Μια σύντομη απάντηση στον Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομο

"...να πάμε στο Σύνταγμα για να πούμε σ΄ αυτούς που λένε ότι είναι πιστοί, ότι όποιος έχει τον Χριστό μέσα του δεν φοβάται τον Αντίχριστο..."

Διαβάσαμε στην ιστοσελίδα  του εκκλησιαστικού πρακτορείου ειδήσεων  http://www.romfea.gr ότι ο  Ζακύνθου  Χρυσόστομος  δήλωσε:
«Προχθές στην εορτή του Αγίου Φωτίου είχαμε μια εκδήλωση της Συνόδου, υπήρξε μια εισήγηση ενός καθηγητή της Θεσσαλονίκης με θέμα: «Το καλό και το κακό κατά τον Άγιο Φώτιο», τότε ζήτησα τον λόγο και είπα: Αυτή την ώρα στο Σύνταγμα πηγαίνουν κάποιοι για το ζήτημα της Κάρτας του Πολίτη».«Μετά από όσα μας είπε ο Καθηγητής ζητώ και προτρέπω να πάμε στο Σύνταγμα, να τα επαναλάβουμε εκεί για να πούμε σ΄ αυτούς που λένε ότι είναι πιστοί, ότι όποιος έχει τον Χριστό μέσα του δεν φοβάται τον Αντίχριστο»
ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ  ΠΙΣΤΟΙ  - ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

Του απαντούμε λοιπόν ότι οι δεκάδες χιλιάδες ΠΙΣΤΩΝ που  συγκεντρώθηκαν  στο Σύνταγμα  και οι  50.000 που έχουν μεχρι στιγμής υπογράψει  εναντίον της καρτας του πολίτη ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ  ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ   ούτε και κανέναν άλλον απο την παρέα του.
Αν η δειλία και ο φόβος   του αντιχρίστου κυριαρχούσαν μέσα τους θα κάθονταν σπίτι τους  να παρακολουθήσουν  στην τηλεόραση  το "αρχονταρίκι"  περιμένοντας ήρεμα και ωραία πότε  θα αποφασίσει να τους σφάξει ο αγάς.

Αυτό που  αρνείστε να καταλάβετε είναι ότι  υπερασπιζόμαστε  την Ορθόδοξη συνείδηση και ελευθερία  μας.

Δεν φοβόμαστε λοιπόν τον αντίχριστο γιατί  έχουμε   μέσα μας τον Χριστό  που είναι  και η Κεφαλή της  Αγίας μας Εκκλησίας της οποίας είμαστε  μέλη.
Αν έχουμε  φοβίες ή ανασφάλειες  τις  εναποθέτουμε ο  καθε ένας  προσωπικά σε Εκείνον  είτε   προσευχόμενοι είτε  εξομολογούμενοι   και  θεραπευπόμαστε απο αυτές  κοινωνώντας το Άχραντο  Σώμα Του και το Τίμιο Αίμα Του.

Διαδηλώσαμε λοιπόν ότι δεν θα Τον προδώσουμε   πετώντας στα σκουπίδια τα  δώρα Του  και  τον Τίμιο Σταυρό  πάνω στον οποίο μαρτύρησε υπερ ημών  και με Τον οποίο σφραγιστήκαμε   στο Άγιο Βάπτισμα.
Το μόνο που φοβόμαστε  είναι να  μην αποκοιμηθούμε με τα  "εκ δεξιών" νανουρίσματα  και χάσουμε την ψυχή  μας  κοιμώμενοι τον ύπνο  του δήθεν δικαίου.
Άλλο λοιπόν ο  ευσεβής φόβος Θεού και άλλο ο φόβος του αντιχρίστου.

Σχόλια

  1. Η φράσεις και τα "βεγγαλικά" τύπου "'οποιος έχει τόν Χριστό δεν φοβάται τον Αντίχτιστό" ή "όπου είναι οΧριστός δεν πλησιάζει ο Αντίχριστόςε" ή "όποιος έχει το Χριστο δεν βφοβάται χίλιους διαβόλους" που κατα καιρούς λέει ο Σεβασμιώτατος φανερώνουν τέλεια αθεολογησία και ασχετοσύνη. Φαίνεται ότι ο Σεβασμιώτατος δεν μπορεί καν να ξεχωρήσει τις έννοιες και τους όρους "Αντίχριστος" - "Διάβολος". Ο Αντίχριστος δεν είναι πνεύμα είναι άνθρωπος και όχι απλώς πλησιάζει τούς πιστούς αλλά αυτούς ήρθε να πλανήσει, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι οι πιστοί φοβούνται. Πού να ξέρει βέβαια ο Σεβασμιώτατος τί είναι ο Αντίχριστος και τι είναι ο διάβολος αφού στα περιοδικά που διαβάζει δεν αναφέρεται τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΄Οσοι διαδηλώσαμε στο Σύνταγμα την περασμένη Κυριακή, ΔΕΝ ΔΙΑΚΑΤΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΦΟΒΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΣΤΟΙ, "δεν λέμε ότι είμαστε ΠΙΣΤΟΙ".
    Όμως, αντιτιθέμεθα ΣΤΗ ΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ -ΥΠΟΒΙΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟ - ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, "ΤΟ ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟ", ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΑ ΘΕΟΣΔΟΤΑ ΠΟΥ ΕΚΤΙΜΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ. Αν μη τι άλλο, θα είμαστε ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ενώπιον του ΚΥΡΙΟΥ που ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΜΑΣ, αν εκχωρίσουμε τα ΔΩΡΑ ΤΟΥ ΣΕ ΑΛΛΟΤΡΙΕΣ, ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΕΣ ή, τουλάχιστον, ΥΠΟΠΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ.
    Ο Σεβασμιώτατος αποδέχεται τη στέρηση του αγαθού της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ;
    Δεν γνωρίζει, ότι Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, που θα περιλαμβάνει τη στανική επιβολή και χρήση "κάποιου μέσου", χωρίς το οποίο δεν θα μπορεί κανείς να πωλεί, να αγοράζει κλπ., ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ της διαδικασίας που θα οδηγήσει στο ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ;
    Αδυνατώ να φανταστώ ότι ο Σεβασμιώτατος αγνοεί το 13ο κεφάλαιο της ΑΓΙΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ, τη στιγμή που η μηδαμινότητά μου αλλά και πλήθος ΚΛΗΡΟΥ ΚΑΙ ΛΑΟΥ αγωνιζόμαστε ΜΕ ΓΝΩΣΗ, ΜΕ ΠΙΣΤΗ, ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, για τη ματαίωση αυτού του σχεδίου.
    ΕΜΕΙΣ, Σεβασμιώτατε, ΜΟΝΟ ΤΟ ΘΕΟ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ (ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ). Αυτό, είναι και ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ.
    "Κατερίνα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις