Τώρα ησυχάσαμε!

Γ. Ραγκούσης: Η Κάρτα του Πολίτη προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα


Σχόλιο "Ο.Π"
Δεν περιμέναμε να ακούσουμε κάτι διαφορετικό απο το στόμα του κ. Ραγκούση, ωστόσο  μας  κατέπληξε  τό γεγονός  ότι δεν είχε προετοιμαστεί  τουλάχιστον, ώστε να δώσει λίγο πιό έξυπνες και πειστικές απαντήσεις στην σχετική  επίκαιρη ερώτηση που υπέβαλε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ.Καρατζαφέρης.
Τι να τις κάνουμε  τις διαβεβαιώσεις αγαπητέ κύριε υπουργέ;
Έχουν την ίδια  ακριβώς αξία με τις δεκάδες άλλες διαβεβαιώσεις που έχουμε ακούσει κατά καιρούς απο τον προϊστάμενό σας   πρωθυπουργό.
Αν σκεφτούμε τι πάθαμε όταν πιστέψαμε  στην  διαβεβαίωσή του  πως  "λεφτά υπάρχουν",τότε ανατριχιάζουμε  και μόνο στην σκέψη  τι  πραγματικά εννοείτε. όταν μας ...διαβεβαιώνετε  ότι  θα  προστατευτούν  τα προσωπικά μας δεδομένα.
Δεν περιμέναμε  κ. υπουργέ ότι  θα επαναλάβετε  αυτά που δήλωσε  ο  Γερμανός ομόλογός σας, όταν   μπροστά στις κάμερες της  Ντόϊτσε Βέλε, ερασιτέχνες   ξεφτίλισαν  διεθνώς τα  μέτρα προστασίας των προσωπικών δεδομένων της αντίστοιχης γερμανικής κάρτας του πολίτη.Και εκείνος , στο τέλος όμως και όχι εκ των προτέρων όπως εσείς, αναγκάστηκε να παραδεχτεί  ότι αυτά  συμβαίνουν ακόμα και  "στις καλύτερες οικογένειες"  και ότι πρέπει ο  πολίτης - κάτοχος  της κάρτας,  να φροντίσει να την προστατεύει όπως προστατεύει  τον  οικιακό του υπολογιστή χρησιμοποιώντας   ειδικά αντιικά προγράμματα.
Γνωρίζετε πολύ καλά κ. Ραγκούση  ότι οι Έλληνες πολίτες δεν λένε όχι  σε κάθε τι ηλεκτρονικό  ή στην  δημοκρατική χρήση της τεχνολογίας.Απόδειξη  οι πωλήσεις  ηλεκτρονικών συσκευών  υψηλής τεχνολογίας , η ραγδαία ανάπτυξη των πολυμέσων , η διαρκώς αυξανόμενη  ενασχόληση  του Έλληνα πολίτη απο το διαδίκτυο και η προτίμησή του  να ενημερώνεται απο αυτό , η προτίμηση των νέων  στις τεχνολογικές σπουδές και άλλα πολλά.
Πάψτε  λοιπόν να  απαντάτε   λες και  είμαστε κάφροι
που θα ανοίξουμε διάπλατα το στόμα μας   εντυπωσιασμένοι απο τις  πλαστικές σας  "χάντρες" .
Αν εσείς  ανακαλύψατε  ένα τόσο ασφαλές σύστημα που όπως λέτε είναι απαραβίαστο και απαραχάρακτο  τότε  να το πουλήσετε όσο - όσο στην εθνική  υπηρεσία ασφαλείας της Αμερικής (NSA)  διότι όπως δήλωσε  πρόσφατα  η εκπρόσωπός της Debora Plunkett : "Στα δίκτυα των Η/Υ δεν υφίσταται η έννοια "ΑΣΦΑΛΕΙΑ" πλέον. Ούτε καν στο δικό μας σύστημα!!!""(βλ. εδώ )

Ευτυχώς που μιλήσατε και για  διαφθορά που οφείλεται σε "αυτοπρόσωπη παρουσία" και μας κάνατε  να γελάσουμε  λιγάκι. 

Δηλαδή κ, υπουργέ  θέλετε να μας πείτε ότι  όλοι αυτοί που  ζημίωσαν τον τόπο μας κλέβοντας  ή παίρνοντας  μίζες  και  "δωράκια" θα ήταν  σεμνοί και  "γίγαντες  ηθικής" αν είχαν στην τσέπη τους την "κάρτα του πολίτη";
Δηλαδή αν π.χ ο κ. Καραμανλής είχε προμηθευτεί  την "κάρτα του πολίτη" δεν θα  έκλεινε  πρόωρα την Βουλή  ώστε να παραγραφούν  τα  διαπραχθέντα εγκλήματα; Αν  ο κ. Τσουκάτος ή ο κ. Μαντέλης  είχαν στην τσέπη τους  μια "κάρτα του πολίτη" θα τους καίγονταν τα χέρια όταν έπαιρναν  την  "λιπαρή" επιχορήγηση απο την siemens;
Αύριο που  -ό μη γένοιτο-  θα   εκβιάσετε τον Ελληνικό λαό  να πάρει αυτήν την πλαστική χειροπέδα , οι Ελληνικές Τράπεζες θα έχουν  κλείσει τα παράμάγαζα  τους  στα "Νησιά Καίημαν"  και οι κάτοχοι της κΤπ  θα σταματήσουν να στέλνουν  "μαύρα" ευρώ  για ..διακοπές  σε αυτόν τον φορολογικό παράδεισο;
Μετά την ολοκλήρωση της διαβόητης  "ηλεκτρονικής διακυβέρνησης" θα σταματήσουμε   να αγοράζουμε  υποβρύχια που "γέρνουν";
 Η κΤπ  θα προστατεύσει  τους πρωθυπουργούς της  χώρας μας απο την  υποκλοπή των τηλεφώνων  τους  ή θα εμποδίσει  τους  κρανοφόρους  μαυροντυμένους "αντιεξουσιαστές" να  ξανακάψουν   ανθρώπους;
Σε λίγους μήνες  οι πραγματικά άνεργοι Έλληνες   θα έχουν ξεπεράσει το 1.500.000   όπως δήλωσε σήμερα ο  κ. Ρωμανιάς.Μήπως  με την κΤπ  θα βρούν δουλειά  ή θα καταφέρουν να πληρώσουν τα οφειλόμενα ενοίκια  πρίν τους κάνει έξωση ο ιδιοκτήτης.
Η "ηλεκτρονική διακυβέρνηση"  θα μεταπείσει τον εργοδότη  και θα τον αναγκάσει  να δώσει ανθρώπινα μεροκάματα  και όχι αυτά  που  του επιτρέπει  το δικό σας πολυνομοσχέδιο;
Με την "κάρτα του πολίτη"  ο συνταξιούχος  θα  μπορεί να ζήσει  με 450 ευρώ τον μήνα;

Ποιός λέει ψέματα;
 "Η κάρτα αυτή δεν είναι μέσο καταχώρησης προσωπικών δεδομένων των πολιτών, αλλά κλειδί στην μετά ΚΕΠ εποχή για την ηλεκτρονική μη γραφειοκρατική εξυπηρέτηση τους".
Στο σημείο αυτό  είναι αλήθεια μας  μπερδέψατε λιγάκι, διότι  απο την μία ο προϊστάμενός  σας πρωθυπουργός,  δηλώνει   δημόσια  ότι  " Όλα θα αποτυπώνονται στην Κάρτα Πολίτη" (βλ. εδώ ), ενώ εσείς  μας την περιγράφετε σαν μια  πλαστική  αθώα "ταυτοτητούλα"  στην οποία δεν θα αποθηκεύεται  σχεδόν τίποτα.
Δύο πραγματα  μπορεί να συμβαίνουν, ή κάποιος απο τους δυό σας λέει  ψέματα ή  και οι δύο  μαζί , μας δουλεύετε "ψιλο γαζί" που λέει και ο λαός.

 Προσβάλλετε  την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος
Κάτι που μας ενόχλησε και  ελπίζουμε  ότι θα ενοχλήσει ακόμα περισσότερο την Ιεραρχία της Εκκλησίας μας , είναι το ότι   αναφερόμενος στην Εκκλησία , την χαρακτηρίσατε ως "μετριοπαθή"  που είχε μόνο ενστάσεις ως προς την ύπαρξη γραμμωτού κώδικα (barcode) ο οποίος  όπως λέτε  αφού δεν θα υπάρχει στην "κάρτα του πολίτη" τότε  όλα θα πάνε "μέλι - γάλα".
Κύριε Ραγκούση  δικαιολογείστε  να αγνοείτε ότι   "Εκκλησία" δεν είναι  ένας, δύο , πέντε  Ιεράρχες και  καμιά  εικοσαριά  Ιερείς και  μοναχοί ,αλλά ένα σώμα  του  οποίου  η Κεφαλή είναι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός και μέλη του τα   11.000.000 Έλλήνων Ορθοδόξων.Αγνοείτε επίσης ότι η Αγία Εκκλησία μας   διοικείται  με Συνοδικό σύστημα κατα τα Αποστολικά πρότυπα και όχι  απο έναν ή απο μια μικρή ομάδα. 
Σας πληροφορούμε λοιπόν  ότι  ήδη  40 Ιεράρχες   έχουν τοποθετηθεί εναντίον  αυτής της "ηλεκτρονικής πλαστικής χειροπέδας"  και δεν θα συμφωνήσουν  σε μιά συναινετική Συνοδική απόφαση.
Πάψτε λοιπόν να υποτιμάτε και την Ιεραρχία  αναφερόμενος σε αυτήν λες και την έχετε στο "τσεπάκι" σας.
Μπορεί για εσάς και  τα υπόλοιπα στελέχη της κυβέρνησης ο Έλληνας πολίτης να αξίζει μια δεκάρα ,αλλά  δεν χωράει  και ούτε πρόκειται  να μπεί ποτέ στο τσεπάκι  κανενός.

 Τί έγραψε  η "Ναυτεμπορική"
NAFTEMPORIKI.GR Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011 12:39
Τη διαβεβαίωση ότι η προστασία των προσωπικών δεδομένων θα διασφαλίζεται πλήρως... κατά την εφαρμογή της Κάρτας του Πολίτη έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή σχετικής επίκαιρης ερώτησης που κατάθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.
Ο κ. Ραγκούσης δεσμεύθηκε ότι θα ενσωματωθεί πλήρως η γνώμη της αρμόδιας Ανεξάρτητης Αρχής, ενώ απέρριψε κατηγορηματικά τις αιτιάσεις του βουλευτή του ΛΑΟΣ Αδ. Γεωργιάδη ότι τόσο η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, όσο η Ιερά Σύνοδος έχουν εκφράσει προβληματισμό και ενστάσεις για την συγκεκριμένη κάρτα.
«Για μεγάλη μερίδα ορθοδόξων χριστιανών η κάρτα αυτή προσβάλει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους», υπογράμμισε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΛΑΟΣ προτείνοντας να είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική η κάρτα, διαφορετικά, όπως εκτίμησε «θα προξενήσει τρομακτικές αντιδράσεις».
«Η κάρτα αυτή δεν είναι μέσο καταχώρησης προσωπικών δεδομένων των πολιτών, αλλά κλειδί στην μετά ΚΕΠ εποχή για την ηλεκτρονική μη γραφειοκρατική εξυπηρέτηση τους», απάντησε ο υπουργός. Τόνισε ακόμη ότι ένα μεγάλο κομμάτι της διαφθοράς οφείλεται στην αυτοπρόσωπη παρουσία, η οποία καταργείται με την κάρτα, που όπως υπογράμμισε «είναι υψηλής τεχνολογίας, απαγορεύει την παραχάραξη και προστατεύει αυστηρά τα προσωπικά δεδομένα».
«Ζούμε στον αστερισμό του Wikileaks και πιστεύετε ότι θα βρείτε καλύτερες δικλείδες ασφαλείας από το Στέητ Ντηπάρμεντ; Ασφάλεια 100% δεν υπάρχει», αντέτεινε ο κ. Γεωργιάδης επισημαίνοντας ότι ο ΛΑΟΣ δεν θα δεχθεί την εφαρμογή της και το ίδιο θα καλέσει τους ψηφοφόρους του να κάνουν.
«Το θέμα ασφάλειας προσωπικών δεδομένων δεν αφορά μόνο την κάρτα του πολίτη αλλά το σύνολο υπολογιστικών και ηλεκτρονικών συστημάτων της χώρας και όλου του κόσμου. Αν κανείς ακολουθήσει τη λογική σας πρέπει να πει όχι σε κάθε ηλεκτρονικό και στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση», ανταπάντησε ο κ. Ραγκούσης.
Παράλληλα, διέψευσε τις αιτιάσεις του κ. Γεωργιάδη τόσο ότι υπάρχει άλλη άποψη της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, όσο και στο ότι υπάρχει αντίδραση από την Ιερά Σύνοδο. 
«Με την Ανεξάρτητη Αρχή θα κάνουμε διαβούλευση και η γνώμη της θα ενσωματωθεί πλήρως ενώ σε ότι αφορά την εκκλησία, η άποψη της είναι μετριοπαθής και ο βασικός προβληματισμός της στη συνεργασία που είχαμε ήταν αν θα υπάρχει γραμμωτός κώδικας. Εμείς λέμε δεν υπάρχει λόγος να είναι στην Κάρτα του Πολίτη», υπογράμμισε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 
http://www.naftemporiki.gr 

Σχόλια

  1. Θεωρώ ότι δεν έχουν ιδέα για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, διαφορετικά θα παρουσίαζαν επιχειρήματα αντί για τις ψεύτικες δηλώσεις ασφάλειας όπως εκείνες τις προεκλογικές του τύπου λεφτά υπάρχουν, δεν θα αυξήσουμε το ΦΠΑ κλπ.
    Είναι προφανές ότι εκτελούν εντολές κέντρων του εξωτερικού τα οποία είναι πολέμια του ελληνικού έθνους και της Ορθοδοξίας, με αντάλλαγμα την εξουσία και το χρήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητό Ο.Π., Χαίρετε εν Κυρίω, όλοι οι αδελφοί.
    ΄Ο,τι ακούσαμε από τις απαντήσεις του κ. Ραγκούση όχι απλώς δεν είναι ούτε - κατ ελάχιστον - καθυσηχαστικό, αλλά από τα "μασημένα λόγια του" είναι προφανές ότι: α) η πρόθεση της "κυβέρνησης" είναι να εφαρμόσει την ΚτΠ "ΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ" (με την έννοια όμως που έχει αναλύσει άριστα ο γέροντας Ν. Μουλατσιώτης, δηλαδή ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΑΣΚΩΝ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ της οποίας θα ηγείται ο Αντίχριστος) και β) επικαλούμενος μερίδα της Ιεραρχίας που τηρεί "σιγήν ιχθύος" ή "ψελλίζει" δικαιολογίες αποφεύγοντας ΣΑΦΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΦΛΕΓΟΝ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ, περιφρονεί την πλειοψηφία του Ορθόδοξου Ελληνικού Κλήρου και Λαού που για λόγους θρησκευτικής συνείδησης δεν αποδέχεται την ΚτΠ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ. Έτσι,δεν απαντά "επί της ουσίας" ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ.
    Ως προς το δικό σας σχόλιο με υπερκαλύπτει, απαντάτε ΠΛΗΡΩΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ.
    Σας ευχαριστώ πολύ,
    "Κατερίνα"
    Υ.Γ. Θα προσπαθήσω σήμερα να στείλω τις απόψεις μου στην "ηλεκτρονική διαβούλευση - παρωδία" του Νόμου Πλαίσιου ηλεκτρονικής "διαχείρισης" του οποίου τα άρθρα διάβασα και εντόπισα ΠΛΗΘΟΣ ΑΣΑΦΩΝ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΩΝ, πλέον δε, εντυπωσιάστηκα από το γεγονός ότι σε όλα τα ΚΡΙΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ προστασίας προσωπικών δεδομένων, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟΥ ΘΕΟΣΔΟΤΟΥ ΔΩΡΟΥ (επί σημερινής, αυριανής ή μελλοντικής εφαρμογής των περιεχομένων "εξυπηρετήσεων" στο Νόμο - Πλαίσιο), η επαναλαμβανόμενη απόφαση είναι - κατά τη λαϊκή ρήση - "βλέποντας και κάνοντας"... δηλαδή, ανάλογα με τα διαμορφούμενα κάθε φορά δεδομένα θα προσαρμόζουν ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ τη "διαχείριση" της "ηλεκτρονικής μας εξυπηρέτησης"!!! Αυτό, οδηγεί έναν λογικό άνθρωπο να σκεφτεί ότι ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ Η ΚτΠ θα είναι - ίσως - Προαιρετική και στην πορεία, ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΑΔΕΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.
    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΑΔΕΛΦΟΙ. ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις