναι κάποιος αυτήκοος ή αυτόπτης μάρτυς για να καταγγειλλει μια τέτοια βρωμιά εφ΄όσον έγιναν δημοσίως γνωστές οι έντονες αντιδράσεις εκείνων που πήγαν να το δούν ανυποψίαστοι ότι θα δουν μια θεατρική απόδοση του Ταλμούδ.
    Μην βάζετε λοιπόν πρώτα τον κακό λογισμό για τα αδέλφια σας αλλά πρώτα τον καλό και μετά αν δείτε ότ έσφαλλαν να τα επικρίνετε.
    Με αδελφική αγάπη
    Ο.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ
    7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΕΛΕΙΤΑΙ ΥΒΡΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ
    ΥΜΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
    ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

    ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΖΙ ΣΑΣ
    Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ
    ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ

    Ο Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είπε:
    Ένας άνθρωπος να με βρίσει, να σκοτώσει τον πατέρα μου και τη μητέρα μου, τον αδελφό μου και ύστερα να μου βγάλει το μάτι, έχω χρέος ως Χριστιανός να τον συγχωρήσω. Αν όμως, μου βρίσει τον Χριστό μου και την Παναγία μου, δεν θέλω να τον βλέπω. Και σας, πως βαστά η καρδιά σας να συναναστρέφεστε με τέτοιους;». (Αγ. Κοσμάς ο Αιτωλός)
    ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις