Συναυλία ΜΕΣΑ (?) στον πολύπαθο Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα



Δεν έφτανε που μια ήσυχη γειτονιά, με ένα ειρηνικό Ναό, μετατράπηκε από τις ορδές των εισβολέων σε χώρο αναστάτωσης και εγκληματικότητας, με αποτέλεσμα να εκδιώκονται οι Έλληνες κάτοικοι από την «ανύστακτη γκετο-πίεση» την οποίαν σκοπίμως επιτρέπουν ειδικά τον τελευταίο χρόνο, για να επιτύχουν την γκετο-ποίηση, τώρα αυτός ο πολύπαθος Ναός του Αγίου Παντελεήμονα θα «ευλογηθεί» με την διοργάνωση συναυλίας εντός του Ιερού Ναού, με βασικό διοργανωτή τον Νταλάρα, και τις ευλογίες και την «προστασία» του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.
Με αυτή την «ευλογία» εντός Ναού, προφανώς θαυματουργικά θα τελειώσουν τα βάσανα των Ελλήνων ορθοδόξων κατοίκων!



Αν αυτό είναι το «ανύστακτο ενδιαφέρον» της Ιεραρχίας της Εκκλησίας, (όπως η ίδια αρέσκεται να το κατονομάζει), θα μας συγχωρέσετε αλλά θα προτιμήσουμε την «Σιωπή των Αμνών» που τηρεί στο θέμα της ηλεκτρονικής υποδούλωσης αρχής γενομένης με την φοροκάρτα.

 Τελειώνοντας το σχόλιό μας θα παραθέσουμε την θέση της Αρχιεπισκοπής :

 


«Οπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών επιδιώκει τη συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς και ανθρώπους της τέχνης με σκοπό την ανάδειξη των πνευματικών και πολιτισμικών αγαθών και την κοινωνική αλληλεγγύη. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, θεωρεί πως η εν λόγω εκδήλωση στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος αλλά και η εν γένει συνεργασία με το Μέγαρο συνάδει με την ευρύτερη αυτή πνευματική(?) προσπάθεια.»

 

και θα ρωτήσουμε, όταν φτιάξουν με τις στερήσεις του πολύπαθου ορθόδοξου λαού το Τέμενος και τα δεκάδες Τζαμιά, θα κάνουν συναυλίες εντός των Τζαμιών, για «κοινωνική αλληλεγγύη;»
Και αν δεν το κάνουν οι μουσουλμάνοι εμείς πως είμαστε τόσο ασεβείς και δεν σεβόμαστε την ιερότητα του χώρου;


Η είδηση όπως δημοσιεύτηκε στο
ΒΗΜΑ
______________________

Συναυλία στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα...


Συναυλία στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών διοργανώνουν από κοινού η Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το Μέγαρο Μουσικής. Η συναυλία η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου κι έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό θα δοθεί την προσεχή Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου στις 18.00, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια. Ο πρώτος πολίτης της χώρας απεδέχθη τη σχετική πρόσκληση την οποία του απηύθηναν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής κ. Ιωάννης Μάνος κατά την επίσκεψή τους στο Προεδρικό Μέγαρο.
Οπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών επιδιώκει τη συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς και ανθρώπους της τέχνης με σκοπό την ανάδειξη των πνευματικών και πολιτισμικών αγαθών και την κοινωνική αλληλεγγύη. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, θεωρεί πως η εν λόγω εκδήλωση στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος αλλά και η εν γένει συνεργασία με το Μέγαρο συνάδει με την ευρύτερη αυτή πνευματική προσπάθεια.
Από την πλευρά του, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς τον Μακαριώτατο για την αποδοχή της πρότασής του να διοργανωθεί η εκδήλωση: «Το άνοιγμα στην πόλη είναι μια διαρκής προσπάθεια του Μεγάρου να πλησιάσει τους ανθρώπους και κυρίως τους νέους ανθρώπους. Η εκδήλωση αυτή είναι για μας μια εκδήλωση Αλληλεγγύης, Ανεκτικότητας και Κοινωνικής Σύγκλισης» δήλωσε συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΟΜΜΑ κ. Ιωάννης Μάνος. Σ΄ό,τι αφορά αυτό καθεαυτό το πρόγραμμα, θα συμμετάσχει η Καμεράτα- Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής υπό τον Αλέξανδρο Μυράτ, ο Γιώργος Νταλάρας, οι Μαϊστορες της Ψαλτικής Τέχνης κ.α
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης
Α. Τετράφωνη χορωδία του Ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμονος
Β.
Καμεράτα. Μιχάλη Αδάμη: Εν χορδαίς». Μουσική διεύθυνση: Αλέξανδρος Μυράτ.
Γ.
Καμεράτα. Αρκάντζελο Κορέλι : Concerto grosso των Χριστουγέννων. Μουσική διεύθυνση: Αλέξανδρος Μυράτ.
Δ.
Οι Μαϊστορες της Ψαλτικής Τέχνης: «Χριστός έν πόλει Βηθλεέμ βρεφουργείται». Ύμνοι της Εορτής των Χριστουγέννων.
Χοράρχης: Αχιλλεύς Χαλδαιάκης

Ε.
Γιώργος Νταλάρας: Δοξαστικό από την «Κρεολή Λειτουργία». Συμμετέχει η χορωδία της ΔΕΗ: Μουσική διδασκαλία Κωστής Κωνσταντάρας.
ΣΤ.
Γιώργος Νταλάρας: Μίκη Θεοδωράκη: «Της αγάπης αίματα» (από το Άξιον Εστί). Συμμετέχει η Καμεράτα και η χορωδία της ΔΕΗ. Μουσική διδασκαλία: Κωστής Κωνσταντάρας. Μουσική διεύθυνση: Αλέξανδρος Μυράτ.
http://anavaseis.blogspot.com/ 

Σχόλια

  1. ΚΥΡΙΕ, ΔΩΣ ΜΑΣ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΚΑΡΤΕΡΙΑ... ΔΩΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ, ΝΗΣΤΕΙΑΣ, ΘΕΙΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΗΣ ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΠΑΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΗ ΧΑΡΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ... ΒΟΗΘΗΣΕ ΜΑΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΛΑΙΕ ΚΥΡΙΕ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΟΒΕΡΟ ΖΟΦΟ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΣΟΥ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΦΟΣΙΩΜΕΝΑ, ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΑΔΙΑΚΟΠΑ ΤΗ ΧΑΡΜΟΛΥΠΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ, ΠΡΟΣ ΑΙΩΝΙΑ ΔΟΞΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΣΟΥ, ΒΡΑΧΟΙ ΑΚΛΟΝΗΤΟΙ, ΠΙΣΤΟΙ "ΑΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ" Σ' ΕΣΕΝΑ, "ΤΟ ΑΡΝΙΟΝ ΤΟ ΕΣΦΑΓΜΕΝΟΝ" ΠΟΥ "ΕΞΗΛΘΕΣ ΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ".
    "ΘΑΡΣΕΙΤΕ", ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΚΥΡΙΕ. "ΕΓΩ ΝΕΝΙΚΗΚΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΝ"!!!
    "Ο ΥΠΟΜΕΙΝΑΣ ΕΩΣ ΤΕΛΟΣ, ΟΥΤΟΣ ΣΩΘΗΣΕΤΑΙ".
    ΔΟΞΑ ΣΤΗ ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ ΣΟΥ, ΚΥΡΙΕ, ΔΟΞΑ ΣΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συναυλία έκτρωμα ετοιμάζει σε Ιερό Ναό ο Ιερώνυμος

    http://www.youtube.com/watch?v=IGtVJMdsmok

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε... ρε φραγγέλωμα που χρειάζονται μερικοί.....
    Δεν σέβονται πια ούτε ιερά ούτε όσια.
    Γύρισαν και την πλάτη στο Ιερό...
    Λέτε να δούμε και καμιά πίστα; Κανένα μπαζάρ; Έτσι για ποικιλία βρε αδελφέ!!!!!
    Δε ντρεπόμαστε λέω γω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΥΓΕ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΑΘΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ. ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ Ο ΜΩΑΜΕΘ ΕΨΑΧΝΕ ΓΙΑ 5 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΟ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΓΙ'ΑΥΤΟ Η ΠΟΛΗ ΕΠΕΣΕ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ 5 ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΓΟΝΥ ΣΤΟΝ ΒΑΑΛ. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΝΤΙΣΚΕΚΟΜΑΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις