Μοναχός Πρόδρομος Γρηγοριάτης (Άγιον Όρος) : "Η Εκκλησία πρέπει να απορρίψει ξεκάθαρα την κάρτα του πολίτη"

 Εισαγωγικό σχόλιο απο το "Ο.Π"
Για όσους δεν θυμούνται ο Μοναχός Πρόδρομος  μαζί με τον Μοναχό Λουκά  πριν απο χρόνια εκπόνησαν  μια μελέτη  η οποία και εξεδόθη απο την Ι.Μ Γρηγορίου Αγίου Όρους  με την πνευματική καθοδήγηση του  σεβαστού  καθηγουμένου της  Αρχιμανδρίτου Γεωργίου Καψάνη.
Αυτό το εξαιρετικό  και ποιμαντικώς   ψυχωφελέστατο  πόνημα   επικαλείται και ο π.Σαράντης στην πρώτη επιστολή  του προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος  κ. Ιερώνυμο  με θέμα την "Κάρτα του Πολίτη" (βλ.εδώ ).

 Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011

Η Εκκλησία πρέπει να απορρίψει ξεκάθαρα την κάρτα του πολίτη, υπονομεύεται το μέλλον των νέων παιδιών. Στην Αγγλία και Γερμανία διεκόπη η προσπάθεια λόγω αντιδράσεως των πολιτών.

Μερικοί ισχυρίζονται ότι οι άνθρωποι του Θεού δεν πρέπει να αντιδρούν στις επιταγές της πολιτείας όταν αυτές δεν αντίκεινται στις εντολές του Θεού। Με άλλα λόγια δηλαδή οι σωστοί χριστιανοί πρέπει να αυτοπροσδιορίζονται ως αντιρρησίες συνειδήσεως, δεν πρέπει να παίρνουν όπλα, δεν πρέπει να επαναστατούν, (οπως το άθλιο 1821), δεν πρέπει να καυτηριάζουν τις ενέργειες των πολιτικών, ούτε τα μέτρα που καταδυναστεύουν τους απλούς πολίτες.

Αυτή την στιγμή η χώρα μας εκχωρεί, με το μνημόνιο και τις υποθήκες που υπογράφει με κάθε δόση δανείου, την εθνική μας κυριαρχία, εξασφαλίζοντας έτσι τους κερδοσκόπους που πόνταραν με ρίσκο, για να εισπράξουν τα μεγάλα κέρδη επιτοκίων από ελληνικά ομόλογα. Οι άνθρωποι της εκκλησίας δεν πρέπει να μιλούν, οι πολιτικοί ξέρουν τι κάνουν.

Η πολιτεία δέσμια των πιστωτών της εκτελεί με κλειστά μάτια ότι της επιβάλουν ανήμπορη να αντιδράσει, (βλεπε http://agioros.blogspot.com/2011/01/wikileaks.html), η ηλεκτρονική κάρτα βρίσκεται επί θύραις. Οι άνθρωποι της εκκλησίας δεν πρέπει να μιλούν, οι πολιτικοί ξέρουν τι κανουν. Και όταν η Εκκλησία μιλά:
(http://agioros.blogspot.com/2010/12/blog-post_26.html) ή (http://agioros.blogspot.com/2010/12/posted-on-sunday-19-december-2010-by.html) ή (http://orthodox-watch.blogspot.com/2010/12/blog-post_7098.html )

Τοτε κάποιοι πανικοβάλονται, άλλοι απειλούν, άλλοι χλεβάζουνΟμως μας λέγει ο προφήτης Ιεζεκιήλ Κεφ 33 στ।1 Και εγεινε λογος Κυριου προς εμε, λεγων,2 Υιε ανθρωπου, λαλησον προς τους υιους του λαου σου και ειπε προς αυτους· Οταν επιφερω την ρομφαιαν επι γην τινα και ο λαος της γης λαβη ανθρωπον τινα εκ μεσου αυτου και θεσωσιν αυτον φυλακα εις εαυτους, 3 και αυτος, ιδων την ρομφαιαν επερχομενην επι την γην, σαλπιση εν σαλπιγγι και σημανη εις τον λαον, 4 τοτε οστις ακουση την φωνην της σαλπιγγος και δεν φυλαχθη, εαν η ρομφαια ελθουσα καταλαβη αυτον, το αιμα αυτου θελει εισθαι επι την κεφαλην αυτου. 5 Ηκουσε την φωνην της σαλπιγγος και δεν εφυλαχθη· το αιμα αυτου θελει εισθαι επ' αυτον. Οστις ομως φυλαχθη, θελει διασωσει την ζωην αυτου. 6 Αλλ' εαν ο φυλαξ, ιδων την ρομφαιαν επερχομενην, δεν σαλπιση εν τη σαλπιγγι και ο λαος δεν φυλαχθη, η δε ρομφαια ελθουσα καταλαβη τινα εξ αυτων, ουτος μεν κατεληφθη δια την ανομιαν αυτου, πλην το αιμα αυτου θελω εκζητησει εκ της χειρος του φυλακος. Και συ, υιε ανθρωπου, εγω σε εθεσα φυλακα επι τον οικον Ισραηλ· ακουσον λοιπον λογον εκ του στοματος μου και νουθετησον αυτους παρ' εμου· 8 Οταν λεγω εις τον ανομον, Ανομε, θελεις εξαπαντος θανατωθη· και συ δεν λαλησης δια να αποτρεψης τον ανομον απο της οδου αυτου, εκεινος μεν ο ανομος θελει αποθανει εν τη ανομια αυτου, πλην εκ της χειρος σου θελω εκζητησει το αιμα αυτου. 9 Αλλ' εαν συ αποτρεπης τον ανομον απο της οδου αυτου δια να επιστρεψη απ' αυτης, και δεν επιστρεψη απο της οδου αυτου, εκεινος μεν θελει αποθανει εν τη ανομια αυτου, συ δε ηλευθερωσας την ψυχην σου.”

Μπας και γλυτώσουμε απο τα αδιέξοδα που μας εχουν φέρει οι πολιτικοί που νομίζουν πως ξέρουν τί κάνουν, ενώ η φυλακή τους περιμένει στην γωνία

Μοναχός Πρόδρομος Καρυές Αγίου Ορους.

http://agioros.blogspot.com 

Σχόλια

  1. Ο παραδοσιακός τρόπος ψήφισης είναι ο σταυρός. Όταν ψηφίζουμε κάποιον, λέμε ότι τον «σταυρώνουμε». Μεταφορικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτός ο άνθρωπος που ψηφίσαμε κουβαλάει τους σταυρούς μας και αυτό οφείλει να κάνει ως εθελοντής υποψήφιος και ενδεχομένως μελλοντικός υπουργός (υπό το έργον).

    Βλέπουμε ότι ο Έλληνας (εν προκειμένω) έχει μία εκ βαθέων σχέση με την πίστη του ενώ παράλληλα αισθάνεται την ανάγκη να συμμετέχει στα κοινά. Ο Έλληνας γνωρίζει τον εαυτό του ως ολοκληρωμένη οντότητα γι' αυτό και τον ενοχλεί ο πνευματικός διαμελισμός του από τα όργανα της νέας τάξης.

    Αν θέλει η κυβέρνηση, να μην έχει άποψη η Εκκλησία, τότε θα πρέπει να καταργηθεί ο σταυρός σαν μέθοδος ψήφισης. Καλλίτερο βέβαια θα ήταν να αυτοκαταργηθεί η κυβέρνηση αλλα εδώ θα θέλαμε ταυτόχρονα και άξιους ηγέτες να παραλάβουν τα ηνία...

    Κυριάκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Μερικοί ισχυρίζονται ότι οι άνθρωποι του Θεού δεν πρέπει να αντιδρούν στις επιταγές της πολιτείας όταν αυτές δεν αντίκεινται στις εντολές του Θεού".
    Eιμαι ενας εξ αυτων διοτι ο Kυριος μου, διαταζει: "...αποδοτε τα του Kαισαρος τω Kαιασαρι και τα του Θεου τω Θεω".
    Γεωργιος Θεοδοσιου
    chretienorthodox@yahoo.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. συνεχεια του διαλόγου για το barcode EAN13 και το 666
    απο εμαιλ που ελαβα γιαυτη την αναρτηση
    http://apotixisi.blogspot.com/2011/02/normal-0-false-false-false_03.html#comment-form

    εδω η απαντηση
    http://agioros.blogspot.com/2011/02/13-666.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις