Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

Υπερψηφίστηκε από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο για κάμερες και 12μηνο «φακέλωμα»






Με τη στήριξη της Ν.Δ. εγκρίθηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη λειτουργία καμερών ασφαλείας σε δημόσιους χώρους, καθώς και το υποχρεωτικό προληπτικό φακέλωμα των δεδομένων των ηλεκτρονικών επικοινωνιών των πολιτών (μέσω σταθερής, κινητής τηλεφωνίας και Ιντερνετ) για 12 μήνες.


«Πυρά» κατά του νομοσχεδίου της κυβέρνησης εξαπέλυσαν τα κόμματα της Αριστεράς.
 
Ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι η χρήση καμερών έχει μοναδικό στόχο την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του εγκλήματος και διαβεβαίωσε ότι θα υπάρχει η μέγιστη διαφάνεια στη λειτουργία τους και θα προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα και τα ατομικά δικαιώματα.
Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο εισηγητής της Ν.Δ. Προκόπης Παυλόπουλος, που ανέφερε ότι κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ανάγκη για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της τρομοκρατίας. Για προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης έκανε λόγο ο εισηγητής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος. "Στο όνομα της πάταξης της τρομοκρατίας γενικεύεται το φακέλωμα με τις χαφιεδοκάμερες", τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.
Από την πλευρά του, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Μουλόπουλος έκανε λόγο για "Μεγάλο Αδελφό" και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θέλει να τρομοκρατήσει τους πολίτες και να τους κρατήσει στα σπίτια τους.
Τον ορισμό, με προεδρικό διάταγμα, συγκεκριμένων προϋποθέσεων και όρων για τη χρήση καμερών ζήτησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Τσούκαλης, εκ μέρους της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Ο εισηγητής του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης δήλωσε ότι το κόμμα του καταψηφίζει και επί της αρχής και επί των άρθρων το σχέδιο νόμου, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το κόμμα του δεν έχει γενική αντίρρηση για τη χρήση καμερών κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις. 

1 σχόλιο:

 1. Αγαπητοί αδελφοί,
  να με συγχωρεί η Αγάπη και η Ανοχή σας που καταχρώμαι συχνά το φιλόξενο ιστολόγιό σας.
  Όμως, "η καλή ανησυχία", δεν με αφήνει να προσπερνώ αδιάφορα τα άκρως αποκαλυπτικά και διαφωτιστικά άρθρα σας... Σας ευχαριστώ πολύ γιαυτό.
  Η άποψή μου, όσον αφορά "το υποχρεωτικό προληπτικό (!) φακέλωμα των δεδομένων των ηλεκτρονικών επικοινωνιών των πολιτών (μέσω σταθερής, κινητής τηλεφωνίας και ΄Ιντερνετ) για 12 μήνες", είναι "ΚΑΜΠΑΝΑ", όχι "ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ" ΚΙΝΔΥΝΟΥ.
  Κι εξηγούμαι: Στο χρονικό διάστημα των 12 μηνών,έχω την αίσθηση ότι προγραμματίζουν "να περάσουν" ό,τι έχουν εκτιμήσει πως θα προκαλέσει μεγάλη αντίδραση στην κοινωνία και με τον εκφοβισμό της παρακαλούθησης πιστεύουν ότι θα αποτρέψουν ή, θα ελαχιστοποιήσουν τις όποιες αντιδράσεις.
  Πρέπει "να λάβουμε να μέτρα μας"...
  Πιστεύω ότι ένας από τους κύριους στόχους τους θα είναι η συγκέντρωσή μας στο Πεδίο του Άρεως την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως. Θα προσπαθήσουν να μας αποσυντονίσουν, να μας εκφοβίσουν, "θα κάνουν τα πάντα" να ματαιώσουν την ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ, όπως προβλέπεται, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ.
  ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, να συνδράμουμε όλοι τους ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ, αποφεύγοντας δημοσιεύσεις που θα ενημερώνουν για θέματα που μπορεί να εκμεταλλευτούν "οι δημοκράτες"...
  Θα μοιράσουμε "με τον τρόπο που εμείς γνωρίζουμε" τα ενημερωτικά φυλλάδια και για άλλα σημαντικά θέματα να επιδιώκουμε την προσωπική επαφή και συνεννόηση (όποιος θέλει, θα βρει τον τρόπο...).
  ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ, Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!
  "Κατερίνα"

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.