Άλλαξε ο Μανωλιός!!!! Πρώτα η «κάρτα μετανάστη» και μετά η «κάρτα του πολίτη»!!!

 
Καρτομανία έχει πέσει στο Υπουργείο Εσωτερικών.Μετά την "κάρτα του πολίτη" και την "κάρτα συναλλαγών", το νέο προϊόν είναι η "κάρτα του μετανάστη". Προφανώς ο Υπουργός αποτιμώντας τις αντιδράσεις για την κάρτα του πολίτη, ξεκίνησε την καρτοεκστρατεία από τους "επίσημους αγαπημένους" της κυβερνητικής πολιτικής, τους μετανάστες!

  Αρχικά η κάρτα μετανάστη θα έχει μόνο την ψηφιακή τους φωτογραφία και ένα τσιπάκι και στην συνέχεια εντός του 2012 θα πρέπει να προστεθούν και βιομετρικά δεδομένα που θα είναι τα ψηφιακά τους αποτυπώματα και ανάλογα τι άλλο θα προστεθεί στη συνέχεια.

Όλα αυτά μάλλον για πρόβα τζενεράλε για την "κάρτα του πολίτη" μοιάζουν.  Το ερώτημα εδώ είναι το εξής. Θα υπάρξουν αντιδράσεις για τα προσωπικά δεδομένα των μεταναστών και λαθρομεταναστών από τους ντόπιους υποστηρικτές τους ή ο σκοπός αγιάζει τα μέσα? Και αν αντιδράσουν να δούμε τι θα έχουν να μας πουν μετά και για την κάρτα του πολίτη και πόσο γραφικοί είναι όσοι δεν την δέχονται.
Από τη μία το Υπουργείο πιθανόν να θεωρεί ότι έτσι θα υπάρχει άλλος ένας μοχλός πίεσης και προς όσους αντιδρούν για την "κάρτα του πολίτη", αφού με πλάγιο τρόπο η πρώτη κάρτα "παραγωγής" του Υπουργείου Εσωτερικών θα αρχίσει να κυκλοφορεί. Και βέβαια ''στόχος είναι να περιοριστεί η ταλαιπωρία των αλλοδαπών'' γιατί για αυτούς πράγματι "λεφτά υπάρχουν" !
Από την άλλη το Υπουργείο πιστεύει προφανώς ότι  "δικοί μας είναι αυτοί, δεν θα αρνηθούν την νομιμοποίηση τους για μια παλιοκάρτα" και έτσι το θεωρούν λογικό.  
Λογικό για αυτούς γιατί εγώ χλωμό το βλέπω...
Δύσκολα θα γίνει δεκτή μια τέτοια κάρτα γιατί πέρα από τα θετικά για τους μετανάστες έχει και αρνητικά.... αφού μετά θα χαθεί η ανωνυμία και η ασυλία που έχουν μέχρι τώρα ... και θα τεθούν λογικά και θέματα προσωπικών δεδομένων...Το δίλημμα όμως είναι εκβιαστικό "ή παίρνετε την κάρτα ή θα είστε παράνομοι και θα ...... απελαθείτε". 
Θα δείξει ο χρόνος αν η απειλή θα ισχύσει όταν θα υπάρξει αντίδραση για την κάρτα από τους ίδιους τους μετανάστες και τους "κηδεμόνες" τους. Ας κάνουν μια συγκέντρωση 300 μετανάστες να διαμαρτυρηθούν και θα δούμε αν η απειλή θα εξακολουθεί να ισχύει. Γιατί σε τέτοια περίπτωση αυτοί εισακούονται από τους κυβερνώντες αντίθετα με τους  15000 πολίτες που έκαναν συγκέντρωση ενάντια στην "κάρτα του πολίτη" που κανείς υποκριτής δεν ασχολήθηκε. Ομοίως και τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης σε μια τέτοια συγκέντρωση μεταναστών θα δώσουν το παρόν και θα μας δείξουν πλάνα από αυτή και θα κάνουν και τα σχόλια τους για το "δίκιο των μεταναστών", όχι όπως με την συγκέντρωση κατά της κάρτας του πολίτη που έκαναν όλοι οι "αντικειμενικοί" δημοσιοκάφροι και τα κανάλια τουμπεκί!!! 
Αλλά δεν φταίνε αυτοί. Έχουν τις οδηγίες τους για το τι πρέπει να γνωρίζουμε και τι όχι. Κυβερνητικοί υπάλληλοι είναι δεν έχουν δικιά τους γνώμη. Απλά προπαγανδίζουν την γνώμη και άποψη του αφεντικού τους!!!
Να δούμε στη συνέχεια η ευρηματικότητα του υπουργείου σε πόσες άλλες κάρτες θα καταλήξει μέχρι να μπορέσουν να περάσουν την κάρτα του πολίτη. 
Μπορεί να δούμε και την κάρτα του ευρωπαίου, την κάρτα του αναρχικού ,την  κάρτα του υπουργού , του βουλευτή κ.ο.κ. :))))
ΠΗΓΉ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις