Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011

Γέροντας Πορφύριος «Οι ήρωες του Έθνους είναι στο παράδεισο»

Τις τελευταίες ημέρες αγαπητοί αναγνώστες της «Romfea.gr», βιώνουμε όλοι μας την διαστρέβλωση της Ελληνικής Ιστορίας.
Θέλοντας να μειώσουν τις ανεπανάληπτες προσωπικότητες του Έθνους, για την Ελληνική Επανάσταση του 1821.
Οι μεγαλύτεροι μάρτυρες της εποχής μας, γι’ αυτά που διαδραματίστηκαν στην Ελληνική ιστορία και όχι μόνο, είναι οι άγιοι γέροντες της εποχής μας (π. Πορφύριος, π. Παϊσιος, π. Ιακώβος, Ιωσήφ ησυχαστής, Εφραίμ Κατουνακιώτης, Γαβριήλ Διονυσιάτης κ.α.).
Προσωπικά εγώ ως μάρτυρας κοντά στον γέροντα Πορφύριο Καυσοκαλυβίτη, τον άκουσα να λέει μια μέρα χαρακτηριστικά: 
«Η ιστορία μας των Ελλήνων, είναι Αγία ιστορία».
Επίσης, ο γέροντας έλεγε και το εξής: 
«Ο Θεός θα στείλει άνθρωπο να γράψει την αληθινή ιστορία».
Όλοι γνωρίζουν τα χαρίσματα του γέροντος Πορφυρίου, που με την χάρη του Θεού έβλεπε το παρελθόν και την ιστορία όσο κανείς άλλος άνθρωπος, γιατί έβλεπε τα γεγονότα με την χάρη του Θεού.
Σήμερα έχω υποχρέωση να είμαι αψευδής μάρτυρας λόγω των πονηρών ημερών, και να ομολογήσω μέσα από το έγκριτο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr», αυτά που άκουσα από τον ίδιο τον γέροντα για τους ήρωες του Έθνους.
Συγκεκριμένα έλεγε: 
«Όλους αυτούς τους ήρωες, όπως τον Κολοκοτρώνη και άλλους, θα τους ανταμώσουμε στον παράδεισο γιατί είναι δίκαιοι. Αγωνιστήκαν πρωτίστως για την Αγία Πίστη και μετά για την πατρίδα μας».
Κλείνοντας θέλω να διευκρινίσω το εξής: «Όταν έλεγε θα τους ανταμώσουμε στον παράδεισο, εννοούσε ότι ο ίδιος ήδη τους έβλεπε εκεί. Αλλά εάν θα τους μοιάσουμε θα τους ανταμώσουμε και εμείς»

2 σχόλια:

  1. Η χάρη και η ευλογία του να είναι μαζί μας. Κι εγώ το επισκεπτόμουν συχνά στον Ωρωπό.

    Την νύχτα που εξεδήμησε εις Κύριον (πρέπει να ήταν η 2/12/1991, αν θυμάμαι καλά), τον είδα όνειρο και μου έδιδε συμβουλές. Ένα όνειρο εξαιρετικά ζωντανό, το οποίο πάντα θα θυμάμαι. Την επομένη το πρωί του τηλεφώνησα, αλλά το τηλέφωνο δεν απαντούσε (με είχε τιμήσει δίδοντάς μου το προσωπικό του τηλέφωνο). Πήρα στο κεντρικό τηλέφωνο του Ησυχαστηρίου και τον ζήτησα. Τότε με πληροφόρησαν ότι την προηγούμενη νύχτα είχε "κοιμηθεί" στο Άγιον Όρος.

    Ο Θεός να τον αναπαύει. Δεν θα τον ξεχάσω ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ελληνική ιστορία είναι Άγια ιστορία!!!! Μέσα στον κόσμο της δυστυχίας, μόνο στην Εκκλησία και Το Χριστό βρίσκουμε χαρά και ελπίδα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.