Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010

«Παιδί και Internet»


Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Εν πλω το βιβλίο του Μάκη Παπαγεωργίου «Παιδί και Internet». Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο στη νέα σειρά «Παιδί και Μέσα Επικοινωνίας» και το μοναδικό επίκαιρο βιβλίο της ελληνικής αγοράς για το ζήτημα αυτό. Στόχος του βιβλίου είναι να προσφέρει με σύντομο και περιεκτικό τρόπο στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς και γενικά σε όσους ασχολούνται με την ανατροφή των παιδιών, όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν, ώστε τα παιδιά τους να αναπτύξουν μια δημιουργική και ασφαλή σχέση με το διαδίκτυο, τη μεγαλύτερη τεχνολογική επανάσταση του 20ού αιώνα!
Μέσα στις 180 σελίδες του και σε φιλικό στον αναγνώστη σχήμα, το βιβλίο παρουσιάζει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για το Internet, ενημερώνει για τους κινδύνους που υπάρχουν σ’ αυτό και προσφέρει τις απαραίτητες συμβουλές, ώστε με την ενεργό παρέμβαση γονέων και εκπαιδευτικών να αποφευχθούν ο εθισμός και οι αρνητικές επιδράσεις του στα παιδιά.
Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην επιρροή του διαδικτύου στον χαρακτήρα, την... παιδεία, την προσωπική ζωή, τις διαπροσωπικές σχέσεις και τη σεξουαλικότητα των παιδιών, ενώ περιγράφονται οι κίνδυνοι από τη βία, το έγκλημα, την πορνογραφία, την παιδοφιλία και το τζόγο, που εύκολα μπορούν να συναντήσουν τα παιδιά στα διαδικτυακά ταξίδια τους. Επίσης, παρουσιάζονται ενδιαφέροντα στοιχεία για τα κοινωνικά δίκτυα (social networks), τα δωμάτια συζητήσεων (chatrooms) και τα ιστολόγια (blogs). Κλείνοντας, το βιβλίο εστιάζει την προσοχή του στο διογκούμενο φαινόμενο του διαδικτυακού εθισμού και δίνει βασικές κατευθύνσεις για μια ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο Internet.Το βιβλίο «Παιδί και Internet» διατίθεται στις Εκδόσεις Εν πλω (Κολοκοτρώνη 49, Αθήνα), στα βιβλιοπωλεία Ελευθερουδάκης, Παπασωτηρίου, Ιανός, Public, Ευριπίδης και στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σας.


Σύντομο βιογραφικό του συγγραφέα:Ο Μάκης Παπαγεωργίου είναι οικονομολόγος-δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962 και αποφοίτησε από το Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης.Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), καθώς και στο Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών. Παράλληλα, σπούδασε μουσική στο Ελληνικό Ωδείο και το Εθνικό Ωδείο. Γνωρίζει Γαλλικά και Αγγλικά.Από το 1991 έως σήμερα διευθύνει τη διαφημιστική εταιρεία Excess. Προηγουμένως, εργάστηκε στον Όμιλο Interamerican (Διεύθυνση Marketing και Οικονομική Διεύθυνση).Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το 1997. Συνεργάστηκε με τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5 (2001-2009) και με την Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 (1997-2001), παρουσιάζοντας καθημερινές και εβδομαδιαίες ενημερωτικές εκπομπές. Παράλληλα, αρθρογράφησε στις εφημερίδες Παρόν, Απογευματινή, Σφήνα, και στο περιοδικό Τόλμη.Είναι μέλος των επιμελητηρίων, των επιστημονικών και επαγγελματικών ενώσεων του κλάδου του, αλλά και σωματείων με κοινωνική δράση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.