Δήλωση ΣΟΚ του Παπανδρέου:H έννοια της δημοκρατίας ξεκίνησε από το δωδεκάθεο της Αρχαίας Ελλάδας


Βρυξέλλες 04/02/2011
Η έννοια της Δημοκρατίας  είναι μια πανανθρώπινη και οικουμενική  έννοια. Ας μην ξεχνάμε ότι η έννοια της Δημοκρατίας δεν ξεκίνησε από μία χριστιανική χώρα, ξεκίνησε από μία χώρα πολυθεϊστική – το δωδεκάθεο της Αρχαίας Ελλάδας. Και δεν ήταν η Δύση ή η Ανατολή, ήταν μια χώρα με τα δικά της χαρακτηριστικά, εκείνης της εποχής.
Όλη η συνέντευξη στο:http://www.primeminister.gov.gr/2011/02/04/4257 (στο τέλος)
πηγή 

Σχόλια

  1. Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, Χαίρετε εν Κυρίω.
    Δεν διάβασα τη συνέντευξη ολόκληρη, αλλά θα σχολιάσω το απόσπασμα για να υπενθυμίσω ή, να γνωστοποιήσω στον κ. Παπανδρέου, τα εξής:
    - Η έννοια της Δημοκρατίας, αλλά και κάθε έννοια, συνιστά " γενικολογία και αοριστολογία" αν δεν εφαρμοστεί στην πράξη ώστε να αποδειχτεί ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ.
    - Αληθινή Δημοκρατία, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΜΕ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ, είναι ΜΟΝΟ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ.
    - Γιατί η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μπορεί "να γεννήσει" τη Δημοκρατία και όχι το αντίθετο.
    - Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ λοιπόν, είναι ΘΕΟΣΔΟΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
    - Γιαυτό και δεν υπάρχει τελειότερη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ από αυτή που εκφράζεται μέσα από τις ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
    - Θα είχαμε φτάσει εδώ που φτάσαμε, αν εφαρμόζονταν οι εντολές "ου κλέψεις", "αγάπα τον πλησίον σου ως σευατόν" κλπ.κλπ.κλπ.;
    - Εν καιρώ "Δημοκρατίας" δεν συντελέστηκαν (και συντελούνται)τα γνωστά (και άγνωστα) οικονομικά και λοιπά σκάνδαλα και "παρεκτροπές" ΚΑΙ ΑΥΤΟΥ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ;
    - Η Ελλάδα μας, δεν αποτίναξε τη σκλαβιά, τον τουρκικό ζυγό, το 1821, ώστε ΠΡΩΤΑ να αποκτήσει ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και ΕΠΕΙΤΑ να οδηγηθεί, σταδιακά, στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;
    - Και πώς έγινε αυτό; Με τα παραμύθια που έντεχνα προσπαθούν να μας σερβίρουν ΑΠΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ή ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΛΗΡΟΥ ΚΑΙ ΛΑΟΥ;
    - Εκτός κι αν "πρωτοστάτησε το δωδεκάθεο" στον Ιερό Αγώνα του Έθνους και... δεν το γνωρίζουμε!
    Παρακαλώ θερμά, μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας και μην παροργίζετε ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ!
    Δεν λάβατε "λευκή επιταγή" από τον Ελληνορθόδοξο Λαό να εκθέτετε τον ίδιο και τη χώρα του "όπου σταθείτε και όπου βρεθείτε".
    Όσο κι αν προσπαθήσετε εσείς και "οι φίλοι σας", Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΦΑΡΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
    Οι παγανιστικές γιορτές που, ήδη, προβάλλονται και επίσημα άρχισαν να πραγματοποιούνται και να προωθούνται (εορτασμός ελληνικής και... κινεζικής Πρωτοχρονιάς με έμφαση στο..."έτος κουνελιού-2011(!)", στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρετάνια", παρουσία "εκλεκτών Έλλήνων και Κινέζων επισήμων"), ΣΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΔΕΝ ΘΑ "ΠΕΡΑΣΟΥΝ"!
    Επιτρέψτε μας, ΩΣ ΓΝΗΣΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, να διατηρούμε το προνόμιο να ξεχωρίζουμε ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
    "Κατερίνα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να ανοίξει το στόμα του και να μην μας προκαλέσει;

    Ελεος πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις