Άλλο ένα δείγμα παραβίασης "ηλεκτρονικού φρουρίου" (Αφιερωμένο εξαιρετικά στον κ. Ραγκούση και τον προϊστάμενό του)

 Σχόλιο "Ο.Π" 
Δεν περνά  ημέρα που να μην  διαβάσουμε  κάποια είδηση  στην οποία θα  αναδεικνύεται  η  ουτοπία της ασφάλειας  κεντρικών συστημάτων  επεξεργασίας  και αποθήκευσης  δεδομένων.Ο κατάλογος  των παραβιασμένων "ηλεκρονικων φρουρίων"  και μονάδων  υψίστης ασφαλείας   απο "ερασιτέχνες"  ή "επαγγελματίες", είναι τόσο μεγάλος όσο και τα ψέματα  που έχουμε ακούσει απο τους  "ιεραποστόλους" της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και τους "πιονέρους"  της  ψηφιακής  "εξυπηρέτησης".Πάρτε αυτό , κάντε εκείνο ,  αποκτείστε το άλλο  και  η ζωή σας θα κυλήσει μέσα στην ευκολία και την άνεση .
Ποιός απο δαύτους  μπήκε στον κόπο να  μας πεί, ότι το τίμημα  αυτής  της  "εξυπηρέτησης" και της  "άνεσης" είναι  η  ανασφάλεια και  ο  "ευνουχισμός" της ανθρώπινης διανόησης  και δραστηριότητας;
Ποιός απο τους "οραματιστές" του Οργουελικού  κόσμου της "παγκόσμιας ηλεκτρονικής διακυβέρνησης" εξήγησε  ποτέ  στους πολίτες , ότι άλλο είναι να χρησιμοποιείς  την τεχνολογία  ως  ποιοτικό μέσο  προόδου και άλλο να την "καταναλώνεις" άκριτα  σαν  βουλιμικός  ευνούχος.
Δεν είμαστε εξ αυτών που  απορρίπτουν  αναφανδόν  κάθε  τεχνολογικό επίτευγμα  της ανθρώπινης σοφίας, ειδικά μάλιστα  όταν πρόκειται  για την  εξυπηρέτηση  βασικών  αναγκών της κοινωνίας  και της "θεραπείας" του ανθρώπινου πόνου.Όμως  είμαστε "κάθετα" αντίθετοι στην  παιδαγωγία της "Νέας Εποχής" που  θέλεινα μεταμορφώσει  τον  πολίτη  σε ένα άβουλο , άνευρο και  πειθήνιο  δούλο  της τεχνολογίας και  βουλινικό καταναλωτή  των προϊόντων της.
Να πιστέψει  ότι  ο "θεός"  δεν είναι άλλος  παρά  αυτό που καταναλώνει ,ότι  η ύπαρξή του στηρίζεται  μόνο στην ικανότητα και την δυνατότητά του να  "καταπίνει".Η αναζήτηση της αλήθειας  δεν είναι πια  μια φυσιολογική ανθρώπινη συμπεριφορά  και η σκέψη  δεν είναι παρά  ένα "βάσανο" που καταδυναστεύει την καθηερινότητα.
Σε αυτό το "νέο περιβάλλον"  αναδεικνύεται   το εωσφορικό δόγμα  που λέει ότι  η ελευθερία  είναι δουλεία  και   το αυτεξούσιο  ένα  "κατασκευαστικό μας ελλάτωμα".Ας αφήσουμε λοιπόν αυτές τις "δυσκολίες" στα χέρια  των προθύμων  "δεσμοφυλάκων - εξυπηρετητών"  για να μπορέσουμε να ζήσουμε  "ειρηνικά" και "εύκολα".
Εκείνος που  επέλεξε  να ζήσει ως άνθρωπος πλασμένος κατ΄εικόνα του Θεού και  όχι ως ένα  δίποδο  που  απλώς υπάρχει , εύκολα θα αντιληφθεί την φρίκη που κρύβεται πίσω απο αυτήν την εωσφορική  πρόταση και θα παλαίψει  για να μην την "πατήσει"  για δεύτερη φορά.
Θα αγωνιστεί  να μην ξαναπροδώσει  την Αγάπη του Κυριου Του



e-Τρομοκρατία: Το χρηματιστήριο του Λονδίνου «υπέστη σοβαρές κυβερνοεπιθέσεις»

http://id-ont.blogspot.com
  • το Λονδίνο είναι από τα ισχυρότερα οικονομικά κέντρα της Ευρώπης,
  • Τα χρήματα που "παίζονται" στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου είναι ασύλληπτου μεγέθους για τους κοινούς θνητούς,
  • Οι χάκερς διέλυσαν την ασφάλεια αυτών των ηλεκτρονικών ΥΠΕΡ-αγορών και αυτό κρατήθηκε κρυφό !
Απορία:
  • Θα γλιτώσει η ηλεκτρονική διακυβέρνηση και η Κάρτα του Πολίτη (ΚτΠ); Εάν ναι, τότε αξίζει "Νόμπελ Τεχνολογίας" εάν υπάρχει κάτι τέτοιο και εάν δεν υπάρχει πρέπει να εφευρεθεί ειδικά για την Ελληνική ΚτΠ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ:

http://www.in.gr/: e-Τρομοκρατία: Το χρηματιστήριο του Λονδίνου «υπέστη σοβαρές κυβερνοεπιθέσεις»


Άγνωστοι χάκερ παραβίασαν πέρυσι τα συστήματα του χρηματιστηρίου του Λονδίνου, πιθανώς για αποσταθεροποιήσουν οικονομικά ιδρύματα και να σπείρουν τον τρόμο στις αγορές, γράφουν τη Δευτέρα οι Times, κάνοντας λόγο για τρομοκρατική επίθεση.


«Μην απατάσθε. Οι κρίσιμες υποδομές του Ηνωμένου Βασιλείου δέχονται επίθεση. Η απειλή είναι προηγμένη και διαρκής» δήλωσε στην εφημερίδα κορυφαίος ειδικός σε θέματα κυβερνοασφάλειας.


Ανάλογες επιθέσεις έγιναν αντιληπτές και σε αμερικανικό χρηματιστήριο, γράφουν οι Times. Σύμφωνα με Αμερικανούς ειδικούς, οι επιθέσεις αυτές φαίνεται ότι προήλθαν από τη Ρωσία.


Το δημοσίευμα των Times έρχεται λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη αλλεπάλληλων εισβολών στο λεγόμενο χρηματιστήριο ρύπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο παραμένει κλειστό επ' αόριστον.


Όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 20 Ιανουαρίου, άγνωστοι χάκερ έκλεβαν και μεταπωλούσαν τα δικαιώματα εκπομπής άνθρακα από 14 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.


Οι χώρες των οποίων τα εθνικά μητρώα παραβιάστηκαν κλήθηκαν να προστατεύσουν τα συστήματά τους.


«Κατάρρευση μετοχών»


Το χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE) αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα στις 24 Αυγούστου, όταν «κατέρρευσαν» οι μετοχές πέντε μεγάλων εταιρειών και όλες οι συναλλαγές διακόπηκαν για το υπόλοιπο της ημέρας. Το περιστατικό είχε αποδοθεί τότε σε ανθρώπινο λάθος κατά την εισαγωγή μιας αριθμητικής τιμής.


Νέα προβλήματα εμφανίστηκαν το Νοέμβριο, όταν το LSE τέθηκε ξανά offline κάτω από «περίεργες συνθήκες», όπως τις χαρακτήρισαν υπεύθυνοι του ίδιου του χρηματιστηρίου.


Σύμφωνα με το ComputerWorldUK, οι ημερομηνίες που δίνουν οι Times συμπίπτουν με τη μετάβαση του χρηματιστηρίου του Λονδίνου σε ένα νέο σύστημα βασισμένο στο Linux.


Σε αντίθεση με τα αμερικανικά χρηματιστήρια, το LSE δεν βασίζεται στο Διαδίκτυο, όπως φαίνεται όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να εμποδίσουν τους χάκερ.


Οι υπεύθυνοι του χρηματιστηρίου αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα δημοσιεύματα.


http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231076690

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις