Λάθος πληροφόρηση ή σκοπιμότητα:

Αναφερόμαστε στο "24ωρο εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων Ρομφαία" το οποίο  δημοσίευσε  ένα πλήρες ρεπορτάζ για την χθεσινή μας συγκέντρωση και στο οποίο παραπληροφορεί το κοινό του  γράφοντας  ότι  "Χιλιάδες λαού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των youtubers".
Θα συμφωνούσαμε αν  αυτή η εκτίμηση  αφοροπύσε ένα μέρος  απο τους δεκάδες χιλιάδες  συγκεντρωμένους  διότι όπως  θα όφειλε να γνωρίζει  η "Ρομφαία"  ο έτερος συνδιοργανωτής  της χθεσινής συγκέντρωσης  δηλαδή η ΠΡ.Α.Ο.Σ  , μόνο  με το κάλεσμα   συλλογής υπογραφών εναντίον της Κ.Τ.Π   έχει   προσελκύσει   μέχρι στιγμής   50.000 συμπολίτες μας.Εμείς δεν μπορούμε  να  πούμε  πόσοι ανταποκρίθηκαν  στο δικό μας κάλεσμα και πόσοι  στο κάλεσμα των ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ  youtubers και  δεν θεωρούμε ότι αυτό είναι το ζητούμενο  αυτήςτης κινητοποίησης.
Όμως  τα πράγματα  πρέπει να λέγονται όπως  είναι και όχι όπως επιθυμούν  για τους δικούς τους λόγους  μερικοί  της εκκλησιαστικής ή της πολιτικής δημοσιογραφίας.
O π. Σαράντης  και η "Πρωτοβουλία Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης " , έμαθαν γαι τους  "Έλληνες youtubers"   λίγο καιρό πρίν  την προηγούμενη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κάρτα του πολίτη  την οποία  και  είχαν διοργανώσει.
Μετά την συγκέντρωση   του προηγουμένου Δεκεμβρίου  συναντηθήκαμε  και αποφασίσαμε  να ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ  μαζί τους την χθεσινή μεγαλειώδη απο κάθε άποψη συγκέντρωση.
Αυτό που μας κάνει εντύπωση  είναι  το γεγονός  ότι  η "Ρομφαία" ,  που συνήθως είναι  άριστα πληροφορημένη ,  παραπληροφορεί το κοινό της  δημιουργώντας  την λανθασμένη εντύπωση ότι οι youtubers  ήταν εκείνοι που διοργάνωσαν  την χθεσινή συγκέντρωση.
Λυπούμεθα για αυτό το άτόπημα της Ρομφαίας  και περιμένουμε  απο τους ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ  της χθεσινής  συγκέντρωσης   "Έλληνες youtubers"  να  ενημερώσουν  και εκείνοι  το εκκλησιαστικό αυτό πρακτορείο  για το  "λάθος " τους.

 

Σχόλια

  1. TO romfea πάλι καλά,το amen τι έγραψε να δείτε αν δεν το ψάξατε ακόμα κρατηθείτε...το μπλόγκ μας ήδη απο χθές έκανε ανάρτηση την απάντηση του στο "Μεγαλειώδη συγκεντρωση...εκατοντάδων !!!πιστών" του "εκκλησιαστικού"κατα τα άλλα site,μπορείτε να την δείτε στο:

    http://orthodox-world.pblogs.gr/2011/02/entypwsiakh-sygkentrwsh-2-500-atomwn-kata-to-amen-gr-ntroph.html

    κατα τα άλλα εκφράζουμε τα συγχαρητήρια μας για την μεγαλειώδη συγκέντρωση των πολύ πάνω απο 30.000 πιστών και είμαστε στην διάθεση σας για ότι χρειαστείτε,ο πανικός τους δείχνει αν πέτυχε ή όχι η συγκέντρωση και την απόγνωση τους

    φιλικά απο τον "ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΟΣΜΟ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ρομφαία αδελφοί μου δεν διακρίνεται για την τοποθέτηση της υπέρ αγώνων όπως της Κάρτας του Πολίτη, το κείμενο της Ομολογίας Πίστεως, τους αγώνες που έγιναν στην Κύπρο για να μην υπογραφεί, από την κοινή επιτροπή Ορθοδόξων Παπικών, το κέιμενο για το πρωτείο του Πάπα (2008-09). Επιπλέον σπάνια- σπανιότατα δίδει πλήρη σφαιρική ενημέρωση δημοσιεύοντας κείμενα των π. Θεοδώρου Ζήση, π. Γεωργίου Μεταλληνού, π. Σαράντη Σαράντου κ.α. Ακόμη και στην περίπτωση της διώξεως του Επισκόπου Ράσκας και Πριζρένης κ. Αρτεμίου η ενημέρωση ήταν σχεδόν μονομερής υπέρ των διωκτών του έστω και αν δημοσίευσε τα κείμενα του διωκόμενου πρωτοσυγκέλου π. Συμεών Βιλόφσκυ.
    Γενικά δεν αναμένουμε και πολλά από την Ρομφαία. Πολιτική ίσων αποστάσεων ακολουθεί, φολκλορική εκκλησιαστική δημοσιογραφία (όπου πανηγύρια και συλλείτουργα με πολλούς επισκόπους είναι πρώτη κλπ.).
    Τι άραγε αναμένουμε από την Ρομφαία να κάνει ενημέρωση αντικειμενική και να τοποθετηθεί με Ορθόδοξη γνώμη και συνείδηση στα φλέγοντα θέματα της Εκκλησίας μας; Δε νομίζω. Η μέχρι τώρα πορεία της έχει διαψεύσει αυτή την προσδοκία.

    Επί τη ευκαιρία συγχαρητήρια στο blog σας, στην ΠΡ.Α.Ο.Σ. για όλη την δουλειά που κάνατε και την θαυμάσια χθεσινή διαδήλωση.Μη φοβού το μικρό ποίμνιο λέγει η Καινή Διαθήκη. Η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί. Η πορεία είναι δύσκολη και σταυρική. Αυτή προχώρησε πρώτα ο Κύριος μας...και η Ρομφαία ας ακολουθήσει την δική της πορεία που μέχρι σήμερα δεν την καταξιώνει στην Ορθόδοξη Συνείδηση.

    Καλή δύναμη.

    α.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στείλτε εμαιλ ενημέρωσης προς την Ρομφαία και αν το αγνοήσει και δεν διορθώσει την ψευδέστατη ανάρτηση της, τότε θα αποδειχθεί ότι κινείται απο σκοπιμότητες και συμφέροντα.

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΟΥΣ!

    Αγνοήστε κάποιους συστηματικούς συκοφάντες και φιλοξενούντες αισχρών και βλάσφημων συγγραφέων και θολολόγων που προσπαθούν να αποκοιμίσουν επικίνδυνα τον λαό.

    ΚΑΝΤΑΚΟΥΖΗΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις