Το τέλειο εργαλείο ηλεκτρονικής διαχείρισης των ανθρώπων: Ο... "Προσομοιωτής ζωντανής γης" (Ένας παγκόσμιος υπερυπολογιστής πρόγνωσης κρίσεων!)

Έναν παγκόσμιο υπερυπολογιστή, τον "Προσομοιωτή… της Γης", που θα λειτουργεί ως εργαλείο πρόγνωσης κρίσεων κάθε είδους, οικονομικών, υγειονομικών, κοινωνικών, περιβαλλοντικών, ανέλαβε να κατασκευάσει μια διεθνής επιστημονική ομάδα.


Σχόλιο Ο.Π. Σήμερα οι επιστήμονες παραδέχονται ότι ξέρουμε πολύ περισσότερα για το διάστημα ή για τον μικρόκοσμο που υπάρχει γύρω μας από ότι ξέρουμε για την ίδια μας την κοινωνία. Λέγοντας αυτό οι επιστήμονες εννοούν ότι λείπει ένα εργαλείο που θα βοηθούσε στην πρόβλεψη της κοινωνίας και των φαινομένων που συμβαίνουν μέσα σε αυτή. Κοινωνικών – οικονομικών κρίσεων, μετεωρολογικών καταστροφών κ.α. 
Θα προσπαθήσουν δηλαδή να δημιουργήσουν σε εικονική πραγματικότητα μία «Εικονική Γη» από την οποία φιλοδοξούν να την «τρέχουν» για μερικά χρόνια αργότερα και να τους προγνώνει τις επερχόμενες καταστάσεις.

Για τις ανάγκες των προγνωστικών «μοντέλων» του, ο προσομοιωτής θα καταγράφει και θα αναπαράγει οτιδήποτε συμβαίνει πάνω στον πλανήτη μας, από τις μεταβολές του καιρού και την εξάπλωση των ασθενειών, μέχρι τις διεθνείς χρηματοοικονομικές συναλλαγές και τα μποτιλιαρίσματα στους δρόμους των πόλεων!

Το σχέδιο, με την ονομασία «Προσομοιωτής της Ζωντανής Γης» (Living Earth Simulator-LES), προωθείται από την ερευνητική ομάδα FuturICT (http://www.futurict.ethz.ch/FuturIcT), με επικεφαλής τον καθηγητή Ντερκ Χέλμπινγκ του Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας (ΕΤΗ) της Ζυρίχης.

Σύμφωνα με σχετική παρουσίαση του project στο BBC, στόχος είναι στο μέλλον να παρακολουθούνται ταυτόχρονα όλα τα σημαντικά συστήματα της Γης (τεχνολογικά-κοινωνικά-οικονομικά-περιβαλλοντικά), ώστε αφενός να προλαμβάνονται τυχόν επικίνδυνες διεθνείς κρίσεις (οικονομικές, περιβαλλοντικές, πανδημίες κ.ά.) και αφετέρου να εντοπίζονται και να αναδεικνύονται νέες καινοτομίες, κατά προτίμηση διεπιστημονικού χαρακτήρα.

Ο «Επιταχυντής της Γνώσης» ή «Παρατηρητήριο Κρίσεων», όπως αποκαλείται εναλλακτικά, φιλοδοξεί να αποκαλύψει τι συμβαίνει στον πλανήτη μας, πώς αλλάζουν οι κοινωνίες και από τι απειλούνται.

Ο «Επιταχυντής γνώσης» θα τροφοδοτηθεί με ένα τεράστιο όγκο διαθέσιμων δεδομένων σε πραγματικό χρόνο από μια πληθώρα online πηγών (μεταξύ άλλων από τη Wikipedia, το Google Maps, κυβερνητικές βάσεις δεδομένων, πανεπιστήμια, χρηματιστήρια, ιατρικά αρχεία, μέσα ενημέρωσης κ.α.).

