Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος: «Ακόμα και Εκκλησίες θα πουλήσουμε για τους Χριστιανούς μας» - «η Εκκλησία θα έχει λόγο και θα έχει άποψη θέλετε δεν θέλετε!» (Βίντεο)

 Άλλη μια εκπομπή στην "τηλεκόλαση"  όπου φαίνεται καθαρά το μένος των περισσοτέρων "δημοσιογράφων" απέναντι στην Εκκλησία, και το ορθόδοξο πλήρωμά της, και ένας μητροπολίτης ο οποίος δεν υπέκυψε στην "ἁποδοτική σιωπή", αλλά δια της παρουσίας του έκφρασε και τον τελευταίο Έλληνα ο οποίος δεν μπορεί να "μιλήσει" ἠ να ακουστεί πουθενά. Χρησιμοποιείται μόνο σαν σκλάβος και σαν αποδέκτης ξένων αποφάσεων,  και το μόνο που του επιτρέπεται είναι η "επαιτεία" και η "... σιωπή".

Η είδηση από την Ρομφέα
________________

Λάβρος ήταν για ακόμη μια φορά σήμερα στην πρωινή εκπομπή «Καλημέρα» του τηλεοπτικού σταθμού ΑΛΤΕΡ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος.
Ο Μητροπολίτης Άνθιμος απαντώντας σε δημοσιογράφο του πάνελ που ανέφερε, ότι η Εκκλησία κάνει έργο με χρήματα του Κράτους, τόνισε: «Αυτά που λέτε είναι ψέματα, η εκκλησία κάνει έργο με τον οβολό και το υστέρημα του πιστού από τα φιλόπτωχα. Πόσες φορές πήγατε στην Εκκλησία και βάλατε χρήματα στο φιλόπτωχο ταμείο, αλλά δεν νομίζω ότι το κάνατε γιατί εάν το είχατε κάνει θα το ξέρατε».

Σε άλλο σημείο της εκπομπής ο δυναμικός Ιεράρχης, υπογράμμισε ότι «οι πολιτικοί και μερικοί δημοσιογράφοι δεν ξέρουν τον παλμό των φτωχών ανθρώπων, εμείς θα είμαστε πάντοτε κοντά στους φτωχούς».
«Θα πουλήσουμε ακόμα και Εκκλησίες, διότι τους χριστιανούς μας δεν θα τους αφήσουμε να φτάσουν στην εξαθλίωση, που κάποιοι άλλοι τους οδήγησαν», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Άνθιμος.Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, τόνισε: "Δεν με ενδιαφέρει η άποψή σας, η Εκκλησία θα έχει λόγο και θα έχει άποψη θέλετε δεν θέλετε! Όσο είμαστε εμείς κοντά στο λαό δεν είναι κανένας άλλος, και το λέω αυτό συνειδητά, κανένας απολύτως".
"Δεν κυβερνούμε εμείς τον τόπο, εμείς απλώς κάναμε μια διαπίστωση. Ούτε εμείς οδηγήσαμε τα πράγματα εδώ, αλλά ούτε εμείς υπογράψαμε το Μνημόνιο", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Άνθιμος.

Δείτε πιο κάτω τα video  απο την  εκπομπή:
 


.http://anavaseis.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.