Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2010

Ο Αγγλικός λαός πολέμησε εναντίον της "Κάρτας του Πολίτη" (ID Card) και πέτυχε.Εμείς οι Ορθόδοξοι Έλληνες θα μείνουμε άπραγοι; (Νεώτερες ειδήσεις απο το "Αγγλικό μέτωπο")

Σήμερα τα ξημερώματα, όπως θα είδατε  αναδημοσιεύσαμε μια είδηση που μας έστειλε απο το ιστολόγιό της η  αγαπητή  φίλη κ. Ε. Βούλγαρη  η οποία μας πληροφορεί ότι η κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας "έκανε πίσω"  στο ζήτημα της  έκδοσης  των "Νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων" (εδώ ).

Έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία να πούμε ότι η διαδικασία  διανομής των νέων "τσιπαρισμένων" ταυτοτήτων  είχε ήδη  ξεκινήσει  και  φυσικά  εφαρμόζετο ο αντίστοιχος με αυτές νόμος.Όχι μόνο είχε  αρχίσει η διανομή αλλά είχε στελεχωθεί  απο τα πρίν και λειτουργούσε πυρετωδώς  το  κέντρο  που συνέλεγε  κάθε στοιχείο που αφορούσε στον πολίτη και κατασκεύαζε  εντατικά  την ταράστια βάση δεδομένων του (Εθνικό μητρώο ταυτότητας").
Ο Αγγλικός λαός  αν και στην πλειοψηφία του δεν βλέπει  τη ελευθερία  και το αυτεξούσιο ως  δώρα του Θεού  προς τον άνθρωπο τα οποία είναι θα λέγαμε  το "σφράγισμα"  της  απεριόριστης  αγάπης του Δημιουργού, εν τούτοις  θεώρησε ότι η απώλειά τους  μέ την παραλαβή και χρήση  του εργαλείου  της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (νέα  τσιπαρισμένη   ταυτότητα) θα αφαιρούσαν  απο τη ζωή  του το νόημά της  και γρήγορα θα μεταμορφωνόταν σε ένα σκλαβωμένο  ανθρωπόμορφο ζώο.
Μία έκφραση   αυτής της λαϊκής αντίδρασης  είναι και το ιστολόγιο   No2ID απο το οποίο πήραμε και το πιο κάτω άρθρο (  ευχαριστούμε την πολύτιμη  φίλη  που μας  μετέφρασε  το άρθρο) :

Η Βουλή είναι σε περίοδο διακοπών γι’ αυτό τώρα είναι η κατάλληλη ώρα να εκτιμήσουμε τις λίγες εβδομάδες που η κυβέρνηση συνασπισμού είναι στην εξουσία. Αναδιπλώθηκε καθόλου η κρατική βάση δεδομένων (για τους πολίτες;)
To Noμοσχέδιο για τα έγγραφα της αστυνομικής ταυτότητας – το οποίο θα ακυρώσει την Πράξη για τις Αστυνομικές Ταυτότητες – βρίσκεται ακόμα στην Βουλή των Κοινοτήτων. Έχουν γίνει κάποιες βελτιώσεις, αλλά η απειλή της επισήμως αρχειοθετημένης ταυτότητας, ένα «σκιώδες αρχείο» παραμένει, και πολλές εσωτερικές δομές εξακολουθούν να κατασκευάζονται με άλλες προφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών. 

Πόσα συμβόλαια κατασκευής ηλεκτρονικών αστυνομικών  ταυτοτήτων θα ακυρώσει η κυβέρνηση συνασπισμού;
Μόλις απέλυσε τον επικεφαλής του προγράμματος e-Borders, κλείνοντας προσωρινά αυτήν την κατασκευή. 
Χαιρόμαστε που είμαστε σε θέση να σας αναφέρουμε ότι το ContactPoint θα τερματισθεί το μεσημέρι της 6ης Αυγούστου, και πως όλα τα δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί θα διαγραφούν με ασφάλεια.
Δυστυχώς οι πράξεις της κυβέρνησης συνασπισμού δεν είναι συνεπείς. Την περασμένη βδομάδα, προστέθηκαν στο σύστημα Summary Care Record System (Σύστημα Καταγραφής Περιληπτικών Δεδομένων Ιατρικής Περίθαλψης) τα ιατρικά δεδομένα περισσοτέρων πολιτών από ότι σε οποιαδήποτε άλλη βδομάδα μέχρι σήμερα: 123.000. Oι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι είχαν δικαίωμα να αρνηθούν για την καταχώρηση των δεδομένων τους. Το να λες ότι «θα επιτρέψεις στους ασθενείς να έχουν τον έλεγχο των ιατρικών αρχείων τους» ενώ παράλληλα επιτρέπεις σε ένα σύστημα να απορροφήσει ιατρικά  δεδομένα άνω του μισού εκατομμυρίου πολιτών, το οποίο σύστημα τα μεταβιβάζει ανεπιστρεπτί στην διοίκηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, είναι μια πράξη που δεν αθετεί απλώς την δοθείσα υπόσχεση. Δείχνει ότι η γραφειοκρατία εξακολουθεί να ελέγχει τα πάντα.
Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι το υποσχεθέν Νομοσχέδιο Ελευθερίας θα είναι καλύτερο. Ότι τα εκατομμύρια αθώων ανθρώπων θα απομακρυνθούν από την βάση δεδομένων του DNA σύντομα. Αλλά δεδομένης της κατακράτησης των προσωπικών αρχείων του internet και των e-mails, του ANPR (του αυτόματου συστήματος αναγνώρισης και καταγραφής πινακίδων αυτοκινήτων και φωτογράφισης των οδηγών με οπτική τεχνολογία), και δωδεκάδων άλλων κυβερνητικών προγραμμάτων αστυνόμευσης των πολιτών τα οποία ανταλλάσσουν πληροφορίες το ένα με το άλλο και που ακόμα συνεχίζουν να το κάνουν, πολλά ακόμη πρέπει να διορθωθούν.
Το ΝΟ2ΙD θα δουλεύει σκληρά όλο το καλοκαίρι. Το κράτος με τις βάσεις δεδομένων (αστυνόμευσης και ελέγχου του κάθε πολίτη) δεν έφυγε, και ούτε κι εμείς πρέπει να παραιτηθούμε από την προσπάθεια να το διώξουμε.
Σας ευχαριστούμε όπως πάντα για την υποστήριξή σας – θα την χρειασθούμε περισσότερο από κάθε άλλη φορά, καθώς αρχίζουμε να πιέζουμε για θετικές προστασίες και για αποτελεσματικές  περιφρουρήσεις, έτσι ώστε να ασφαλίσουμε τα προσωπικά δεδομένα από τις κρατικές βάσεις δεδομένων. 

Τι έχει συμβεί;
H βάση δεδομένων ContactPoint απορρίφθηκε


Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από το μεσημέρι της 6ης Αυγούστου κάθε πρόσβαση στην βάση δεδομένων ContactPoint – την κεντρική βάση δεδομένων για κάθε παιδί και οικογένεια στην Αγγλία – θα κλείσει, και τα δεδομένα της θα καταστραφούν εντός δύο μηνών από το κλείσιμο. Ο Terri Dowly, της Δράσης για τα Δικαιώματα των Παιδιών (ARCH) είπε: “Έχει αναπτυχθεί μία τεράστια κλίμακα συστημάτων για την παρακολούθηση και των έλεγχο των παιδιών σε μια προσπάθεια να προβλέψουν εάν και κατά πόσο θα γίνουν εγκληματίες, θα έχουν εγκυμοσύνες ή θα αποτυγχάνουν στα διαγωνίσματά τους. Και αυτά τα συστήματα θα πρέπει επίσης να καταστραφούν, έτσι ώστε να στρέψουμε την προσοχή μας πάλι στην γνήσια προστασία του παιδιού.»
Υπάρχουν φόβοι ότι οι τοπικές αυτοδιοικήσεις ίσως επιχειρήσουν να εισάγουν άλλα τέτοια συστήματα που θα αντικαταστήσουν τα ήδη υπάρχοντα, δημιουργώντας ένα κολάζ συστημάτων παρακολούθησης κι ελέγχου με ακόμη λιγότερους περιορισμούς και πιο εξασθενημένο τον έλεγχο της λειτουργίας τους.

Το Νομοσχέδιο για τα έγγραφα των Αστυνομικών Ταυτοτήτων θα ψηφισθεί μέχρι τον Δεκέμβρη.

Επειδή η Βουλή έκλεισε για την θερινή περίοδο αυτή τη βδομάδα, η κυβέρνηση εξέθεσε τα σχέδιά της σε ένα έγγραφο με τίτλο «Σχέδιο Πολιτικού Ανασχηματισμού, Σχεδιασμός Δομικού Ανασχηματισμού». Στο τμήμα για τις πολιτικές ελευθερίες δηλώνει ότι «θα περάσει το Νομοσχέδιο για τα έγγραφα των αστυν. Ταυτοτήτων από την Βουλή για να ακυρώσει τις ηλεκτρονικές αστυνομικές ταυτότητες και το Κρατικό Αρχείο Ταυτοποίησης και για να σταματήσει την εργασία της τοποθέτησης δακτυλικών αποτυπωμάτων στα διαβατήρια, με τελική ημερομηνία τον Δεκέμβρη του 2010», αν και ο σχεδιασμός επίσης λέει: «Έχουμε υιοθετήσει μια προσεκτική άποψη για τα χρονοδιαγράμματα της εφαρμογής όλων των νομοθετικών μέτρων λόγω του ότι δεν μπορεί να προβλεφθεί η πίεση που θα δεχθούν από τον διαθέσιμο χρόνο εντός της Βουλής.»
Η κυβέρνηση αρχικά ήθελε να περάσει το Νομοσχέδιο πριν τις θερινές διακοπές. Ας ελπίσουμε ότι η συνεχιζόμενη καθυστέρηση θα δώσει χρόνο να ασχοληθούν με τις ανησυχίες του NO2ID για το περιεχόμενο του Νομοσχεδίου….Αυτά να τα βλέπουν μερικοί δικοί μας  σκεπτικιστές  που σκιαμαχόντας νομίζουν ότι Θεολογούν  και καλλιεργώντας  την  ηττοπάθεια και τον "ωχαδερφισμό" πιστεύουν ότι θα συγκινήσουν τους  δεσμοφύλακες  της "Νέας Τάξης Πραγμάτων".
Θα το ξαναπούμε   για άλλη μια φορά  μέχρι να γίνει  απολύτως κατανοητό.
 Αρνούμενοι  την  "Κάρτα του Πολίτη"  δεχόμαστε  την ιερότητα των  δώρων του Θεού ,  δηλαδή  της ελευθερίας  και του αυτεξούσιου, και   υποσχόμαστε ότι δεν θα  τα παραδώσουμε  στους σκουπιδιάρηδες της "Νέας Εποχής".Ακόμα και να μην υπάρχει αρχικά στο  μικροτσίπ της  "Κάρτας του Πολίτη" ο δυσώνυμος αριθμός  ( φυσικά  κανείς δεν μπορεί να  εγγυηθεί ότι με την πρώτη μας συναλλαγή δεν θα μπεί ως  βασικός "αριθμός-κλειδί" ),το γεγονός ότι  με την παραλαβή της αποδεχόμαστε το  άθλιο  σύστημα  της  δικτατορίας  μιας "ηλεκτρονικής  διακυβέρνησης" και αυτομάτως  πετάμε ως άχρηστα απο πάνω μας  τα  δύο  πολύτιμα  δώρα του  Θεού ,ήδη μας έχει κάνει αποστάτες τουλάχιστον κατά το ήμισυ.
Επειδή  δεν μπορεί να είμαστε κατά το ήμισυ "αποστάτες" και  κατά το ήμισυ Χριστιανοί ,για αυτό  λέμε  ΟΧΙ  ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ  και  υπερασπιζόμαστε   μέχρι τέλους   την  πίστη του Χριστού την Αγία και  του ανθρώπου την ελευθερία .

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ κ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (GLOBAL GOVERNANCE)


 
Ο κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΦΟΥ ΠΗΡΕ ΤΑ “ΔΙΚΑΙΑ” ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΒΟΛΤΕΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΣΤΗΡΙΞΗ.


ΟΜΩΣ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ.

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ “ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ”

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

Ακολουθούν δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου υπέρ της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης.Απαιτείται μια αναδιάρθρωση του συστήματος της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης (σ.σ. δηλαδή αφού απαιτείται αναδιάρθρωση άρα ομολογεί ότι ήδη υπάρχει) με δημιουργία νέων θεσμών.

(12ο συμπόσιο της Σύμης)
Πηγή:
link: http://www.inews.gr/60/einai-protasi-afti-kpapandreou.htm

«Η μεγάλη πρόκληση είναι η «επανίδρυση» της δημοκρατίας» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνοντας το «παράδοξο» της ύπαρξης τεράστιων δυνατοτήτων στην ανθρωπότητα για επίλυση μιας σειράς προβλημάτων, από τη μια, και την επιδείνωση προβλημάτων ή την αδυναμία επίλυσής τους από την άλλη, ενώ απέδωσε το γεγονός αυτό στο ότι «δεν έχει παγιωθεί η δομή της παγκόσμιας δημοκρατικής διακυβέρνησης».

(Ομιλία Γ. Παπανδρέου στο “Θερινό Πανεπιστήμιο” του γαλλικού Σοσιαλιστικού κόμματος)
Πηγή:
link: http://www.express.gr/news/world/205250oz_20090829205250.php3

Οσον αφορά το παγκόσμιο πολιτικό σύστημα, ο κ. Παπανδρέου πρότεινε τον ριζοσπαστικό εκσυγχρονισμό της παγκόσμιας διακυβέρνησης.

(εκδήλωση του “London School of Economics” – Λονδίνο)
Πηγή:
link: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=15459&subid=2&pubid=8215105

“Ο κ Γ Παπανδρέου ομιλώντας στην Βουλή για το ζήτημα της οικονομίας τόνισε, για άλλη μια φορά, την αναγκαιότητα για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση, που κατ αυτόν θα λειτουργήσει σε όφελος των πολιτών!!
Προτείνει μάλιστα την αναγκαιότητα ενίσχυσης των ελεγκτικών μηχανισμών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου!!! που έχει στραγγαλίσει τις δημοκρατίες και έχει επιβάλλει δικτατορίες σε όλο τον κόσμο!!
Ζητάει την ενίσχυση του ελεγκτικού και εποπτικού ρόλου της Κεντρικής Τράπεζας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που καταλύει την εξουσία των εθνικών κρατών.”

Ανάλογες δηλώσεις

έχουν κάνει ο Μάξ Βάρμπουργκ, κεντρικός τραπεζίτης πράκτορας των Ρόθτσιλντ στην Αμερική την δεκαετία του 20′, ο Χένρυ Κίσινγκερ υπεύθυνος της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, όργανο της Νέας Τάξης Πραγμάτων και γνωστός ανθέλλην, ο πατέρας Μπούς και ο γιός του και πολλοί άλλοι Νεοταξίτες Παγκοσμιοποιητές Καπιταλιστές Ιμπεριαλιστές.

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΛΙΤ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΣΕ ΑΥΤΟΝ;


ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΚΟΝΟΜΙΣΤ
29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010
ΔΗΛΩΣΕ...

KATAΡΓΕΙ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Mε ημερομηνία 27 Μαίου 2010 αλίευσα με καθυστέρηση σήμερα (29/7/2010) την ακόλουθη είδηση από το bbc news: http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/politics/8707355.stm
To Yπουργείο Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου θα καταργήσει το σχέδιο για την ηλεκτρονική Εθνική Αστυνομική Ταυτότητα (Κάρτα Πολίτη) εντός 100 ημερών και όλες οι ταυτότητες που έχουν ήδη εκδοθεί θα ακυρωθούν, δήλωσε η Γραμματεύς του Υπουργείου Theresa May.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πάντα, η νέα κυβέρνηση του Η.Β. θα περάσει πρώτα την σχετική νομοθεσία για την κατάργηση του προγράμματος των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων από την Βουλή και σκοπεύει να έχει επιτύχει την κατάργησή τους μέχρι τον Αύγουστο. Προγραμματίζουν την ακύρωση της λειτουργίας των ήδη κυκλοφορούντων νέων ταυτοτήτων μέχρι την 3η Σεπτεμβρίου και, σύμφωνα με δηλώσεις υπουργών, θα καταστραφούν όλα τα ψηφιακά αρχεία των ταυτοτήτων αυτών. Επίσης όσοι αγόρασαν τις νέες ταυτότητες δεν θα αποζημιωθούν για τα χρήματα που κατέβαλαν για την αγορά τους.
Η κατάργηση έρχεται έπειτα από την αντίδραση των Βρεττανών πολιτών κατά της άνευ προηγουμένου καταστρατήγησης των προσωπικών ελευθεριών μέσω της νέας ηλεκτρονικής ταυτότητας, η οποία σημειωτέον είναι το αντίστοιχο αυτής που έχει προγραμματίσει να μας επιβάλλει υποχρεωτικά και η δική μας κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα: Περιέχει πολλά βιομετρικά δεδομένα, φωτογραφία, δακτυλικά αποτυπώματα και επιπλέον προσωπικά δεδομένα σε αόρατο ηλεκτρονικό τσιπ.
Nεώτερο δημοσίευμα της Guardian επίσης επιβεβαιώνει την πρόθεση της κυβέρνησης συνασπισμού του Η.Β. για την άμεση κατάργηση των ηλεκτρονικών βιομετρικών ταυτοτήτων: http://www.guardian.co.uk/commentisfree/libertycentral/2010/jun/09/id-cards-damian-green
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ «ΚΑΡΤΑΣ ΠΟΛΙΤΗ» ΟΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΦΟΔΙΑΣΕΙ ΉΔΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!

BΡΕΤΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

 


Βρεττανικό κόμμα UKIP αντιδρά στην ηλεκτρονική ταυτότητα για τους Βρεττανούς πολίτες με το φιλμάκι αυτό, και με την ερώτηση: "(ΘΕΛΕΤΕ)ΝΑ ΣΑΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΜΟΣΧΑΡΙΑ;"
"Ο.Π": Ευχαριστούμε θερμά την  κ.  Ε. Βούλγαρη  (http://www-voulgari.blogspot.com/ ) για την  σημαντικότατη   είδηση που μας έστειλε.

Ικανοποίηση αλλά και απορία μας δημιούργησε η νέα απάντηση του Σεβ.Μητροπολίτου Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου στον π. Β. Θερμό.

Εισαγωγικό σχόλιο του "Ο.Π"

Πρόκειται για μία εξαιρετικής δογματικής και ποιμαντικής αξίας  απάντηση  στην "πνευματική οπισθοπορεία"  μερικών "ανανεωτών"  την οποία ο π. Β. Θερμός  ως  "δορυφόρος" παρακολουθεί ,στηρίζει  και υπερασπίζεται  με  επιθετικό  μάλιστα τρόπο.
Δεν περιμέναμε όμως  απο τον Σεβασμιώτατο  Ναυπάκτου να  εξαιρέσει  απο  την "περιοχή  της παρεκτροπής"  τον Σεβ. Πρεβέζης και Νικοπόλεως,  οι θέσεις του οποίου κυρίως , ήταν η  αφορμή για να ασχοληθεί  η Ι.Σ  με το ζήτημα των  κατά την άποψή μας  "λειτουργικών παραφράσεων".
Αυτή η αδικαιολόγητη και αστήρικτη εξαίρεση του "πυρήνος" της νεοφανούς κίνησης των "ανανεωτών" της λειτουργικής παράδοσης της Αγίας μας Εκκλησίας  και  αμφισβητιών της  ποιμαντικής παρακαταθήκης του Γέροντος Παϊσίου, μας άφησε άναυδους.
Νοιώσαμε  σαν να μας παίρνει  "την μπουκιά απο το στόμα"την οποία ο ίδιος  λίγο πριν μας είχε προσφέρει με πατρική στοργή.
Ελπίζουμε ότι ο Σεβ. Ναυπάκτου  θα κατανοήσει τις ανησυχίες και την καλοπροαίρετη κριτική μας σε αυτό το σημείο του κειμένου του και θα  μας  "ξεδιψάσει" στο μέλλον,   κατακεραυνώνοντας  ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ  όσους   θεωρούν    "οπισθοδρόμηση"  και  "συντηρητισμό"  την απόλυτη  τήρηση    των   Αποφάσεων  των Αγίων Οικουμενικών συνόδων και  των Ιερών κανόνων  όπως μας παρεδόθησαν απο τους Αγίους Αποστόλους και  Πατέρες της Εκκλησίας μας .

Το κείμενο  της νέας  απαντήσεως  του Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου  Ιεροθέου στον π. Β. Θερμό

Διάβασα τό νέο κείμενο τοῦ π. Βασιλείου Θερμοῦ με τίτλο «Οἱ λαϊκοί ἀδελφοί μας στήν Λατρεία», σέ συνδυασμό μέ τό προηγούμενο κείμενό του με τίτλο «Συνέχεια τοῦ διαλόγου γιά τήν μετάφραση στήν Λατρεία», καί αἰσθάνθηκα ἔντονο προβληματισμό γιά τό ἐάν θά ἔπρεπε νά ἀπαντήσω.
Ἀπαντά κανείς ὅταν ὑπάρχη εἰδικός λόγος και ὑπάρχη δυνατότητα διαλόγου. Στην περίπτωση αυτή νομίζω ότι ο διάλογος γίνεται με προκαταλήψεις και με άγνοια των βασικών σημείων της ορθοδόξου πνευματικής ζωής, αλλά και σε θέματα που ήδη έχουν απαντηθή στο προηγούμενο κείμενο.
Η συζήτηση ξεκίνησε από την μετάφραση των λειτουργικών ευχών και είναι ένα ζήτημα προς ερμηνεία –από οποιαδήποτε πλευρά και αν το εξετάση κανείς– για το πως έφθασε το θέμα σε άλλες περιοχές.
Τουλάχιστον εγώ την ερμηνεία την οποία μπορώ να δώσω, βασιζόμενος στα κατά καιρούς κείμενα που έχει γράψει ο π. Βασίλειος Θερμός, είναι ότι κινείται με αυτάρκεια βάσει της οποίας κρίνει, διαρκώς, κείμενα διαφόρων και μάλιστα «προσώπων που διακρίθηκαν για σημαντική θεολογική δημιουργία», όπως γράφει.
Αλλά πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι δεν είμαστε «σωτήρες» της Εκκλησίας, αφού πραγματικός Σωτήρ της Εκκλησίας είναι ο Χριστός και εμείς παραμένουμε μέσα στην Εκκλησία για να σωθούμε και όχι για να την σώσουμε. Οπότε, οποιεσδήποτε ενέργειές μας πρέπει να διακρίνωνται από την ταπείνωση και την υπακοή στον ευλογημένο «θεσμό της Εκκλησίας».
Επίσης, παρατηρεί κανείς μια εμπάθεια, η οποία φαίνεται και στο νέο κείμενό του, γιατί, εκτός από το ύφος, συγχρόνως ενθυμείται ένα γεγονός που συνέβη πριν είκοσι δύο (22) χρόνια και ξεκίνησε από κριτική που ο ίδιος άσκησε σε ένα βιβλίο μου και την δική μου απάντηση....

Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010

Διαβάστε στον "Ορθόδοξο Τύπο"Ὅσον ἀφορᾶ τὴν «Πρωτοβουλία Ἀντιρρησιῶν Ὀρθόδοξης Συνείδησης» στὸ φύλλο τῆς 30ης Ἰουλίου 2010 καὶ στὴν στήλη «Εἰδήσεις καὶ Κρίσεις» γίνεται ἀναφορὰ καὶ παραπομπὴ γιὰ τὴν συλλογὴ ὑπογραφῶν  στὶς ἀντίστοιχες ἠλεκτρονικὲς διευθύνσεις. 
Κυκλοφορεῖ τὸ φύλλον τῆς 30.7.10 τοῦ «Ὀρθοδόξου Τύπου»
Μερικὰ ἀπὸ τὰ περιεχόμενά του:
Εἰς τάς χεῖρας τῆς Δικαιοσύνης ἡ διάλυσις τῶν Μασονικῶν Στοῶν. Ἐκδικάζεται ἡῦ Μητροπολίτου Πειραιῶς κ. Σεραφείμ τήν 17ην Μαΐου 2011. προσφυγή το
Ἐπικοινωνιακά θρησκευτικά τρίκ τοῦ Πρωθυπουργοῦ κ. Παπανδρέ­ου.
◇ Ἀποκαλύπτει τήν αἵρεσιν τῆς Σαηεντολογίας ὁ Βουλευτὴς τοῦ ΛΑΟΣ κ. Κυριάκος Βελόπουλος μὲ πολὺ τεκμηριωμένη ἐρώτησιν εἰς τὴν Βουλήν.
◇ Σεβ. Γόρτυνος: Δέν θά δεχθῶμεν ἀπό «ἀκοινωνήτους» τόν Λόγον τοῦ Θεοῦ.
◇ Αἰφνιδίως «γέφυραι» Πατριάρχου Μόσχας καί Πάπα μέ ἀφορμήν τάς ἠθικάς θέσεις τοῦ Πάπα.
◇ Εἰς νέαν δίκην ὁ καθαιρεθείς πρώην Μητροπολίτης Ἀττικῆς κ. Παντελεήμων.
◇ Σεβ. Κηφισίας κ. Κύριλλος: Ἀκέφαλος μὲν ἡ Μητρόπολις, ἀλλὰ εἶχε ἀξιεπαίνους ἱερεῖς.
◇ Ἡ λειτουργική μας γλῶσσα  καί οἱ νέοι μας. Τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιῶς κ. Σεραφείμ.
◇ Σημείωμα ἐπί τῶν πρός ψήφισιν κανονισμῶν. Τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Φιλίππων κ. Προκοπίου.
◇ Μάχην διά τήν δικαίωσίν της θά δώση ἡ Ἱ. Μ. Βατοπαιδίου καί ἐνώπιον τῶν Εὐρωδικαστηρίων.
◇ Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης: Εἴμεθα κυκλωμένοι ὑπό ἐχθρῶν, ἀλλά ἡ ἐλπίς μας εἶναι ὁ Χριστός.
Γεγονότα καί Σχόλια. Βιβλιοκρισίαι καί ἄλλη ἐνδιαφέρουσα ὕλη συμπληρώνουν τό φύλλον.

ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Εισαγωγικό σχόλιο  "Ο.Π"
Αν και με το περιοδικό απο το οποίο προέρχεται το παρακάτω κείμενο μας χωρίζει μάλλον ολόκληρος ωκεανός,ωστόσο  οι πληροφορίες που  παρέχονται  για  τις μεθόδους που χρησιμοποιεί το "πολεμικό επιτελείο" της "Νέας Εποχής"  είναι και αξιόπιστες και  μας αποκαλύπτουν  την θλιβερή πραγματικότητα που δυστυχώς μας περιβάλλει.
Αυτή είναι όμως μια θνησιγενής  πραγματικότητα με ημερομηνία λήξεως και που σίγουρα βρίσκεται στον αντίποδα της πραγματικότητας που βιώνει ο  βαπτισμένος Ορθόδοξος Χριστιανός  με νήψη  και προσευχή  εντός της εκκλησίας.
Τότε  το μαύρο και το καταθλιπτικό,  δια της Θείας Χάριτος, γίνεται  φωτεινό και χαρούμενο. Ο πιστός  αρχίζει να  βιώνει  την θέρμη του Αναστάσιμου φωτός και η ψυχή να γλυκαίνεται απο την παρουσία του Χριστού.
Ο μόνος λόγος που  παρουσιάζουμε  αυτά  τα δείγματα  της  αναδυόμενης  εκ του σκότους  παγκόσμιας κυβέρνησης ,δεν είναι η τρομοκράτηση  των  ήδη ταλαιπωρημένων αδελφών μας ,αλλά η  ενημέρωση που μαζί με την  πίστη θα μας κάνουν  ικανούς να διακρίνουμε    τους "προβατόσχημους λύκους"  και τα ζαχαρωμένα δηλητήρια που  μας προσφέρουν  σαν "κέρασμα" ή "αντίδωρο"   για την ενδεχόμενη  (ό μη  γένοιτο)  συγκατάβασή μας.
Απο το αρχικό κείμενο έχουμε αφαιρέσει μερικά τμήματα που θεωρούμε ή επουσιώδη ή στα οποία  μικρά σχόλια ακυρώνουν την αξία των υπολοίπων.

ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ


«...Αλλά ο κόσμος σήμερα είναι πιο σύνθετος και προετοιμασμένος να δεχθεί μια παγκόσμια κυβέρνηση. Η υπερεθνική κυριαρχία μιας πνευματικής ελίτ και των παγκόσμιων τραπεζιτών είναι σίγουρα προτιμητέα σε σχέση με τον εθνικό αυτοπροσδιορισμό που υφίστατο μέχρι τώρα».
 (David Rockefeller, πρόεδρος ιδρυτής της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ και της Τριμερούς Επιτροπής, πρόεδρος του CFR, του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων. Εισήγηση που έκανε κατα τη συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ στο Μπάντεν Μπάντεν το 1991).
«Θα έχουμε μια παγκόσμια κυβέρνηση, είτε σας αρέσει είτε όχι. Το μόνο ζήτημα θα είναι να ξέρουμε αν θα προκύψει απο κατάκτηση ή απο συγκατάθεση».
(Paul Warburg, Χρηματιστής, μέλος του CFR, του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων).
Ο ιστορικός του μέλλοντος είναι πολύ πιθανόν ότι θα γράφει για την εποχή μας:

«Στο ξεκίνημα του 21ου μ.Χ. αιώνα, ένα πανίσχυρο παγκόσμιο καθεστώς άρχισε να αιχμαλωτίζει με τα ορατά και αόρατα πλοκάμια του ολόκληρο τον πλανήτη. Η Γη μεταμορφώθηκε σταδιακά σε μία πλανητικών διαστάσεων αόρατη φυλακή με τις πιο εξελιγμένες και εκλεπτυσμένες μεθόδους καταστολής».

Πράγματι, η αλήθεια είναι ταυτόχρονα απλούστερη αλλά και πιο απίστευτη απ' ό,τι μπορούμε να διανοηθούμε: Οι Επικυρίαρχοι, μία απάνθρωπη υπερεθνική ελίτ, έχουν καταστήσει δέσμια την ανθρωπότητα και επιβάλλουν το σχέδιο της Νέας Τάξης μιλώντας για «ανοχή», «πολυπολιτισμικότητα», «ανθρώπινα δικαιώματα» και «παγκοσμιοποίηση». Αυτά τα Παγκόσμια Αφεντικά προσπαθούν με σατανικές μεθοδεύσεις να ορίσουν ξανά την πραγματικότητα και να εξουσιάσουν τον πλανήτη. Κατέχοντας μία τεράστια μερίδα του παγκόσμιου πλούτου, διαφθείρουν σταδιακά και προετοιμάζουν τις ανύποπτες μάζες να δεχθούν το παγκόσμιο αστυνομικό κράτος (Novus Ordo).

Μας αποκοιμίζουν και μας αποσπούν την προσοχή ενώ αυτοί εξαλείφουν μία μία τις ελευθερίες μας και προετοιμάζονται για γενικευμένη καταστολή, χρησιμοποιώντας την «τρομοκρατία» ως ψευδές πρόσχημα. 
Διδάσκουν τις μάζες ότι ο Θεός είναι νεκρός και η Αλήθεια και η Δικαιοσύνη είναι καθαρά υποκειμενικά θέματα, για να αποδείξουν άτι ο άνθρωπος είναι απλώς ένα ζώο προορισμένο να υποδουλωθεί ή να καταστραφεί.
Ελέγχουν όλους τους μοχλούς εξουσίας: το πιστωτικό σύστημα, τα Μέσα Ενημέρωσης, την εκπαίδευση, τις κυβερνήσεις, τους πολιτικούς -νεοφιλελεύθερους, σοσιαλιστές, εκσυγχρονιστές, ροζ κομμουνιστές- ώστε να μπορούν εύκολα να μας εξαπατούν.

Μια φυλακή για το μυαλό μας (Matrix)


Από τη στιγμή που ένας άνθρωπος αφήνει τη μήτρα της μητέρας του, κάθε προσπάθεια του είναι να δημιουργήσει, να διατηρήσει και να αποσυρθεί μέσα σε μία τεχνητή μήτρα, σε διάφορα είδη προστατευτικών «κουκουλιών» - υποκατάστατων. Αντικειμενικός σκοπός αυτής της τεχνητής «μήτρας» είναι να παρέχει ένα σταθερό περιβάλλον για κάθε δραστηριότητα, ασφάλεια για ελευθερία και αμυντική προστασία από την επιθετική δράση.

Μέσα σ' αυτά τα πλαίσια η δημοκρατία, όπως εξελίσσεται, είναι πλέον μία ψευδαίσθηση που λειτουργεί εγκλωβιστικά καθώς οι πολίτες συνεχίζουν να ψηφίζουν, αλλά η ψήφος τους δεν έχει κανένα περιεχόμενο. Ψηφίζουν για εκπροσώπους που δεν έχουν πραγματική εξουσία. Κι αυτό, γιατί το μόνο που έχει μείνει είναι να αποφασίζουν για πολιτικά προγράμματα της «δεξιάς» και της «αριστεράς», που είναι πια ταυτόσημα σε όλες τις δυτικές χώρες.

Οι πραγματικοί κυρίαρχοι του κόσμου δεν είναι πλέον οι εθνικές κυβερνήσεις, αλλά οι επικεφαλής των οικονομικών ή βιομηχανικών πολυεθνικών ομίλων και των αδιαφανών Διεθνών Ιδρυμάτων (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παγκόσμια Τράπεζα, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, G8, NATO κ.λπ.)...

Τρίτη, 27 Ιουλίου 2010

Και όμως υπάρχουν μερικοί που θέλουν το ηλεκτρονικό φακέλωμα!

Το ότι υπάρχουν λάτρεις της "Νέας Εποχής"   και άλλοι τόσοι που τυφλωμένοι απο τον συνειδητό ή ασυνείδητο εωσφορισμό τους , νοιώθουν  όμορφα με την προοπτική  του φυλακισμένου  το γνωρίζουμε.Όμως αυτό   που  είναι αξιοπρόσεκτο είναι η  περίεργη "διασύνδεση"  τωμ  φιλοσιωνιστικών ιστολογίων με τους  "οπαδούς" της "Νέας Εποχής" και τους  εραστές  του ηλεκτρονικού φακελώματος.
Χωρίς άλλα σχόλια, θα παραθέσουμε  πιο κάτω  μερικά αποσπάσματα απο κάποια ελληνικά (;) ιστολόγια  τα οποία  όπως και εσείς θα διαπιστώσετε, αν δεν είναι "αδελφάκια" σίγουρα είναι μεταξύ τους "πρωτοξάδελφα".Ο τρόπος γραφής και έκφρασης , τα επιχειρήματα  αλλά κυρίως οι  πνευματικές συγγένειες μεταξύ τους  ,φανερώνουν στον  αναγνώστη πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία απο το  "απέναντι στρατόπεδο".Φυσικά πρόκειται για ένα ιστολόγιο που εμφανίστηκε σαν "κλώνος" άλλων  σχετικών ιστολογίων, λίγο καιρό μετά την νομοθετική ρύθμιση της εφαρμογής του ΑΜΚΑ.Δεν είναι τυχαίο ότι κάτω απο την πιο πάνω ανάρτηση έχει και σχετικό video με "μουσική κηδείας".


Αξίζει τον κόπο να δείτε και  αυτά που δηλώνει στο profil  του,όπως : ταινίες που του αρέσουν ,μουσική ,κυρίως όμως ποιά είναι τα ιστολόγιά του και  ποιά  είναι αυτά με τα οποία είναι διασυνδεδεμένος.
Το συμπέρασμα που βγάζουμε είναι ότι ανέκαθεν οι ολοκληρωτισμοί  της "Νέας Τάξης",  ακόμα και στις πιο "έξυπνες"  επικοινωνιακές τους απόπειρες,   άγγιζαν τα όρια του γελοίου και του  ηλιθίου.


Δείτε  πιό κάτω  μερικά απο τα "αδέλφια" και τα "πρωτοξάδελφα" της  σελίδας που  υποστηρίζει το ηλεκτρονικό φακέλωμα  και το σφράγισμα

Αυτό είναι ένα  ελάχιστο δείγμα των "προοδευτικών" που θέλουν  να μας   κάνουν σκλάβους  της "παγκόσμιας κυβέρνησης"  και ταυτοχρόνως αποστάτες και προδότες της πίστης μας .
Τα συμπεράσματα  δικά σας.

Σχόλια και παρατηρήσεις απο αδελφούς μας που υπέγραψαν εναντίον της "Κάρτας του Πολίτη"


Είναι  η δεύτερη ανάρτηση  στην οποία  δημοσιεύουμε  σχόλια και παρατηρήσεις που συνυπέβαλλαν μαζί με την υπογραφή τους  αρκετοί   Αντιρρησίες Ορθόδοξης Συνείδησης ( την πρώτη ανάρτησή σχολίων μπορείτε να την διαβάσετε εδώ  )

Επαναλαμβάνουμε ότι τα σχόλια και οι παρατηρήσεις θα δημοσιεύονται με  τα αρχικά του υποβληθέντος ονοματεπώνυμου  αφού το μόνο  στοιχείο  του υπογράφοντος που θα δημοσιεύεται  θα είναι το ονοματεπώνυμο και το επάγγελμά του.

ΣΧΟΛΙΑ -ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Β.Κ
Εύχομαι να βοηθησει η Παναγία να μας προστατεύσει από τους κινδύνους και να σταθούμε αντάξιοι μαθητές του Χριστού μέχρι τέελους Αμήν

Ι.Μ
Τρόμαξα απο το πόσο γρήγορα όλα μεθοδεύοντα.Ερώτηση για το χάραγμα δεν λέει στην Γραφή ότι θα ερωτηθούμε αν θα το πάρουμε ή όχι, διότι τον ΑΜΚΑ ως δ. υπαλ.δεν ρωτήθηκα τον είχα απο πολύ καιρό πριν χωρις να το γνωρίζω απλά μου το έδωσαν έτοιμο.Η ταυτότητα αυτή δεν είναι το χάραγμα έτσι;αλλά προοίμιο αυτου;

Γ.Δ
Ο Θεός να μας βοηθήσει στην αδυναμία μας μήπως και σωθούμε...ο καιρός γαρ εγγύς.Μακάρι να ξυπνήσουμε όλοι οι Έλληνες απο το λήθαργο.Συγχαρητήρια για την αφύπνιση και την όλη προσπάθεια.Ο Θεός να σας δίνει δύναμη!..

Ν.Σ
ic+xc ni ka

Ε.Τ
ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ - ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΩ - ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΠΟΡΩ. ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ EMAIL ΜΕ ΤΙ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΝ ? ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ??. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ
(Απάντηση "Ο.Π": Φυσικά και μπορούν  να υπογράψουν απο τον υπολογιστή σας  χωρίς όμως να βάλουν e-mail)

Ι.Ε
δυστηχως πρεπει να ισοπεδωθουν ολα......μπορουμε να τουσ ανατρεψουμε ?
 (Ο.Π-Αν  είναι θέλημα του Θεού  φυσικά και μπορούν να ανατραπούν τα πάντα.Δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την προαίρεσή μας ι προσευχόμαστε στον Θεό να ανατρέψει τα σχέδια των αντιχρίστων  δυνάμεων)

Χ.Γ
Ο Θεός μαζι μας. Ο Κύριος Ιησούς Χριστός ας κατευθύνει τα διαβήματα ημών. Και μόνο η υποψία οτι κινδυνεύουμε πρεπει να μας ξυπνήσει όλους.

Ν.Β
ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΡΑΛΑΒΩ ΤΗ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΕΝΟΝΟΜΑΤΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΩ ΤΗ ΚΑΡΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ 1000 ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΑΡΤΗΡΙΑ!!!Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ!!

Μ.Β
Μπράβο σας!!! Κάνετε μια σημαντική προσπάθεια για όλους μας! Εύχομαι με τη βοήθεια του Θεού να τα καταφέρουμε!

Ε.Μ
Συγχαρητηρια για την πρωτοβουλία σας!

Χ.Τ
 όπως ο ΧΡΙΣΤΟΣ μας νίκησε και αιώνια θα νικά το θάνατο, έτσι και τώρα κάθε προσπάθεια της επαναλαμβανόμενης <νέας τ...> δεν θα μας αγγίξει.Αρκεί να θέλουμε να μην ταχθούμε με το μέρος τους και είναι απόλυτα βέβαιο πως Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ δεν μας εγκαταλείπει. Τον <<εαυτούλη>> μας να φοβόμαστε και τις θεληματικές επιλογές μας

Α-Μ.Κ
Αντιστέκομαι στην Κάρτα του Πολίτη, γιατί ο Θεός με έπλασε ελεύθερο άνθρωπο!

F.M
Oxi stin karta giati einai o proaggelos tou sfragismatos pou milaei H Apoklipsi.Gia tous Anthrwpous pou tha feroun ws Prosxima oti ayto einai geleio H oti allo kai pistevoume se pragmata pou graftikan ston mesaiwna exw na pw oti ean to grapsane toso palia kai yparxei mexri kai simera einai gia logo sobaro kai fysika Apokalyptiko.Tipota to pseftiko den epibiwnei....Mhn parete tin karta...giati to sfragisma erxete!!!!Ksypniste kai kinithite.Eyxari stw olous o Theos na sas exei kala.

Ε.Π
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ

Γ.Γ
Ἀρνοῦμαι νὰ παραλάβω τὴν "Κάρτα τοῦ Πολίτη.Κρατηστετην γι α τόν εαυτό σας

Β.Α
Μπράβο σας για αυτήν την προσπάθεια!!! Συνεχίστε έτσι κι εμείς θα σας στηρίξουμ!!!

Κ.Μ
Μαζί σας στον αγώνα!

A.D
Gnorizoume tis profities kai xeroume die tha gini ala den prepi na kathisoume me stauromena da heria pisteuo ston triadiko theo kai den fowame ton diabolo

Μ.Ζ
ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΩ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ-ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΠΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΒΑΠΤΙΣΗ ΜΟΥ ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΡΙΘΜΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΚΟΠΙΜΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΑ ΤΟΝ ΔΥΣΩΝΥΜΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ'666'.ΔΗΛΩΝΩ ΑΝΤΙΡΗΣΙΑΣ ΣΥΝΗΔΕΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΜΑΙ ΠΑΝΤΟΣ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΟΥ ΕΑΝ ΜΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΜΙΣΘΟΥ -ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΝΟΜΙΜΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ.ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ.

Γ.Δ
παιδια πρεπει ολοι μαζι οι Ελληνες να εναντιωθουμε στο δαιμονα αυτο.να ειστε καλα.

Α.Μ
Ο ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΜΑΣ, Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ Ο ΥΙΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΕΥΛΟΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΞΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΜΑΣ

Μ.Λ
Εχετε δίκιο πρέπει να αντισταθούμε, αλλά βοηθήστε μας πως μπορούμε να παλέψουμε για μας και για τα παιδιά μας.Ελπίζω ο Κύριος να μας δείξει το δρόμο.

Σ.Χ
Παρακαλω να μας ενημερωνετε για τις διαδικασιες και τις μεθοδους αντιδρασης κατα της "εικονος" και του "σφραγισματος", δηλαδη της καρτας και του τσιπ. Ευχαριστω.

Χ.Κ
Ει ο Θεός μεθ' ημών, ουδείς καθ'ημών.

Κ.Π
Αρνούμαι να συμμετάσχω στο ηλεκτρονικό φακέλωμα. Θεωρώ πως το ανθρώπινο πρόσωπο έχει υποφέρει πάρα πολύ κάτω από τις διαρκείς ποικιλότροπες υποτιμήσεις των ολοκληρωτικών καθεστώτων ανά τους αιώνες. Δεν γνωρίζω αν η κάρτα του πολίτη συνδέεται άμεσα με τον αριθμό 666, αλλά πιστεύω πως εν τέλει, το τελικό κίνητρο της αριθμοποίησης δεν έχει σχεση με τη σωτηρία της ψυχής και άρα δεν είναι εκ Θεού. Συνεπώς είναι εκ του πονηρού. Ο αριθμός ως αρχικώς εν μέρει υποκατάστατο του ονοματεπώνυμου είναι μία κακή απομίμηση του βαπτίσματος. Θυμίζει πολύ τις μεταμορφώσεις του διαβόλου σε μορφη αγγέλου ώστε να πλανήσει τους πιστούς χριστιανούς. Έτσι και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση είναι μία από τις καλλίτερες μεταμορφώσεις του, με σκοπό να αποπροσανατολίσει τους πιστούς και να τους οδηγήσει σε μία νέα πτώση. Ο άνθρωπος είναι εικόνα Θεού και όχι των μαθηματικών. Ένας άνθρωπος-αριθμός είναι μία παραγωγική μονάδα που είτε συμφέρει είτε όχι. Ή είναι χρήσιμος ή όχι. Κάθε άλλη προσέγγιση του προσώπου φαίνεται να μην έχει σημασία. Η αξία ενός ανθρώπου με βάση τη χρηστικότητά του, μετατρέπει αυτόν σε αντικείμενο προς (κατά)χρήση ή προς πέταμα, ανάλογα. Αυτό που μετράει δεν είναι οι αρετές του, αλλά οι ικανότητές του να ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις της νέας τάξης πραγμάτων. Οι επιθυμίες του ελέγχονται. Τα πάθη του εξιδανικεύονται. Ο άνθρωπος γίνεται πλέον ένα μοντέλο που πωλείται. Ως μοντέλο λοιπόν, θα χρειάζεται συνεχείς αναβαθμίσεις. Δε θέλει και πολύ για να καταλάβουμε τη συνέχεια. Οι αριθμοί έχουν ένα επιπλέον «καλό». Δεν είναι μεταβλητοί, δεν έχουν χαρακτήρα, δεν μπορούν να αλλάξουν, να μετανοήσουν, να πιστέψουν στο Θεό. Φαίνεται πως μας περιμένει μία τραγική συνέχεια, όπου οι ζωντανοί άνθρωποι του Θεού με την αυτεξούσια βούληση θα μετατραπούν σε άβουλους αριθμητικούς συμβολισμούς μίας ξεχασμένης εποχής. Ελπίζω να δώσει ο Θεός τη δύναμη σε όλους μας, ώστε να ξεπεράσουμε τους φόβους μας και είτε με σθένος είτε με επιφυλάξεις, στο τέλος να δώσουμε μία απάντηση στη νέα τάξη. Ως πιστοί χριστιανοί, ως Έλληνες, ως απόγονοι αλλά και γιατί όχι, ως πρόγονοι των επομένων γενιών.

Ι.Μ
ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΔΩΣΕΤΑΙ...(ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ)

Α,Π
καλημερα καλη εβδομαδα και χρονια πολλα σας γραφω απο την εργασια μου και την πλατεια αγιας παρασκευης, μεγαλη η χαρη της και η προστασια της υπογραφω και αρνουμαι οπως παλαιοτερα μου ειχε ζητησει να υπογραψω ο πνευματικος μου ο γεροντας σεβαστιανος ηγουμενος της μονης αγιας παρασκευης θεση "κοτορι" στην καστορια, για τις ταυτοτητες

Β.Ν
Άγιοι πατέρες κάντε κάτι πριν να είναι αργά για όλους μας.

Π.Σ
ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ.

D.K
OXI STHN KARTA POLITH

Ε.Ο
ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΚΑΙ Μ" ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΩ ΤΟ ΣΑΤΑΝΑ!

Τ.Κ
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΠΕΙΔΗ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεϊτης ( Αριζόνα): "Ετοιμαστείτε, έρχονται πολύ δύσκολα..."

Ο γνωστός γέροντας Εφραίμ της Αριζόνα και αγιορείτης μοναχός   προτρέπει :
"ετοιμασία επειδή ΣΥΝΤΟΜΑ θα αρχίσουν τα πολύ δύσκολα".

  Η προτροπή αυτή έγινε σε ηγούμενο μονής του Αγίου Όρους, ο οποίος τον επισκέφθηκε πρόσφατα και τον ρώτησε σχετικά με τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Ο γέροντας ήταν απολύτως σαφής: " Έρχονται πολύ δύσκολες ημέρες"... Και η μονή έχει φτιάξει ήδη την "ομάδα κρίσης", υπεύθυνη για να προετοιμάσει το μοναστήρι για πολύ δύσκολες ημέρες για άγνωστο χρονικό διάστημα.
Τα παραπάνω θα μπορούσαν να είναι ένα κακόγουστο αστείο. Αλλά δεν είναι... Δυστυχώς, τα επερχόμενα είναι πλέον ορατά και δια γυμνού οφθαλμού, αφού όλοι μας μπορούμε πλέον να δούμε αυτό που έρχεται, δηλαδή την δυστυχία και την πείνα...
"Δεν μπορώ να καταλάβω τον κόσμο. Όλοι ρωτάνε: "εμένα με πιάνουν τα νέα μέτρα;"!!! Ειλικρινά, δεν μπορώ να κατανοήσω πόσο πολύ έχει διαβρωθεί η σύγχρονη κοινωνία και οι άνθρωποι που ζούνε σε αυτή τη χώρα. Κανείς δε νοιάζεται για τον διπλανό του. Κανείς δε νοιάζεται για το πρόβλημα που έχει χτυπήσει την πόρτα του συμπολίτη του, του γείτονά του. Όλοι σκέφτονται αν "τα μέτρα" προσβάλουν τα δικά τους μικροσυμφέροντα...! Ειλικρινά, πιστεύω πως ο Θεός θα δώσει την ευκαιρία για να συνέλθουμε. Η Ελληνική Ορθοδοξία ανέδειξε μεγάλες σύγχρονες μορφές, που πρόσφεραν στο έργο του Θεού, που αγωνίστηκαν για να σώσουν ανθρώπινες ψυχές. Ο Πορφύριος, ο Παΐσιος, ο Ιωσήφ... γέροντες που μάτωσαν στον αγώνα υπέρ των συνανθρώπων τους, στον αγώνα να διώξουν την δυστυχία και το κακό από τις καρδιές ανθρώπων που υπέφεραν... Ποιά ηθική υπάρχει πλέον; Το κακό έχει χτυπήσει την οικογένεια, την Παιδεία. Έχει χτυπήσει σε κάθε υγιές κύτταρο της κοινωνίας και σήμερα ζούμε τα αποτελέσματα αυτού του πολέμου. Τρέχουν οι άνθρωποι χωρίς να νοιάζονται για τον διπλανό τους. Η κοινωνία που ξέραμε δεν υπάρχει πια. Σήμερα κυριαρχεί ο ατομικισμός... Γιατί; Επειδή κάποιοι έπαιξαν με τον χαρακτήρα του Έλληνα και διάβρωσαν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν. Είναι αδιανόητο! Ο ατομικισμός ζει και βασιλεύει, ενώ η απάτη έγινε "χάρισμα". Μεγάλωσαν γενιές που διδάχτηκαν πως να αρπάξουν. Και αυτό σε ένα καθεστώς πλήρους ατιμωρησίας... Μάλιστα, όσα πιό πολλά "αρπάζεις" τόσο περισσότερο απομακρύνεσαι από την τιμωρία. Αυτό το βλέπει ο Θεός. Σήμερα επιτρέπει να δεχτούμε μερικές σφαλιάρες, ελπίζοντας πως θα συνέλθουμε, όπως συμβαίνει και στους μεθυσμένους..."
Αυτά τα συγκλονιστικά μου κατέθεσε σήμερα σε συζήτηση, αγιορείτης μοναχός. Και η φωνή του έτρεμε από συγκίνηση και αγωνία για όσα πρόκειται να συμβούν.
"Να προσέχεις", μου είπε. "Να πεις και σε άλλους να προσέχουν. Μην αφήνετε την λογική σας να παραδίνεται σε όσα σας λένε. Πού είναι μωρέ η λεβεντιά εκείνων που δεν επέπτρεπαν σε κανέναν να τους μειώσει; Πού είναι εκείνα τα λεβεντόπαιδα που έδωσαν το αίμα τους για όλους εμάς; Αυτή η γη ποτίστηκε με αίμα. Είναι μεγάλο κρίμα να την κυβερνάνε ξένοι και ανάξιοι... Να προσέχετε"...
Τι να πω; Θυμήθηκα τα λόγια του γέροντα Εφραίμ της Αριζόνα: 
"Έρχονται πολύ δύσκολες ημέρες. Προσέξτε την ψυχή σας. Μαζευτείτε και δώστε τον αγώνα σας..." Αυτά έλεγε πριν μερικούς μήνες. Και σήμερα γίνεται πιό σαφής: "το Σεπτέμβριο θα αρχίσουν τα πολύ δύσκολα...".
Οι προσευχές του γέροντα είναι πάντα μαζί μας. Όμως, αναρωτιέμαι: Εμείς τι κάνουμε για να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας; Απλά ανησυχούμε για το αν τα μέτρα μας αγγίζουν;
"Κάποιος πρέπει να σας πει πως δεν ζείτε σε όνειρο, ούτε σε εφιάλτη. Ζείτε μία πολύ άσχημη πραγματικότητα, που θα χειροτερέψει..."
Κι εμείς αναρωτιόμαστε: Εμένα με πιάνουν τα νέα μέτρα; αγνοώντας (ηθελημένα) πως όταν θα μας "πιάσουν", θα είναι πολύ αργά...
Κωνσταντίνος
 http://kostasxan.blogspot.com/2010/07/blog-post_8331.html

Σχόλιο απο την "Κλασσικοπερίπτωση"

Φίλε Κωνσταντίνε  σε ευχαριστούμε που μας έστειλες  αμέσως αυτή την εξαιρετική  ανάρτηση με τις  συμβουλές αλλά και τις προτροπές   αυτού  άξιου κληρονόμου της Αποστολικής και ΑγιοΠατερικής  παράδοσης της Εκκλησίας μας.
Όταν ο Θεός  δια των  Αγίων του  και των εν ζωή  αγωνιστών  Του  μας  προετοιμάζει και μας φωτίζει   το δρόμο προς την Ανάσταση ,τότε ο σκεπτικισμός, η απόγνωση  και ο φόβος απο την τρομοκρατία των εξουσιών της "Νέας  Εποχής"  φεύγει και δίνει  τη θέση του στο θάρρος   στην  ανδρεία και   στην ελπίδα.Αυτό ας είναι λοιπόν το μήνυμα που  θα δώσουμε στους αναγνώστες μας  εμείς οι ταπεινοί και ελάχιστοι  των αγωνιζομένων ιστολογίων,ότι δηλαδή  " ει ο Θεός μεθ΄ημών ουδείς καθ΄ημών".

Η σύχρονη τοκογλυφίαΓράφει ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος
(Απο το "Βήμα" της 20ης Ιουνίου 2010)

Σε δύσκολες εποχές, όπως οι σημερινές, εμφανίζονται και διάφοροι τοκογλύφοι που εκμεταλλεύονται την ανημπόρια του λαού ή των λαών και πλουτίζουν χωρίς να έχουν μέσα τους κανένα αίσθημα αγάπης και συμπόνοιας για αυτούς που δυστυχούν.1 Η τοκογλυφία ορίζεται ως ο δανεισμός χρημάτων με υψηλό επιτόκιο που συνήθως είναι παράνομο. Αυτό προκαλείται από συγκεκριμένα άτομα που εκμεταλλεύονται κάθε δύσκολη κατάσταση των συνανθρώπων τους. Μερικές φορές αυτό γίνεται και μέσα από τη λεγόμενη «νόμιμη» οδό, όταν οι τραπεζίτες προτρέπουν τους ανθρώπους να λαμβάνουν καταναλωτικά ή άλλα δάνεια, εκμεταλλευόμενοι την τάση τους για ευμάρεια, ευδαιμονία και εύκολο πλουτισμό.

Στην τοκογλυφία μπορώ να εντάξω και τις λεγόμενες παγκόσμιες «αγορές» που ανεβάζουν τα επιτόκιά τους, τα λεγόμενα σπρεντς, εκμεταλλευόμενοι μερικές δύσκολες καταστάσεις που περνούν διάφορες χώρες. Δεν μπόρεσα να «χωνέψω» αυτόν τον όρο «αγορές» που παρουσιάζεται τόσο εύηχα, σαν να πρόκειται για τα γνωστά μας καταστήματα, από τα οποία προμηθευόμαστε τα αναγκαία για τον βίο μας! Οταν όμως σε αυτές τις παγκόσμιες «αγορές» της καπιταλιστικής κοινωνίας οι συζητήσεις γίνονται με «γεμάτο το πιστόλι πάνω στο τραπέζι», έστω κι αν αυτό λέγεται μεταφορικά, τότε δεν πρόκειται για συνηθισμένες αγορές, αλλά για συνομιλίες με ανθρώπους που κάνουν οικονομικά εγκλήματα, για να μη χρησιμοποιήσω έναν άλλον αγγλικό όρο.

2 Από πλευράς χριστιανικής η τοκογλυφία είναι ένα έγκλημα και ο τοκογλύφος είναι πράγματι ένας εγκληματίας, με κοινωνικό και αγγελικό πρόσωπο. Οι Πατέρες της Εκκλησίας ομίλησαν σκληρά και κατήγγειλαν την τοκογλυφία, όπως επίσης κατηγόρησαν με ισχυρές λέξεις τον τοκογλύφο που δρα στις ανθρώπινες κοινωνίες.

Ο Μ. Βασίλειος χαρακτηρίζει τον τόκο «πονηρών γονέων, πονηρόν έκγονον». Περιγράφει με απαράμιλλο λόγο τη νοοτροπία του τοκογλύφου που προσφέρει στους ανθρώπους «δηλητήρια», και ομοιάζει με τους γιατρούς που αντί να θεραπεύουν τους αρρώστους, τους αφαιρούν και την ελάχιστη δύναμη που έχουν. Στη συνέχεια περιγράφει την κατάσταση του δανειζομένου, ο οποίος στην αρχή που παίρνει το δάνειο είναι χαρούμενος, γιατί επέτυχε τον σκοπό του, αλλά μετά ζει έναν εφιάλτη, ακόμη και στον ύπνο του, όταν πρόκειται να αποδώση το δάνειο. Ο δανειστής ομοιάζει με τον «σκύλο» που τρέχει στο θήραμά του, και ο δανειζόμενος αισθάνεται ως θήραμα που τρέμει τη συνάντηση αυτή.

Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος θεωρεί την τοκογλυφία ως «εσχάτην αναισχυντίαν», αφού ο τόκος είναι «διαβεβλημένος και κατηγορίας άξιος», πρόκειται για «ευπρόσωπον αρπαγήν, ευπροφάσιστον πλεονεξίαν». Θεωρεί ότι οι τόκοι ομοιάζουν με τα φίδια που κατατρώγουν τις ψυχές των δυστυχισμένων ανθρώπων περισσότερο από τα γνωστά δηλητηριώδη φίδια.

3 Υπάρχουν όμως και μερικοί άλλοι τοκογλύφοι που δεν εκμεταλλεύονται την οικονομική ανέχεια του λαού, αλλά τις ελπίδες και τις προσδοκίες του. Οι συνάνθρωποί μας ελπίζουν να ζήσουν σε μια κοινωνία όπου θα επικρατή η διαφάνεια, η αξιοκρατία, η κοινωνική δικαιοσύνη, η φιλανθρωπία, ο αλτρουισμός, η νοηματοδότηση του βίου κ.λπ., και όμως πολλές φορές διαψεύδονται από τα πράγματα, γιατί κάθε φορά εμφανίζονται διάφοροι «τοκογλύφοι» που εκμεταλλεύονται τις προσδοκίες των ανθρώπων, κατασπαράζουν τις ελπίδες και τα όνειρά τους.

Τέτοιους τοκογλύφους βρίσκουμε συνεχώς δίπλα μας.

Είναι οι θρησκευτικοί ηγέτες που εκμεταλλεύονται και κατασπαράζουν το λεγόμενο θρησκευτικό συναίσθημα του λαού, με διάφορους τρόπους, χειρότερους από το κοινό έγκλημα, γιατί στην περίπτωση αυτή σκοτώνουν την ψυχή των ανθρώπων.
Είναι οι πολιτικοί άρχοντες που χρησιμοποιούν ως δολώματα διάφορες μαγικές λέξεις με τις οποίες κλέβουν την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων τους, όπως «μεταπολίτευση», «αλλαγή», «κάθαρση», «εκσυγχρονισμός», «επανίδρυση του κράτους» κ.λπ. 
Είναι λέξεις όπλα που σκότωσαν τις ελπίδες και τις προσδοκίες του λαού και τον οδήγησαν στην απόγνωση και στην έκφραση μεγάλου θυμού που ελπίζουμε να δράση θετικά στην κοινωνία μας.

Το εκπληκτικό είναι ότι όλη αυτή τη διάψευση των ελπίδων, των προσδοκιών και των οραμάτων του λαού την προξένησαν μερικοί της ηρωικής γενιάς του Πολυτεχνείου, που όταν κλήθηκαν να κυβερνήσουν τον λαό, τον διέψευσαν. Και διερωτάται κανείς: πώς και γιατί καταπνίγονται τόσο ευγενικά οράματα, όπως της παιδείας, της ελευθερίας και της ευημερίας;

Τα τελευταία σαράντα χρόνια αποκτήσαμε μια συμπεπυκνωμένη πείρα, αφού ζήσαμε διάφορες δικτατορίες, ήτοι στρατιωτικές, πολιτικές, ιδεολογικές, κοινωνικές, θρησκευτικές, σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας, γνωρίσαμε διάφορους «τοκογλύφους». Θα έπρεπε όλη αυτή η πείρα να μας διδάξη, να μας ανοίξη το μυαλό για να δούμε καθαρότερα τα πράγματα. Αν τώρα δεν διδαχθούμε από αυτή τη συμπεπυκνωμένη πείρα, τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας.

Η βασική πρόταση είναι να διδαχθούμε από όσα έγιναν, και κυρίως να απαξιώσουμε δημιουργικά τους ποικιλώνυμους και ποικιλότροπους τοκογλύφους του λαού, που σκοτώνουν τα οράματά του και τις προσδοκίες του. Ο καθένας θα πρέπει να αναλάβη τις ευθύνες του στο προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο που ζει. Και ας αρχίση το δημιουργικό έργο, όπως έχει γραφή εύστοχα, από τις προσεχείς εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση με το να αναδείξη τους κατάλληλους ηγέτες, πέρα από τις κομματικές επιλογές. 

Κυριακή, 25 Ιουλίου 2010

Κάποιοι δεν αρνούνται τον Χριστό…

26 Ιουλίου
[...] Η Παρασκευή συνελήφθει και οδηγήθηκε σε τιμωρία βασανισμού μέχρι να ομολογήσει την αποστροφή της απο το χριστιανισμό. Αρχικά της έθεσαν μια πυρακτωμένη περικεφαλαία στην κεφαλή της. Εν συνεχεία και αφού δε λύγισε, ρίχτηκε στην απομόνωση. Μια τέτοια οπισθοχώρηση θα σήμαινε μεγάλη νίκη του Αυτοκράτορος και πλήγμα ιδιαίτερα στο γυναικείο Χριστιανικό πληθυσμό που θα έβλεπε τη θερμότερη εκπρόσωπό της να αλλαξοπιστεί. Αυτή όμως αντί να λυγίσει, θεώρησε εξαιρετικό χρόνο την απομόνωση για προσευχή. Μάλιστα λέγεται πως το βράδυ άγγελος Κυρίου ενεφανίσθη ενώπιόν της και την ελευθέρωσε απο τα δεσμά της. Η Παρασκευή ενώπιον του Αυτοκράτορα πλέον πάλι, έμεινε σταθερή, ο Αντωνίνος κατάλαβε πλέον το μάταιο της προσπάθειάς του και διέταξε σε βασανισμό μέχρι θανάτου. Έτσι την οδήγησαν ενώπιον καυτού λαδιού. Όμως εδώ αναφέρεται απο τον βιογράφο της μέγα σημείο. Πως ενώ εισήχθει στο θερμό λάδι, παρέμενε ανέπαφη. Όταν το άκουσε ο Αντωνίνος δεν πιστεψε σε κάτι τέτοιο και θέλησε ο ίδιος να διαπιστώσει το αληθές, όμως πλησιάζοντας το λέβητα τα μάτια του βλάφτηκαν απο τον καυτό ατμό με αποτέλεσμα να τυφλωθεί. Η Παρασκευή όμως με θαυματουργικό τρόπο θεράπευσε τα μάτια του.[...]
Απολυτίκιον. Ήχος α’
“Την σπουδήν σου τη κλήσει κατάλληλον, εργασαμένη φερώνυμε,
την ομώνυμόν σου πίστιν, είς κατοίκιαν κεκλήρωσαι, Παρασκευή Αθληφόρε,
όθεν προχέεις ιάματα, και πρεσβεύεις υπέρ των ψυχών ημών”.

Σάββατο, 24 Ιουλίου 2010

Πρωτοβουλία Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης: Απάντηση σε σχόλιο για λάθη και διπλοεγγραφές στον δημοσιοποιημένο κατάλογο όσων έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής


Ανώνυμος είπε...
ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΔΙΠΛΑ ΚΑΙ ΤΡΙΠΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ. ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΤΟ ΛΙΓΟ, ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΤΟ, ΓΙΑΤΙ ΑΔΙΚΑ ΧΑΝΕΤΕ ΚΥΡΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ.
Ευχαριστούμε για τις συστάσεις σας.
Αν προσέξετε  στην αρχή της ανάρτησης που αφορά στην δημοσίευση  του καταλόγου  με  όσους έχους υπογράψει μέχρι  σήμερα (εδώ ) ,  έχουμε προσθέσει μια σημείωση που αναφέρεται σε αυτό το πρόβλημα.
Όπως αντιλαμβάνεστε στην διάρκεια αυτού του αγώνα θα υπάρξουν  αναπόφευκτα  μερικά λάθη και παραλείψεις  που σε καμία περίπτωση δεν είναι σκόπιμες ούτε και θα μείνουν χωρίς διόρθωση.
Αυτό που ζητούμε είναι να δείξετε λίγη κατανόηση και υπομονή έως ότου ολοκληρωθούν οι μη αυτοματοποιημένοι έλεγχοι στην  βάση δεδομένων  που υπάρχουν οι υπογραφές.Αντιλαμβάνεσθε ότι εφ΄όσον μεταφέρονται με αντιγραφή ή δακτυλογράφηση στην δημοσιοποιημένη τους μορφή ,κάποια  εκ παραδρομής διπλοεγγραφή  θα ξεφύγει.
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι  στο τέλος αυτής της προσπάθειας  οι κατάλογοι που θα έχουν έλεγχθεί ΑΠΟΛΥΤΩΣ  για λαθη και διπλοεγγραφές (είναι μερικοί που απο λάθος χειρισμούς στέλνουν δύο φορές την υπογραφή τους απο το διαδίκτυο) θα είναι ακριβείς και μη αμφισβητήσιμοι.
Φυσικά ο τελικός συνολικός κατάλογος θα δημοσιοποιηθεί  και τότε  ο κάθε ένας θα έχει τη δυνατότητα και το δικαίωμα να  μας περάσει απο κάθε είδους "κόσκινο".
Το κύρος και η αξιοπιστία, κατά την ταπεινή μας γνώμη, θα πρέπει να κριθούν κυρίως απο τις δημοσιοποιημένες  απόψεις μας και απο τη διάθεσή μας να βοηθήσουμε έστω και με "προχειρότητα" -όπως λέτε- τους συμπολίτες μας να εκφράσουν επιτέλους  με δημόσιο και αποτελεσματικό τρόπο τις Ορθόδοξες αντιρρήσεις τους.
Αυτό που επίσης πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι αυτός ο αγώνας δεν πρόκειται να πάει χαμένος διότι δεν έχουμε καμία πολύτως διάθεση  να "καταθέσουμε τα όπλα".
Όταν με την βοήθεια του Θεού φτάσουμε στο τέλος αυτής  της προσπάθειας ,οι "φωνές"  όσων θα έχουν υπογράψει δεν θα κλειστούν σε ένα συρτάρι  για να ξεχαστούν,όπως  συνέβη στο παρελθόν με άλλες πρωτοβουλίες,αλλά  θα γίνουν το "όπλο" με το οποίο ως "Αντιρρησίες Ορθόδοξης Συνείδησης" θα διεκδικήσουμε τα πολιτικά και θρησκευτικά μας δικαιώματα  απο κάθε  αρχή και εξουσία  στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.