Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2011

Ευρωβουλευτής Κ. Πουπάκης: " Δύο στα δύο πλήγματα «κατάφερε» το υπουργείο Οικονομικών στα θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων"

(Ευχαριστούμε  τον φίλο Β.Π για την ενημέρωση)

«Τελευταίος ο πολίτης» για την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ
http://eurozoi.gr
Δήλωση ευρωβ. ΠΟΥΠΑΚΗ για "προσωπικά δεδομένα"

 
Δύο στα δύο πλήγματα «κατάφερε» το υπουργείο Οικονομικών στα θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων, λέει ο ευρωβουλευτής κ. Κώστας Πουπάκης.Μετά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία πρώτη ανέδειξε τους κινδύνους παραβίασης προσωπικών δεδομένων στην περίπτωση της φοροκάρτας, αλλά και σε αυτή της δημοσιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων των πολιτών στο διαδίκτυο  και τις δύο αρνητικές γνωμοδοτήσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ο ευρωβουλευτής Κώστας Πουπάκης ως μέλος της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς & Προστασίας των Καταναλωτών έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«
Η παροιμιώδης ανεπάρκεια της κυβέρνησης σε θέματα προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια που τη φέρνουν αντιμέτωπη τόσο με τις κοινοτικές, όσο και με τις εθνικές αρμόδιες αρχές. Θα έπρεπε να επιδεικνύει μεγαλύτερη ευθύνη αντί να εκτοξεύει πρόχειρα νομοσχέδια χωρίς την απαραίτητη προετοιμασία.

Δύο φορές η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποπειράθηκε να επιτεθεί στα προσωπικά δεδομένα των πολιτών: και τις δύο, η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αντέδρασε. Άφησε εκτεθειμένη την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, γνωμοδοτώντας αρνητικά και στη φοροκάρτα και στην άκριτη δημοσιοποίηση της περιουσιακής κατάστασης των πολιτών στο Διαδίκτυο, αναδεικνύοντας τα κενά στην προστασία προσωπικών δεδομένων.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι κάθε φορά που θα επιχειρεί να θέσει σε κίνδυνο τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των πολιτών θα μας βρίσκει απέναντι
».

Σημειώνεται ότι ο έλληνας ευρωβουλευτής έχει αναδείξει τα δύο ζητήματα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με ερωτήσεις που κατέθεσε αναφορικά με τον κίνδυνο παραβίασης των προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών και δημιουργίας «καταναλωτικού προφίλ»  όσον αφορά την ηλεκτρονική κάρτα συναλλαγών, καθώς και το ρίσκο έκθεσης σε κακόβουλες πράξεις που ενέχει η δημοσιοποίηση περιουσιακών στοιχείων. Και στις δύο περιπτώσεις η Επιτροπή διατύπωσε στις επίσημες απαντήσεις της, επιφυλάξεις για μέτρα τέτοιου χαρακτήρα. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.