Τρομοκρατική επίθεση σε Κοπτική Εκκλησία στην Αλεξάνδρεια, με 22 νεκρούς και 79 τραυματίες (Video) - Τρομοκρατία ή νεοεποχήτικη προβοκάτσια; - Πανθρησκειακό πανηγύρι στην Ασίζη

Σχόλιο απο το "Ο.Π"

Πολλοί αναλυτές έχουν ασχοληθεί  με το  θέμα  "Αλ- Κάϊντα" και "Ισλαμική τρομοκρατία", ενώ δεν είναι λίγοι  εκείνοι που παρουσίασαν  εκατοντάδες στοιχεία  και ντοκουμέντα για την "τρομοκρατική "  επίθεση  της 11ης Σεπτεμβρίου, τα οποία ενισχύουν  τις υποψίες  της κοινής  γνώμης για   κατασκευασμένη  προβοκάτσια απο τα επιτελεία της "Νέας Τάξης Πραγμάτων".
Το σίγουρο πάντως είναι,  ότι μετά απο αυτήν την δολοφονική και άνανδρη επίθεση,  οι ΗΠΑ και η  "παγκόσμια κοινότητα" (τότε άρχισε να χρησιμοποιείται  αυτός ο όρος)  έθεσαν  την ιδεολογική βάση  των  μελλοντικών στρατιωτικών επιχειρήσεων  της "Νέας Τάξης Πραγμάτων".
Το Ιράκ  και το Αφγανιστάν ήταν  τα πρώτα κράτη που  "τιμωρήθηκαν" απο  τις δυνάμεις  της "παγκόσμιας κοινότητας"  και σίγουρα  τα υπόλοιπα κράτη  του κόσμου τρέμουν μη τυχόν και χαρακτηριστούν  ως  "ξενώνες" της τρομοκρατίας.
Μας  έκανε  πάντως μεγάλη εντύπωση  η αστραπιαία ταχύτητα των ΜΜΕ, πρίν ακόμα  διαλυθούν οι καπνοί απο την  έκρηξη στην   εκκλησία  των Κοπτών της Αλεξάνδρειας, να ανακοινώσουν    την "πρωτοβουλία" του Πάπα να διοργανώσει  πανθρησκειακή  διάσκεψη  στην Ασίζη  εναντίον  της "διαθρησκειακής  βίας".

Αν  μαζέψουμε όλα τα "κομάτια  του πάζλ" τότε  θα δούμε  ότι όλες αυτές οι  "τρομοκρατικές" επιθέσεις ,  εξυπηρετούσαν  και εξυπηρετούν  "συμπτωματικά" μόνο τα νεοταξικά και νεοεποχήτικα  σχέδια, με κατεύθυνση  αφ΄ενός  την δημιουργία  μιας "παγκόσμιας κυβέρνησης",  όπως μας την περιγράφουν κατά καιρούς   οι διάφοροι  "έπαρχοι"- πρωθυπουργοί, και αφ΄ετέρου την  επιβολή  μιας  "παγκόσμιας θρησκείας" όπως την προωθούν οι οικουμενιστικές   πανθρησκειακές κινήσεις και πρωτοβουλίες τόσο του Πάπα όσο και των υπολοίπων  νεοεποχητών   "Ορθοδόξων" και αλλοδόξων συνοδοιπόρων του.

Δείτε  και σε Video  την είδηση  για την  Ασίζη  
( http://agiooros.org
Για μια νέα Παγκόσμια Ημέρα Προσευχής των Θρησκειών για την Ειρήνη στην Ασίζη, 25 χρόνια μετά την πρώτη που έγινε στις 27 Οκτωβρίου του 1986, από τον Ιωάννη Παύλου Β ', αναφέρθηκε στο μήνυμά του ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ ', σήμερα το πρωί 01/01/2011.
Ο Πάπας θα μεταβεί στην Ασίζη και καλεί όλους τους θρησκευτικούς ηγέτες του κόσμου να παραβρεθούν

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το λουτρό αίματος στην Αλεξάνδρεια

02 Ιανουαρίου 2011, 10:31

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η τρομοκρατική επίθεση σε Κοπτική Εκκλησία στην Αλεξάνδρεια, με 22 νεκρούς και 79 τραυματίες, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.
Η στιγμή της έκρηξης μέσα στην εκκλησία

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία την επίθεση θρησκευτικού μίσους στην...
Αλεξάνδρεια έκανε βομβιστής αυτοκτονίας με τον πρόεδρο Μουμπάρακ να μιλά
για “ξένα χέρια” που την οργάνωσαν και τις αρχές να βλέπουν πίσω από το
χτύπημα την Αλ Κάιντα. Από τη άλλη πλευρά, ορισμένοι επιρρίπτουν
ευθύνες στις αιγυπτιακές αρχές για ελλιπή φύλαξη και καταγγέλλουν ότι η
επίθεση έγινε με παγιδευμένο αυτοκίνητο πράγμα που προσπαθούν - όπως
λένε - να αποκρύψουν.

Σήμερα Κυριακή οι πιστοί γύρισαν στην αιματοβαμμένη εκκλησία των Αγίων
από όπου χθες οι νοσοκόμοι μάζευαν ανθρώπινα μέλη, για τις κηδείες
θυμάτων. Έξω από την εκκλησία υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με
τεθωρακισμένα καθώς υπάρχει πάντα ο φόβος των επεισοδίων που δεν έχουν
κοπάσει από χτες.

Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία περίπου 100 άτομα νοσηλεύονται
τραυματισμένα από την επίθεση. Η χτεσινή πρωτοφανής για την περιοχή
επίθεση είναι η χειρότερη κατά της χριστιανικής μειονότητας εδώ και μία
δεκαετία.

Ρεπορτάζ της αιγυπτιακής τηλεόρασης με συγκλονιστικές μαρτυρίες

Εκατοντάδες Κόπτες Χριστιανοί βγήκαν χθες στους δρόμους για να εκφράσουν την οργή τους για την έλλειψη μέτρων ασφαλείας στις εκκλησίες της χώρας, με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια με μουσουλμάνους. Οι χριστιανοί κατηγόρησαν την αιγυπτιακή κυβέρνηση ότι δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη την απειλή της Αλ Κάιντα.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, καταδικάζει απερίφραστα την αποτρόπαια αιματηρή επίθεση και δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να βοηθήσουν την Αίγυπτο ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. 
Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για την επίθεση.
Το δικαίωμα των Χριστιανών Κοπτών να συναθροίζονται και να ασκούν ελεύθερα τα θρησκευτικά τους καθήκοντα πρέπει να προστατεύεται δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Αστον
Την επίθεση καταδίκασε η Γαλλία, επαναλαμβάνοντας τον σεβασμό της στις θεμελιώδεις αρχές, όπως αυτή της θρησκευτικής ελευθερίας, αλλά και την υποστήριξή της στις αιγυπτιακές αρχές στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.
Το βρετανικό ΥΠΕΞ κάλεσε σε αυξημένη επαγρύπνηση και ζήτησε την «προώθηση των κοινών αξιών της ανεκτικότητας».
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο, Χόσνι Μουμπάρακ, δήλωσε πεπεισμένος ότι όλες οι χώρες που είναι προσηλωμένες στην ελευθερία συγκροτούν κοινό μέτωπο κατά της τρομοκρατίας. 
Στη Ραμάλα, εξάλλου, και η Παλαιστινιακή Αρχή καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση. 
Τη συμπαράσταση και τα συλλυπητήρια της ελληνικής κυβέρνησης για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στην Αλεξάνδρεια, εξέφρασε ο ΥΠΕΞ, Δημήτρης Δρούτσας, προς τον ομόλογο του της Αιγύπτου, Ahmet Aboul Gheit, σε τηλεφωνική επικοινωνία.


Η βάρβαρη, εγκληματική αυτή πράξη, υπενθυμίζει για άλλη μια φορά πόσο σημαντικός και πόσο απαραίτητος είναι ο κοινός μας αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία αναφέρει στη δήλωση του ο Εκπρώσοπος του ελληνικού ΥΠΕΞ, Γρηγόρης Δελαβέκουρας τονίζοντας ότι δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να δικαιολογήσει ή να νομιμοποιήσει την τυφλή βία, από όπου και εάν προέρχεται.
Διάσκεψη με θρησκευτικούς ηγέτες για την ειρήνη και την καταπολέμηση της διαθρησκευτικής βίας θα διοργανωθεί στην Ασσίζη, με πρωτοβουλία του Πάπα Βενέδικτου ΙΣτ'.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις