Κάρτα του πολίτη…;;;



”Θα σας δίνουν κάρτες για να σας

συνηθίσουν μ’ αυτές.

Κι όταν κάποτε όλα τα συγκεντρώσουν σε

μια κάρτα

(ταυτότητα,διαβατήριο,δίπλωμα οδήγησης κλπ)

αυτό θα είναι το σφράγισμα,

να μην το πάρετε”.

Όπως τώρα σκέφτονται να τα

συγκεντρώσουν στην

ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη…

( Γέρων Παΐσιος ο Αγιορείτης)...

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί και αναγνώστες της σελίδας ”Γέροντες της εποχής μας” (http://gerontes.wordpress.com)

Τα παραπάνω λόγια του Αγίου Γέροντα Παϊσίου τα έχω δημοσιεύσει αυτούσια,όπως μου τα μετέφερε ο ίδιος ο Πνευματικός μου Πατέρας, π.Γρηγόριος Παπασωτηρίου από την Ιέρά Μονή Τιμίου Προδρόμου Μεταμορφώσεως Χαλκιδικής,ο οποίος είναι πνευματικό τέκνο του Αγίου Γέροντος Παϊσίου και έγινε μοναχός,επίσης,από τον ίδιο τον Άγιο Γέροντα Παΐσιο.Όπως μου λέγει επιλέξη εγγράφως ο π.Γρηγόριος:

” Πολλές φορές μας το ετόνιζε τούτο,για την κάρτα που θα έχει τα πάντα και δεν θα πρεπε να την πάρουμε,γιατί αυτή είναι το σφράγισμα. ”

Τα συγκεκριμένα λόγια του Αγίου Γέροντα Παΐσιου,καθώς και του Πνευματικού μου Πατέρα τα έχω στο αρχείο μου και σε επίσημα έγγραφα και επιβεβαιώνουν ανά πάσα στιγμή την εγκυρότητά τους.

Με εν Χριστώ Αγάπη

ο διαχειριστής της σελίδας

Τσαβδαρίδης Χαράλαμπος

Ο μακάριος Γέροντας Παίσιος ο Αγιορείτης μαζί με το Πανοσιολογιώτατο αρχιμ. γέροντα Γρηγόριο και τη Καθηγουμένη γερόντισσα Ευφημία στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Μεταμορφώσεως Χαλκιδικής

(”ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ”)

Σχόλια

  1. Αγαπητο, Ορθοδοξο Παρατηρητηριο ο π.Γρηγοριος δεν εχει κοιμηθει, ζει ,οποτε μπορει να ερωτηθει για την ακριβεια του λογου "αυτο ειναι το σφραγισμα"
    ειναι πολυ σημαντικο να μαθουμε την αληθεια του γεγονοτος Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Κάρτα είναι ο πρόδρομος του σφραγίσματος,δεν είναι το σφράγισμα,το επόμενο στάδιο είναι το σφράγισμα όταν θα πάρουν απόφαση να εμφυτευτείη κάρτα,αυτό το αναφέρει αλλού ο Γέροντας Παϊσιος,χωρίς όμως αυτό να σημαίνει οτι το να πάρεις την κάρτα δεν είναι πτώση,ενώ όμως τη κάρτα μπορεί κάποιος π.χ. να την γυρίσει πίσω,το εμφύτευμα δεν θα μπορεί να το αφαιρέσει κανένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παππουλη μου ποσο δικιο ειχες οταν τα ελεγες αυτα!!Να δουμε ποιος θα αντισταθει τωρα..ερχονται δυσκολοι καιροι!

    Rhodes island - Greece

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ, εν Χριστώ, αδελφέ Χαράλαμπε,
    είσαι ευλογημένος που ο Πνευματικός σου ήταν Πνευματικό Τέκνο του Μακαριστού Γέροντα Παϊσίου.
    Όποιος δεν έχει "πνευματικές παρωπίδες", βλέπει ξεκάθαρα ότι δεν αποτελεί "απλή σύμπτωση" η σύγκλιση όλων των προφητειών (Αποκάλυψη, Άγιος Εφραίμ ο Σύρος, Άγιος Αρέθας Επίσκοπος Καισαρείας, Άγιος Ιππόλυτος, Άγιος Νείλος ο Μυροβλήτης κλπ., αλλά και σύγχρονοι Γέροντες - Π. Παίσιος, κυρίως, και άλλοι), στο εξής: Ότι το "χάραγμα" του Αντιχρίστου θα αποτελεί "το κλειδί" για τη συμμετοχή των ανθρώπων στην οικονομική και κοινωνική ζωή - όποιος δεν το έχει, είτε στο χέρι, είτε στο μέτωπο, είτε ως ταυτότητα - ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ, ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ, ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ή ΝΑ ΠΩΛΗΣΕΙ κλπ. Δηλαδή, ΜΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ...
    Αυτό, από ό,τι γνωρίζουμε είναι ΕΞΩΦΘΑΛΜΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ της "Κάρτας του Πολίτη" που ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
    Απορώ, τι άλλο πρέπει να μάθουμε για να ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΚΑΡΤΑ";
    Και, για να μην καταχρώμαι τη φιλοξενία του Ο.Π.: "Είναι σωστό η Εκκλησία μας, για θέματα που άπτονται της Ορθόδοξης Πίστης μας, των Προφητειών και της Αγίας Αποκάλυψης, να ερωτά και να συμβουλεύεται την πολιτεία προκειμένου να πάρει τις αποφάσεις της; Ή θα πρέπει να "θυμηθεί" τα πνευματικά της "όπλα", την Προσευχή, τη Νηστεία, την Αγρυπνία, καλώντας ΚΛΗΡΟ και ΛΑΟ σε Ειλικρινή Μετάνοια, Νήψη και Επιστροφή στην Μυστηριακή Ζωή ΜΗΠΩΣ Ο ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ "ΠΕΡΙΟΔΟ ΧΑΡΙΤΟΣ" όπως στη ΝΙΝΕΥΪ";
    Με Αγάπη Χριστού,
    "Κατερίνα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. π. Ευθύμιος Μουζακίτης16 Δεκεμβρίου 2010 στις 11:12 π.μ.

    Χρειάζεται να γίνει μια πορεία, διαμαρτυρίας, από μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.
    Να ενημερωθούν όλοι οι Χριστιανοί.
    Να μιλήσει και κάποιος μητροπολίτης.
    Να μπορούμε να καλέσουμε τον κόσμο, επίσημα και από τον άμβωνα.
    Στην προηγούμενη πορεία είχαμε δεσμεύσεις. Την πορεία την έκαναν κάποιοι από το παλαιό (το φυλλάδιο που μοιραζόταν για κάλεσμα ήταν ανώνυμο) και κάποιοι γιουτούμπερς. Πώς θα κατέβει ο κόσμος όταν δεν ξέρει ποιοι θα είναι οι ομιλητές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δηλαδή αυτό θα είναι το σφράγισμα???Αυτό που αναφέρει η Αποκάλυψη του Ιωάννη??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς Θεού που είδατε ν αλέμε ότι ο π. Γρηγόριος έχει κοιμηθεί (Θεός φυλάξοι(Μην ξεχνάτε ότι η παρούσα αναάρτηση είναι αναδημοσίευση).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητοί κάποιοι αμφιβάλλουν έντονα για το ότι βρισκόμαστε σε εσχάτους καιρούς. Υπήρξε ποτέ τέτοια εποχή συγχύσεως; Πριν από τα έσχατα δεν προηγείται (σύμφωνα με τους Πατέρες και την Αγ. Γραφή) η αποστασία και η σύγχυση; Πώς θα μπορέσει ο απλός πιστός να ενημερωθεί και να πάρει τη σωστή απόφαση για το τί θα κάνει, όταν οι πνευματικοί μας αλληλοσυγκρούονται και δεν ομονοούν, όταν οι γνώμες διχάζονται και λέγει ο ένας τον άλλο πλανεμένο, όταν αλλιώς ερμηνεύει τις Γραφές ο ένας και αλλιώς ο άλλος. Και δεν μιλάμε βεβαίως για πνευματικούς μέσα σε εισαγωγικά και αμφιβόλου κύρους αλλά για πνευματικούς που είναι κατά τεκμήριο φωτισμένοι και αγωνιστές σε άλλα θέματα όπως κατά της αίρεσης του Οικουμενισμού, κατά του συμφώνου συμβιώσεως, κατά του Νικολαϊτισμού κ.α. Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε ονόματα για να μη συμβάλλω στη σύγχυση. Αλλά με αγαθή πρόθεση ήθελα να επισημάνω αυτή την κατάσταση της αποστασίας και της συγχύσεως που βιώνουμε. Δεν είναι άραγε σημεία των καιρών μας; Από αυτό και μόνο δεν πρέπει να υποψιαζόμαστε ότι πλησιάζουμε προς το τελικό σφράγισμα το οποίο έπεται της εν λόγω κάρτας του πολίτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αδέλφια καλά ο γέρων Παίσιος είχε επιτρέψει να μοιραστεί ένα χειρόγραφό του με τίτλο "ΣΗΜΕΙ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ".Υποθέτω πως ως ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ το χετε στα χέρια σας.
    Ο καλός δούλος του Θεού μεσω μακρόχρονης κατάθεσης ψυχής στον Ύψιστο είχε πολλές αρετές,καθώς και προφητική προόραση.
    έτσι λοιπόν για να μη μακρυγορώ,έγραψε σχετικά:
    (χωρίς δυνατότητα να τα γράψω πολλυτονικά όπως εκείνος)
    "Κι ενώ τα σημεία φαίνωναται ξεκάθαρα*"τό θηρίο"στής Βρυξέλλες με το 666 έχει σχεδόν ρουφίξει όλα τά κράτη στό κομπιούτερ.¨Η κάρτα,η ταυτότητα,"η εισαγωγή του σφραγίσματος"τί φανερώνουν;Δυστυχώς το ράδιο μόνο παρακολουθούμε τί καιρό θα έχουμε.
    Τί θα μας πή ο Χριστός;"υποκριταί,το μέν πρόσωπον του ουρανού γινώσκετε διακρίνειν,τα δέ σημεία τών καιρών ου δύναστε γνώναι;"Ματθ.κεφ.65΄.
    Μετά λοιπόν από την κάρτα,και την ταυτότητα,"το φακέλλωμα"για να προχωρίσουν πονηρά στό σφράγισμα,θά λένε συνεχεια στην τηλεόραση,ότι πήρε κάποιος την κάρτα τού δείνα,καί σήκοσε τά χρηματα από τήν τράπεζα.
    Από τήν άλλη μεριά,θά διαφημίζουν"το τέλειο σύστημα"τό σφράγισμα στο χέρι ή στό μέτωπο μέ ακτίνες λέιζερ,πού δέν θά διακρίνεται εξωτερικά,μέ το 666 τό όνομα τού αντιχρίστου."

    Αυτά αγαπητοί αδελφοί έγραψε και άλλα,συγχωρήστε μου την άκομψη γραφή μέσω κομπιούτερ,αυτόν τον τρόπο έχουμε επικοινωνίας.
    Προσπαθήστε να βρήτε το χειρόγραφο.
    Καλή δύναμη και φωτισμό στον αγώνα μας,μα και τον διαρκή "αόρατο πόλεμο"με τον αιώνιο εχθρό του ανθρώπου.!!!ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ ανώνυμε εν Χριστώ αδελφέ ας.
    Για τον Όσιο Γέροντα Παϊσιο έχουε γράψει δεκάδες φορές αναφερόμενοι σε λόγους του.Φυσικά δεν μπορούσε να λείπει απο τις αναρτήσεις μας το χειρόγραφο "ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ".Μερικές απο τις σχετικές αναρτήσεις μας μπορείτε να τις διαβάσετε στις εξής ημερομηνίες ( μπορείτε να τις αναζητείστε τις είτε στην μηχανη αναζήτησης του ιστολογίου μας ,είτε στο αρχείο των αναρτήσεών μας):
    -------------------------
    30 Αυγ 2009
    ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ - ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ
    --------------------------
    Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2010
    Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟ 666 ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ- "ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ" (ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ)
    --------------------------
    Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010
    Γέροντας Παϊσιος:"Σιγά- σιγά, μετά την κάρτα και την ταυτότητα, δηλαδή το φακέλωμα , θα προχωρήσουν πονηρά στο σφράγισμα"
    Μια αναγκαία επαναδημοσίευση παλαιότερης ανάρτησής μας(Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2009)
    Απαντήσεις Γέροντα Παϊσίου σε απορίες για Ταυτότητες:
    -----------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις