Μοναχός Πρόδρομος Γρηγοριάτης:Σχολιασμός Δελτίου Τυπου "Κοινωνίας" για τις Ηλεκρ. Κάρτες που έλαβα με email σήμερα

  Σχολιασμός Δελτίου Τυπου "Κοινωνίας" για τις Ηλεκρ. Κάρτες που έλαβα με email σήμερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
"ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ" :: ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ συνεχιστών του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ
Αθήνα , 11 Φεβρουαρίου 2011
Αρ. Πρωτ. 20110211-01
Η παράταξή μας δέχεται αυτές τις μέρες πιέσεις, να πάρει θέση στο θέμα των περίφημων καρτών του πολίτη, κι αν θα πρέπει να τις πάρουμε ή όχι.
Οι θέσεις της παράταξης θα έπρεπε να είναι αυτονόητες θέσεις κάθε υγιώς και νηφάλια σκεπτόμενου πολίτη. Και είναι οι εξής:
1. Ακόμη ούτε το κράτος δεν ξέρει πώς ακριβώς και τι ακριβώς θα είναι αυτές οι κάρτες. Δεν έχει δοθεί περιγραφή τους και δεν έχει αποφασιστεί πότε και από ποιόν φορέα θα κυκλοφορήσουν. Πώς λοιπόν να ξέρουμε αν είναι καλές ή κακές; Αν μας πει η κυβέρνηση ότι πρέπει να αρνηθούμε την πίστη μας στο Χριστό για να τις πάρουμε, φυσικά και δεν θα τις πάρουμε. Αν είναι ένα ακόμα κρατικό έγγραφο όπως η ταυτότητα, το διαβατήριο, το πιστοποιητικό γεννήσεως, η φορολογική ενημερότητα, το βιβλιάριο υγείας κ.λ.π. φυσικά και θα το πάρουμε.
---- ΣΧΟΛΙΟ-- Προτείνετε να πάρουμε την κάρτα ενώ καταστρατηγούνται δι' αυτής ατομικές ελευθερίες των πολιτών; Δηλ για σας ο μόνος λόγος απορρίψεως της κάρτας είναι η Άρνηση του Χριστού; Τότε Θα πρέπει να τιτλοφορείστε ως θεολογικό κόμμα και όχι ως πολιτικό.

2. Έχουμε δηλώσει από την αρχή ότι είμαστε παιδιά της Εκκλησίας μας και περιμένουμε τις αποφάσεις τις Ιεράς Συνόδου για κάθε σοβαρό θέμα της πίστεως. Η Ιερά Σύνοδος εξετάζει το θέμα της κάρτας και δεν έχει πάρει θέση ακόμη. Πώς μπορούμε εμείς να θεωρήσουμε τον εαυτό μας αυθεντία και να αποφανθούμε για το θέμα, παρακάμπτοντας την Ιερά Σύνοδο;
----ΣΧΟΛΙΟ---- Εδώ ξεχνάτε όλους τους αγίους ανθρώπους, τους αρχιερείς τους ιερείς τους μοναχούς που αποφάνθηκαν κάθετα αντίθετοι στο ζήτημα της κάρτας, και περιμένετε μόνο την απόφαση της Ι. Συνόδου, η οποία περιμένει διευκρινήσεις από την Πολιτεία, η οποία περιμένει τις αποφάσεις της Tροϊκας, η οποία περιμένει τις αποφάσεις των G20, και δεν ξέρουμε ποιου άλλου κακού συναπαντήματος. Σαν δεν ντρέπεστε λοιπόν, θα αφήσουμε να επιβάλουν χειροπέδες στους αθώους πολίτες αυτοί που πριν 2-3 χρόνια μας παρακαλούσαν να δανειστούμε τα χρήματά τους; Δεν πρόκειται ποτέ να δώσουν αναλυτικά στοιχεία των καρτών (διότι τα θεωρούν διαβαθμισμένα ή θα εφεύρουν κάποια δικαιολογία), απλά θα κατεβάσουν το νομοσχέδιο στην Βουλή και θα προσπαθήσουν να τις επιβάλουν. Όσοι λοιπόν φοβούνται, καλά θα κάνουν να αφήσουν τις φλυαρίες και να παρακολουθούν κάνοντας προσευχή, ας αφήσουμε τα λιοντάρια που μας έδωσε ο Άγιος Θεός να παλέψουν. Μην σαμποτάρουμε και μεις οι εν Χριστώ αδελφοί τον άξιο αγώνα αυτών των ανθρώπων.

3. Εμείς, σαν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, ακολουθούμε την προτροπή της Αγίας Γραφής: Υιέ, φοβού τον Θεόν και πλην Αυτού φοβού ουδένα. Ο Θεός δεν μας έδωσε πνεύμα δειλίας. Η πίστη μας είναι η «νικήσασα τον κόσμον», όχι η τρέμουσα τον κόσμο και τον κοσμοκράτορα. Δεν μπορούμε να συμβιβάσουμε τις φοβίες με την Πίστη. Γνωρίζουμε ότι ο αντίχριστος θα έρθει, αλλά γνωρίζουμε ότι θα έρθει και ο δικός μας Κύριος, θα «εξέλθει νικών και ίνα νικήσει». Αυτή η προσδοκία είναι η ελπίδα μας και το στήριγμά μας σ’ αυτή τη ζωή.
---- ΣΧΟΛΙΟ--Tα λέει η Αγ. Γραφή αγαπητοί κύριοι αλλά δεν την ακούτε. Το ανδρείο φρόνημα θα μας χρειαστεί για να αγωνιστούμε για την αποτροπή της κάρτας, να αγωνιστούμε για να έχουν ελεύθερη ζωή τα νέα παιδιά που θα μας κληρονομήσουν. Μας καλεί ο Χριστός να είμαστε φρόνιμοι ως όφεις! Πώς θα αφήσουμε τέτοια εργαλεία ηλεκτρονικής παρακολούθησης μπούν στην ζωή μας, όταν σε μεγάλες δυτικές χώρες μετά από αντιδράσεις των πολιτών διεκόπησαν;

4. Βασιζόμενοι, λοιπόν, σ’ αυτή την προσδοκία, αγωνιζόμαστε για να ξημερώσει στην πατρίδα μας η μέρα που οι πολίτες της δεν θα βλέπουν την κρατική εξουσία σαν εχθρό και αντίπαλο, αλλά σαν συμπαραστάτη και σύμμαχο. Γι’ αυτό ζητάμε να πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, για να της δώσουμε και πάλι τον ιστορικό χαρακτήρα της που την ξεχώρισε ανάμεσα στα έθνη. Γιατί είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες και δεν θέλουμε να υπακούμε σε ξένες εντολές.
----ΣΧΟΛΙΟ--- Εδώ φαίνεται ότι είστε βαθιά νυχτωμένοι. Δηλ λέτε ότι η κρατική εξουσία δεν είναι αντίπαλός μας; Tότε αφού λοιπόν αγαπούν αυτόν τον τόπο γιατί δεν στέλνονται στην φυλακή για εσχάτη προδοσία οι πολιτικοί που ζημίωσαν το κράτος με ασύλληπτα ποσά δανεικών χρημάτων (ακριβά υποβρύχια, C4I, Siemens, Ολυμπιακά έργα κλπ), για να εισπράξουν κάποια καλή μίζα; Δεν μιλάμε πλέον για την κλοπή αλλά για την μεγάλη ζημία του Ελληνικού λαού. Τι τους εμπνέει το πνεύμα του Ι. Καποδίστρια ή οι επιταγές του διεθνούς αντίχριστου Σιωνισμού;

5. Οι «πιστοί ορθόδοξοι χριστιανοί» που αντιδρούν για την επιβολή των καρτών, θα έπρεπε να είναι στο πλευρό μας και να μας βοηθούν να καθαρίσουμε τον πολιτικό χώρο, αντί να μας κάνουν συστάσεις για το πώς πρέπει ή δεν πρέπει να αντιδράσουμε. Επίσης, οι «πιστοί ορθόδοξοι χριστιανοί» δείχνουν την πίστη τους πρώτα με το ήθος και το χαρακτήρα τους, και όχι με ζήλο «ου κατ’ επίγνωσιν.» Και, κυρίως, δεν συκοφαντούν ασύστολα, γράφοντας στο διαδίκτυο ότι ο π. Βασίλειος Βολουδάκης, ο οποίος είναι ο Πνευματικός της παρατάξεώς μας και ο οποίος έχει αναλώσει τον εαυτό του στην πνευματική και ιερατική διακονία του, παίρνει υστερόβουλα θέση υπέρ της κάρτας, γιατί ο γιός του είναι ο Πρόεδρος της παράταξης και οι παρατάξεις χρηματοδοτούνται από την Κυβέρνηση. «Αιδώς, Αργείοι!» Αυτό ΔΕΝ είναι χριστιανικό ήθος. Κανένας σκοπός που σε στρέφει ενάντια σε σεβαστά πρόσωπα και ενάντια στον αδερφό σου δεν είναι καλός σκοπός, όσο κι αν παρουσιάζεται καλός. Αυτός είναι ο αντίχριστος που πρέπει να φοβόμαστε, γιατί τον έχουμε μέσα μας και δεν τον περιμένουμε απ’ έξω.
----ΣΧΟΛΙΟ---- Θα τρίζουν τα κόκαλα του I. Καποδίστρια, που έδωσε την ζωή του και την περιουσία του για την Πατρίδα, βλέποντας και πάλι υπόδουλους τους Έλληνες.

Λυπόμαστε γιατί αναγκαστήκαμε να μιλήσουμε σκληρά, αλλά πρέπει να ξυπνήσουμε απ’ το βαθύ μας λήθαργο και να δούμε την πραγματικότητα όπως είναι και να μην κυνηγάμε φαντάσματα, τη στιγμή που οι πραγματικοί κίνδυνοι απειλούν να καταποντίσουν την πολύπαθη πατρίδα μας.
----ΣΧΟΛΙΟ-- Να ξυπνήσουμε σε αυτό είμαστε απόλυτα σύμφωνοι.

Γραφείο Τύπου
Πολιτικής Παράταξης ΚΟΙΝΩΝΙΑ


Τα σχόλιά μου με έντονα χρώματος μπλε γράμματα.
μ. Πρόδρομος Άγιον Όρος Καρυές 11.2.2011


Σχόλιο  του  "Ορθόδοξου Παρατηρητηρίου"

Είναι λυπηρό αλλά και  "σημείο των καιρών" το γεγονός ότι κάποιοι Χριστιανοί  στρέφονται εναντίον  των αδελφών τους   υπερασπιζόμενοι  εμμέσως πλην σαφώς   ένα  σύστημα  που έχει ξεσηκώσει   θύελλες λαϊκών αντιδράσεων όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά  σχεδόν σε όλον τον κόσμο.
Κύριοι  του κόμματος  "Κοινωνία"
Ο Βρετανικός  λαός  , ο Αμερικανικός λαός 25  πολιτειών των ΗΠΑ, ο Ρουμανικός λαός , ο Γερμανικός λαός  και τόσοι άλλοι  που αντιδρούν  σκληρά και δυναμικά εναντίον της   νέας ηλεκτρονικής δικτατορίας  ( "παγκόσμια  ηλεκτρονική διακυβέρνηση" ) λέτε να φοβούνται  τον  αντίχριστο;
Αλήθεια ,για μας τους  Έλληνες Αντιρρησίες Ορθόδοξης Συνείδησης, πώς βγάλατε το συμπέρασμα  , ότι φοβόμαστε  τον αντίχριστο;
Όπως απαντήσαμε και σε σχετικό  σχόλιο  προηγούμενης ανάρτησης, αν φοβόμαστε  τις  κάθε είδους  αντίχριστου χαρακτήρα εξουσίες, δεν θα βγαίναμε στον δρόμο , δεν  θα  βάζαμε   την υπογραφή μας   σε μια πρωτοβουλία που στρέφεται εναντίον τους, δεν  θα αγωνιζόμαστε νύχτα μέρα να ενημερώνουμε  τον κόσμο  για  τα  ζοφερά σχέδια  τόσο της  ελληνικής κυβέρνησης όσο και των ξένων  εντολέων της  , παρουσιάζοντας  στοιχεία, τεκμήρια, γεγονότα, κυβερνητικές  δηλώσεις,   θεολογικές και επιστημονικές   αναλύσεις, μελέτες και σχόλια    προσώπων αναγνωρισμένων για την επιστημονική  τους επάρκεια και  το χριστιανικό τους ήθος και καλλιέργεια .
Αλλού πρέπει να ψάξετε για δειλούς και φοβισμένους  και όχι μεταξύ  αυτών  που δηλώνουν και διαδηλώνουν  με  ευθύτητα και αποφασιστικότητα  ότι δεν πρόκειται  να συναινέσουν  στην  δημιουργία  του  "νέου ολοκληρωτισμού".
Αυτοί που   ο π. Βασίλειος Βολουδάκης   κατονομάζει ως  "όχλο  θρησκευομένων ανθρώπων",  είναι εκείνοι  που   έχουν το θάρρος να  βάζουν το κεφάλι τους στον πάγκο του  νεοεποχήτικου "χασάπη".
Είναι αυτός ο "όχλος" που  ξέρει ότι αρνούμενος την "κάρτα του πολίτη" , δεν θα μπορεί να αγοράζει  ή να πουλά   , δεν θα έχει δουλειά , ιατροφαρμακευτική  περίθαλψη, "δεν  θα υπάρχει" όπως  με ειλικρίνεια είχε δηλώσει  ανώτερος τραπεζικός .
Είναι αυτός ο "όχλος" που  ξέρει ότι  αν δεν  τιμήσει το Θεόσδοτο δώρο της ελευθερίας , προδίδει  την αγάπη του Δωρητή  δηλαδή  του Κυρίου  του.
Είναι αυτός  ο "όχλος"  που διάλεξε να είναι Χριστολάτρης  και όχι Χριστομάχος,   λέγοντας  όχι  σε μία κάρτα  η οποία   άν όχι αρχικά  οπωσδήποτε στην  συνέχεια ως  ΕΠΑΝΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΗ , θα έχει αναγκαστικά  τον απαραίτητο   για την  διαδραστική της λειτουργία  δυσώνυμο "αριθμό κλειδί".
Λέτε ότι  "Ακόμη ούτε το κράτος δεν ξέρει πώς ακριβώς και τι ακριβώς θα είναι αυτές οι κάρτες. Δεν έχει δοθεί περιγραφή τους και δεν έχει αποφασιστεί πότε και από ποιόν φορέα θα κυκλοφορήσουν. Πώς λοιπόν να ξέρουμε αν είναι καλές ή κακές;"
Μα καλά  δεν ζείτε  σε αυτήν  τη χώρα;
Δεν έχετε  υπ΄όψη  σας   όλα όσα έχουν  ειπωθεί εντός  και εκτός της βουλής  απο  πολιτικούς της κυβέρνησης  και της αντιπολίτευσης για  την κάρτα του πολίτη και την ηλεκτρονική διακυβερνηση; 
Έχετε  τόσο εμπιστοσύνη στην "αξιοπιστία" των κυβερνητικών  δηλώσεων,  ώστε να περιμένετε  απο εκείνους  που παρέδωσαν αμαχητί  την εθνική μας κυριαρχία σε ξένα χέρια, να σας πληροφορήσουν  με τόση επάρκεια  για αυτό το μείζον ζήτημα προκειμένου να  καταλάβετε  το  τι είναι  και πως  λειτουργεί;
Αν κανατε τον κόπο να μπείτε  τουλάχιστον  στους ιστότοπους  της δημόσιας κυβερνητικής  "διαβούλευσης"  για  την "κάρτα του πολίτη" αλλά  και  για την "ηλεκτρονική διαβούλευση", θα  διαπιστώνατε  ότι έχουν κατατεθεί   χιλιάδες   αντιρρητικές απόψεις  πολλές εκ των οποίων διατυπώνονται με ισχυρή πολιτική , θεολογική  και  νομική  επιχειρηματολογία.
Αν  επίσης  βλέπατε τον μακρύ κατάλογο  των δεκάδων χιλιάδων  εκ του "οχλου των θρησκευομένων"  που έχουν υπογράψει εναντίον της  ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της κάρτας του πολίτη , θα διαπιστώνατε επίσης ,ότι μεταξύ αυτών υπάρχουν  καθηγούμενοι Ιερών Μονών , Ιερείς , Διάκονοι ,  καθηγητές Πανεπιστημίου,  επιστήμονες  κάθε ειδικότητας , εργάτες , αγρότες , υπάλληλοι.

Λέτε όλοι αυτοί να αποτελούν ένα  "τσούρμο φοβισμένων και δειλών  που παραληρούν";

Το πιο  "συγκλονιστικό" όμως  απο όσα γράφετε   στο δελτίο  τύπου είναι το  παρακάτω: 

" ...Αν μας πει η κυβέρνηση ότι πρέπει να αρνηθούμε την πίστη μας στο Χριστό για να τις πάρουμε, φυσικά και δεν θα τις πάρουμε. Αν είναι ένα ακόμα κρατικό έγγραφο όπως η ταυτότητα, το διαβατήριο, το πιστοποιητικό γεννήσεως, η φορολογική ενημερότητα, το βιβλιάριο υγείας κ.λ.π. φυσικά και θα το πάρουμε..."

Συγχαρητήρια!

Εχουν ξεσηκωθεί  εκατομμύρια κόσμου σε όλον τον  πλανήτη για αυτό το ζήτημα και εσείς ακόμα περιμένετε   να δείτε  τι θα πεί  η κυβέρνηση για να αντιδράσετε;
Ένα πολιτικό κόμμα , το οποίο μάλιστα ισχυρίζεται πως  αγωνίζεται  για να "πάρουμε πίσω την πατρίδα μας" και  να "καθαρίσει  τον πολιτικό χώρο",περιμένει  απο μια  πανθομολογουμένως κατοχική κυβέρνηση ,αν θα  "προτείνει" στα 10.000.000 των Ορθοδόξων Ελλήνων να αρνηθούν  τον Χριστό, ή αν θα τους  διαβεβαιώσει  ότι η  κάρτα του πολίτη και όλο το  σύμπλεγμα  των υποστηρικτικών    συστημάτων  είναι αθώο, για να αποφασίσει αν  το   εφαρμοζόμενο  σύστημα διαχείρισης της ελευθερίας  του Έλληνα πολίτη είναι  καλό ή κακό;
Τι να πούμε έχουμε μείνει άναυδοι.

Αγαπητοί κύριοι του κόμματος "Κοινωνία".
Όλοι όσοι  διάβασαν  τις τελευταίες αναρτήσεις μας, αντιλαμβάνονται  ότι  με αυτό το δελτίο τύπου  , απλώς εκδηλώσατε   την οργή σας εξ΄αιτίας δύο σχολίων κάποιων ανωνύμων αναγνωστών μας τα οποία μάλιστα   διαγράψαμε (αν και δεν περιείχαν ύβρεις )  όταν δηλώσατε την   ενόχλησή σας.Δημοσιεύσαμε  ότι συμφωνούμε με το σχόλιο -απάντηση  σας ζητώντας  ταυτοχρόνως  συγνώμη που τα αξιολογήσαμε ως δημοσιεύσιμα  μόνο εκ του ότι δεν περιείχαν ύβρεις  ή  απρεπείς  εκφράσεις.
Μέχρι σήμερα  ουδέποτε είχαμε  ασχοληθεί με το κόμμα σας  και τις θέσεις του για την κάρτα του πολίτη,  αν και  μας ήταν εδώ και πολύ καιρό γνωστές.Ποτέ  δεν είπαμε    π.χ  ότι το τάδε κόμμα που θέλει τις ψήφους των Ορθοδόξων  έχει αυτές  ή τις άλλες θέσεις  στο ζήτημα της κάρτας του πολίτη.
Δεν είμαστε αυτοί που θα κάνουν "κομματικές" προτάσεις   στον πιστό  λαό  εκείνον δηλαδή  που  ο πνευματικός σας  ονόμασε  "όχλο θρησκευομένων πολιτών"(μέχρι σήμερα  δεν γνωρίζαμε  ότι ως παράταξη διαθέτετε  πνευματικό).
Έχουμε όμως κάθε δικαίωμα να  βλέπουμε να παρατηρούμε να σκεφτόμαστε και  να  σχολιάζουμε όσα θεωρούμε ότι  προσβάλλουν την  Ορθόδοξη   μας συνείδηση.
Δεν είμαστε  λοιπόν, ούτε "όχλος θρησκευομένων ανθρώπων" , ούτε  "αντάρτες"  που  εναντιώνονται  στην Ιεραρχία της Αγίας μας Εκκλησίας ,ούτε φυσικά  κάποιοι  ψυχασθενείς με φοβικά  σύνδρομα και εμμονές  που βρίσκονται σε παραλήρημα  και βγήκαν στους δρόμους  να κυνηγήσουν "φαντάσματα".
Είμαστε  Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί  , με δημοκρατική και πατριωτική συνείδηση  που  εναντιώνονται όχι στο  σώμα  στο οποίο ανήκουν, δηλαδή την Αγία μας Εκκλησία, αλλά   στις ανθελληνικές , αντιδημοκρατικές και αντίχριστες  μεθοδεύσεις  μιας  κυβέρνησης που σφετερίστηκε  δια των ψευδών της υποσχέσεων και διαβεβαιώσεων προς τον λαό την εξουσία.
Ελπίζουμε  την επόμενη φορά  που θα βγάλετε  ως κόμμα "δελτίο τύπου" να  τα  βάλετε με τους πραγματικούς  "εχθρούς" σας και όχι με αυτούς που  φαντάζεστε ότι  σας πολεμούν.

Σχόλια

  1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

    ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που δεν κατάλαβα εγώ κύριοι "παρατηρητές" ωες απλός αναγνώστης των σχολίων σας προς την παράταξη ΚΟΙΝΩΝΙΑ είναι γιατί καταφέρεστε εναντίον τους λές κι εκείνοι όρισαν τις κάρτες ή εκείνοι κυβερνούν; διαβάζοντας τα κείμενά τους αντιλαμβάνομαι ότι ιδρύθηκε αυτή η παράταξη για να δώσει μια λύση στο πολιτικό αδιέξοδο της Ελλάδος εναντίον όλων όσοι πολεμούν την Ορθοδοξία και την Παράδοση.... ποιό το πρόβλημά σας;; Δεν καταλαβαίνω ειλικρινά την εμπάθεια που εκφράζουν τα σχόλια σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάλλον αγαπητέ μας ανώνυμε δεν έχετε διαβάσει με την δέουσα προσοχή αυτά που γράψαμε είτε ως κείμενα είτε ως απαντήσεις σε σχόλια της "κοινωνίας" τις τελευταίες και μόνο ημέρες.
    Διαβάστε λοιπόν τις δικές τους παρατηρήσεις και σχόλια (σε άλλη ανάρτηση) και τότε ίσως θα καταλάβετε γιατί αναγκαστήκαμε για πρώτη (και ελπίζουμε για τελευταία φορά)να ασχοληθούμε με αυτό.
    Εάν όπως λέτε μέσα στους σκοπούς του κόμματος είναι και η υπεράσπσιη της Ορθοδοξίας τότε μάλλον θα πρέπει να ρωτήσετε τους εκπροσώπους του ή ακόμα καλύτερα τον επίσημο (όπως οι ίδιοι δηλώνουν) πνευματικό του κόμματος π.Βασίλειο Βολουδάκη, γιατί επιτέθηκαν εκείνοι πρώτοι με εμπάθεια και σκληρότητα εναντίον όλων όσων αντιτίθενται στην λαίλαπα της "Νέας Εποχής" και της παγκόσμιας και ντόπιας "ηλεκτρονικής διακυβέρνησης".Ρωτείστε τους λοιπόν γιατί μας ονόμασε ο πνευματικός τους "όχλο θρησκευομένων" ή ψάξτε να διαβάσετε τις δημοσιευμένες απόψεις του για τον Όσιο Γέροντα Παϊσιο.
    Αν χαρακτηρίζεται ως "εμπάθεια" ή "εναντίωση", το ότι τολμήσαμε να δημοσιεύσουμε μια εμπεριστατωμένη απάντηση στα όσα "απαθή" έγραψε ο πνευματικός της παράταξης εναντίον εκείνων που λένε όχι στην κάρτα του πολίτη,ή οι αναγκαίες απαντήσεις μας σε όσα έγραψαν κατόπιν τα πνευματικά του τέκνα επίσης ...απαθώς,τότε μάλλον οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους.
    Ευτυχώς σε αυτόν τον τόπο δεν έχουν πέσει όλοι σε λήθαργο και μπορούν να κρίνουν και να διακρίνουν.
    Αλήθεια έχετε στείλει κάποιο παρόμοιο σχόλιο σε γνωστό υβριστικό "Ορθόδοξο" ιστολόγιο που είναι φανατικός υποστηρικτής του κόμματος και του πνευματικού του και το οποίο βρίζει χυδαιότατα ακόμα και τον π.Σαράντη,και το οποίο θεωρεί "δαιμονισμένο" τον π. Ιωάννη Φωτόπουλο που τόλμησε να απαντήσει στις ex cathedra "αλήθειες" του π. Β. Βολουδάκη;
    Κατά τα άλλα εμείς είμαστε οι εμπαθείς και οι "στραβοί" πού δεν μπορούμε να διακρίνουμε τιους "αληθινούς" υπερασοπιστές της Ορθοδοξίας και της πολιτικής καθαρότητας.
    Εμείς πάντως δεν περιμένουμε την κατοχική κυβέρνηση (βλ. φυλλάδιο Ιεραρχίας "Προς τον λαό")να μας πεί ευθέως να αρνηθούμε τον Χριστό για να αντιδράσουμε όπως και δεν περιμένουμε απο τον εισβολέα να αρχίσει να σκοτώνει αμάχους για να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο π.Φωτόπουλος ξεκινά συκοφαντικά την απάντηση του προς τον π. Βασίλειο λέγοντας :«Γιά τούς καλούς ἀναγνῶστες πρέπει νά ποῦμε ὅτι ἀνέκαθεν ὁ π. Βασίλειος μαζί μέ μερικούς ἄλλους κληρικούς ἀντιδροῦν κατά τῆς διδασκαλίας τῆς Ἱερᾶς ἀποκαλύψεως τῆς διδασκαλίας τῶν ἁγίων Πατέρων καί τῆς διδαχῆς τοῦ π. Παΐσίου περί τοῦ Ἀντιχρίστου τοῦ ἀριθμοῦ καί τῆς σφραγίδας του. Ἀκολουθοῦν τό δικό τους δρόμο ξέχωρα ἀπό τή συνείδηση τοῦ ἐκκλησιαστικοῦ σώματος.» Ο π. Βασίλειος δεν αντιδρά κατά της διδασκαλίας της Ιεράς αποκαλύψεως και των Αγίων Πατέρων , αλλά μόνο υποστηρίζει ότι η διδαχή του π. Παΐσίου για τον αντίχριστο και το 666 δεν έχει θεολογική υπόσταση, και η κριτική αυτή του π. Βασιλείου θεολογικά δεν έχει στο παραμικρό ανατραπεί.

    Ο π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΕΣΕΙ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ.ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ;

    Για θρησκευόμενο όχλο δεν κατηγορεί τους καθημερινούς αγωνιστές χριστιανούς αλλά τα εκατομμύρια των χριστιανών που μαζί με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο , διαδήλωναν από τη μια για την πίστη τους και τις ταυτότητες , αλλά από την άλλη τα τελευταία χρόνια και στις τελευταίες εκλογές με την ψήφο τους ανέδειξαν μια άθεη κυβέρνηση . Αναφέρεται σε όλους αυτούς που με την επιλογή τους έχουν στρώσει τον δρόμο στην καθημερινή αποχριστιανοποίηση της Πατρίδας μας , αλλά θεωρούν ότι η μη παραλαβή της κάρτας του πολίτη ( που προωθείται από τους άθεους ψηφισμένους πολιτικούς ) αυτόματα θα σταματήσει την αποχριστιανοποίηση αυτή.

    Θα παρακαλούσα ακόμα να μας πείτε ,για όσους δεν γνωρίζουν όπως εγώ ,ποιο είναι το ορθόδοξο υβριστικό ιστολόγιο που είναι φανατικός υποστηρικτής του κόμματος ΚΟΙΚΩΝΙΑ και του πνευματικού του και το οποίο βρίζει χυδαιότατα ακόμα και τον π.Σαράντη,και το οποίο θεωρεί "δαιμονισμένο" τον π. Ιωάννη Φωτόπουλο που τόλμησε να απαντήσει στις ex cathedra "αλήθειες" του π. Β. Βολουδάκη;

    Ευχαριστώ
    Ευσταθία Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απάντηση στην κ. Ευσταθία.
    1)Αποδείξτε επιτέλους ότι αυτά που αναφέρει ο π. Ι.Φωτόπουλος είναι "συκοφαντικά" και όχι μια καταγεγραμμένη και δημοσιευμένη πραγματικότητα (scripta manent verba volant).
    2)Τί είναι αυτά που λέτε περί αγωνιστών και Χριστοδουλικών που ανέδειξαν μια άθεη κυβέρνηση.Πως ξέρετε τι ψήφισαν τα εκατομμύρια των Ελληνων Ορθοδόξων.Εκτός και αν για να θεωρείται κάποιος "Ορθόδοξος αγωνιστής" και όχι "εις εκ του όχλου των θρησκευομένων" πρέπει να περάσει πρώτα απο την "Κοινωνία" για να πάρει το αντίστοιχο πιστοποιητικό "Ορθόδοξου φρονήματος".
    3)Ποιός αρνείται τον "δημόσιο διαλογο".Μήπως οι δημοσιευμένες απο πολλούς απαντήσεις στους ισχυρισμούς του δεν εντάσσονται στα πλαίσια ενός δημόσιου διαλόγου;
    Πρέπει να καταλάβετε επιτέλους ότι άλλο είναι η "μονομαχία" και άλλο ο πολιτισμένος δημόσιος διάλογος ό οποίος εξ άλλου πραγματοποιείται με τις δημοσιεύσεις των θέσεων και των αντιθέσεων.Τηλεοπτικού τύπου διάλογο είναι πιθανόν να αναπτύξετε μόνο με τους επαγγελματίες του είδους, δηλαδή με κομματικούς εκπροσώπους και όχι με μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
    4)Χαιρόμαστε που ομολογείτε ότι ο π. Βασίλειος Βολουδάκης βλέπει ως "οχλο θρησκευομένων" τους εκατοντάδες χιλιάδες Αντιρρησίες Ορθόδοξης Συνείδησης.
    Προτιμούμε να ανήκουμε στον"όχλο" παρά στην Θεολογική και πολιτική "αριστοκρατία"
    5)Αν θέλετε να μάθετε το όνομα του ιστολογίου ρωτείστε τον υπεύθυνο επικοινωνίας του κόμματος "κοινωνία" να σας πεί αφού η "διακονία" του υποθέτουμε ότι περιλαμβάνει εκτός της αποστυολής δελτίων τύπου και την αναζήτηση δημοσιεύσεων πουαφορούν την "κοινωνία" σε sites blogs κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις