Απάντηση του Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη στην ανακοίνωση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ραγκούση για την Κάρτα του Πολίτη.


Δηλώσεις Υπουργού Εσωτερικών κ. Ραγκούση

Ο κ. Ραγκούσης αναφερόμενος στην κάρτα του πολίτη είπε ότι αυτή δεν θα περιέχει όλα τα στοιχεία των κατόχων αλλά τα «κλειδιά» θα ανοίγουν τα ηλεκτρονικά δεδομένα του δημοσίου, θα περιέχει τον αριθμό κτηματολογίου, το ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ και το δελτίο ταυτότητας το οποίο και θα υποκαταστήσει.
Πρόσθεσε ότι σε αυτή την κάρτα θα ενσωματωθούν και άλλες κάρτες, αλλά επισήμανε ότι θα προστατευτούν πλήρως τα προσωπικά δεδομένα και ότι το υπουργείο εσωτερικών θα ακολουθήσει όλες τις συστάσεις της αρμόδιας ανεξάρτητης αρχής.


Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης
Τρίκορφο 4/1/2011

Η Συνθήκη Schengen όπως από το 1997 έχουμε αναφέρει γραπτώς προς την Ιεραρχία της Εκκλησίας μας και επανέλαβε και ο αξιότιμος Καθηγητής κ. Τσελεγγίδης, αποτελεί ένα νομοθέτημα που για πρώτη φορά νομιμοποιεί την ηλεκτρονική παρακολούθηση των πολιτών. Στα άρθρα της 92 κ.εξ. ορίζεται ως σύστημα πληροφοριών Schengen που θεσπίζεται για την πρόληψη των απειλών κατά της εθνικής ασφαλείας, της δημόσιας τάξης και για την καταστολή ποινικών παραβάσεων των μελών της Συνθήκης. Και ενώ στο νομοθέτημα υπάρχουν όλες οι πτυχές του ηλεκτρονικού ελέγχου, της διατηρήσεως αρχείων κ.λ.π., απουσιάζει προκλητικά από τη Συνθήκη αυτή ο τρόπος εφαρμογής της. Δηλαδή με ποιον τρόπο ή με ποιο σύστημα θα γίνεται η ηλεκτρονική συλλογή των δεδομένων των πολιτών στην αρχική και στην τελική φάση (θα αρχίσει λ.χ. με την κάρτα, για να συνεχίσει με την εμφύτευση μικροτσίπ και τελικώς με το χάραγμα;).

Υποστηρίζεται επίσης εσφαλμένως και καθησυχαστικά, ότι όσα αφορούν τη συλλογή, επεξεργασία και διάδοση πληροφοριών του πολίτη γίνονται, αφού προηγουμένως έχει θεσπιστεί ο Εθνικός Νόμος 2472/97, περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, ο οποίος έγινε στο πλαίσιο της προστασίας του πολίτη από τους κινδύνους που ενέχει το νομοθέτημα της Συνθήκης Schengen.

Εδώ όμως ακριβώς είναι η εξαπάτηση του πολίτη.  
Και τούτο, γιατί η... Συνθήκη Schengen ανήκει στο Πρωτογενές Δίκαιο, δηλαδή στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, ενώ ο Νόμος 2472/97 ανήκει στο Εθνικό Δίκαιο και μάλιστα στο τριτογενές. Συνεπώς, ένα τριτογενές Δίκαιο δεν μπορεί να υπερισχύσει του πρωτογενούς. Άρα η Ευρώπη ανά πάσα στιγμή μπορεί να ζητήσει οποιαδήποτε πληροφορία θέλει για τους πολίτες της Ελλάδος, χωρίς η Ελλάδα να μπορεί να αρνηθεί, αφού έχει υπογράψει την Συνθήκη του Σένγκεν, η οποία υπερτερεί του Νόμου 2472/97 περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. Άρα η ελληνική πολιτεία θα αναγκαστεί να εφαρμόσει την Συνθήκη Σένγκεν δίνοντας ανά πάσα στιγμή όλα τα στοιχεία μας, αν τα ζητήσει η Ενωμένη Ευρώπη.

Κύριε Ραγκούση,

Πώς είναι δυνατόν να παραμυθιάζετε τον κόσμο περί ασφάλειας της κάρτας και των προσωπικών δεδομένων, όταν ήδη στην Γερμανία, χάκερς έσπασαν τους κωδικούς των καρτών και είδαν τις πληροφορίες που περιέχουν οι κάρτες;

Με τι κόστος, εν μέσω οικονομικής κρίσης, θα προωθήσετε το νέο αυτό ευάλωτο στην πραγματικότητα σύστημα, όταν στην Γερμανία το Υπουργείο Εσωτερικών ξόδεψε 24.000.000 ευρώ;

Τέλος μας γεννάται εύλογα το ερώτημα: Γιατί το περιεχόμενο του Νόμου 2472/97 δεν ενσωματώθηκε στη Συνθήκη Schengen, ώστε να έχει κύρος πρωτογενούς Δικαίου; Ας μη μας λέτε, λοιπόν, ότι ο Νόμος 2472/97 έγινε για να προστατεύσει τον πολίτη από κινδύνους της Συνθήκης Schengen. Και συνεπώς δεν είναι δυνατόν να προωθούν συστήματα ηλεκτρονικής συλλογής δεδομένων χωρίς να υφίσταται νόμος προστασίας του πολίτη που να εκπηγάζει από το Πρωτογενές Δίκαιο και ότι τα στοιχεία μας θα είναι προστατευμένα, διότι ψεύδεστε ασυστόλως.

Σχόλια

  1. Συγχαρητήρια για τον αγώνα σας! Εκτός από την αντίδραση στο τσιπ της κάρτας πρέπει να εστιάζουμε στο περιορισμό της ελευθερίας μας και στη συγκέντρωση των δεδομένων. Δεν θέλουμε να μας παρακολουθούν! Όμως ήδη δεν το κάνουν με κάμερες, κινητά, υπολογιστές; Θέλω να πω δηλαδή να μην αντιδρούμε μόνο για το τσιπ της κάρτας αλλά για όλα τα μέσα παρακολούθησης ώστε να στοχεύσουμε στη δημιουργία νομικού πλαισίου που να προστατεύει την ελευθερία μας.
    Δεν σας κρύβω όμως ότι φοβάμαι ότι τελικά αν ψηφιστεί ο νόμος δεν θα κάνουμε τίποτα. Εδώ 3,5 εκατομμύρια υπογραφές συγκεντρώθηκαν για τη προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες και η απαλοιφή πέρασε όπως είχε κανονιστεί. Τώρα που οι υπογραφές είναι πολύ λιγότερες τι θα γίνει; Όταν μας πουν ότι αν δεν πάρετε τη κάρτα του πολίτη με την οποία θα ψωνίζεται και θα είναι η ταυτότητά σας, πώς θα πάρουμε πχ το μισθό μας από τη τράπεζα αφού η ταυτότητά μας δεν θα θεωρείται άκυρη; Θα μου πείτε εμπιστοσύνη στον Θεό αλλά κάτι δεν πρέπει να κάνουμε και εμείς, κάπως να οργανωθούμε; Όταν θα θεωρούμαστε παράνομοι, ανύπαρκτοι για τη κοινωνία εάν δεν έχουμε τη κάρτα του πολίτη, τι θα κάνουμε; Τώρα λέμε ότι αγωνιζόμαστε και είναι καλό αυτό αλλά φοβάμαι ότι εκείνη την ώρα προκειμένου να επιβιώσουμε θα πάμε να πάρουμε τις κάρτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ μας φίλε αναγνώστη.
    Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα εκατομμύρια των υπογραφών ουδέποτε χρησιμοποιήθηκαν ως όπλο μετα τηνσυλλογή τους.Αντιθέτως μπήκαν στο "συρτάρι" και με αυτόν τον τρόπο η "ατομική βόμβα" μετετράπη απο ορισμένους σε "πασχαλιάτικο πυροτέχνημα".
    Εμείς δεν έχουμε την πρόθεση ούτε να υποχωρήσουμε ούτε και να κάνουμε "συμφωνίες".
    Δηλώνουμε απερίφραστα ότι "έχουμε γνώσιν" αλλά δεν είμαστε οι "φύλακες".Ως φύλακα , προστάτη και βοηθό μας έχουμε τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό ,στον οποίο και εναποθέτουμε όλες μας τις ελπίδες και τις προσδοκίες.
    Σε κοσμικό επίπεδο κάνουμεαυτό που μπορούμε (συλλογήυπογραφών, συγκεντρώσεις , προσφυγές σε δικαστήρια, ενημέρωση κλπ).
    Αυτό όμως που πιστεύομε ότι είναι το πιο αποτελεσματικό και ισχυρό όπλο είναι η προσευχή και η ενεργός συμμετοχή μας στα μυστήρια της Αγίας μας Εκκλησίας.
    Με τιμη
    Ο.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις