Η φιλανθρωπία και ο αληθινός ρόλος του Ποιμένα (Σχόλιο και "αντισχόλιο")

(Ακολουθεί  απάντησή μας)


Ανώνυμος είπε...
Γνωριζω τον Σεβασμιοτατο Σιατιστης πολλα χρονια, πριν την χειροτονια του σε μητροπολητη. ενας κληρικος που ετρεχε διπλα σε παιδια που ειχαν καρκινο, βοηθησε παιδια ορφανα να μην χαθουν, ετρεχε πρωτος αυτος να συναντηση τους νεους, και να μιληση μαζι τους. ακουγες απο νεα παιδια παπαπαυλο μου θελω να σου πω. οταν στο ακουσμα οτι εξελεγη μητροπολητης ειπα αυθορμητα, αυτος μαλιστα. δεν τον ξερω προσωπικα, ειδα ομως την αγαπη του. ρωτηστε στην χαλκιδα τους σημερινους τριανταπενταρηδες ποιος ειναι ο αγαπημενος τους παπας. οι περισοτερη θα πουν ο παπαπαυλος, γιατι ετσι τον ξερουμε εμεις. ημασταν τυχερη να εχουμε φιλο μας εναν κληρικο.
ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ είπε...
Αγαπητέ μας φίλε απο την Μητρόπολη Σιατίστης. Δεν αμφιβάλλουμε σε τίποτε απο όσα λέτε για τον κατά τα άλλα αξιέπαινο Σεβασμιώτατο Σιατίστης. Ωστόσο η "προσφορά" όχι μόνο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου σας αλλά και όλης της Ιεραρχίας θα κριθεί όχι μόνο απο το φιλανθρωπικό έργο του καθε ενός Μητροπολίτη αλλά και απο το ποιμαντικό. Είμαστε κυριολεκτικά στο "παρά δύο" πριν η κυβέρνηση μιας "χώρας υπο κατοχήν" (όπως φέρεται να έγραψε και σίγουρα συνυπέγραψε στο γνωστό φυλλάδιο "Προς τον λαό"ο Σεβασμιώτατος Σιατίστης)επιβάλλει ενα ξεκάθαρα αντίχριστο και οπωσδήποτε απόλυτα ολοκληρωτικό σύστημα "ηλεκτρονικής διακυβέρνησης" υποχρεώνοντας όλους μας να πάρουμε την "κάρτα του πολίτη".  
Αυτοί λοιπόν που μας διαβεβαίωναν ότι δεν θα πειράξουν τα εισοδήματα των εργαζομένων, δεν θα αυξήσουν τα όρια ηλικίας,δεν, δεν , δεν ...,είναι αυτοί απο τους οποίους περιμένει ο Σεβασμιώτατος Σιατίστης να τον "διαβεβαιώσουν "πως θα σεβαστούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια";  
Τι θα μας μας πεί μετά, τόσο εκείνος όσο και η Ιερά Σύνοδος, "Mην ανησυχείτε αφου η κυβέρνηση λέει ότι η "κάρτα του πολίτη" δεν θα έχει  barcode και ότι θα σεβαστεί την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών τότε να την πάρετε άφοβα"; Αντιλαμβάνεστε ότι αν βγεί μια τέτοια φιλοκυβερνητικη απόφαση απο την Ιερά Σύνοδο (ό μη γένοιτο) ο πιστός λαός δεν θα είναι ορφανός μόνο απο πολιτική εκπροσώπηση αλλά δυστυχώς και απο εκκλησιαστική. Σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές και μάλιστα τόσο ακραίες ώστε να χαρακτηρίζεται η χώρα μας απο τον Σιατίστης και τους υπόλοιπους συνυπογράψαντες Ιεράρχες, ως ευρισκομένη "υπο κατοχή" , δεν είναι δυνατόν για το ζήτημα της "κάρτα του πολίτη" να ξεχνούν όλα όσα με οξεία πέννα έγραφαν στο φυλλάδιο που μας μοίρασαν.   Αν ήθελαν οι Ιεράρχες μας να έχουν την "ευχέρεια" πολιτικών και όχι Ορθοδόξων Εκκλησιαστικών χειρισμών , τότε καλύτερα να σιωπούσαν και να μήν εγραφαν αυτη την "επιστολή προς το λαό". Καλή η φιλανθρωπία και αναγκαία πράξη για έναν Χριστιανό, αλλά δεν είναι αυτός ο πρωταρχικός ρόλος της στρατευομένης Εκκλησίας . Ο ρόλος της Εκκλησιας είναι να προστατεύει τα μέλη της και να σώζει τις ψυχές τους δια της Κεφαλής Της που είναι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός. Και αυτήν την προστασία  σίγουρα δεν θα την νοιώσουμε αν ο τάδε ή ο δείνα Μητροπολίτης επισκεφθεί ένα ορφανοτροφείο ή ακόμα και αν προσφέρει υλικά αγαθά σε όσους είναι εμπερίστατοι.

Σχόλια

  1. Και για να μην ξεχνιόμαστε!

    Ο Αγιος Σιατίστης πολύ αρέσκεται στα πολυαρχιερατικά συλλείτουργα και στη Μητρόπολή του - αλλά και ο ίδιος αν δεν κάνω λάθος - λειτουργούν με μεταγλωττισμένα κείμενα παρά τη συνοδική απαγόρευση.

    Δεν αρνούμεθα ότι καλό έχει ως άνθρωπος και ως επίσκοπος αλλά δεν σημαίνει ότι ότι άλλο κάνει είναι και σωστό.

    Αν οι ιεράρχες δεν πάρουν θέση για το ηλεκτρονικό φακέλλωμα θα αφήσουν την απόφαση στο Ραγκούση;

    Για όνομα του Θεού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσης να μην χρησιμοποιεί ο νύν Σιατίστης τη δημοτική στις ευχές της Αναφοράς και νομίζει ο κόσμος οτι βρίσκεται σε προτεσταντική εκκλησία,εύχομαι το περιστατικό που έμαθα οτι συνέβη πριν λίγους μήνες να είναι ατυχές και μεμονωμένο....Ας παραδειγματιστεί απο τον προκάτοχο του εναν Άγιο Αρχιερέα τον μακαριστό Σιατίστης +Αντώνιο και μακάρι να του μοιάσει σε Αγιότητα,Ορθοδοξία και Ορθοπραξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητοί του Ο.Π.
    μήπως ξέρετε σε ποια εξέλιξη βρίσκεται το θέμα με την δικαστική δικαίωση όσων αρνούνται τον ΑΜΚΑ; Είχε πει ο π.Σαράντης ότι θα προσφύγει με καλό δικηγόρο. Τί θα γίνει; Τί έγινε;
    Κάποιος άλλος ανώνυμος είχε ρίξει την ιδέα να βάλουμε λίγα χρήματα ο καθένας και να προσφύγουμε στο ΣτΕ, ώστε ακόμα και αν αρνηθεί μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση θα πάρει 5-6χρόνια και με αίτηση αναστολής μέχρι την εκδίκαση θα μπορούμε να εργαζόμαστε.

    Γιατί δεν συντονίζεται μια τέτοια προσπάθεια. Αφού είστε οργανωμένοι γιατί δεν μας οργανώνεται ακόμα περισσότερο; Και θα δείτε πόσο γρήγορα θα μαζευτούν τα λεφτά για τα δικαστικά και δικηγορικά έξοδα. Ένα 200 ευρω να βάλει ο καθένας θα το κάνουμε άμεσα και θα μπορούμε να εργαζόμαστε νόμιμα.
    Έχω την εντύπωση ότι εμείς οι χριστιανοί κοιμόμαστε όρθιοι.
    Αυτό έπρεπε να το κάνουμε αμέσως εδω και 2 έτη ώστε να μπορούμε να εργαζόμαστε ελεύθερα.
    Γιατί καθυστερούμε αδικαιολόγητα;
    Γιατί δεν οργανωνόμαστε;

    Με συγχωρείτε για το έντονο του γραψίματος αλλά καλαβαίνετε πόσο επειγον είναι να εργαστεί κάποιος.

    Διομήδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξ όσων γνωρίζουμε σύντομα πρόκειται να εκδικασθούν στο ΣΤΕ μερικές απο τις προσφυγές που έχουμε κανει ως ιδιώτες.
    Πολλά απο αυτά που κάνουμε τόσο εμείς όσο και εκατοντάδες άλλοι μαχόμενοι αντιρρησίες Ορθόδοξης συνείδησης δεν ανακοινώνονται ούτε και διαφημίζονται.
    Αυτά που αφορούν μια συυλλογική κινητοποίηση ή μια μαζική αντίδραση και ενέργεια όπως πολύ καλά γνωρίζετε και ανακοινώνονται και διαφημίζονται.
    Σε σχέση με το άν έπρεπε να κάνουμε προσφυγές πρίν απο δύο χρόνια για να μπορούμε να εργαζόμαστε τωρα ελέυθερα όπως χαρακτηριστικά γράφετε, σας πλητροφορούμε ότι τότε περίπου υπεβλήθησαν και εκδικάζονται ΤΩΡΑ.
    Αυτά όσον αφορά τον χρόνο "αντίδρασης" της Ελληνικής δικαιοσύνης.Για δε την απόφαση που είναι μιά άλλη επίσης "πονεμένη ιστορία" σας υπενθυμίζουμε ότι ζούμε σε μια χώρα στην οποία είτε παραγράφονται αδικήματα είτε κουκουλώνονται είτε θεωρούνται με την πάροδο του χρόνου ως πταισματα.
    Εμείς πάντως κάνουμε ως Έλληνες πολίτες αυτό που μπορούμε και μας επιτρέπει το Σύνταγμα και οι νόμοι,και ως Ορθόδοξοι πιστοί προσευχόμαστε και συμμετέχουμε ενεργα΄στην ευχαριστιακή ζωή της Εκκλησίας μας εμπιστευόμενοι την Θεία Βούληση και κρίση.
    Σας ευχαριστούμε πάντως για τις υποδείξεις σας θυμίζοντάς απλώς ότι δεν είμαστε κάτι το διαφορετικό απο εσάς.Τις ίδιες ή και περισσότερες δυσκολίες αντιμετωπίζουμε και εμείς στην εργασία μας και παλεύουμε για να εξασφαλίζουμε στην οικογένειά μας τα προς το ζήν όπως και εσείς.Το μόνο διαφορετικό που κάναμε ήταν να ενώσουμε τις φωνές μας δημιουργώντας αυτό το ιστολόγιο για χάρη και μόνο της ενημέρωσης των πιστών γύρω απο αυτά κυρίως τα ζητήματα.Απο τότε αγωνιζόμαστε κόβοντας απο τις ελάχιστες ελεύθερες ώρες της ημέρας για να υπηρετούμε όπως μπορούμε απο αυτό το μετερίζι τον αγώνα άλλων αξιότερων και ικανότερων απο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Τις ίδιες ή και περισσότερες δυσκολίες αντιμετωπίζουμε και εμείς στην εργασία μας και παλεύουμε για να εξασφαλίζουμε στην οικογένειά μας τα προς το ζήν όπως και εσείς".

    Μα πώς εργαζόσαστε χωρίς ΑΜΚΑ; Μας λέτε τον τρόπο για να εργαστούμε και εμείς που μένουμε άνεργοι μόνο και μόνο επειδή δεν παίρνουμε ΑΜΚΑ;
    Τί θα πούμε όταν μας ζητήσουμε ΑΜΚΑ για να μας διορίσουν; Έχουμε κάτι νομικό έρεισμα να στηριχθούμε;

    Ευχαριστώ
    Αντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρακαλούμε απαντήστε στο ερώτημα του Αντώνη (5,42) γιατί μας αφορά όλους αυτό το θέμα.
    Υπάρχει τρόπος να εργαστούμε χωρίς ΑΜΚΑ και αν ναι ποιός;

    Έπειτα έχω και μια πρόταση σχετικά με τις δίκες. Πιστεύω πώς αυτά, οι δίκες, μπορούν να συγκαταλεχθούν μέσα σ'αυτό που λέτε "μια συυλλογική κινητοποίηση ή μια μαζική αντίδραση" που ανακοινώνονται και διαφημίζονται. Πώς;
    Διοργανώνοντας μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας-ομολογίας έξω απο τα Δικαστήρια.
    Αν δεν το κάνετε δεκτό, θα θέλαμε πολύ τουλάχιστον, οπωσδηποτε να μας πειτε τα αποτελέσματα των δικαστηρίων και τις αποφάσεις τους.

    Χαρ.Κ.Κων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να ρωτήσω κάτι. Είδατε το άρθρο του π.Βασίλειου Βολουδάκη στον Ορθόδοξο Τύπο, 14-1-2011 που είναι καθησυχαστικό και υπνωτικό;
    Θα του απαντήσει κανείς απο εσάς; Μήπως του απαντήσατε και δεν το είδα; Αν ναι πείτε μου που ακριβώς να το δω.
    Το λέω διότι είναι καλοπροαίρετος και θα ακούσει αλλά και διοτι μέσω του Ο.Τ. μπορεί να καθησυχάσει και παρασύρει πολλούς.

    Φ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι μην απαντάτε στα δυο σχόλια που σας ρωτάνε. Θα πάθετε κάτι αν απαντήσετε στον κοσμάκη που ταλαιπωρείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα απαντήσετε; Γιατί δεν απαντάτε και στον π.Βολουδάκη; Δείχνει έλλειψη επιχειρημάτων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ μας φίλε προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς σε χίλιες απαιτήσεις και κάνουμε ότι μπορούμε.Συγχωρέστε μας λοιπόν που δεν απαντήσαμε αμέσως και μην θυμώνετε με την δυσκολία να ανταποκριθούμε σε όλες τις καθημερινές μας υποχρεώσεις.
    Μονολεκτικά θα μπορούσαμε να δώσουμε την απάντηση ότι έχουν στενέψει πλέον τα περιθώρια και δενείναι δυνατόν να δουλεψεις νομίμως αν δεν δηλώσει ο εργοδότης τον ΑΜΚΑ σου.Υπάρχουν ωστόσο πολλές ειδικά μεγαλες επιχειρήσεις οι οποίες δεν ζητούν απο το προσωπικό να δηλώσει τονΑΜΚΑ του αλλά τον πληροφορουνται απ΄ευθείας απο την πηγή εκδοσής του μιας και ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ και ανεξαρτήτως αν τον έχουν παραλάβει ή όχι , έχουν κωδικοποιηθεί με έναν ΑΜΚΑ.
    Σε λιγο όμως ειδικά όταν (ο μη γενοιτο) επιβληθεί η "καρτα του πολίτη" και εφ΄όσον δεν καθιερωθεί ως προαιρετική ,τότε τα πραγματα θα είναι πολύ χειρότερα και ακριβώς όπως τα έχουμε περιγράψει κατα καιρούς.
    Αυτό που μπορούμε να κάνουμε κοσμικά, είναι ότι και οι Αγγλοι οι οποίοι ευτυχώς κέρδισαν την αναστολή της διανομής της "βρετανικής καρτας του πολίτη".
    Με τιμη
    Ο.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να ρωτήσω κάτι εσείς τί προτείνετε σε όσους δεν εργάζονται επειδή δεν θέλουν να πάρουν ΑΜΚΑ;

    Επίσης αφού εσείς έχει επωμισθεί τα έξοδα για τις δίκες κατα του ΑΜΚΑ, καλό θα ήταν να δηλώσετε τον αριθμό του τραπεζικού σας λογαριασμού ή να ανοίξετε άλλον, ώστε να βοηθήσει και ο κόσμος να μοιραστούν τα έξοδα, αφού το θέμα αφορά όλους μας και όχι έναν (εσάς). Αυτό δεν είναι δίκαιο;

    Με Εκτίμηση
    Αντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα ήθελα πολύ την απάντηση σας στο ερώτημα μου.
    Τί προτείνετε, μιας και ο κόσμος αφυπνίστηκε για την Κάρτα του Πολίτη, που ειναι και η ουσία -πριν το χάραγμα βέβαια-, του αγώνα;
    Να πάρει τον ΑΜΚΑ ή να μένει άνεργος και ανασφάλιστος; Ή είναι σημαντικό να αγωνιστούμε και για την κατάργηση του ΑΜΚΑ;

    Αντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011
    Ἀπάντηση στίς ἀπορίες καί στίς συγκεχυμένες τοποθετήσεις τοῦ π. Βασιλείου Βολουδάκη σχετικά μέ τήν ἐσχατολογική διδασκαλία τῆς Ἁγίας Γραφῆς, τῶν Ἁγίων Πατέρων καί τή στάση τοῦ «ὄχλου τῶν θρησκευομένων ἀνθρώπων».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις