Ήδη επιβάλλονται οι "υβριδικές κάρτες του πολίτη"

 S.O.S!!!
Αρχίζει  η  περίοδος  ...εξοικείωσης με την "Κάρτα του Πολίτη" 
Επιβάλλουν    πρώτα τις "υβριδικές" της μορφές

Τον περασμένο Ιανουάριο  ο κ.  Ραγκούσης  αναφερόμενος στην "κάρτα  του πολίτη"   έλεγε ότι πρόκειται για μια  "υβριδική"   αστυνομική ταυτότητα   στη οποία  θα υπάρχει  ένα «έξυπνο» τσιπ  που σε αυτο  θα ενσωματωθούν ο αριθμός δημοτολογίου κάθε πολίτη, το ΑΦΜ, ο ΑΜΚΑ, καθώς και ο αριθμός της αστυνομικής ταυτότητας,ενώ μας ..διαβεβαίωνε ότι θα προστατευτούν  τα προσωπικά μας δεδομένα, ξεκαθαρίζοντας ότι μέχρι  το τέλος της νέας χρονιάς  τα 10.000.000 των Ελλήνων , δηλαδή  ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ  ΚΑΘΕ ΗΛΙΚΙΑΣ, θα έχουν προμηθευτεί  αυτήν την ...αθώα ηλεκτρονική  "ταυτοτητούλα".
Φυσικά  ο  καπνός που έβγαινε μαζί με αυτήν την ...αναλυτική παρουσίαση  της  κ.τ.π απο  τον  κ. υπουργό της ηλεκτρονικής διακυβερνησης , δεν μπόρεσε να κρύψει τα λόγια  του πρωθυπουργού ο οποίος  στην τελευταία ΔΕΘ    μας έλεγε ότι    σε αυτήν θα καταγράφονται ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Συνεπώς  δεν πρόκειται για μια  "αθώα  ταυτοτητούλα" που  θα απλώς θα  σε  απαλλάξει απο την συλλογή αποδείξεων, το βιβλιάριο ασθενείας , το βιβλιάριο καταθέσεων , το διαβατήριο κλπ, αλλά για το απόλυτο  εργαλείο  παρακολούθησης   και ΕΛΕΓΧΟΥ της  δημόσιας και ιδιωτικής σου  ζωής και ελευθερίας. 
Η λέξη  "υβριδικός" ,την οποία  φυσικά δεν διάλεξε στην τύχη  ο κ. Ραγκούσης  για να περιγράψει  την καρτα του πολίτη,  δεν μας εισάγει  μόνο  στην τεχνολογία του υβριδισμού δηλαδή της συνένωσης  δύο   ή περισσοτέρων  ανόμοιων  στοιχείων ,τεχνολογιών ή λειτουργιών, αλλά και στην φιλοσοφία της  Νέας Εποχής η οποία έχει ακριβώς την ίδια βάση, την μίξη δηλαδή των αμίκτων.

Το σχέδιό τους είναι  τόσο απλό όσο και σατανικό.

Μέχρι να  μας βάλουν το πιστόλι στον κρόταφο για να 

 πάρουμε την κάρτα του πολίτη, θα  έχει γεμίσει η 

Ελλάδα με κάθε λογής   "υβριδικές" κάρτες του πολίτη.

 "Κάρτα του δημότη" ,"Φοροκάρτα" , "κάρτα εργασίας" , "κάρτα διοδίων" ,"κάρτα  του κτιρίου", "κάρτα του μαθητή" (φημολογείται ότι γύρω στον Μάρτιο θα  ανακοινώσουν για αυτήν), "τζογοκάρτα" και ποιός ξέρει πόσες άλλες κάρτες έχουν σκεφτεί να γεμίσουν την ζωή μας.
Το κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των  "υβριδικών" καρτών του πολίτη , είναι ότι όλες τους  θα περιέχουν  Microchip ή "πλινθίο"  (κυβερνητική ορολογία)  το οποίο  θα είναι   προφανώς τεχνολογίας RFID  προκειμένου να είναι πιό εύκολη  η ανταλλαγή δεδομένων με τα "κέντρα  ελέγχου και επεξεργασίας" της  ελευθερίας μας.
Οι "δυνατότητες"   της  κάρτας του πολίτη  χωρίστηκαν σε κομάτια και μοιράστηκαν  σε κάθε μια απο αυτές τις κάρτες.
 Έτσι  μέσω  της μιας καρτας θα  καταγράφονται  οι συναλλαγές μας , μέσω μιας άλλης  τα  αυτοδιοικητικού - καλλικρατικού ενδιαφέροντος  δεδομένα μας , ενώ μεσω της κάρτας εργασίας  θα  εκπαιδευτούμε  στην  πειθαρχία του  κρατουμένου (ας μην ξεχνάμε  ότι η λέξη "δεδομένα"  χρησιμοποιείται για να περιγράψει  αυτά  τα στοιχεία που δίνονται  με την θέλησή μας).  
Ένα τόσο σατανικό σχέδιο όπως  αυτό της  "παγκόσμιας  κυβέρνησης" και της "κάρτας του πολίτη" δεν θα μπορούσε  παρά να φτάσει  στην πλήρη εφαρμογή  του με μία εξίσου  σατανική  προετοιμασία.Πρέπει λοιπόν ο Έλληνας να συνηθίσει  σιγά - σιγά  την πικρή γεύση  της  σκλαβιάς  πριν μπεί με την θέλησή του στο ζοφερό  χώρο της παγκόσμιας ηλεκτρονικής φυλακής.
Άλλη μια πονηριά σε αυτο το "προπαρασκευαστικό στάδιο" είναι η δήθεν "προαιρετικότητα" της χρήσης αυτών των  "υβριδικών" καρτών του πολίτη ή πιο σωστά η "προαιρετική υποχρέωση" όπως για παράδειγμα η  λεγόμενη "κάρτα εργασίας" η οποία ναι μεν για  τον  εργοδότη θα είναι μια ...προαιρετική  επιλογή , η οποία  θα του εξασφαλίσει  10%  έκπτωση  στίς  ασφαλιστικές του  εισφορές  ( και όπως λένε  αργότερα  έως και 25%) , όμως  ο εργαζόμενος που θα αρνηθεί  να την παραλάβει  θα βρεθεί άνεργος  ή στην  καλύτερη περίπτωση  πειθαρχικά διωκόμενος.
Προσέξτε , διότι   όπως ο διάβολος δεν  μας  "σπρώχνει" απο την αρχή στις μεγάλες αμαρτίες αλλά   ξεκινά  απο τις "μικρές", έτσι  και  αυτοί που  ακολουθούν τα μονοπάτια του, δεν θα μας οδηγήσουν κατ΄ευθείαν στην αποστασία και την σκλαβιά , αλλά  θα μας  περνούν  κάθε φορά και ένα κρίκο στην αλυσίδα μέχρι  την στιγμή  που θ α την "κλειδώσουν" στο χέρι μας   με την Κάρτα του Πολίτη. 
Ας δούμε αρχικά  κάποιες απο δαύτες.

Κάρτα Δημότη

( "Υβρίδιο της Κάρτας του πολίτη")

Με την εισαγωγή της έξυπνης «κάρτας του Δημότη», ξεκινά η υλοποίηση της «κάρτας του πολίτη». 
Με αυτή περνούν οι Δήμοι στην αυτόματη εξυπηρέτηση (π.χ. έκδοση πιστοποιητικών), αλλά και διευκολύνεται η συμμετοχή σε δημοκρατικές διαδικασίες (π.χ. τοπικά δημοψηφίσματα).
(ΠΡΟΣΟΧΗ! Η παραπάνω "διευκρίνηση" δεν προέρχεται απο μας ή απο  κάποιο άλλο ιστολόγιο  αλλά απο το ίδιο υπουργείο  εσωτερικών  στην ιστοσελίδα της σχετικής με αυτήν  την "καρτα" διαβούλευσης http://www.opengov.gr/ypes/?p=401)

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 

( "Υβρίδιο της Κάρτας του πολίτη")

"Έρχεται η  ηλεκτρονική κάρτα  στους χώρους εργασίας απο  1ης Ιουλίου  2011"

Η ρύθμιση περιλαμβάνεται, στο σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας που δόθηκε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση.
Από την 1η Ιουλίου του 2011 αρχίζει η εγκατάσταση στους χώρους εργασίας των επιχειρήσεων του ηλεκτρονικού συστήματος (κάρτα εργασίας), το οποίο θα ...χρησιμοποιείται για την καταγραφή και τον έλεγχο της προσέλευσης, του χρόνου εργασίας και της αποχώρησης των εργαζομένων.
Η ρύθμιση περιλαμβάνεται, στο σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας που δόθηκε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση. Η κάρτα εργασίας θα συνδέεται μέσω της κοινής ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τις υπηρεσίες του Ι.Κ.Α, του Σ.ΕΠ.Ε και του Ο.Α.Ε.Δ.
Η πλατφόρμα αυτή θα χρησιμοποιείται και για την επικοινωνία με τις επιχειρήσεις, την καταγραφή και διαχείριση πληροφοριών και δεδομένων. Στις επιχειρήσεις, οι οποίες θα εγκαταστήσουν το σύστημα αυτό στους χώρους εργασίας τους και θα καταβάλλουν εμπροθέσμως τις ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και στους εργαζομένους των επιχειρήσεων αυτών, θα παρέχεται έκπτωση 10% επί των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών.
Στις επιχειρήσεις οι οποίες εντάσσονται στο σύστημα χωρίς να το χρησιμοποιούν θα καταργείται η έκπτωση των ασφαλιστικών εισφορών και εκτός από τις κυρώσεις που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία, θα επιβάλλεται πρόστιμο 800 ευρώ για κάθε παρανόμως απασχολούμενο μισθωτό (400 στον εργοδότη και 400 στον εργαζόμενο, το οποίο θα καταβάλλεται εξολοκλήρου από τον εργοδότη.
Με την εγκατάσταση της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας, το Υπουργείο Εργασίας, αποσκοπεί στον αποτελεσματικό έλεγχο της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής, ενώ όφελος θα έχουν οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι από την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και των γραφειοκρατικών διαδικασιών. Διευκολύνεται σε κάθε περίπτωση το έργο των επιθεωρητών εργασίας οι οποίοι θα πρέπει κατά τον έλεγχο, να βεβαιώνουν απλώς την αντιστοίχηση με τα ηλεκτρονικά στοιχεία που έχουν καταχωρηθεί.
Read more: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 

ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ - ΤΖΟΓΟΚΑΡΤΑ 

 

("Υβρίδια"  της Κάρτας του Πολίτη)

 

 

Του Νεκτάριου Β. Νώτη
http://www.capital.gr

Σε συλλέκτες καρτών πρόκειται να μετατραπούν σταδιακά οι φορολογούμενοι, οι οποίοι αρέσκονται στον τζόγο. Μετά τη φορο-κάρτα, η οποία θα αντικαταστήσει τη συλλογή αποδείξεων και η χρήση της θα είναι υποχρεωτική από το 2012, το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια προβλέπει και μια ακόμα κάρτα για τους τζογαδόρους.

Στα σχέδια του υπουργείου οικονομικών είναι η κάρτα αυτή να είναι ατομική και η χρήση της να παρακολουθείται από το κέντρο πληροφορικής, ώστε να διασφαλίζεται ότι ο παίκτης είναι ενήλικος και ότι δεν παίζει για να ξεπλύνει χρήμα. Επίσης, με την κάρτα αυτή, θα μπορεί να θέτει ένα ανώτατο όριο χρημάτων, που θα μπορεί να ξοδεύει ημερησίως, ώστε να μην προκύπτουν οικονομικά προβλήματα και να μην ξοδεύει περισσότερα από τις δυνατότητές του. Περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο χρήσης της δεν έχουν δοθεί. Το μέτρο, όμως, βασίζεται σε μοντέλο άλλων χωρών, όπως σε πολιτείες της Αμερικής, αλλά και στον Καναδά. Πώς λειτουργεί εκεί;

Όπως εξηγεί στο Capitaltax ο επικεφαλής της Techlink, Ελληνοκαναδός John Xydos, μέσω της οποίας η τεχνολογία αυτή εφαρμόζεται στις χώρες, που προαναφέραμε, η κάρτα είναι κατ΄ αρχήν ανώνυμη.

Την πρώτη φορά, που ο χρήστης θα την περάσει από το ειδικό μηχάνημα (εγκατεστημένο σε κάθε σχετικό σημείο), αυτό θα αναγνωρίσει τα στοιχεία, τα οποία έχουν δηλωθεί, θα τα κωδικοποιήσει και θα δημιουργήσει έναν 20-ψήφιο αριθμό. Αυτός θα είναι και ο αριθμός, που θα αντιστοιχεί στην κάρτα.

Οι στατιστικές δείχνουν ότι είναι πολύ μικρές οι πιθανότητες να βρεθεί το ίδιο άτομο, στην ίδια περιοχή, που να έχει την ίδια ηλικία και άλλα προσωπικά στοιχεία τα οποία να είναι τα ίδια. Έτσι, κάθε κάρτα είναι στην ουσία μοναδική.

Μόλις, λοιπόν, δημιουργηθεί ο 20-ψήφιος αυτός αριθμός, το σύστημα τον αναγνωρίζει αυτόματα κάθε φορά και ο χρήστης θα πρέπει στη συνέχεια να πληκτρολογεί και έναν τετραψήφιο κωδικό αριθμό, που θα έχει επιλέξει ο ίδιος.

Προσοχή ! Το εκάστοτε μηχάνημα δεν μπορεί να λειτουργήσει εάν δεν τοποθετηθεί σε αυτό η κάρτα. Αυτό διασφαλίζει και το αξιόπιστο των στοιχείων.

Μέσω αυτής της κάρτας, λοιπόν, δίνεται η δυνατότητα στον παίκτη να γνωρίζει πόσα χρήματα έχει ξοδέψει, να ορίσει το ποσό, που θέλει να παίξει και στο σύστημα να αντλεί πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη. Το ίδιο μπορεί να γίνει και για όσους παίζουν μέσω του διαδικτύου. Μπορεί η κάρτα αυτή να συνδεθεί με τον Α.Φ.Μ. του παίκτη;

Αν γίνει αυτό – ώστε να διαπιστωθεί αν ο παίκτης «τζογάρει» περισσότερα από τα δηλωθέντα εισοδήματά του -, εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει ως αντικίνητρο για πολλούς, καθώς ο πολίτης είναι πάντα δύσπιστος στο γεγονός ότι το κράτος δεν θα χρησιμοποιήσει τα στοιχεία για άλλο σκοπό.

Πέραν αυτού, σε κάποιες χώρες εφαρμόζεται και το εξής μέτρο, που συνεισφέρει στην προστασία των παικτών. Κάθε φορά που ο παίκτης κερδίζει, το κράτος δεσμεύει ένα μικρό ποσοστό από τα κέρδη αυτά και τα καταθέτει σε έναν ειδικό λογαριασμό. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένα είδος προσωπικού τζακ-ποτ για τον καθένα και ο παίκτης έχει κίνητρο να μην πετάξει την κάρτα του. Να θυμίσουμε ότι ένας από τους λόγους, για τους οποίους οι παίκτες παίζουν συνεχώς, είναι για να πετύχουν τζακ-ποτ. Ξοδεύουν λοιπόν όλο και περισσότερα χρήματα και δεν φεύγουν από το μηχάνημα, γιατί φοβούνται μήπως ο επόμενος παίκτης κερδίσει το τζακ-ποτ. Έτσι, συνεχίζουν να ξοδεύουν χρήματα. Με τη μέθοδο, όμως, αυτή, ο παίκτης παίρνει στην ουσία το τζακ-ποτ μαζί του, σπίτι του. Έτσι δεν έχει να ανησυχεί για το εάν δεν θα κερδίσει τα χρήματα που επιδιώκει, και με αυτό τον τρόπο δεν ξοδεύει πολύ περισσότερα, αφού το ποσό του κρατικού λογαριασμού μοιράζεται ανά τακτά διαστήματα σε έναν ή δύο παίκτες. Πώς, όμως, θα μπορεί η κάρτα να εντοπίσει περιπτώσεις ξεπλύματος χρήματος;

Ας δούμε ποια μέθοδο χρησιμοποιούν σήμερα όσοι επιχειρούν αυτό. Τοποθετούν, για παράδειγμα, 100 ΕΥΡΩ σε ένα μηχάνημα, παίζουν το ένα και στη συνέχεια ζητούν την εκταμίευση των 99, τα οποία και να εισπράττουν. Με την κάρτα λοιπόν, θα υπάρχει δυνατότητα να εντοπστεί αυτός, ο οποίος κάνει αυτό το πράγμα κατ΄ εξακολούθηση, όχι μόνο σε ένα, αλλά σε περισσότερα μηχανήματα. Δεν χρειάζεται, δηλαδή, καμία σύνδεση με τον Α.Φ.Μ. του παίκτη.

Σχόλια

  1. μηπως η συλλογη υπογραφων πρεπει να μετονομαστει απο σε "αρνουμε να παραλαβω την καρτα του πολιτη" σε 'αρνουμε να παραλαβω οποιαδηποτε καρτα"???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα καλά, πόσο ακόμα πρέπει να περιμένουν οι πιστοί κάποια ανακοίνωση της Ιεραρχίας;
    Γιατί θα πρέπει να υπάρχει μόνο επιστημονική εξέταση του θέματος από επιτροπές; Που είναι η πρόγνωση, που η αγκάλη και η προστασία του ποιμνίου; Αν υπάρχουν επιφυλάξεις-όπως πολλοί ποιμένες παραδέχονται- για το αν η κάρτα/τες εγκυμονούν κινδύνους για τη σωτηρία μας, χωράει έστω και μία εξέταση για να δούμε πόσο ασφαλής είναι ώστε να τη δεχτούμε;
    Ο γονιός που νοιάζεται για το παιδί του και έχει την ευθύνη για την ασφάλειά του δεν δέχεται να του δοθεί ούτε μια αθώα σακούλα για παιχνίδι- ούτε κάτι αιχμηρό κι ας είναι προς το παρόν μέσα σε προστατευτική θήκη. Δεν στέκεται στη φαινομενική αθωότητα ή ασφάλεια του επιδιδομένου αντικειμένου, αλλά προχωράει παραπέρα και βλέπει το κίνδυνο αυτό που εγκυμονείται.
    Εδώ έχουμε το παράδοξο: Το "παιδί" να αρνείται τη παραλαβή του " μαχαιριού" γιατί βλέπει το κίνδυνο και ο "γονιός" να εξετάζει πόσο ασφαλής είναι η "θήκη".
    Την πάσαν ελπίδα μου εις Σε ανατίθημι Μήτερ του Θεού φύλαξιν ημας υπό την σκέπην Σου.
    Εν Χριστώ αδελφός σας Ιωάννης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις