Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011

Κάρτα αγορών , συναλλαγές μόνο μεσω τράπεζας - Η διαχείριση της ελευθερίας των πολιτών άρχισε

 
Εισαγωγικό σχόλιο απο το "Ο.Π"
Η  αναδυόμενη "παγκόσμια κυβέρνηση" για την οποία τόσες γενιές Σιωνιστών  "δούλεψαν" αόκνως , σήμερα έχει  όλα τα  "τεχνικά" μέσα για  να  πετύχει  τόσο  την  "μακροημέρευσή" της  όσο και την  μισάνθρωπη αποτελεσματικότητά της.
Αν  π. χ δεν  έχει  εκ  των προτέρων  εξασφαλίσει  την  διαχείριση  της ελευθερίας των πολιτών  και την  αναγκαστική  και απόλυτη  "υπακοή" τους, τότε δεν  θα τολμήσει να σχηματοποιηθεί λαμβάνοντας  την  μορφή μιας   παγκόσμιας κατ΄όνομα κυβέρνησης, αφού επί της ουσίας θα πρόκειται για μια παγκόσμια δικτατορία.
 
 
Εκτός  απο την  παγκόσμια  θρησκεία, η οποία  θα επιβληθεί σαν  αποτέλεσμα  μιας   οικουμενικής  διαθρησκειακής συμφωνίας των  θρησκευτικών ηγετών,για να είναι  απολύτως αποτελεσματική η  εξουσιαστική  λειτουργία  της  "νέας  παγκόσμιας κυβέρνησης"  πρέπει  ο βασικότερός της τομέας, δηλαδή  η  "ηλεκτρονική διακυβέρνηση", να έχει :
α) όλους τους πολίτες φακελωμένους
β) την δυνατότητα  καταγραφής και επεξεργασίας κάθε  κίνησης και δραστηριότητας  των πολιτών ανεξαρτήτως ηλικίας και επαγγέλματος.
γ) υπό τον έλεγχό της κάθε  συναλλαγή  των φακελωμένων πολιτών
Για να γίνουν  όλα αυτά  πρέπει  ο κάθε πολίτης να αποκτήσει ένα μοναδικό αριθμό αναγνώρισης ( πράγμα  το οποίο στην Ελλάδα επετεύχθη  μέσω του ΑΜΚΑ) , να διασυνδεθούν  όλες  οι δραστηριότητες και οι συναλλαγές του  με το  εθνικό κέντρο καταγραφής  επεξεργασίας  και ελέγχου, το οποίο με την σειρά του  θα είναι διασυνδεδεμένο  με τα  υπόλοιπα  εθνικά κέντρα και όλα μαζί  στο εικονικό ή πραγματικό  κεντρικό  σύστημα  ελέγχου  και διαχείρισης της ελευθερίας  των πολιτών.
Όμως  στην πράξη  δεν μπορεί  να ελεχθεί ο  πολίτης - κρατούμενος  αν δεν  μεταμορφωθεί  ριζικά το σύστημα  με το οποίο πραγματοποιούνται οι συναλλαγές. 
Μέχρι σήμερα  κάθε συναλλαγή  βασιζόταν  στην  κυκλοφορία  νομισμάτων χαρτονομισμάτων , αξιογράφων κλπ.Ακόμα και η χρήση της πιστωτικής κάρτας  απαιτούσε απο τον χρήστη της να  καταθέσει στην τράπεζα  που την είχε εκδώσει , νομίσματα ή χαρτονομίσματα. Αυτός ο τρόπος των συναλλαγών ακόμα και στις πιό ελεγχόμενες οικονομίες άφηνε  αρκετά περιθώρια  ελευθερίας στους συναλλασομένους πολίτες.
Η παγκόσμια κυβέρνηση δεν θέλει να αφήσει τίποτα στην  "τύχη" ούτε φυσικά κανένα περιθώριο ελευθερίας και για αυτόν τον λόγο  μεταμορφώνει   σταδιακά το παραδοσιακό σύστημα  συναλλαγών με  χρήμα  καθιερώνοντας  τον "αχρήματο"  τρόπο  συναλλαγών.Αν  αυτά τα λέγαμε  ένα χρόνο  πρίν είναι  βέβαιο ότι αρκετοί   εκ των "φωταδιστών"  θα μας θεωρούσαν  τρελούς και  ευφάνταστους συνωμοσιολόγους.Σήμερα στην χώρα μας εφαρμόζεται  (απο 1ης Ιανουαρίου 2011)  το πρώτο στάδιο  του συστήματος που προαναφέραμε και ο περιορισμός της  ελευθερίας  των πολιτών  είναι πλέον γεγονός.Κάθε συναλλαγή άνω των 1.500 ευρώ δεν  μπορεί να γίνει μεταξύ των συναλλασομένων  με  τον παραδοσιακό  τρόπο  της ανταλλαγής  χρήματος.Περισσότερα  θα διαβάσετε  στο αξιόλογο άρθρο του φιλικού  μας ιστολογίου http://id-ont.blogspot.com  που αναδημοσιεύουμε πιο κατω:
 
"Κάρτα Αγορών": προαιρετική ή τελικά υποχρεωτική από "το παράθυρο";

σχόλιο ID-ont: Με ποια λογική κάθε συναλλαγή άνω των 1.500€ είναι παράνομη εάν δεν γίνεται με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, ή επιταγή ή ηλεκτρονικές διαβιβάσεις;
    Υπάρχουν άνθρωποι που εκ πεποιθήσεως δεν επιθυμούν ...να έχουν κάρτες. Σημείωση: όταν μιλάμε για πιστωτική κάρτα εννοούμε δάνειο, δεν θέλουν δάνειο!!! Άλλοι πάλι δεν επιθυμούν τσιπάκια στη ζωή τους!!! (βλ. νέες χρεωστικές κάρτες των τραπεζών, επίσης βλ. επιστολή επιστροφής Κάρτας αναλήψεων με τσιπάκι στις Τράπεζες).  Άλλοι πάλι θέλουν να αγοράσουν ένα προϊόν και δεν επιθυμούν να το ξέρει ο κάθε εφοριακός, ή ο κάθε υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών που έχει πρόσβαση σε αυτό το σύστημα! Ούτε επιθυμούν αυτή η πληροφορία να καταγράφεται στα συστήματα των Τραπεζών (μέσω της έκδοσης των επιταγών). Γιατί εκ προοιμίου αυτοί στιγματίζονται ως παράνομοι των οποίων "οι αγορές δεν θα θεωρούνται νόμιμες και οι εμπλεκόμενοι κινδυνεύουν με αυστηρά πρόστιμα";
    Δηλαδή επειδή πιθανόν γίνονται παρανομίες με τα μετρητά, αυτό σημαίνει πως η λύση είναι η (μερική σήμερα, καθολική αύριο) απαγόρευση των μετρητών; Μήπως είναι πιο αποτελεσματικό τότε να μπει μια μικροκάμερα σε κάθε πορτοφόλι; Είναι δυνατόν να μην υπάρχουν άλλες λύσεις και να προκρίνεται η λύση της καθολικής ηλεκτρονικής παρακολούθησης; Εάν από τους παρανομούντες αφαιρούνταν η άδεια άσκησης του επαγγέλματος διαπαντός, με την πρώτη παρανομία, αυτό δεν θα ήταν μια πιο αποτελεσματική λύση στην κατεύθυνση της αποτροπής της παρανομίας, από το ηλεκτρονικό φακέλωμα;
    Κι αν αύριο-μεθαύριο οι αρμόδιοι μας πούν ότι δεν "συνελήφθησαν με αυτόν τον τρόπο οι μαύρες συναλλαγές" που θα το πάνε το όριο; στα 500 € και μετά στα 100 € και έπειτα μόνο κάρτες; Θα μπει δηλαδή η "Κάρτα Αγορών" στη ζωή μας από "το παράθυρο", επειδή από "την πόρτα" υπάρχουν αντιδράσεις και γι'αυτό την έκαναν προαιρετική; (βλ προηγούμενες αναρτήσεις μας για τα προβλήματα της "Κάρτας Αγορών")
     Άλλωστε και σήμερα εάν αγοράσει κάποιος ένα προϊόν, στο τιμολόγιο δεν αναγράφεται το όνομά του; Γιατί αυτό το στοιχείο να γραφεί αυτόματα και σε μια τεράστια ηλεκτρονική βάση δεδομένων του Υπουργείου Οικονομικών; Είναι απόρθητη αυτή η βάση; Ο νόμος την λέει "ασφαλή" αλλά υπάρχει ασφαλής βάση δεδομένων; Εδώ η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ λέει ότι δεν υπάρχει ασφαλής βάση δεδομένων (http://id-ont.blogspot.com/2010/12/id-ont-nsa.html) και ισχυρίζεται σε νόμο, αυτό που η NSA αμφισβητεί, το Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών;
    Τέλος η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έχει εγκρίνει τις προβλέψεις αυτού του νόμου; Ιδιαίτερα εκείνες που αφορούν την πρόβλεψη "...οι οποίοι διασυνδέονται με ασφαλή ηλεκτρονική βάση δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, καμπτόμενου προς τούτο του τραπεζικού απορρήτου" !!! Τι γίνεται με αυτή την πρόβλεψη; Λάστιχο το τραπεζικό απόρρητο για να ακολουθήσουν και τα άλλα απόρρητα; (βλ. βάσεις δεδομένων και απόρρητα της "Κάρτας του Πολίτη").

ΤΑ ΝΕΑ: Με πιστωτική κάρτα ή επιταγή οι αγορές αξίας άνω των 1.500 ευρώ.


Μόνο μέσω πιστωτικής κάρτας ή τραπεζικής επιταγής  διενεργούνται από την 1η Ιανουαρίου 2011 οι αγορές αξίας από 1.500 ευρώ και άνω. Υποχρεωτικά μέσω των τραπεζών γίνονται και συναλλαγές μεταξύ επαγγελματιών και επιχειρήσεων που υπερβαίνουν τις 3.000 ευρώ

Σύμφωνα με τον τελευταίο φορολογικό νόμο που ενεργοποιήθηκε από την 1η Ιανουαρίου 2011 οι πολίτες θα πρέπει να πληρώνουν με κάρτα (χρεωστική ή πιστωτική) ή επιταγή για κάθε αγορά που θα πραγματοποιούν εφόσον υπερβαίνει τα 1.500 ευρώ.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3842/2010 :

-Τα φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 1.500 ευρώ και άνω που εκδίδονται για πώληση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες εξοφλούνται από τους λήπτες τους, αγοραστές των αγαθών ή των υπηρεσιών, μέσω τράπεζας με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες και με επιταγές. Δεν επιτρέπεται εξόφληση των στοιχείων αυτών με μετρητά.

-Το βάρος της απόδειξης της συναλλαγής φέρει και ο λήπτης του φορολογικού στοιχείου και οφείλει, εκτός των οριζομένων στην παράγραφο αυτή, να επιβεβαιώνει από ηλεκτρονική βάση δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών και την ακρίβεια των στοιχείων του αντισυμβαλλόμενου εκδότη για φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας άνω των 3.000 ευρώ.

-Για συναλλαγές επιτηδευματιών συνολικής αξίας άνω των 3.000 ευρώ με άλλους επιτηδευματίες τα δεδομένα των φορολογικών στοιχείων που εκδίδονται διαβιβάζονται ηλεκτρονικά σε κεντρική βάση δεδομένων του υπουργείου Οικονομικών.

-Φορολογικά στοιχεία αξίας ή λοιπά έγγραφα που εκδίδονται ή συντάσσονται αντί φορολογικών στοιχείων, συνολικής αξίας άνω των 3.000 ευρώ, τα οποία εκδίδονται για συναλλαγές μεταξύ επιτηδευματιών εξοφλούνται μέσω επαγγελματικών τραπεζικών λογαριασμών του εκδότη πωλητή αγαθών ή υπηρεσιών και του λήπτη των αντίστοιχων στοιχείων ή επιταγών που εξοφλούνται μέσω των ίδιων λογαριασμών, οι οποίοι διασυνδέονται με ασφαλή ηλεκτρονική βάση δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, καμπτόμενου προς τούτο του τραπεζικού απορρήτου.

Έτσι, από αύριο –τα μαγαζιά είναι κλειστά σήμερα- όλες οι συναλλαγές θα γίνονται υποχρεωτικά είτε με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες ή δίγραμμες επιταγές, ή ηλεκτρονικές διαβιβάσεις. Σε αντίθετη περίπτωση οι αγορές δεν θα θεωρούνται νόμιμες και οι εμπλεκόμενοι κινδυνεύουν με αυστηρά πρόστιμα.


http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=1231073002


φωτογραφία: http://www.cellular.co.za/news_2003/041303-portable_credit_card_swipe_machi.htm

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.