Όλα αυτά θα τα επεξεργάζεται ο υπερυπολογιστής, που θα είναι κατ` ουσίαν ένα σύστημα από από υπερυπολογιστές, που πρόκειται να κατασκευασθούν, για να επεξεργάζονται σε πραγματικό χρόνο, πραγματικά, ό, τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο.

Ο.Π.

Αυτό το τόσο φιλόδοξο και ογκώδες πρόγραμμα επιβεβαιώνει τις ανησυχίες και τους φόβους που έχουμε σαν ορθόδοξοι χριστιανοί. Αναφέρεται ρητά ότι εκτός των πολλών άλλων πηγών από τις οποίες θα τροφοδοτηθεί το σύστημα αυτό των υπερυπολογιστών θα τροφοδοτηθεί και από τις κυβερνητικές βάσεις δεδομένων. Ήτοι δηλαδή από τα ανά χώρα συστήματα καρτών και ηλεκτρονικών ταυτοτήτων. Όλα τα προσωπικά μας δεδομένα δηλαδή θα καταλήξουν σε κάποιο τέτοιου είδους υπολογιστικό σύστημα. Εδώ βεβαίως είναι προφανές ότι τα τσιπάκια των καρτών μας ή ακόμα καλύτερα των χεριών μας με τεχνολογία RFID θα τροφοδοτούν με απευθείας ζωντανή και online πληροφορία τον προσομοιωτή για όλη την προσωπική μας ζωή.

Θα είμασταν πολύ αφελείς αν πιστεύαμε βέβαια ότι θα ξοδευτεί 1 δισεκατομύριο ευρώ, θα δουλέψουν τα καλύτερα μυαλά παγκοσμίως για 10 χρόνια για να μπορούμε να προβλέψουμε πότε θα συμβεί μία πλημμύρα στη Χιλή (μεγάλη τους στενοχώρια άλλωστε) ή πότε θα ξεσπάσει μία οικονομική κρίση (πράγμα αστείο αφού ξέρουμε πολύ καλά ότι οι οικομικές κρίσεις προκαλούνται από συγκεκριμένα κέντρα αποφάσεων κατά τα συμφέροντά τους και δεν χρειαζόμαστε πολύπλοκα και πολέξοδα προγράμματα για να μας το πουν) αλλά για να ντυθεί με «όμορφους» σκοπούς ο στόχος της παρακολούθησης του ανθρώπινου πληθυσμού. Αυτό αφενός υποβιβάζει τον άνθρωπο από Εικόνα Θεού σε ένα απρόσωπο ψηφιακό δεδομένο που η συμπεριφορά του υπόκειται σε μαθηματικούς κανόνες και άρα δύναται να μοντελοποιηθεί και αφετέρου του καταργεί την ελευθερία μέσα από την πλήρη έλεγχο της ζωής του.

Από πληθώρα άλλων πληροφοριών ξέρουμε ότι καταβάλλονται και προσπάθειες να χαρτογραφηθεί η ανθρώπινη συμπεριφορά και να προβλεφθούν άτομα που πιθανόν να αναπτύξουν παραβατική συμπεριφορά και άλλα τέτοια άρρωστα πράγματα.

Για αυτό αδερφοί μου σαν ορθόδοξο παρατηρητήριο δεν θα κουραστούμε να το φωνάζουμε και να το λέμε: Ο δρόμος με τις κάρτες και τα τσιπάκια στους ανθρώπους δεν είναι καθαρός. Κρύβει απίστευτες παγίδες και καταστάσεις εντελώς μα εντελώς ασύμβατες με τη ανθρώπινη φύση μας. Θα ντύνεται με ωραίες δικαιολογίες για να μας κοιμίζει αλλά το τέλος θα είναι τραγικό άρα και η στάση μας δεν μπορεί παρά να ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ. ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΜΥΡΙΑΚΙΣ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ και την ηλεκτρονική διαχείριση των ανθρώπων.



Ορθόδοξο Παρατηρητήριο.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις