Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2011

Η κάρτα του πολίτη και η αφαίρεση τής ελευθερίας του με την αποδοχή της…

(Αναδημοσίευση απο  τοhttp://patrablog.blogspot.com )
Η προσπάθεια καθιέρωσης ελέγχου των πολιτών μέσα από την λεγόμενη σήμερα «κάρτα τού πολίτη», υπήρξε ανέκαθεν το όνειρο κάθε δικτατορικού καθεστώτος για την εύκολη και ανεμπόδιστη κυριαρχία του…

Το αν έχουμε σήμερα κατ΄ επίφαση μία Αστική Δημοκρατία ο τίτλος πιά κανέναν δεν ασφαλίζει, εάν με Νόμους και πράξεις αλλάζουμε σιγά σιγά το αστικό πρόσωπό της καταλήγοντάς το τελικά, σε μία Αστική εψηφισμένη Δικτατορία…

Η κάρτα του πολίτη, όπως εκ των πραγμάτων φαίνεται, θα είναι το πρώτο στάδιο εφαρμογής της λεγόμενης Παγκοσμιοποίησης για την οποία πολλοί φωνάζουν ως δεδηλωμένοι εχθροί της, αλλά δυστυχώς οί περισσότεροι την αποδέχονται μη προτάσσοντας την άρνησή τους…
Ο αρχαίος ποιητής Ησίοδος στο περίφημο έργο του «Έργα και ημέραι» σημειώνει :  

«Θα έρθει καιρός που Nομοθέτης θα είναι η βία και η δύναμη. Οι κακοποιοί θα είναι σεβαστοί από όλους. Ο όρκος δεν θα δεσμεύει κανέναν, και οι άξιοι δεν θα βρίσκουν πουθενά καταφύγιο …».

Οί μέρες πού ζούμε είναι «πονηρές» αλλά και υπέρ το δέον «Αποκαλυπτικές» !

Πονηρές, γιατί εχάθηκε η εμπιστοσύνη και η απλότητα των ανθρώπων στις μεταξύ τους σχέσεις και ουδείς σχεδόν εμπιστεύεται ουδένα, και «Αποκαλυπτικές» γιατί μεγάλες προφητείες της Αποκάλυψης του Θεού στους ανθρώπους για τα μέλλοντα να συμβούν, βλέπουμε να παίρνουνε σάρκα και οστά στην εποχή μας…

Όταν εδώ και 2.000 χρόνια στην Αποκάλυψη προφητεύται, ότι σαν δείτε έναν συγκεκριμμένο αριθμό ( 666 ) να εμφανίζεται στις κοινωνίες και στο εμπόριο, και άνευ αυτού ουδεμία συναλλαγή θα μπορεί πλέον να γίνει, μια και όλα θα «δεθούν» γύρω του, και βλέπουμε αυτό στις μέρες μας να πραγματοποιείται, τότε αν έχουμε μια σταγόνα λογικής και δεν διακατεχόμαστε από προκατάληψη, θα πρέπει να πάρουμε αμέσως τα μέτρα μας και να φυλαχτούμε από την Παγκόσμια Δικτατορία πού έρχεται…
Εάν για ένα δωρεάν ποτό, μπορούμε να ξεπουλάμε τήν ψυχή μας, άς φαντασθούμε τα υπόλοιπα πού μπορεί να συμβαίνουν στήν ζωή κάποιων ανθρώπων...

Το «εμένα δεν με πειράζει, γιατί ήδη με έχουν φακελώσει με τις κάρτες πού έχω…», το «αυτά είναι κινδυνολογίες , συνωμοσιολογίες, και ανοησίες για γέλια και για χάχανα…» και άλλα «έπεα και πτερόεντα» είναι αφελείς χαρακτηρισμοί αφελών, και μη προβληματισμένων ανθρώπων πού δέν δικαιολογούνται για τίς μέρες πού ζούμε…

Γιατί, άλλο η κάρτα μιάς Τράπεζας ( πού κι΄ αυτές δυστυχώς έφεραν την συνήθεια της κάρτας στον κόσμο, χώρια τις κατασχέσεις από τα αμέτρητα και ανεξόφλητα δάνεια … ), κι΄ άλλο η κάρτα του πολίτη με την ένταξή μας στο Παγκόσμιο Διακυβερνητικό Σύστημα !

Συνεπώς, η διαβεβαίωση υψηλά ισταμένων προσώπων ότι η κάρτα του πολίτη είναι ακίνδυνη, ότι δεν θα έχει γραμμωτό κώδικα με τον συγκεκριμμένο αριθμό, αλλά ότι θα έχει ένα «πλινθίον» ( όπως ονομάζουνε τώρα το chip για να ξεγελάσουν τον κόσμο ), είναι διαβεβαίωση άνευ αντικρύσματος μια και ο κωδικός - κλειδί ανοίγματος και ενεργοποίησης αυτού του chip είναι ο ψηφιακός 666 και άνευ αυτού, του συγκεκριμμένου ψηφιακού κωδικού, δεν λειτουργεί το chip !

Θα πρέπει να αρνηθούμε και να ζητήσουμε δημοκρατικά την εξαίρεσή μας από το σύστημα!

Αθήνα

«Κίνημα» κατά της κάρτας του πολίτη οργανώνουν κληρικοί και πιστοί, οι οποίοι αναμένεται να συγκεντρωθούν το πρωί της Κυριακής έξω απο την Βουλή των Ελλήνων στην προσπάθεια τους να σταματήσουν την έκδοσή της.

Οι «Αντιρρησίες Ορθοδόξου Συνειδήσεως», όπως αυτοαποκαλούνται έχουν... συγκεντρώσει, μέσω κυρίως του διαδικτύου, περίπου 50.000 χιλιάδες υπογραφές, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της κυβέρνησης να εκδώσει την κάρτα του πολίτη, την οποία όπως δηλώνουν δεν θα παραλάβουν.

Επικεφαλής της προσπάθειας έχει τεθεί ένας Αρχιμανδρίτης, ο κ. Σαράντης Σαράντος, ο οποίος υπηρετεί στο Μαρούσι και δηλώνει αισιόδοξος για την έκβαση του «αγώνα», που δίνουν οι πιστοί.

Στο διαδίκτυο πολλές και διαφορετικές Εκκλησιαστικές ομάδες γράφουν σελίδες ολόκληρες με τα επιχειρήματά τους κατά της κάρτας.

Ολοι υπόσχονται να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί έξω απο την Βουλή. Μάλιστα για τον σκοπό αυτό φαίνεται ότι έχουν ναυλωθεί ακόμη και λεωφορεία, τα οποία θα μεταφέρουν πιστούς ακόμη και απο την Θεσσαλονίκη.

Ο Αρχιμανδρίτης, που ηγείται της πρωτοβουλίας, δηλώνει στο «Βήμα on-line» ότι ομάδες πιστών και κληρικών αντιδρούν γιατί «δεν πρόκειται για απλή αντικατάσταση των προηγούμενων ταυτοτήτων».

Οπως υποστηρίζει ο κ. Σαράντος «είναι διαφορετική η λειτουργία της κάρτας του πολίτη, διότι όσοι δεν θα την έχουν, δεν θα έχουν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες. 

Δεν θα μπορούν να πληρωθούν και να πληρώσουν. Δεν θα μπορούν να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. 

Δεν θα μπορούν να αντικαταστήσουν το διαβατήριο τους. Θα είναι ακόμη κάρτα διοδίων και κάρτα δημότη. 

Το μικροτσίπ που θα φέρει έχει θεωρηθεί ηλεκτρονική φυλακή απο ειδικούς επιστήμονες της πληροφορικής, καθώς θα έχει τεράστια χωρητικότητα»...

Ετσι, όπως λέει ο Αρχιμανδρίτης, «όλα τα προσωπικά μας δεδομένα θα καταγράφονται, ενώ ο κάθε πολίτης δεν θα μπορεί να γνωρίζει εύκολα τι δεδομένα καταγράφονται και τι διαγράφονται.

Ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι, δεν θέλουμε τον Κωδικό 666 γιατί είναι δυσώνυμος σύμφωνα με το θεόπνευστο Βιβλίο της Αποκαλύψεως, δηλαδή είναι ο Κωδικός του Αντιχρίστου. 

Έχουμε προτείνει πολλές φορές στους πολιτικούς μας την χρήση άπειρων άλλων αριθμών εκτός από αυτόν».

Υποψιαζόμαστε, καταλήγει ο κ. Σαράντος, «οτι αυτή η κάρτα του πολίτη είναι το εργαλείο σύνδεσης του κάθε πολίτη με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, που προωθεί ο πρωθυπουργός μας και μέσω αυτής θέλει να μας οδηγήσει στο παγκόσμιο κράτος, όπως έχει διακηρύξει πολλές φορές».

Αξίζει να σημειωθεί οτι η Ιερά Σύνοδος είναι ενήμερη για την συγκέντρωση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα. 

Και μπορεί οι ιεράρχες να μην συμμετέχουν και να τηρούν αποστάσεις απο την εκδήλωση όμως αρκετοί μητροπολίτες με δηλώσεις τους έχουν ταχθεί ανοιχτά κατά της κάρτας του πολίτη.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=381795&dt=01/02/2011#ixzz1Cju2oHMB

1 σχόλιο:

 1. Αγαπητοί μου εν Χριστώ αδελφοί, χαίρετε εν Κυρίω! Επειδή εσείς έχετε τη δυνατότητα να μεταφέρετε "μια άποψη", στην Επίσημη Εκκλησία μας, αν θεωρείτε ότι έχει μια αξία, σας παρακαλώ θερμά, να την "μεταφέρετε".
  Είμαι απλή Ελληνίδα Χριστιανή Ορθόδοξη και έχω την ταπεινή γνώμη, ότι η Εκκλησία μας, ως Θρησκευτικός Θεσμός με Ιστορική Συνέχεια και ΚΥΡΟΣ στην Πατρίδα μας,με ΑΠΑΡΑΜΙΛΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΕ ΙΕΡΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ, πρέπει ΑΠΛΑ ΝΑ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ (ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ, ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ... ΜΕΤΑΛΛΑΧΘΕΙ ΑΙΦΝΗΣ ΣΕ ΚΑΤΙ "ΑΛΛΟ" ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ), ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΗΣ ΑΠΛΟ ΛΟΓΟ:
  ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗ ΙΩΑΝΝΗ."ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΛΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ, ΓΕΝΙΚΑ, ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ... ΕΦΟΣΟΝ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΔΥΣΩΝΥΜΟ ΑΡΙΘΜΟ 666 (ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΜΟΝΗ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΗΘΟΣ ΑΛΛΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ, ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ;)... ΕΦΟΣΟΝ, ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΕΦΡΑΙΜ ΤΟΝ ΣΥΡΟ(ΑΣΚΗΤΙΚΑ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ Β. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΕΛΙΣ 327..."διότι τοιούτον τρόπον μεταχειρίζεται ο Τύραννος, ώστε όλοι να βαστάζωσι την σφραγίδα του Θηρίου, όταν θα έλθη ν' απατήση τα σύμπαντα. Προσέχετε, αδελφοί μου, την υπερβολήν του Θηρίου διότι μεταχειρίζεται διάφορα τεχνάσματα πονηρίας. Άρχεται από την γαστέρα ίνα όταν τις στενοχωρηθεί μη έχων φαγητά, αναγκασθή να λάβη την σφραγίδα εκείνου κλπ...".
  Ταπεινά φρονώ, λοιπόν, ότι η Εκκλησία είναι ορθό να προβάλλει ΚΑΘΑΡΑ ΤΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΕΙ "ΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΟΝΗΡΟΥΣ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΥΣ" ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. ΜΟΝΟΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ, ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ "ΣΗΜΕΙΑ" ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟ "ΘΗΡΙΟ". Αυτή τη γλώσσα θα καταλάβει και ο τελευταίος Έλληνας Χριστιανός Ορθόδοξος που δεν γνωρίζει "πληροφορική", "πλινθία" και..."ηλεκτρονικές απάτες". Γνωρίζει όμως ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ και αν δεν τον γνωρίζει, η Εκκλησία είναι ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ.
  Ελπίζω να με συγχωρήσετε, αυτά που σας παρέθεσα δεν είναι "λόγια δικά μου", θεόπνευστες Προφητείες επικαλέστηκα ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΑΛΛΩΝ...
  ΓΙΑΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΠΑΡΚΕΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΑΙΔΑΛΩΔΗ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΜΕ ΝΟΜΟΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ κλπ.;
  Με Αγάπη Χριστού,
  "Κατερίνα"
  Υ.Γ. Μήπως πρέπει να προσέξουμε ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ, από τα παραπάνω, τη φράση "διότι τοιούτον τρόπον μεταχειρίζεται ο Τύραννος, ώστε όλοι ΝΑ ΒΑΣΤΑΖΩΣΙ την σφραγίδα του Θηρίου, όταν θα έλθη ν' απατήση τα σύμπαντα";

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.